Raya Potraiture 2018


Assalamualaikum wbt. 

Dah habis raya, baru nak update macam-macam dekat blog. hehe. Lepas dah ada instagram, memang segala aktiviti update dekat situ je. Blog pun kalau sempat dan ada masa untuk duduk tenang-tenang baru dapat daku sentuh laptop ni. 

Apa-apa pun, tak nak ketinggalan update raya 2018 haritu :)


Tahun ni 1 family beraya belah Perlis, belah husband :) 
Setiap kali balik kampung husband ni memang meriah laa perjalanan sebab dengan anak-anak lagi. Kejap nak tuh lah, kejap nak nih lah. Nak kencing lah, nak berak lah. Makanya perjalanan tu akan drag makin panjang. Tambah-tambah tahun ni balik beraya dengan bawa "perut". So memang diri sendiri pun dah macam budak-budak meragam! Meragam sebab tak selesa sakit-sakit badan dan pinggang duduk dalam kereta lama sangat. 


Tahun ni sepakat nak tema Violet Purple. haha. Husband setiap tahun memang paling tak kisah lah. Tapi as a wife, mestilah nak sedondon kan, baru nampak cantikk. Tambah-tambah dengan kehadiran anak-anak semua masih kecik lagi. 


Macam diri sendiri kampungnya dekat Melaka, husband pulak dekat Perlis. Jodoh Selatan bertemu dengan orang Utara. Alhamdulillah memang jenis yang tak kisah nak beraya dekat mana-mana. Kalau macam belah Perlis suasana dia syok sikit hihi sebab suasana raya tu masih terasa macam zaman-zaman dulu meriah. Kalau dekat melaka, suasana raya tu macam makin kurang, mungkin sebab ramai orang sekeliling rumah tu dah besar-besar and dah tak jumpa macam zaman kecik dulu. 


Husband & me 
Steady je kan muka tu, padahal tengah mengah kawal anak-anak tengah lari sekeliling rumah. hehe.


Seronok sikit tahun ni sebab ada gambar raya family elok-elok. Kalau tak, disasterrr!! haha. 
Anak-anak pun nak bergambar kena ajak mood happy-happy dulu, cuma bila dah penghujung tu je masing-masing dah penat. hihi. 


Tak lama lagi sorang lagi nak keluar. Tak tau nak kata macam mana nevessss nak tukar status ibu kepada 4 orang anak! haha ya Allah, mintak-mintak lah dipermudahkan urusan kitorang :'D


Kalau ada yang tanya Irine, susah tak nak handle 3 orang anak. 
Jawapannya semestinyalah MENCABAR. haha. Tapi tuh lah, dalam mencabar pun, seronok. Rasa life tu meriah sangat-sangat walaupun hari-hari ibu jadi singa jadian. kahkah.



Tapi tuh lah, nasib baik yang kakak sulung dia pun Medina dah pandai independent. Dah boleh diharap tolong ibu handle adik-adik. 


Macam mana sekalipun, anak sulung ni jangan tak ambil peduli. Cara ibu untuk hargai, kalau dia mintak apa-apa ibu tak bagi, tapi kkalau dia buat sesuatu kerja yang bagus, dengar kata atau sesuatu yang baik, kita REWARD tanpa dia minta. 


Tolerate each other besarkan anak-anak :) 
Salam 0-0 husband :'D


Family :)
Cantik tak rumah kampung ni? hehe


Mood dah kelaut. hihi.



cepatlahhhh bersalinnnnnnn






Ok last but not least, doakan ibu ok. Tak lama je lagi nak bersalin. Aminnnn InshaAllah. 


Love, 
Ibu, Ayah, Kak Nina, Hasya,Umar  & adik baby 



7 comments:

Nurul Najihah said...

Wahhh cantiknya semua gambar! Insyallah semoga dipermudahkan bersalin...

Nurul Syafiqa said...

InsyaAllah moga dipermudahkan urusan Irine :)

ain.ya.nun. said...

Gambar keempat yang last tu macam couple baru kahwin je. Tak nampak pun macam pregnant.

Semoga dipermudahkan urusan bersalin Irine & semoga bahagia dunia akhirat =)

Zarina Ismawi said...

Suka tengok baju sis. cantik2.

www.ommasihat.com

cik renex said...

Cantik warna baju irine n family
Hi tacanim, auntie adalah fans no 1 tacanim since baby.hee

MyLove Shaklee said...

cantik baju irene

aeinna Musa said...

suka tgk family iine. yela kita tgk nampak fun je kan walhal iine n suami je tahu kisah di sebalik tabir membesarkan anak ramai;) semoga Allah permudahkan urusan irine

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in