SHAKLEE'S NATIONAL CONVENTION 2017 :1st time naik stage!


Assalamualaikum hye ! 

Share serba sedikit kenangan semasa Shaklee National Convention 2017. Berbulan-bulan delay untuk update! haha tapi masih segarrr di ingatan. Antara event terbesar yang ditunggu-tunggu oleh semua SID Shaklee seluruh Malaysia. 

Apa tujuan Shaklee adakan National Convention setiap tahun? Tujuannya ialah bagi meraikan semua pengedar Shaklee yang layak diiktiraf berdasarkan pencapaikan cemerlang masing-masing.  Hari penghargaan khas untuk kami semua yang berkerja keras sepanjang cycle 2016/2017. Ianya hanya setahun sekali, jadi dah tentu-tentu we all excited ! hehe. 

INVITATION TO SHAKLEE'S NATIONAL CONVENTION 2017

DATE : 29 April, 2017 (SATURDAY)
VENUE : SUNWAY RESORT HOTEL & SPA, GRAND LAGOON BALLROOM
TIME : 2.30pm-6.00pm


Dan event ini secara tak langsung mengumpulkan SID Shaklee satu Malaysia daripada pelbagai latar belakang group masing-masing. 



Bagi Irine dan pasangan sendiri adalah 1st time merasa naik stage ! Wuhoooo ! Pengalaman yang sangat manis sebab melalui kejayaan lah kita boleh tingkatkan momentum dalam sesuatu business. 


Syukur Alhamdulillah, tak sangka pulak tercalon untuk menerima 2 awards bermakna iaitu :-

-NEW RANK ACHIEVEMENT
-CAR BONUS ACHIEVER


CAR BONUS ACHIEVER
Yayyy, Shaklee dah start bayar duit bulanan kereta setiap bulan! hihi

Ada 7 kategori award untuk Shaklee's National Convention. Antaranya ialah Car Bonus Achiever, Personal Group Growth, Business Group Growth, New Rank Achievement, Leadership Consistency, Superstar Award dan New Master Coordinator Category. 

Lain macam aura bila naik stage. Apetah lagi jumpa ramai leader-leader yang hebat ! Bila throwback kisah lama, teringat lagi husband yang berikan GREEN LIGHT dan RESTU bila Irine nak continue buat business Shaklee semula. Dan dia lah yang tolong belikan stok every time di HQ sampaikan muka dia pun orang snap sebab borong banyak dekat HQ ! haha.


NEW RANK ACHIEVEMENT AWARD

Satu kelebihan business Shaklee yang Irine sangat suka ialah bila mana wife buat business Shaklee dan layak untuk terima apa-apa award, maka secara automatic nya juga para suami pun layak naik stage juga. Kenapa? Sebab pada awalnya untuk register join business, nama suami juga dah daftar siap-siap sebagai spause kita :) 

So, agak-agak para suami bangga tak bila wife dia berjaya dapat award dan naik stage? hehe.


Untuk CYCLE 2016/2017, Alhamdulillah merasa untuk membolot 2 Award walaupun baru je join tak sampai setahun. 


Bagi mereka yang layak terima award "CAR BONUS"
secara automatic akan dapat 1 KUNCI BESAR. Woowwwww kunci besar? 


Yes, kunci besar Shaklee ni menandakan kita dah pun lepas CAR BONUS daripada Shaklee.
Kunci ni hanya seumur hidup je akan dapat. Seronok sangat feeling dia bila mana dapat pegang replika kunci kereta atas stage ! 



CAR BONUS ni bermaksud BONUS EXTRA yang Shaklee berikan pada distributor yang berjaya achieve requirement yang ditetapkan sepanjang 3 bulan berturut-berturut. Nanti Irine akan cerita lebih details k tentang apa yang specialnya CAR BONUS SHAKLEE.


Rasa macam budak sekolah datang ambil award ! hahaha. 
Sebenarnya masa 1st time datang ke event besar Shaklee ni rasa segan sangat-sangat. Yelahhh, orang pertama kali datang dan pertama kali nak ambil award. Serba-serbi tak tau apa sangat. Maka, daku pun berkepittt je dengan husband. hehe. 


Ucapan daripada my upline & mentor, 
MASTER LYANA & MASTER MUZAKKIR 


My partner in business Shaklee.
Secara tak langsung tukang bagi support moral 24 hours NON STOP ! Alhamdulillah, dikurniakan seorang husband yang sangat memahami komitmen isteri dan sentiasa memastikan impian isterinya tercapai :') 


Peluk sikitlah ! haha.





Antara sebahagian anak-anak didik Irine dalam MIRACLE EMPIRE. Ni baru sikit, ada lagi tak masuk gambar. hehe. 

Khas untuk anak-anak downline Irine,MIRACLE EMPIRE. Tahniah untuk semua sekali! Jom fight sungguh-sungguh dan next year nak angkut ramai-ramai naik stage & enjoy trip daripada Shaklee. 


Proud to be  Shaklee2u family :)


Special reward from my upline, Master Lyana. Tak terucap dengan kata-kata untuk my mentor, Master Lyana yang sudi terima Irine masa nak join business ni. Orang yang tak pernah jemu-jemu pun nasihat macam-macam and minta focus pada jalan Irine. Yang mana Irine sendiri anggap sebagai kakak sendiri and appreciate me :') Hanya Allah je yang tau perasaan sayang ukhwah ni




Jumpa untuk next Shaklee National Convention 2018 :)





0 comments:

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in