Kenapa Irine pilih SHAKLEE sebagai BUSINESS




Assalamualaikum semua. 

Dah lama sangat tau Irine nak sharekan tentang ni, tapi tunggu masa je yang sesuai. Ada yang dah tahu kan selain dari mengusahakan business pakaian muslimah di Butik Fiska, Irine jugak pilih business Shaklee sebagai part time job Irine. Sebenarnya, daripada tahun 2013 lagi dah berkecimpung buat part time menjual Shaklee, tapi lepas tu stop sementara sebab nak fokus buka Butik Fiska, takut tak terlayan nanti nak focus banyak kerja. Butik Fiska di Shah Alam adalah impian pertama Irine sejak sekolah yang dah tercapai, Alhamdulillah. Tapi baru beberapa tahun bertapak dan masih banyak perlu belajar dan perancangan baru supaya business ni dapat bertahan kan.


Kita reverse dan flash back sekejap pada 5 bulan lepas, masa tengah pregnantkan anak ketiga, Irine cakap dengan husband, tak tau nak buat apa dekat rumah selain jaga anak-anak. Pantau butik pun daripada jauh sebab tengah pregnant. Jadi, husband cakap, why not continue buat business Shaklee balik, alang-alang isi masa terluang dan nak tunggu waktu bersalin nanti. Dapat buat extra income lagi tuh. 



Yelah anak-anak pun makin ramai, of course perbelanjaan seisi keluarga pun makin bertambah. Dalam sebulan pun cuba lah kira pampers berkaton2 kena beli. huhu.

So Irine pun terus je setujuu sbb Shaklee pun kali ni dah tak perlu nak ulang-alik ke Hq @ Branch untuk ambil stok macam tahun 2013 dulu. Kalau dulu untuk dapatkan stock, kena datang ke HQ dan beratur ramai-ramai ikut turn sampai kadang-kadang ambil masa berjam2. Yang bawa anak kecik faham-faham la kan. Masa tu Medina kecik lagi Irine dan husband selalu bawa skali, tapi memang penat menunggu kalau bawa anak. 

Kadang-kadang sambil tunggu giliran husband terpaksa dukung dodoikan Medina yang meragam nak tido..hehe nampak penat kan, memang pun! Tapi sekarang ni dah tak sama lagi, boleh terus order dekat website je, esok stock tu dah sampai rumah! hihi Jimatt masa dan tenaga! Bukan tu je tau, kalau nak direct order melalui website, dan nak minta SHAKLEE postkan pun boleh terus pada customer. Sangat-sangat senang ! That's why kalau nak berniaga SHAKLEE ni lah paling senang sebab tak perlu simpan stok pun. Once customer bayar pada kita, kita terus minta Shaklee je yang postkan. Ala-ala dropship gituuu. Berbeza macam dulu. Kalau nak pegi HQ pun dah selesa sekarang sebab dah pindah tempat yang lebih besar.



Kenapa jual product Shaklee?

Ramai sangat tanya Irine, kenapa Irine daripada dulu pilih Shaklee sebagai business. Kenapa tak pilih business lain? Padahal banyak je business lain yang lagi senang dan bagi income yang lumayan jugak.




Irine nak berkongsi pengalaman diri sendiri. Jawapan paling mudah dan tepat kenapa Irine pilih Shaklee ialah kerana PRODUK Shaklee sendiri. 





Sampai sekarang, Irine masih berpegang dengan prinsip, 

"kalau kita nak orang suka dan jatuh cinta dengan produk yang kita jual, kita sendiri dulu kena suka dan jatuh cinta dengan produk kita sendiri"

Selalunya, sebelum Irine nak menjual sesuatu produk kepada customer, Irine lagi suka test diri sendiri, nak dapatkan feedback macam mana. Bila dah yakin dan nampak perubahan, barulah Irine yakin nak share kebaikan Shaklee pada semua orang. Ini adalah perkara penting dalam prinsip Irine. 

Contoh macam Irine sendiri, start JATUH CINTA PERTAMA dengan Shaklee adalah disebabkan SET BERPANTANG SHAKLEE. Ada yang dah sedia maklum, Irine melahirkan anak pertama secara ceaser. Masa awal2 dapat tau nak kena ceaser, hati ni sedih betul ! Perasaan takut jangan ceritalah. Takut sebab nak hadap sakit masa berpantang nanti. Yelah, ceaser ni kan masa nak bersalin tak rasa ape lagi, tapi kesan dia sejurus selepas melahirkan, baru sakit tu datang menyengat ! 

Irine pun disyorkan untuk berpantang dengan amalkan Set Berpantang Shaklee. Alhamdulilah, boleh Irine katakan daripada awal bersalin 3 tahun ++ yg lepas sampailah sekarang, luka ceaser takde rasa sakit apa2 walaupun pedih skalipun dengan izin-NYA. Dalam masa seminggu, dah boleh jalan macam biasa dan rasa macam takde apa-apa pun. Ikhtiar Irine untuk sembuhkan luka ceaser dengan cepat ialah dengan pengambilan Set Shaklee. Disebabkan tu jugak Irine rasa Shaklee ni sangat berjasa pada diri Irine semasa mengandung dan semasa berpantang.  Semua ini atas keizinan Allah juga. 

Perubahan yang paling ketara ialah badan rasa lebih bertenaga walaupun ada banyak komitmen dengan keluarga dan business, kurang rasa letih, dan kulit muka pun makin nampak elok berbanding kulit dulu. 


tempek gambar sendiri yang amalkan 
SET BERPANTANG SHAKLEE. 

Kiri : masa tengah mengandung anak ketiga pada minggu ke-38.
Kanan : Back to own my shape! Belum habis berpantang, ketara nampak perbezaan daripada mengembang kepada kuncup semula.hihi. 25 hari berpantang. 

Dari produknya yang berkualiti, maka terbuka hati Irine untuk berkongsi dengan kawan-kawan dan mereka dekat luar sana tentang produk Shaklee. Sememangnya diyakini Halal, selamat, dan dihasilkan dengan cara yang semulajadi.


Berbekalkan modal hanya RM80 sahaja, Irine terus register semula menjadi SID SHAKLEE semula. Bersyukur sangat-sangat sebab Irine berada dalam group SPECTACULAR & PHENOMENAL PEARLS yang mana mempunyai leader-leader yang HEBAT-HEBAT kesemuanya! Sampai sekarang masih tak percaya sebab mempunyai MENTOR hebat iaitu leader Irine sendiri, Kak Yana. Dia lah yang polish Irine daripada kurang knowledge sampailah sekarang. Tak putus-putus yakinkan Irine boleh pergi jauh dalam Shaklee. 

Masa bulan pertama join Shaklee, Irine ingat balik yang Irine start betul-betul LAST MINUTE ! Irine start business Shaklee bermula pada pertengahan bulan JULAI 2016. Mentor Irine sendiri cabar Irine dah alang-alang, kalau boleh terus score untuk naik rank SUPERVISOR. Teringat kata-kata mentor Irine, PERTAMA SEKALI yang u kena capai dalam business Shaklee semestinya u kena plan untuk RANK UP. Alhamdulillah bulan pertama Irine dapat naik rank SUPERVISOR walaupun buat sales berbaki 15 hari sahaja lagi. 

Masuk bulan kedua, Irine sediakan TARGET, memang nak naik rank lagi sekali which is SENIOR SUPERVISOR dan juga nak score untuk CAR BONUS. Pada awalnya, rasa sangat mustahil nak buat semua tu, tapi fikir-fikir balik dalam dunia ni mana ada benda yang tak mustahil asalkan u betul-betul usaha sungguh-sungguh nak capai target u yang sebenar  ! Tak boleh rasa takut, tak boleh rasa tak bersedia, lambat bertindak, lambat lah u nak capai target.  

Bulan kedua (August), Irine berjaya naik rank Sr.Supervisor dan surprisely terus MELOMPAT rank COORDINATOR pada bulan yang sama. Masa ni Alhamdulillah income Irine dah mula mencecah 5 angka sebulan. Bagitau husband pun dia terkezuttt dan dialah orang yang tak putus-putus cakap dengan Irine, 

"syg boleh buattttt, abg target sayang bulan ni mesti kena dapatkan sales bla bla bla" 

i ni dah lah pantang dicabarrr. hehe. So Irine anggap mentor dan husband Irine ialah orang yang berjasa sebab tak putus-putus bagi semangat. 


SHAKLEE menyediakan CAR BONUS INCENTIVE.

Bila Irine dengar tentang Car Bonus ni, Irine memang dah target betul-betul mesti kena score Car Bonus jugak. 

Irine nak kongsikan salah satu peluang yang sangat BESAR bila anda join Business Shaklee iaitu peluang untuk mendapat CAR BONUS. 

Bila kita dengar CAR BONUS, benda pertama yang keluar dari fikiran kita mesti, 

"Waahhh! Shaklee bagi kereta ke? !"

BIG NO ! hehe. Untuk pengetahuan, Shaklee tak bagi pada kita kereta sebiji tapi Shaklee beri CASH pada kita supaya kita dapat beli dan bayar sendiri duit kereta idaman kita. Kalau Shaklee bagi kita kereta, mungkin kereta tu bukan kereta idaman kita kan? So, Shaklee baik hati bagi dengan nilai CASH. Baik kan Shaklee? Dah lah bagi bonus tiap-tiap 15hb setiap bulan, dia bagi pulak kita macam-macam jenis peluang yang sangat best ! 

3 bulan pertama join Shaklee, Irine completekan program "SHAKLEE CAR INCENTIVE" untuk 3 bulan berturut-turut. Awal-awal tu rasa macam tak yakin, tapi keyword dia dekat sini ialah asalkan u RAJIN BERUSAHA & TAK MUDAH GIVE UP, macam-macam peluang boleh grab depan mata. Rugi lahh kalau buat business setakat nak cuba-cuba dan main-main.


CAR BONUS ACHIEVER 


Menyempat pulak husband selfie dekat branch Shaklee. hihi.  
CAR BONUS ACHIEVER - IRINE NADIA & HUSBAND :P



Masuk bulan ke-4, automatic Shaklee bayarkan duit bulan kereta Irine which is kereta tu pun Irine beli dengan 100% daripada BONUS dan INCOME yang Irine dapat melalui business Shaklee. Best kan? 




My 1st car beli melalui BONUS SHAKLEE. 
My dream car Honda HRV. hehe. 

Thank You Shaklee tolong bayarkan duit kereta Irine bulan-bulan sekarang ni ! Paling Irine sayang dengan Shaklee sebab car bonus ni LANGSUNG TAK SENTUH dengan untung jualan runcit setiap bulan.


Nilai CAR BONUS yang Irine dapat setiap bulan lebih daripada nak bayar duit monthly kereta. Jadi yang selebihnya nak buat apa? Haa terpulanglah pada kita nak buat apa, dah duit kita kan. hihi. 

⇨ Nak simpan ke, nak bayar duit rumah ke
⇨ Nak pegi Umrah ke
⇨ Simpan untuk tabung travel
⇨ Shopping. Of courseee! hehe
⇨ Bagi duit belanja pada mak ayah dan ibu ayah mertua.

Dalam tempoh berpantang yang lepas, Irine sekali lagi buktikan yang dalam tempoh berpantang pun masih boleh kekalkan momentum iaitu naik rank SENIOR COORDINATOR. Masa ni bonus bulanan Irine dah capai 20k-25k . Siapa nak bagi kan?  Alhamdulillah, ini adalah rezeki setiap anak-anak Irine. Syukur Allah gerakkan hati Irine continue semula buat business Shaklee.


Nampak tak dekat sini, takde perkara yang mustahil. Apa yang anda perlukan ialah

➽MINAT
➽USAHA
➽BIMBINGAN DARIPADA MENTOR
➽USAHA & DOA
➽RESTU. Kalau yang dah berkahwin, paling penting kena dapatkan RESTU daripada suami.


Mostly semua orang nak kan 2 ni :-

➠ TIME FREEDOM
➠ FINANCIAL FREEDOM

Terus-terang Irine cakap, Irine memang nak TIME FREEDOM & FINANCIAL FREEDOM. Lagi-lagi bila anak-anak makin bertambah, kalau boleh memang nak anak-anak ada sentiasa depan mata walaupun bekerja. Irine pasti, dalam kalangan pembaca blog Irine ni mesti ada yang nak dapatkan TIME FREEDOM & FINANCIAL FREEDOM. Betul tak?

Jadi yang mempunyai impian dan cita-cita macam Irine, Irine nak share dan tunjukkan jalan sehingga anda berjaya capai dua keyword di atas 



➤ TIME FREEDOM : yang mana boleh MEMBEBASKAN anda daripada waktu kerja office dan bekerja hanya dari rumah.



FINANCIAL FREEDOM : yang mana boleh MEMBEBASKAN anda daripada hutang, membantu ringankan beban suami dalam perbelanjaan keluarga,boleh berikan ibu ayah duit belanja, boleh bantu kos pembelajaran adik-beradik, lebih banyak bersedekah untuk golongan yang memerlukan, serta paling semua orang nak ialah spend kan masa dengan family. Boleh mengerjakan umrah dan haji sama-sama,travel dan holiday. 



➤ HEALTH FREEDOM untuk diri sendiri, suami, ibu ayah, family serta orang sekeliling u. 
Pengambilan supplement yang 100% NATURAL & SELAMAT inshaAllah boleh membantu mencegah penyakit.  But make sure kena ada product knowledge. 



Jadi yang berminat nak mencapai income 4-5 angka sebulan, 

yang mengimpikan untuk bekerja dari rumah,

yang mempunyai impian untuk tambah duit pocket dan duit belanja untuk sara diri dan sara keluarga, 

yang sanggup berkorban dan betul-betul SERIUS sahaja untuk buat businesss ni tanpa hangat-hangat tahi ayam, 

Irine nak ajak u all MENCAPAI REALISASI dengan mengalu-mengalukan kedatangan orang baru di bawah bimbingan group Irine sendiri. InshaAllah u akan dapat bimbingan dan tunjuk ajar tentang product dan marketing daripada Irine serta leader-leader hebat yang lain iaitu group hebat SPECTACULAR & PHENOMENAL PEARLS. 

Jangan risau, ilmu-ilmu sekarang di hujung jari. Bimbingan dan tunjuk ajar akan diguide secara online di Whatsapp :) 



Yang nak BERJAYA, u kena tanya betul-betul dalam diri u, 
betul-betul SERIUS nak buat atau tidak :) 



So for those yang berminat nak MENJANA PENDAPATAN bersama-sama Irine, ingin merasa pegang 4-5-6 angka boleh hubungi Irine melalui wassap 

IRINE NADIA, 
Whatsapp : 010-2338166
Your Most Wanted 
Shaklee Independent Distributor

FOLLOW iNSTAGRAM OFFICIAL SHAKLEE IRINE :-
 @irinenadiabeauty 


Assalamualaikum. Jumpa next entry ! :) 






















0 comments:

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in