Islamic early learning childhood


Assalamualaikum and Hye u all. 

Memandangkan ramai kawan-kawan Irine dalam golongan parents yang ada anak-anak kecik, Irine nak share one of my favourite business shop yang banyak jual bahan-bahan bacaan,  educational toys atau senang cerita Islamic early learning childhood yg lebih focus pada kanak-kanak. 

Islamic early learning childhood ni memang sangat bagus untuk kita terapkan unsur-unsur dan nilai-nilai Islam pada diri anak-anak sejak kecil lagi. Memandangkan kalau zaman sekarang ni pun sangat mencabar nak didik anak-anak. So, kita usaha untuk terapkan jati diri Islami tu sejak kecil, InshaAllah. 

Contohnya macam bawah ni :-

  • Flashcard

Dalam banyak-banyak flash card, Irine paling suka flash card ni untuk Medina. 
Nampak tak ada banyak koleksi doa-doa nak makan, doa tidur dan bangun tidur, doa masuk dan keluar toilet dan lain-lain. Complete. Boleh juga tarik perhatian dan minat anak-anak untuk amalkan baca doa dalam kehidupan seharian.


  • Kids sejadah & telekung

Kids sejadah and telekung macamni highly recommended! Susah kan nak dapat barang-barang solat untuk kanak-kanak. Kalau ada pun, tak kena dengan size ataupun untuk kanak-kanak yang dah besar sikit. Irine sendiri ada sediakan untuk anak-anak. Ajar diorang daripada kecik minat untuk pakai telekung dan guna sejadah yang cute colorful ni utk lebih attract perhatian mereka.


Sekarang ada harga promo untuk kids sejadah. 
Antara design-design comel untuk girl.


Design-design kids sejadah untuk boy

  • Softbooks
  • Puzzle
  • Board book
  • Flap book
  • Pop-up book






  • Arabic fridge magnet
I just love Arabic Fridge Magnet. very praktikal and dalam masa yang sama mudah nak ajar anak-anak kenal huruf-huruf hija'iyah. Boleh tampal-tampal juga dkt fridge/board and senang untuk mereka nak main susun-susun ikut turutan. Sambil main, sambil belajar ! 


 
  • Islamic Reading Series (Phonics) 




Antara feedback customer 
SMILEY SOUL STORE


So far, memang Irine sendiri antara salah seorang customer mereka and bahan-bahan Islamik di Smiley Soul Store kebanyakannya dari oversea tapi harga berpatutan, berkualiti, dan sekarang pulak tengah SALE so harga berbaloi ! Kena grab cepat-cepat Ramadhan promo sekarang sebab susah nak dapat dekat bookshop biasa. Mostly from the US, UK, Saudi dan Australia. Ada juga beberapa item yang dapat award winning dan best seller worldwide ! Wahhh! 


Sekarang ni yang paling best sebab ada Ramadhan Promo. Jadi kalau u all apa-apa item akan dapat banyak kelebihan antaranya :-



FREE Postage!
FREE Gifts!
FREE Wrapping!
Discounts!

and tak lupa juga FREE sampul raya ! 


Best kan? Ramadhan promo kali ni memang best sebab ada banyak SALE! Jangan lepaskan Ramadhan Sale ni sebab tak selalu ada dan hanya valid until 1st July 2016 ! 
Kot-kot kalau ada yang dalam kalangan readers blog Irine nak bagi hadiah untuk anak buah ke, nak bagi hadiah untuk anak kawan-kawan atau lain-lain, di Smiley Soul Store ada service FREE WRAPPING SERVICE kalau nak bagi hadiah! Menarik bukan? Tak perlu susah-susah kita yang wrap, boleh request sahaja untuk wrapkan :) 


Ada lagi ! 
Purchase more than RM300 and 
FREE Ramadhan Booklet !

Bagi Irine sendiri as customer Smiley Soul Store, so far mmg suka sangat dengan service mereka. Service friendly, pantas dan harga pun berbaloi boleh dapat item-item yang susah nak dapat dekat Malaysia. Jadi, parents dekat luar sana, kalau nak belikan Islamic items special untuk anak masing-masing, Irine highly recommended boleh beli di sini :)





Boleh "LIKE" Facebook Page :-

atau FOLLOW :-
INSTAGRAM : @smileysoulstore






9 comments:

ayunie ramli said...

Thanks irine for the sharing. Mek pun trcari cari bku yg bleh bedtime story tp crita psl nabi atau zmn rasul dlu dlu. Its help alot. May Allah ease your journey 😊

Junn Ha Raa said...

Tq irene for write this entry . Ingatkan dekat isooka.com je yg ada jual sejadah cute macam tu .

Junn Ha Raa said...

Tq irene for write this entry . Ingatkan dekat isooka.com je yg ada jual sejadah cute macam tu .

Nurul Syafiqa said...

Paling suka sejadah xomel tu hihi :D

sheAYANG said...

Thanks for sharing. Boleh la terjah ni.

nadhie wueen said...

comelnyaa budak2 ni :)

Mommy Muhaimin said...

Bestlah. Baru tau ada produk-produk macam ni. Diari Mommy Muhaimin

Nurmujahidah Ismail said...

cute semuanya.. memang sesuai untuk bebudak kecil. teringat zaman kecik dulu.. hehhee

haya said...

Sy tumpang gembira utk awak irene! semoga ibu dgn anak slmt dilahirkan. sejuk mata tgk perempuan gembira masa mengandung. =)

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in