Skin care yang sesuai untuk semua jenis kulit


Assalamualaikum.

Ok entry ni nak share serba sedikit skin care yang best bg aku, Terus terang cakap, kulit aku dulu jenis teruk and sensitif sangat. Sejarah silam punya cerita, memang ada masalah kulit. Kulit yang jenis tumbuh jerawat yang berketul-ketul bersepah-sepah dekat dahi. Sebab tu dulu bila mak aku nampak je kelibat aku lalu depan dia, dia terus panggil 
"meh sini jap, mak nak picitkan jerawat kau tu, geram mak tengok". 

haaa sampai macamtu sekali. Bukan takat tu je, bila dah picit tu baru habis satu kisah, kisah seterusnya pulak nak menghadap kesan daripada picit tu tinggal parut hitam kat muka. Ya Ampunn, rasa stress sampai takde mood jumpa orang, malu punya pasal. Kalau ada parut pun jenis yang akan tinggalkan kesan bekas hitam dan akan hilang sebulan, bukan sehari dan bukan seminggu ye adik2. 

Tapi tu cerita zaman sekolah dan zaman awal-awal nak masuk UITM. Lama jugak lah. Start dari nak kawen tak silap, skin dah start kurang dan jarang tumbuh jerawat. Yang aku perasan, masa start pregnantkan anak pertama tu yang jerawat malu-malu nak hinggap. Dia macam takut-takut je nak singgah. haha! Ada orang cakap sebab hormon dan ada orang cakap jugak siapa yang masa zaman nak membesar which is zaman sekolah rendah/menengah/ awal-awal dah ada sejarah jerawat teruk, nanti in future takde masalah skin lagi dah. Kalau masa zaman kecik2 kulit licin jee macam telur, masa zaman yg sekarang ni kulit dia yg ada masalah. haha kejam pulak bunyiknya. Wallahualam. Siapa yang takde jerawat tu sila bersyukur cepat! :P  Jadi untung la kot sape yang dah mengalami hormon teruk2 masa zaman2 sekolah. lullzzz

Jadi, masa pregnant yang kedua aritu, selain daripada amalkan minum produk minuman Ephyra,  pakai skin care drpd Allure Beauty. Aku nihh jenis yang kalau nak pakai skin care, suka jenis produk yang ada day cream and night cream sekali selain daripada sabun. Jadi, 2-3 bulan lepas aku jumpa produk Allure Beauty ni. Saje je lah nak cuba pada awalnya sbb owner dia suggestkan aku try. hehe. Memang best dan kalau sesuatu produk tu sesuai dengan aku, 2-3 hari lepas tu takde jerawat2 kecik timbul maksudnya sesuai. Kalau takde tu, maksudnya kulit aku approve lah produk tu. haha. 


Ni haaa product tu. Allure Beauty. Aku try 1 set terus. 1 set dia ada 4 barang which is day cream, night cream, glowing booster cream dengan sabun. 


Yang ni pulak isi dalam dia. Maaf lah yek, gambar cream semua dah tak serata.haha. Maklumlah lepas pakai tu, ada lah tangan kecil yang dok tunggang tebalikkan bekas cream ni atas meja. Medina lah orangnye! haha. Tiga-tiga cream ni tahan lama kot, aku rasa mau 2 bulan tak habis pakai lagi (gambar ni aku amik masa tengah banyak lagi).

Macam biasa lah, pagi-pagi pakai day cream. Day cream ni kalau kau rajin and disiplin mesti kena pakai (aku jenis tak disiplin, kadang2 memang terskip tp still pakai jgk). Day cream ni dia akan protect skin and elakkan sunburn. Malam pulak memang paling suka sebab sebelum tido tu, aku akan cuci muka dengan sabun dia siap-siap kasi muka sejuk sikit, pastu sapu "glowing booster" cream tu. 

Macam kes aku nih, aku suka sapu glowing booster cream tu lebih sikit sebab dia macam ala2 moisturizer gitu, lembab dan sejuk je muka. Agak-agak dah rata cream tu and dah kering tak melekit, last sekali kau sapu je night cream. Itu sajeeee, pastu pi lahhh tido ! haha. Aku dapat comparekan, kalau malam tak pakai cream ni dengan pakai, memang rasa berbeza jugak lah. 1st rasa macam sebelum tido tu kulit kering je pastu bangun esok mcm kulit x best. Kalau pakai pulak, ko akan rasa sebaliknya lah! 



Yang ni haaa sabun dia. Sabun dia bukan bentuk separuh macam tu ye! haha. Sabun ni aku dah potong separuh pakai. Tapi for me, sabun dia mmg best! Bila pakai tu nikmat je banyak buihh and tak cepat habis.

Penggunaan sabun ni selain daripada muka, boleh jugak pakai dekat badan, celah ketiak yang hitam haha, celah peha, tempat yang gatal dan allergic.


1 set ada 4 barang
day cream, night cream, glowing booster and last skali sabun dia. 


Setakat ni, dua product yang ni pakai. Satu, minuman Ephyra dan utk skin care pakai Allure Beauty nih. Tu je lah yang rajin takat nihh. Allure Beauty ni dia TANPA MERCURY ye, so selamat dipakai. Formulation utk semua jenis kulit, sesuai untuk wanita, nak bagi lelaki pakai pun boleh, ibu yg tgh pregnant selamat dipakai, dan remaja pun sesuai pakai. 

Ok ni details yang lain boleh korang refer dan baca-baca kalau was-was. 

-Bebas daripada bahan kimia
-tidak memedihkan kulit
-mempunyai KKM & GMP
-Sesuai untuk semua jenis kulit

set ini juga dapat membantu anda supaya:
Heavy check mark kulit muka jadi glowing

Heavy check mark hilangkan jerawat
Heavy check mark blackhead/whitehead
Heavy check mark Pori-pori terbuka
Heavy check mark Pigmentasi
Heavy check mark Mencerahkan kulit muka 
Heavy check mark Meratakan tona kulit muka
Heavy check mark Mengurangkan kedutan
Heavy check mark Membuang sel kulit mati
Heavy check mark jeragat
Heavy check mark melembapkan kulit muka
Heavy check mark sunburn
Heavy check mark parut jerawat 

Kalau nak beli, beli dekat sini tauu, sbb aku pun beli dkt sini. hehe

Follow Instagram:  @allurebeauty_official
Facebook :  AllureBeauty
atau whatsapp je number ni :0172364209



Selamat menjadi cantik!! ehek ehek!
Aku share jee ape yg aku rasa sesuai dan berkesan. hehe sebab tgk ramai jugak customer dia bagi
feedback bagus-bagus. Why not u try kan?

tata!




22 comments:

Afidah Azmi said...

Hai ibu dalam pantang..akak suka tgk makeup adik..cantik sgt..

NunAlifNunAlif said...

Hmmm... macam betol la pulak.. sy dulu masa zaman sekolah zaman U jerawat segan nak hinggap,kulit sehalus mulus gituu.. tahun lepas 1st pregnant.. hamekau jerawat! sampai ada kata kena chicken pox ke? huhuhu.. skrg baby dah 8m dah kurang jerawat cuma tinggal bekas jerawat + kulit kusam laaaa.. baru guna sabun ephyra.. nak minum minuman ephyra belum mampu lagi..ngeee...

SEINDAH SENYUMAN said...

i like...

sudi-sudilah lawat blog saya
http://85mutiarabeauty.blogspot.com

Siti Hajar said...

Comelnya Irine! Tahniah untuk baby baru :)

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Afidah Azmi said...

Cantik makeup Irine..Akak suka tgk..

PeRdU cINta said...

Alhamdulillah..yang utama serasi dengan kulit kita..harap harap kak medina tak curu curi pakai cream ibu..sebab kak medina dah cumil..yeyyy..sibuk jaga adik ye medina sayang..`♡`

HaFizaH aYu said...

Thanks irine share pasal skincare ni...iolls ade mslh jerawat kat dahi insyaallah blh try sbb mmg tgh cari produk baru

azzaky said...

Assalammualaikum Irine. Sy Azza. Nak tanya, masa pregnant awak minum Ephyra ke? Masa tu dah berapa bulan? Sy dah 4 bulan pregnant, sblm pregnant mmg ade try Ephyra and nmpk kesan. Cuma skrg mcm nk start blk minum tp takut2. So tanye feedback awak. Doc ade ckp ape2 ke?
Terima kasih, Irine. Take care!

Ashikin Saharuddin said...

Salam. Irine dah pakai produk nie berapa lama ya?

zeera lily said...

dkt fiska x de jual ke..
lawanya irine.. sempat lagi promote dlm pantang..hehe

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Elisa Morphy said...

salam,irine dah xminum produk shaklee ke?

nadia mansor said...

terima kasih irine..saya pun pengguna allure beauty skincare.. harga sangat berbaloi..siapa yg berminat, boleh hubungi saya :)

fast respond, 013-4211610

website : http://allurebeautymalaysia.blogspot.com/

diyana said...

hai..sy pengguna dan dealer Ephyra..harga kasih syg sy kasi

PM sy 0133575057 :)

shdiyana@gmail.com

Norhayati Mustapha said...

Kak irine, krim dia yang day n night cream tu sama sebijik mcm Babies Blink punya cream...sy pakai BB, sama la efek mcm yang kak irine cakap tu...dia akn rasa moist je bila pakai..kalau xpakai rasa incomplete..kehkehkeh

sofieya metrio said...

irinee night cream dan day cream sebiji babies blink,sf beauty,as beauty,tabita,natural 99.. night cream melekit kan?day cream dia pon..bahaya irine..irine dah x jual ke yg produk dari jepun kot x silap.yg irine jual dulu..tab apa tah nama dia..yg tu bagus irine

Nida Ab said...

Nak pilih skincare wajib check betul betul kandungan dia. Yang ada mercury tu lah bahaya. Thanks Irine sharing :)

Muhammad Feriyanto said...

terimakasih atas informasinya gan, saya mencari informasi tetang jerawat yang selalu mengganggu penampilan wajah.
Menghilangkan Bekas Jerawat
.

Mira MeeraiKiroro said...

sekarang irine still consume tak?

Nor Ashwani Bt Abd Rahim said...

Assalamualaikum irine, nak guna gmbar ye. Mohon halal. Tq

lamourskincare said...

Halo Sist sudah pernah coba Lamour skincare belum?
Di Coba deh sist, hasilnya bagus tidak ketergantungan, sudah ijin BPOM, sertifikat HALAL dan Uji Lab Sucofindo produk BEBAS dari bahan kimia yang berbahaya, no Mercury dan Hydroquinon.

Untuk Konsultasi dan Pemesanan hubungi
Tristine Lamour Skincare Expert
Hp/wa : 0896-6340-8841
Pin bb : 59FDCCF1
Facebook : Tristine Agen Lamour
https://www.tokopedia.com/tristineshop

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in