39 weeks pregnancy


Assalamualaikum.Hye.
Masih aktif lagi ni menaip tanpa rasa sakit nak bersalin. huehuehue. Diisytiharkan bahawa baby masih syok berada dalam perut menikmati apa yang ibu dia makan. Mungkin baby kedua ni rasa dia selamat berada dalam kantung dalam perut :') Minggu depan dah due. Kadang-kadang instinct aku dok kata mungkin baby ni bakal overdue *aku rasa je lahh, tak tau laa kalau lepas publish entry ni aku rushing pi spital. harhar~

Dah nak masuk 2 minggu aku banyakkan berehat je. Aktiviti banyak terbatas sebab bila berjalan memang dah start sakit-sakit dan kadang-kadang aku terbehenti tengah jalan tahan sakit. Jadi, hujung-hujung ni aku banyak luangkan masa jaga Medina je dekat rumah. Pastu, aku ajak suami bawak aku jalan dekat-dekat, pi shopping sat ke kat mall, tengok movie, pi Giant, pi beli cendol, pi Speedmart, pi Hero. haha. Nampak sangat takde arah tujuan, Balik-balik tu terus sakit satu badan dan perkataan sama kena bebel dengan laki aku

"ishh abang lupalah yang abg tak patut bawak sayang keluar berjalan, duduk rumah je, last-last syg yang sakit"  T______T

Siapa je nak. hahaha. aku gagahkan diri  nak pegi mana-mana sebab nak banyakkan berjalan kasi cepat sikit bersalin. haha. tapi nampak macam takde tanda-tanda lagi muncul, cuma false contraction banyak kali jadi dalam seminggu ni. Dia suh aku get ready dah kot.  



Haishhh kalau macamni, kalah Medina. Medina keluar pun 36 minggu.
Adik Medina champion nihh.



Ingatkan lepas habis praktikal, boleh lah luang masa lama sikit ulang alik datang butik FISKA.
tapi apakan daya, tak berapa kuat dan larat sangat, datang melawat pun kejap-kejap je.
Oh anywayy!! Jubah yang aku pakai ni jubah baru daripada FISKA. Roosevelt Jubah Dress. Aku ni daripada dulu memang taste suka jubah kembang-kembang, suka libas-libas nampak effect flowyyy kain itewww~ hehe.


Orang cakap, kali ni macam mengandung perut besar sikit, tapi kalau ikutkan tak ponnn. Biasa je sama macam Medina dulu, lahir-lahir kecik molek je. Ingatkan besau nau lah kan bila keluar. Yang kali ni, aku takdelah risau pon kalau orang tego "ehhh kecikknyaaa perut, macam tak mengandung, tak nampak pon". Maybe sebab dah ada pengalaman anak pertama, so tak jadi masalah pun orang tego macamtu. hehe. Ape-ape pon x kisah pun orang tego perut kecik ke, janji baby sihat dah cukup. Malas nak rasa sedih-sedih, jeles ke or whatever bila banding dengan perut orang lain, bila nampak perut orang lain lagi besar. Yang kecik-kecik tu lah senang nak turun berat nanti. ngehhh~

Tapi tu laaahh orang kita ni lagi-lagi perempuan, suka banding-banding perut mengandung siapa paling besar. Dah pregnant pun syukur tauu! Rezeki. 




Last but not least, boleh dapatkan Roosevelt Jubah Dress ni di butik @fiskashahalam ye!
Nak feeling-feeling pwincess libas-libas kain kene beli! lullzzzz

ok lah jumpa next entryyy!

tata! 

2 comments:

~♥dieyba_baby♥~ said...

semoga di permudahkan sume nye.. amin..

norasniza nadia said...

bila cerita part masa bersalin... terbayang-bayang ketika bersalin anak pertama dan kedua..both bersalin normal...emm irine...dah boleh buat personal journal...good sharing.....

from : me..nadia...

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in