Project Ibu


Assalamualaikum and hi.
Entry taknak kalah, ingat ada projek memikat suami je ke? Project ibu memikat anak pun ada by me! hehe!

so untuk project ibu #Medinaturns1 ni nanti, terlebih rajin buat buku untuk cut, copy and paste all ideas daripada sumber google yang menarik. Not laa exactly like this, kang botak pulak ibu dia.
Just ambil cekup-cekup idea je, love all the combination color and boleh try untuk blend dalam theme Medina nanti.



Previously, penah terfikir nk buat color Tiffany Blue + Gold sebab nak lari daripada color pink purple. But, macam biasalah memang tak tetap pendirian, nanti mmg akan ada campur sikit color pink and purple.haha. Tengok laa ape hasilnya nanti :) Hope semua bjalan dengan lancar, sederhana dan meriah. Ameen! Mak pak Medina ni macam ni lah, excited nak 1st time potong beday cake anak. kalau anak kedua-ketiga maybe dah boleh relax sikit.hehe.

Yang tu dari segi theme color,
for the real theme nanti ialah kitorang decide buat Theme : Doctor2.
hahah. Macam nak gelak, but yes it's true! Lepas direject sekejam mungkin idea Chibi Maruko Chan dgn husband (haha), maka cari idea2 yang maybe boleh diterima pakai husband. And tiba2 fikir why not buat tema birthday watak doktor2 untuk Medina kan?

Reaksi husband?
....

........
Yupppp, dia tersenyum and terkeluar daripada mulut dia
" barulah tema Cerdik sikit'. 
blerrghhhhhh --'


haha. takat ni,
tema yang confirm ialah tema doctor2 untuk Medina ni nanti. Tapi tetamu yang datangnye nanti, jangan pulak buang tebiat nak pakai kot doctor pulak. haha. Selain for fun, mana tau boleh didik daripada awal minat and cita-cita dia untuk minat jadi doctor dah besar nanti ye idok? haha. berfikiran jauh ibu dia.


Doktor Fiska Medina wannabe. ngehngeh. 



Lain-lain cerita sambungnya nanti.
Untuk watak cartoon doctor utk theme ni mmg dah ada, cuma takut plan2 x jadi pulak. but boleh jamin, sape suka tengok cite cartoon, tau lahhh watak cartoon doctor sape kan. hehe.
Hanya mampu merancang je, jadi tak jadi, terserah. hehe.

Tata



Salam sayang, 
Ibu Medina



33 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

tak sabar nak tengok hasilnya nanti

;)

Munirah Abd said...

DR MCSTUFFIN!!! hahaha my baby boy love the cartoon so much.. :D

Mek Onie said...

tazabarrrr

Iz Salim said...

tak sabo nk tunggu semua settle.. nak2 tengok medina ketawa menganga.. hahaha.. comey sgt.. excited kemahennn.. :D

Sha Purple said...

Hye ibu medina...wahhh bestnya kan, rajin irine..."kalau dapat jemputan untuk join best jgk nie...nak jumpa irine ngn medina..." =)

Irma Putri said...

doc mc stuffin lah ye..comel la medina

HaFizaH aYu said...

Meriah irine plan..lau medina dah bsr n bc blog ni gerenti nanges terharu ibu dia wat sumer nih..be a good girl to ur mummy yer medina

Pre-eminent said...

Zai ada cadangan untuk warna. Maybe boleh cuba colour gold. Nampak elegant :)
Balloons : gold + white
Lapik meja pun boleh juga rasanya.
backdrop - gold as main pastu bole selitkan sikit2 baby blue

Kyla Pearlisha said...

Comelnyq medina.

adda ameer said...

Mesti meriah majlis #medinaturns1 nanty...

missyzaraismail said...

Cute sangat Fiska Medina..moga membesar menjadi anak yg solehah n cantik macam ibunya..Dr MEdina see you then :)

Preeclampsia Mengancam Ibu dan Bayi Dalam Kandungan

mazLina moHamed said...

waaa..untung dr medina!!!semoga jd ank yg soleh medina
from:mama eusoff

ninazmi said...

doc mcstuffins =)

sYiRa LoKMaN said...

comel je baby medina ni ^_^

Nabila Zainudin said...

doc mcstufins? hihihihi

Nur Najihah said...

kalau FL pegi ni mmg best sgt..the real doctor..medina besar nnti belajar rajin2 okay..hehe!

p/s: selama ni jadi silent reader je..baca blog ni since kak irine baru habis spm..haha..hi kak irine!

ereenmrcn said...

Comelnyaa. Cantik sgt kak irine buat semua tu.

Sila blogwalking ke blog ni juga http://fablosasa66.blogspot.com/

tq ^^

Pre-eminent said...

Lagu baru :)

MY@R said...

tema menarik..jarang dibuat orang lagi nie..mesti best kan majlis nie nanti..ikhlas dari www.tepakku.com

SK said...

yeay!!dr mcStufin..my doter's favourite cartoon..

Ainziella Beau said...

Dr. Medina sgt chumel...rase mcm sekejap je nak setahun dah Medina...selalu follow pasal chibi Irine ni...btw, all the best n semoga urusan yg dirancang bjln dgn lancar..

p/s: jemput melawat IG- @beaudrobescarf untuk shawl/scarf yang latest dan chantek2.... tq

Ainziella Beau said...

Dr. Medina sgt chumel...sekejap je dan setahun...selalu follow pasal medina ni...btw, semoga urusan yg dirancang berjalan dgn lancar

p/s: jemput melawat IG- @beaudrobescarf untuk shawl/scarf yang latest dan chantek2.... tq

Liyliz said...

seronok nye la yek

Glam & chic said...

Hi Nadia, this is Joe Yee here. I would like to invite u to advertise my products in your blog and social media. Are u interested? We can talk further if you are interested ya. Mind giving me your contact number / email so that we can have further discussion on this? Thank you.

Glam & chic said...

Hi Nadia. This is joe Yee from glam n chic. I would like to invite you as my blogger to advertise my products (shawl) in your blog and social media. Are u interested? If yes, do you mind giving me your contact number / email for further discussion. Please let me know ya. Thank you.

Shalimar said...

Assalamualaikum..
Ok jgk idea tu Ibu Medina..
Ibu Zaryth pon duk pikir2 besday Zaryth september neh

Salam dari www.notashalimar.blogspot.com

Wan Atikah said...

ni mesti watak cartoon “Doc McStuffins' kan..
cnfrm-2 besday medina nnty dapat banyak present doctor-2 ni, then ibu ayah medina bleh join skly main dgn medina, ibu ayah jadi pesakit, medina jadi doc. hahaha

Wan Atikah said...

ni mesti watak cartoon “Doc McStuffins' kan..
nanti besday dapat banyak hadiah doctor-2. boleh main dengan ibu ayah medina..ibu ayah jadi pesakit , medina jadi doctor. hahaha

Sheila Salim said...

Assalamualaikum Irine, comelnya tema doktor.. hehe tengok Medina pakai alat check tu. alahaii so comel ~~~

Ummi Ain said...

hehee..doc mc stuffins..nnti medina kena pakai rambut panjang la sket

Siti Aisya Ibrahim said...

wahh, nice idea... nak cube la lepas ni... thumbs up!

puan.mila said...

doc mcstuffin..akak suka citer tu..bijak2..

nuRuL eTyHa said...

Bestnyer idea..xpnh terpikir plk idea cenggini..xsbr nk tgk hasil..mane tau nnt klu dah ada ank blh dupliced sana...hikhikhik :)

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in