Family Portrait


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Assalamualaikum :)

Ada korang rasa tak macam masuk blog orang lain. haha. Janganlah gopoh-gopoh tangan tu nak pangkah tab blog ni, sebab kita baru je tukar background :'D Saje nak tukar, nak fresh daripada 2014 katanya. hihik. Cantik x kakton.haha. Background lama pink tu dah 2 tahun pakai.

Lepas dah godak-godak blog ni, barulah perasan hampir 7 tahun berblog. 1st entry yang tak berapa nak mencirikan seorang blogger masa start buat blog 2 September 2008. Masa umur 15 tahun, form 3 dulu. Lama kan kan. Dah tuaa dahhh rupenye blog ni. Kalau ikutkan, dah masuk darjah 1 tahun ni.


1st entry dekat blog dulu. hahahahahahah :')
Nangis air mata berdarah tengok mula-mula punya ayat masa bukak blog. 2nd September 2008 dulu. Alaa tengok ayat pon tauulahhh ayat budak-budak. Tu yang ada ejaan macam budak2 baru nak up. lol :'D Minta dijauhkan dgn penulisan yang kebudak-budakan macam dulu. Mak orang dah ni tapi belum masuk umur 3 series lagi :P Tak sanggup nak tengok.  And hyeeeee! ape-ape pun 7 tahun dah blog ni berdiri. Cewahhhh, berdiri tauuu, cliche sangat ayat.

Bersyukurla sebab blog ni penah dpt award masa tengah pantang dulu. huhu. Orang kata berbaloi la sakit-sakit tangan type entry dekat blog selama 7 tahun dapat pengiktirafan. :D


Ni entry #throwback ke ape ni. hehe! 

Eeeee..kan dah tersimpang cerita benda lain. 
Sebenarnya entry ni nak cerita family portrait 2 minggu yang lepas. Macam biasala, entry kalau tak basi dan tak peram lama-lama dalam draft memang tak sah. Ok2, throwback balik, konon-konon baru lepas shoot semalam la. huhu. Kalau korang perasan, blog ni banyak betul ada gambar-gambar shoot. Terlalu banyak daripada berdua sampai dah bertiga. 





Next, cerita tentang family portrait yang lepas.


Sedondon tak kitorang? haha. cap ibu dan anak untuk shoot kali ni pilih tema grey.

Dah plan lama dah untuk family portrait ni. Untuk kali ni tak macam kebiasaan, jadi cabaran sikit sebab adanya watak baby. So, nak bergambar ni kena ikut mood baby. Baby "eekkkk" sikit payah dah. huhu. Tapi Alhamdulillah overall ok sebab sebelum nak gerak pegi shoot, kasi Medina tido daripada pagi. Bagi mood dia baik-baik sikit and kasi dia puas tido dulu. Layan jelah gambar-gambar dekat entry ni :)



bertiga dah kan :)

InshaAllah akan berkembang lagi lepas ni. Siapa taknak anak ramai kan? Anak ramai rezeki kita.
Walaupun sorang je anak, rezeki tu datang bergolek-golek secara kita tak sedar dari segala jenis bentuk. Kalau nak kata letih ke ada anak, biasalah kan ibu bapa mana yang tak letih. Tapi dalam letih-letih tu ada kemanisan dia. Memang percaya dengan ayat anak adalah penghubung kasih sayang pasangan suami isteri.


Being a family means you are a part of something very wonderful. It means you will love and be loved for the rest of your life. No matter what. I love you both. -ibu-

Tutu Dress ibu from CALA QISYA
Tutu Dress Medina from @itsnanalahboutique (search instagram )


Mood Medina memang ok sangat masa ni. hehe. 
Gedik pulak tengok dia senyum tutup mata. 




Macam tema vintage pun ada jugak. huhu ^___^ 





















Sweet pulak tengok gambar ni :')
Sape tah ajar Medina feel sangat masa pose gambar ni, dia spontan tutup mata and hala hidung dia dekat ayah dia. Amboihhhhhhh.. tapi takpelah ibu tak jeles pun, dua2 harta ibu.






Kalau nak bercinta, cari yang halal untuk setia, kalau nak bahagia, 
kejar doa-NYA ke syurga  

(Tagline baru blog ni. hehe)


3 of us ! 






and last but not least, 
Medina dah tido masa ni. Ibu dengan ayah lari-lari pegi masuk celah hutan mana tah ada banyak sang nyamuk punya sarang. huhu. Tq so much yang tak terhingga dekat photographer kitorang which is photographer yang sama pernah shoot masa pre wedding kitorang dulu. Kamcing tau.haha 

1 tips yang Irine boleh beri dekat korang untuk pilih photographer untuk engagement,wedding or whatever, pilih yang jenis pandai nak handle kita masa shooKalau photographer Abang Shah ni, kita belum sempat tarik nafas , dia dah plan kan shoot macam ni pulak :P Rajin dia ni !! Gigih! haha! Highly recommended photographer ni! Booked laaa dia jadi photographer korang, for sure tak menyesal sebab terlalu baik and friendly (bukan bodek, tp berdasarkan pengalaman sendiri) 

LIKE FB PAGE : 

ada promotion sekarang :
SIAPA YANG BACA BLOG IRINE,
AKAN DAPAT REBATE RM 500 DARIPADA
CLICKS THE MOMMENT !! RM500 ok!! byk ok rebate! 

Cuma kalau nak booked dgn photographer ni, just mention , 
"saya baca blog Irine dan nak dapatkan rebate Rm500"





and we still in love.
Moga sampai ke tua. haha <3 br="" nbsp="">





78 comments:

FARAH WAHIDA said...

seriously ,, so sweettt

Lyeen De Syifa said...

Tahniah irene..:)
blog cantik...baca entry cun-cun je..tgok medina lagi cun..:)

HaFizaH aYu said...

Sweet family la korang ni irine..n medina totally adorable kecik2 pon comel jer posing..

fatin norsahida said...

Suka dengan wajah baru blog kak Irene, esp dia punya tagline "Kalau nak bercinta, cari yang halal untuk setia, kalau nak bahagia,
kejar doa-NYA ke syurga" .. semoga berbahagia kak Irene :)

Kakak ChanteQ said...

assalamualaikum..nak tanya mana nak dapat cekak macam u pakai ek irene? thx..i love it so much

Amaliena Ros said...

so sweet of both of you sis..may Allah bless dan kekal hingga ke jannah..I hope, on one fine day I could be like you..being a strong mom and a sweet wife at a very young age..:)

Farisya Anastasyia said...

subhanallah.indahnya ciptaan Allah :')

eyqa yushaiza said...

Sweet happy family :) Semoga Allah memberkati rumahtangga akak & suami sampai akhir hayat. Love reading about your family. sweet sangat :DD

Marliyana Mk said...

so sweet family irene

kencing manis tengok. sweetttt sangat!



:)

Zue Al - Faizal said...

Semoga happy & bahagia selalu irine..tenang je tgk blog wajah baru n tgk irine..apapun..vintage sgt..heee.. \(^_,^)/

Fatin Alyani said...

so sweet!semoga bahagia till jannahNYA...

Zue Al - Faizal said...

Semoga happy & bahagia sllu irine..tenang je tgk blog wajah baru ni..tgk irine pun tenang jugak..apapun vintage sgt kan..i like..hehe.. \(^_,^)/

Ain Dzaya said...

ouch! tumpang happy dengan irine, makin jadi ibu makin cantik tau sekarang :D

May Allah ease things for u n family :D

anis_farhana said...

Cutenya family pics Irine. and love the new blog design! Update lah selalu lagi ye :)

azuin arifin said...

Sweet....blog irine dh nmpk matang...suke sgt bace....

Awana Yz said...

Irine, nak tutorial pkai shawl mcm irine pakai bley? cantik la, nak try :)

AkuTracy said...

Irine best !

Nur ain husna said...

sweet sangat2 kak irine ngan husband
baby fm looked sooo cute,lagi2 bila babyfm buat duckface

atenzz said...

irene, sukenye sy tgk ^^mOge irine sekeluarga sentiasa dalam rahmatNya^^<3 ups nk tny lagu blog ni tajuk ape yunk?:)

Waney Redza Rosli said...

Comelnya Irine.
Kemsalam BabyFM :)






Athirah Medan said...

Alahai sweetnya baby kau. Kejapnya masa berlalu. Aku doakan semoga berbahagia hingga akhir :)

syukriah dalilah said...

sweetnye irine and suami ! hehe . dan baby FM sangat comel ! Moga kekal bahagia hingga ke syurga irine & family :)

IKA said...

OMG nak kawenn T___T hahaha

banusha jega said...

~the best, Irine~

FatinKpopLover said...

Comellah korang nie~ ^^

Nurain How @ Nurain Mohd Arif said...

So sweet... Blog Dah di naik tarafkan ... Lawa2 ... Mcm tema vintage gak...hehee..
Btw , sweet ...

Mysara Ab Rahman said...

wah sweetnyer...suke tgok gambar2..medina pn dh pandai posing..hee..sedar xsdar akak pun follow blog irene dr irene skolah g smpi la dh ada medina ni..hee

cikmisi leen said...

Moga berbahagia ke akhir hayat both of you :) dserikan lgi dgn medina .. InsyaAllah . Cpat2 lh, medina nk adeq lg tu, hehe

Solehah Shamsuddin said...

Wah sweet giler korang berdua ni. Semoga bahagia smpai ke tua.hehe anyways cantikla theme blog Irine. Irine tempah dri spe ye? :)

Solehah Shamsuddin said...

Wah sweet giler korang berdua ni. Semoga bahagia smpai ke tua.hehe anyways cantikla theme blog Irine. Irine tempah dri spe ye? :)

Solehah Shamsuddin said...

Wah sweet giler korang berdua ni. Semoga bahagia smpai ke tua.hehe anyways cantikla theme blog Irine. Irine tempah dri spe ye? :)

Solehah Shamsuddin said...

Wah sweet giler korang berdua ni. Semoga bahagia smpai ke tua.hehe anyways cantikla theme blog Irine. Irine tempah dri spe ye? :)

Solehah Shamsuddin said...

Wah sweet giler korang berdua ni. Semoga bahagia smpai ke tua.hehe anyways cantikla theme blog Irine. Irine tempah dri spe ye? :)

Nurulhuda Abdul Latip said...

Cantik n sweet sangat!!

farhana sinee said...

Comel nye baby FM >.<"

QilaDira ^^ said...

Kak Irine! Hiwhiw. Saya silent reader start akak kawen dulu smpai lah akak dah ada Medina. Mcm mne akak cite jmpe suami akak and seterusnya. Suka tgk gmbr2 nie. Then tiba2 tergerak hati nak komen. Haha (boleh gitu)

Saya doakan akak bahagia smpai ke syurga dgn family akak eh. :')

lavenderlover said...

sweet sgt.. may u have a great loving family till jannah insyaAllah =)

Cik Nathrah said...

Sweet gila irine and family. Moga till jannah. Aminnn

Cik Nathrah said...

Moga till jannah. Aminnnn

Siti NurHafizaH said...

Assalamualaikum irine. you u re so adorable irine. be a good wife mom and muslimah. ^^ ciumkan medina ye. hopefully one day we can meet..

aziekz said...

salam irine..
knape x ltak watermark ke apa ek pggil kt gambar tu...xtakut kna dianiaya mn2 pihak..skrg bkn leh percaya sgt..untuk kslamatan anda sekuarga..semoga sentiasa gembira bersama tersayang

syahindah marzuki said...

seriously sweet.. indahnya percintaan melalui akad kan!!

PeRdU cINta said...

Sakinnah,, mawadah wa rahmah..amin..

Yusuf Ahmad said...

Happy family. Jika berkesempatan singgah lah ke blog saya doknganga.blogspot.com

Cik Puan Eka said...

wajah baru blog ni cantik sangat. Sukenyee tengok.

Dan gambo irine n family ni cantik sgt. suka suka..

msredcheesecake said...

sangat sweet... sportinglah bby medina...

mrs kayrul said...

cantik sangat2...suka sangat tengok medina bergambar..ceria jer

afifahana snapixy said...

masya-Allah, family yang sweet sgt. saya setuju sgt dgn tagline akak irine tu. rasa tak sabar pulakk nk kawen. hihi
saya doakan akak irine bahagia until jannah. AMINNN

Afiq Shakila said...

irine, cantiknye blog. mane nak dapat template blog cantik2 ni?

Miera Lieya said...

Subhanallah.. jeles tengok... waaaa... moga bahagia till jannah..Amin.. tengok blog ceria..tengok family lagi ceria..

~♥dieyba_baby♥~ said...

cantik la blog baru irne.. gambar2 irine dgn medina pn comel.. cantik2 sume

momoe said...

alhamdulillah,sangat sweet irine dengan family..semoga sentiasa swee dan bahagia sampai jannah.. amin

Syazwani Mazlan said...

sweet! anak comel sangat!!

Cik Kema said...

comelnye baby Medina.. :)

zam zariena said...

SO NICE PICCCCCC,....

nuur hanna said...

sweetnya baby irine

follow my blog : http://penmerahhanna.blogspot.com/

Umaira Jannah said...

wawawawa......comelnyer dia punya family hehehe....jelesss u smga bahagia till ke jannah...

raudhah hisham said...

background baru. cantek ! medina sangat comel. rasa nak cubit pipi dia. hope irine bahagia hingga ke syurga nanti, aamiin :)

Siti Nursyahidah Mohamad Khalil said...

Irene,

Tutorial on this wide shawl pleaseee :)

Thanks

dalila said...

suwitttnye..
comeinye lahaii medina..
ibu medina pun comei jgk ;D

MAMAYIYEN said...

comel sangat :)

fatima nasution said...

how sweettt :)) btw cute sgt new background

hanani fiee said...

yaAllah sweetnya irine.moga bhgia smpai ke syurga .. doakan kita plak hee

Ratu Lizzie said...

OMGOMG SERIOUSLY COMEL SANGATT xDD
Semoga bahagia selama-lamanya ! =)

puan.mila said...

Bahagia smpai syurga :-)

ain syafieqa said...

tumpang bahagia tngok irine bertiga..hope kekal hingga ke jannah. =)

Nur Aliyah Syofia said...

wahh..nak mcm ni jgk^^ lots of love from http://aliyahsyofia.blogspot.com/. ade masa singgahlah^^

As Razali said...

comel sangat lah sayang, Allahu

Hajar Abd Jalal said...

Wahhhh. Baby medina dah pandai pose macam ibu dia. Sweet kak irine dgn husband. InshaAllah hubungan kalian sentiasa diberkati Allah. Amin

MG schmidt said...

cantiknya u olls :)

nnti buat tuto mcm mna pakai wide shawl ni bole?
mcm teletak je irene pakai
sweet je napak :)

Ulzzang Girls Story said...

Hi kak Irine sy peminat baby akak!hehhe babyFM comel gile!! Btw guys please follow my blog plisshhh T^T

Ulzzang Girls Story said...

Hi akak sy peminat baby FM hehe comel sgt budak kecik tu!sy tau blog akak ni time sy skola rendah(kalau xsilap) dari mag Yezzz ^-^ btw guys please follow me plishhhh

Sheila Salim said...

Assalamualaikum irine. comelnya gambar potrait korang. suka tengok muka Medina, saling tak tumpah dengan Irine (",)

lily lotus said...

congrates dah 7 years dlm dunia blogging. cantik2 all the pics :)

Che Siti Maryam said...

sweet sangat...^_-

Azahairi Abd Aziz said...

happy family ....lawa gambar ......
salam perkenalan dari :http://azahairi.com

Fadzlin Farizan said...

nad doakan irine & family bahagia selamanya, tau tak sepanjang scroll entry ni, muka ni senyum je tengok.senyum betul2 senyumlah hehe.. sweet sangat!n all the pictures are soo beautiful. Beautiful like your family <3 :)

Anis Najwa said...

sweet sngt.. teringinn.. :(

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in