Throwback - Part Hantaran


Salam.

Throwback zaman nikah yang lepas. Tak pernah update lagi. Hebat kan, dah 1 tahun 5 bulan punya cerita nikah, baru nak update :P  
Ok kali ni throwback hantaran dulu.
tapi..tapi, ni throwback version gambar je semuaa k.
Layan gambar je lah :) 

7 dulang berbalas 5 dulang.
eh yeke.haha.ntah, dah setahun lebih punya cerita tak ingat sangat. 

Ni hantaran belah perempuan untuk belah lelaki dulu. Semua jenis barang-barang simple sebab yang lainnya dah ke bahagian preparations baju dan khemah.Nak kata ada tema, takde pun sangat, tapi overall lebih kepada pastel colors. 


Kasut. 


Rasanya kasut ni paling bertahan sampai sekarang sebab pemberian kasut untuk suami ni sampai sekarang dia pakai time nak keluar pegi mana-mana.


Buah-buahan yang dah digilap licin dan bersinar dengan minyak johnson! haha


Sirih junjung. 
tapi sireh tu guna yang fake, cuma tambah-tambahkan dengan fresh flowers je :D 


Jam couple. yang besar suami punya, yang kecik sikit Irine punya. 
Haa yang ni la kot yg betul2 irine pakai sampai sekarang.hehe.sayang! 




Cincin. tapi yang musykilnya, mana tah cincin xde dalam ni.haha.
Cincin time ni tak letak lagi, Irine suruh pengapit Irine simpankan dulu, takutlah ape2hal hantaran dah letak dekat bawah, in case hilang ke ape ke.


Ok dah letak cincin lelaki 


Buku-buku panduan


Jacket.


Jacket ni pun sampai sekarang husband pakai kalau nak pegi keluar mana-mana. 
pandai betul hargai barang pemberian :P tak macam isteri dia tah kemana letak.haha


Perfume.
tapi rasanya perfume ni ada lagi , tp dalam stor dah tempat dia skang.kahkah



Coklat.
beli last minute, beli dekat kedai runcit je pon.hoho! runcit2 pon mahal jugak satu tin tu --' beli sebab nak memenuhkan ruang bekas hantaran je. huhu 



 Ok tu je lahh. hehe. Oh ye, ada yang tanya, fresh flowers ni tahan berapa lama. 
Rasanya tahan segar bugar 3 hari jugak. masuk 4 hari dia dah layu sikit. tp kira lama jugak la.hehe.kalau pandai jaga letak dalam pasu dan air, seminggu lebih boleh tahan. Best la sebab bunga-bunga hidup ni lepas dah habis kenduri boleh ambil and mandi bunga. hehe!

Untuk dulang belah lelaki bagi pada Irine takde pulak gambar satu2 details macam ni. ada 5 dulang.
semua berat2.huhu :'D sekali seumur hidup pegang berat2.hehe


Yang ada ni je lah gambar nya. hehe
-Sirih junjung
- Kasut
-Jam
-Camera
-Perfume
-Bekas cincin + duit hantaran
Terlebih 6 dulang sebab yang duit hantaran tu masuk sekali.


ok!
nanti kita throwback lagi ok! So, mungkin entry ni boleh jadi tempat refer untuk bride to be carik idea nak buat hantaran kot :) Just want to share! :)

tata!









18 comments:

Fynaz Shamz said...

tengah dok pkir jgak nak cari hadiah hantaran nie .. kebetulan baca entri dari sis irine nie .. nice entry :)

Mek Onie said...

lawa la rinnnnnnnnnnnnnnnn

Miss Ika said...

Tq, irine boleh dijadikan panduan utk persiapan kawen nanti..hantaran suma cantik2..:)

Miss Ika said...

Terima kasih..irine, boleh dijadikn panduan utk persiapan kwwen nanti..:) nak share ntry nie dgn encek boifren..

Miss Ika said...

Terima kasih irine..boleh dijadikan panduan utk majlis kawen nanti..nk share entry nie dkt encek boifren laa..boleh??

HaFizaH aYu said...

Hantaran tuk phk lelaki tu cantik sgt...irine gubah sndri or include in wed packge ade link fb or ig dorang x

Puteri Panda said...

Wargh.. macam tau2 je Irine ni yg saya tengah cari idea skrg. Hehe. :D

CT said...

Biarpun dh lama tp jd rujukan...pahala tu Irene...

http://batulesung.blogspot.com/2013/12/a-trial-of-endurance-trek-to-everest.html

Munirah Rafiuddin said...

bila baca ni teringat lak time sy kawen dl...tiap2 minggu dr Ipoh ke KB nk siapkn hantaran & persiapan kawen..mmg penat tp seronok..bila dh habis majlis, br rasa penat xingat!!!hehehehe

~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

Nur Mardhati Nabila said...

sweet..
http://darihatibella.blogspot.com/

Nurfaezah Abdullah said...

cantik irine masa nikah :)

Akmar Ramli said...

ni tempah ke gubah sendiri irine?

Cutella said...

Wow..Congrats...There are so lovely.

Nur Inani said...

mengimbau kenangan ye .. :)

Cik Anis said...

Cantik!

amal salleh said...

weehooo santeks

jom join
http://cheqmoomoo.blogspot.com/2013/12/hadiah-dari-thaqif-giveaway.html

MissNadia said...

wow.. pelamin cantik.. hantaran pun marveles.

Syahinas mohd tauhid said...

irine..nk tny tudung u pakai mse nikah tu selendang or inner neck then belakang veil?

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in