Throwback -Deco Khemah + Pelamin


Assalamualaikum.
Last entry dah update tentang throwback hantaran belah lelaki dan belah perempuan.
Kali ni. nak full review (throwback) tentang pelamin, khemah, deco2 dan kerusi + meja makan.
Sebelum ni ramai yang tanya, yang buat ni orang yang sama atau setiap satu tu lain-lain. Ok jawapannya,  daripada pelamin,khemah, setup meja dan kerusi, plus deco semua daripada orang yang sama. Boleh check entry Irine yang duluu dah pernah bagitau. :) 


Our pelamin :) 
tp setahun lebih yang lepas punya ceritalah! hehe.kata throwback kann.
Ok sebenarnya pelamin ni buat dekat garage kereta depan rumah je :) 
Kalau tengok gambar sebelum, mesti tak percaya.haha, sebab memang lain sangat-sangat. Kira transform menjadi pelamin sangat2 menjadi dan puas hati bila tengok hasil dah siap.







Full pic. 
Garage kereta ni depan rumah je.hehe. 
kira macam garage kereta kepunyaan ayah ni boleh muat dalam 4 bijik kereta macam tu, tapi macam yang kitorang plan, tak semua space jadi pelamin, tinggalkan sikit space dekat tepi tu untuk ruangan meja DJ. Dan pelamin ni sebenarnya, dia jadikan stage, so memang tinggi dan diorang buatkan tangga dekat depan tu. Kira stage tu sebenarnya tinggi la jugak.



Yang Irine ingat, semua ni pasang ambil masa dalam 3-4 hari jugak. 
Lori besar datang dari KL- Melaka setelkan semua kerja dari pelamin, pasang khemah, susun kerusi, meja, gubah bunga untuk setiap meja makan. And pekerja-pekerja diorang semua stay dekat homestay dekat Melaka. tu yang irine ingat lahh :) 




Deco untuk meja makan beradab.





Deco untuk meja makan tetamu yang datang


Kitorang guna khemah jenis Arabian dan kalau x silap total semua ada 8 khemah. 
Bila dah siap-siap semua rasa macam banyak pulak, tapi Alhamdulillah, berbaloi sebab tetamu datang semua memenuhi ruang khemah.


Ni suasana bila malam. Sebab, yang macam irine penah cerita dulu, 
majlis nikah kitorang dulu buat malam, so bila malam serius memang sweet sangat and nampak romantik sebab lampu-lampu color oren tu kan. And setel nikah, resepsi pada esok hari pulak. 
Sampai sekarang rasa syukur sangat-sangat sebab masa kenduri tu, cuaca tak panas langsung. Tapi, sejukkk jeee sebab malam after nikah tu, tengah-tengah pagi tu hujan lebat sampai pelamin sikit lagi dah nak tertumbang.haha. Tapi esok pagi tu, cuaca cantik dan semuanya berjalan dengan lancar :)


Ok the end.

tu je lahhh :)
Kalau nak tau lebih pasal ni, pegilah carik-carik balik entry lama masa kawen dulu. lagi details cerita tentang ni. entry ni lebih kepada gambar je sebab ada gambar yang x penah letak :)

Tata,
Assalamualaikum!










18 comments:

Mek Onie said...

lawa sangat,menangis tengok!

NABILAHTUL ZAHRA HUMAIRA' said...

Salam..maaf nk tnya..brapa kos khemah n deco tu smua ye?^^

NABILAHTUL ZAHRA HUMAIRA' said...

Brape kosnye ek irine?

Afifah Anuar said...

Pelamin tu cantik.

Renee Meow said...

Beautiful and sangat222 dreaaamy... kalau bunga pahar tu pink jugak mesti lagiiii cantik.. :)

Amirah Hananni said...

kak irine cantik sngat wedding akak..ana suka sngat baca entry akak..dr first akak start tulis entry tu ana baca..huhu ana start kenal akak dari darjah 6 waktu tu kuar tentang blog akak di majalah yezz @ bintang kecil x silap ana..x ingat dah..hehe tp syang ana baru start berblog taun lepas..suka baca blog akak..best!! semoga akak bahagia dunia n akhirat bersama keluarga n berjaya kak...

Amirah Hananni said...

cantik sangat wedding akak

MissNadia said...

seronoknya dapat duk atas pelamin yang cantik :D. untung la saper yang dapat

Nurr said...

Cantikk

Puteri Panda said...

Cantiknya pelamin! Saya suka pelamin yg ada banyak bunga. Hehe. Meja makan pun cantik. :)

Shazwani Ramly said...

cantiknya kak irine. pandai akak pilih and cari idea jadi cantik and rasa best je tengok. rasa mcam baru semalam baca entry kak irine nikah semua. heee

twinscraftlife said...

Hi! 안녕하세요~~! please do visit our blog! we sell
purely handmade products such as pouch,
earrings, cards, hp strap, cute items!
쇼핑하시면 더 감사합니다~~^^
http://twinscraftlife.blogspot.com

Isni Ilfiqah said...

slm,,akak nak tanya boleh tak?? mcm mna ea akak punye blog boleh brlagu??? btw blog akak sweet..hehe ajar la mcm mna nk tambah lagu,,

ara rara said...

salam. kak irine. boleh saya tahu akak ambik pakej dari mana ? sebab saya suka concept dia.
emailkan dekat saya.

ara21494@gmail.com

ara rara said...

salam. kak irine. boleh tahu dari mana akak dapat design nie. sebab saya suka sangat,

boleh emailkan dekat saya.

ara21494@gmail.com

twinscraftlife said...

안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/

Hana Nina said...

nice

Kyra Mukti said...

http://classic-home-decor.blogspot.com/

BOSAN DENGAN CADAR YANG ADA JOM USHA2...CADAR CANTEKK2 KAT BLOG KAMI :)

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in