Babymoon


Assalamualaikum.

Hye, macam biasa, sekarang blog dan entry akan di update waktu tengah-tengah malam.huhu.

Nak tulis cepat-cepat entry ni sebab kalau tangguh konpemmm x update.
Sebenarnya baru balik daripada short vacation. tak pergi jauh pun, dekat Kuantan je, Teluk Cempedak.:) Nak kata honeymoon idoklerrr, sebab bawak baby so jadi babymoon. hehe

Rasanya last masa pegi Teluk Cempedak tu, masa umur kecik lagi kot. Masa tu takde apa pon dekat sana cuma pantai je. Ingat lagi, siap merayu-rayu dengan mak nak beli baju dengan seluar ada tulisan Teluk Chempedak. seluar mesti seluar pendek pulak tu.hahaha! Bangga betul duluu kalau beli baju2 macam tu. hehe. Sekarang pegi bawak anak pulak. How time flies! 

And thanks jugak sebab sepanjang dekat sana, kawan-kawan dalam instagram banyak suggestkan nak pegi mana, makan kat mana tempat best dan lain-lain. Macam before ni pergi Penang pon, ramai sangat yang suggestkan tempat. tq tq korang!! nnti kalau datang Shah Alam irine suggestkan mana tempat best.haha (mcm bosan je.hihi!)

Mula-mula plan nak stay Zenith Hotel sebab depan tu ada Mall ECM kan. tapi, check dlm website full pulak bilik sebab musim cuti sekolah kan. So, kitorang pilih nak stay dekat Hyatt Hotel. Hyatt ok sikit sebab depan tu pantai je :) Kitorang pilih bilik berhadapan pantai. best and view dia cantik.


Masuk bilik, bukak-bukak je pintu balkoni nampak pantai terus. Cantik tak terkataaaa.huhu


Dekat tepi balkoni tu pulak ada pool. best jugak lah, ingat nak bawak Medina main air kat situ, tapi risau pulak kalau ape2 sebab ramai budak2 mandi. huhu. kitorang main-main pantai je lah. Tapi, sekarang ni dekat sana musim hujan. before nak stay sini pun, suami cakap x nak sebab takut musim hujan. Irine yang beria2 nk jugak. Sebabkan hotel lain penuh, duduk sini lah :P :P


pagi-pagi tu bawak si kenit ni main tepi pantai. nampak excited semacam dia ni, panggil pon x layan sangat sebab dia macam duduk senyap pandang je ombak laut tu. huhu. bagus2 suka pandang benda-benda ciptaan cantik. 

Sebenarnya ada cerita sikit, malam tadi masa kat hotel, lepas tengok drama, baby dengan si ayah dia dah tido dah. Yang ibu dia x tido lagi, dah habis drama pukul 12 am baru nak tido. Tapi, tiba-tiba macam takut nak tido sebab bunyik ombak laut malam tadi kuat sangat sampai bergegar tingkap. huhu. Guruh-guruh pon dah bunyik kuat. Sebenarnya dalam kepala asyik teringat macam film omputeh yang Tsunami dekat Bali tu (ntah bali ke acheh, x ingat dah) Haaa cite yang ni laaa, sape tengok mesti tauu jalan cerita dia!


The Imposible. huhu.
film ni beri kesan yang mendalam bila tengok, sebab tu malam tadi terfikir macam ni. Sampaikan menangis-nangis macam tak betul malam tadi. mengalir2 air mata sebab takut, ikutkan hati nak ajak suami check out terus tengah malam.haha. Suami cakap takde ape pon la, siap suruh Istighfar lagi. Emmm, susah jugak nak tido malam tadi, bila bangun pagi terfikir pasal nangis2 tu, rasa macam " apesal aku macam tu nangis-nangis teruk sebab takut". huhuuuuuu~~~~ suami gelak dia cakap macam tak betul --' 

Ok tukar topic. 
pagi tadi lepas breakfast


saje feeling-feeling tepi pantai. yang budak kenit sebelah tu tak habis warm up lagi.haha

I'm wearing Wana Pleated Dress from 
Link baju ni dekat SINI 
Best sebab dress kembang ni BF FRIENDLY. ada zip dekat depan tu boleh susukan baby :) 
Follow instagram : @edzmalaysia


Ok si kenit ni dah start tunjuk belang masa ni,


hoho! 
  

Tadaaaa! 
My baby Fiska Medina lagi 2 minggu dah nak masuk umur 6 bulan. mmuahsxx!!
Alhamdulillah, lagi 2 minggu nak dapat diploma in breastfeeding. 6 bulan penyusuan secara ekslusif
boleh refer entry Irine before ni My Journey- Breastfeeding


Pukul 12pm kitorang check out hotel :) 
Balik rumah and esok pegi kelas macam biasa pukul 8 pagi. pergh. 

bye.tu je lahhh.

eh jap, jap nak selit sekali,
semalam baru dapat berita gembira lagi dapat one of customer shaklee Irine. dia pregnant 4 weeks after consume ESP :) Alhamdulillah, syukur. happy tengok bila customer happy. Aritu sorang, ni sorang lagi.


nak order product Shaklee ? email me dapatkan harga murah
irineshaklee@gmail.com

 tata. 
Assalamualaikum 











34 comments:

sYiRa LoKMaN said...

comelnyeee medina ! ^_^ jga diri kak irene

Mek Onie said...

rinnnnnnnnnnnnnnnnn,jubah tu flowy gilossssss,suka makkkkkkk nengoknya,hik

Lyeen De Syifa said...

comey baby FM..:D

LaLa mhdnor said...

dulu masa study kat kuantan pun selalu pergi TC, memang best kan. cantik tempat dia.

kalau la ada kat kuantan boleh jumpa irine, boleh jumpa medina, geram taw tgk dia.

dress tu cantik sgt, suka sebab dia kembang hehe

fatin shahirah said...

eheii , bila baca entri ni teringat macam baca kat novel , bila teringat baca kt novel , tertanya juga mesti best ad suami dengan anak kan ? hehehe :)

Vdah Awatif said...

Ala kat Tc jer , dekt jer . rugi tk pegi , boleh jmpe FM. comelll .

Afifah Anuar said...

Medina tersangatlah comel+cute :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum irine. comelnya korang. suka sheila tengok. medina tu alahaiii menawan hati. tengah pregnant ni, nak tgok muka medina lama2.. geram sangat...

myraVea said...

Omeinye medina. Geram betul tengok die tomei macam ibu die jugak. Hehe.


Ok bukak pintu balkoni terus nampak pantai tu memang terbaikkkkk. Hehe. Tunggula kite dah ade hubby baru terasa nak gi sana sini. Hehe. Bileeee la tu.

Nyamuk Terbang said...

comelnya la medina nie..gram betul

liya tariq said...

irine,pls follow my blog.. :(

PeRdU cINta said...

baby medina jalan-jalan ke TC ye..tahniah kepada yang berjaya hamil..usaha mereka berhasil.. :)

Petak Bunga said...

cepat masa berlalu Medina nak besar..

Hafiz Hafizol said...

comelnya anak awak.

Nurakmaniza Jamil said...

waaa...Medina dah besar... ^^ semoga menjadi anak yg soleh kelak.. ameen :)

ct aman said...

cantik baju irine...^_^ comelnye medina....xlame da nk dapat diploma 6 bulan...hihi

Munirah Rafiuddin said...

bestnye...saya lama xg kuantan...rindunye...

~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

Chekgu Azrine said...

Gebunya medina!!

Fazleyatul Aini said...

comelnya medina tangan ketak2

Zayani Zulkiffli said...

Bestnya ada baby masa muda :)
http://nurulzayani.blogspot.com/

NUNU EERA said...

wa... seronoknye rgk medina alan2.. gmbr kat pntai tu cntik la.. mcm model mami n bby.. :)

Cik Eka said...

bju irine cantikkkk suka hehe..
Medina comel gila. badan debab.. bestnyeee

Mademoiselle Irdina said...

Kawaii~ Comelnya...

Naema Shahrul said...

medina comel sangat..geram laaa..baju medina semua cantik-cantik..

vistana astilla said...

Comelnya baby :) Spe2 yg nak buat tmpahan bunga telur boleh ke blog saya ye http://vistanaastilla.blogspot.com/
atau fb https://www.facebook.com/vistana.astilla ..sorry Irine nk iklan skit :)TQ

Siti Hajar said...

Comel sangat Medina ni. Owh, pegi teluk cempedak ke. Ingatkan pegi mana la Medina pakai pink2 dalam instagram tu ;)

Enn Chung said...

nomey2....medina...
kite org ktn irine....hehehe
selalu jalan2 Tc tu....anyway suke tgk irine n bby......comel ngat

amanie cik vita said...

cantiknye medina.. dress irene pon cantik.. kt mna beli? nak beli jugakk.. suka sgt..

Azlina Suhemi said...

tudung tu beli kat mana irine..

Azlina Suhemi said...

tudung tu beli kat mana irine...

HaFizaH aYu said...

Eeiii geramnya lah tgk medina..pipi dia tu cam nk gigit2 jer

nanadhoi said...

Comelnyaaa Medina!

♥~~Rino@~~♥ said...

Salam macam mne nk order shaklee?

♥~~Rino@~~♥ said...

Salam, mcm mne nk order shaklee?

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in