Cara minum ESP SHAKLEE yang betul :)


Assalamualaikum semua :)

sepanjang seminggu ni Alhamdulillah banyak sangat permintaan dan order product Shaklee.

Sampaikan sampai 3x seminggu kena ulang alik HQ Shaklee untuk restock product yang customer order. Nasib baik datang awal dekat HQ, sebab nak borong banyak, kalau lambat sikit mesti habis. terbukti product Shaklee banyak permintaan dan makin dipercayai sejak daripada dulu lagi.




Ok hari ni nak cerita dan explain details lagi tentang ESP SHAKLEE yang sentiasa ON DEMAND dan BEST SELLER :)

Jap jap, sebelum tu Irine nak cakap siap2 ye yang ESP ni BUKAN UNTUK WANITA MENGANDUNG sahaja! jangan salah faham tau. ESP ni sesuai untuk semuaaa. Yang belum kawen, dah kawen, orang2 tua, even kanak2 atas setahun pon boleh minum skali. Dannnn, LELAKI pon boleh minum. So, kalau si Isteri dah beli, boleh laa kongsi dengan anak dan suami. complete :) 


Kenapa Ramai Yang Sukakan ESP dan Menjadi Hot Produk Kami?

1) ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
2) ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda
3) ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
4) Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat
5) ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
6) Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
7) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
8) Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.
9) Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit

Ramai email2 Irine, macam mana cara yang sedap nak minum ESP ni?
Soalan paling famous. Ok dekat bawah ni adalah 3 resepi ESP shake yang Irine selalu minum selain daripada bancuh dengan air suam :)

1 sudu bancuhan ESP + Milo (paling fevrettt!! )  
 
1 sudu bancuhan ESP + Oren Sunquick. (Ya Allah sedappnyeeee, freshhh sangat rasa bila minum) 


1 sudu bancuhan ESP + Air Dutch Lady perisa Strawberry :) 
(yang ni punnnnn perghhhh segarrrrr and rasa bertenaga bila minum , sentiasa rasa kenyang)


 Ok tu adalah 3 resepi ESP yang selalu Irine minum. Kalau nak cepat sangat, Irine akan bancuh dengan air suam je dan shake!! Sedappp.

Ok yang perlu korang tau, ESP ni dalam bentuk serbuk ye. Kena bancuh dengan air suam/jus/milo/horlicks/susu untuk minum.

Secara detailsnya, boleh tengok dekat bawah ni saya share daripada blog kawan2 jugak.

ANTARA RESEPI ESP YANG KORANG BOLEH TRY :) *special for my lovely customers! *


1)  1 sudu bancuhan ESP + Air Suam

ingatt, jangan bancuh dengan air panas ok, bancuh dengan air suam/masak je. Kalau bancuh biasa akan dapatkan keaslian rasanya



2) 1 sudu bancuhan ESP + Fresh Milk (Susu kotak atau susu tepung)
Macam Irine try dekat gambar atas tu :) Try lahh, trust me! memang sedap.


3) 1 sudu bancuhan ESP + Milo

4) 1 sudu bancuhan ESP + Twister Oren

5) 1 sudu bancuhan ESP + Fresh Milk + kurma 

(kurma tu rendamkan dulu dan boleh potong saja kecil2 mahupun blend)

6) 1 sudu bancuhan ESP + Ribena 

7) 1 sudu bancuhan ESP + Nesvita 3 in 1 

8) 1 sudu bancuhan ESP + Susu Anmum 

9) 1 sudu bancuhan ESP + campuran buah-buahan dan blend 

(boleh pilih buah kegemaran anda)

10) 1 sudu bancuhan ESP + Horlicks 

 

11) 1 sudu bancuhan ESP + Nestle Bliss

12) 1 sudu bancuhan ESP + Meashake/Performance Drink/Cinch Shake

Cadangan Sukatan dan Waktu Minum ESP

Sukatan : 1 sudu besar ESP + Air Kegemaran Anda (Irine suggestkan 2x sehari ye.)


Macam Irine sendiri, Irine ni jenis kadang2 terlupa nak makan waktu pagi, so breakfast Irine akan replacekan breakfast Irine dengan ESP sebelum buat apa2 kerja. Irine sangat suggestkan sape yang pegi kelas/kuliah/kerja awal2 pagi tak sempat makan, pleaseeeeeeee minum ESP.hehe! Boleh elakkan perut korang berbunyik pelik :p ESP ni boleh mengenyangkan kita tau, so time belajar/kerja rasa selesa je selain kekal bertenaga lama.



Tips ESP

  • Jangan bancuh dengan air panas, air kafein atau air berkarbonat sebab boleh hapuskan nutrisi
  • Jangan ambil lebih dari 3 sudu sehari kerana ini akan membebankan ginjal
  • Gunakan tumbler atau shaker atau botol tupperware untuk menggoncang/SHAKE bancuhan ESP untuk lebih mudah larut. Kalau guna sudu sahaja, nanti tak semua yang larut, jadi berketul-ketul.
  • REMINDER : irine bgtau siap2 ye, SHAKER shaklee sekarang takde stock ye. Dekat HQ/Branch pon dah lama out of stock.kalau ada, irine akan bgtau.Ingin mengetahui best price untuk ESP Yes! jauh lebih murah dan ni adalah harga promo ye!
    boleh email di
    irineshaklee@gmail.com
    Serta Irine akan guide semua customer2 yang purchase dengan Irine SAHAJA :) Dan jangan risau, Irine akan guide dan ajar jugak cara2 makan yang betul set vitamin ni.


    MY ID NUMBER : 956780







9 comments:

myvitaminsadventure said...

Wah Irine pun SID juga ke? Sekarang ni Shaklee memang laku sangat. Bila habis stok tu, alahai.. menunggu la jawabnya. Sekarang ni banyak pula produk yang out of stock..huhu..

ESP pun minuman daily saya. Tak boleh tinggal. WAJIB!

http://myvitaminsadventure.wordpress.com

Miss Meen said...

Wah alhamdulillah seronok baca tips bagaimana nak munim ESP heheh selalu bancuh dgn air suam jee...rupanya boleh pelbagaikan cara huhuu thanks for guide sbb sebelum ni pernah amik 3 sudu sekali minum huhuu patutlaa cepat habis

:) Tq so much dear!!!!

sakura love said...

Assalam Irene,

SID jugak ye? Shaklee memang terbaik.

Nice blog & info yang bermanfaat.

http://sakurasihatcantik.blogspot.com

Liyana said...

salam irine, mintak kebenaran amek gambar esp kt blog irine boleh? :)

kita baru aja berjinak2 dgn shaklee ni :)

kiss medina comel :D

juga SID Shaklee,
Liyana
0173743670

Safiya Amaran said...

cantik sangat blog ni suke :)

ramai yang suka minum ESP ni .. tapi kadang diorang kata senang muak mungkin kena cuba macam irine buat tu, tak pernah cuba lagi campur limau .. teringin pula nak cuba..

jemput visit blog saya :

http://letusbehealthytogether.blogspot.com/

Jah khaDiJah said...

Assalamualaikum..

Thanks.. bnyk resepi pasal esp ni.. sebelum ni saya minum ESP + Tamar Cocoa je.. lama2 blh jd muak gak =) Hari ni plak, entah mcm mana tetiba dtg idea nak buat esp blended..hehe ESP + susu cair + susu pekat + carrot + ice cube.. pastu blend.. sedap giler2 hehe. blh simpan dlm peti and jadikan icecraem.. in shaa Allah next time nak try resepi lain plak..

katahatikhadijah.blogspot.com

Ceria Dengan Shaklee ❤️ said...

tak sangka irine pun sid shaklee jugakk wahhhhhhh . sekarang shaklee dah sangat meluaskan :) patot lah irine cantik jeeeeee

Cikgu 'Aina said...

Wahh..dari 2013 irine dah jd SID..Produk Shaklee memang terbaik..

Nutrisi Alamiah Tulen said...

Assalam Irene dan adik2 yang baca komen akak ni.

Tahniah. Blog cantik. Penulisan menarik.
Akak juga penggemar ESP. Ambik ESP untuk tenaga dan kulit yang bermasalah. Uolls yang nak bentuk badan idaman pun amat digalkkan ambik ESP.

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in