Stroller for baby Medina


Assalamualaikum..

Finally...



Medina's 1st car! haha.

Tahniah anakku sebab dah berjaya memiliki kereta pertama tanpa lesen dalam hidup! hoho!
'
Lepas survey punya survey, Irine pilih stroller SCR10 utk Medina. Niat nk beli Quinny tak lepas sebab husband lagi berkenan dengan SCR10 ni.huhu. Mula-mula macam berat hati sikit sebab bukan 3 roda.hoho! Tapi bila lama-lama tengok "eh nampak comel pulak kannnn". Sebenarnya, husband tu suka sangat nak SCR ni sebab tempat letak barang dia besar. Tu jeee motif dia nak tempat simpan barang besar!! Haaa...nampak tu, terbukti jelas dalam gambar ni, tempat letak barang tu tak sempat beberapa minit dah isi banyak benda. Ish, ish, ish..nampak serabot pandangan mata. Tu semalam saje nak testing letak barang byk :D 


See? Fiska Medina nampak selesa sangat tido dalam stroller ni. Belum bayar lagi stroller time ni, just nak cuba-cuba letakkan Medina dalam ni, tengok-tengok dah lena dulu tak sedar apa. huhu..

So far, best jugaklah, takdelah berat mana. Cuma takdelah seringan Quinny kann..Haaa kannn.heheh.
Best sebab bila letak Medina dalam ni dia tak mudah nak terjaga sebab stroller ni macam tegap and tak bergegar bila tolak. Tahan lasak jugakla. Untuk stroller ni, Irine amik skali dengan car seat. Plan mula-mula nak SCR5, tapi takde pulak kat situ. Tak tau pon yang stroller SCR ni ada banyak model. SCR 5 la, 6 la, 7 laa, 8 laa, 9 laa, 10 laaa. Banyak rupenye. Ingat satu model je. 



Disebabkan rushing sangat nak balik kampung, terus setuju amik SCR10 ni. Nampak macam bergaya jugak.haha. Takde motif betol :P  Kalau dari segi nak lipat stroller ni bagi Irine mudah je,cuma besar sikit je bila letak dalam kete. Mudah sebab bukan Irine yang kena lipat masuk bonet nanti. haha.Barang-barang lain still boleh masuk dalam kete. Dun worry.  Kalau kereta Irine ok laa,tak nampak macam makan space pon. Kalau nak bukak skali tayar dia pon boleh, bukak macam tu je,pastu nak pasang, pasang masukkan balik je. Takyah pakai skru2 player2 dah. Dan yang penting stroller ni boleh pakai dari newborn sampai besar (umur berapa tak hengat ). Dengan kegagahan Irine, boleh lagi handle stroller ni :) 

So secara kesimpulannya, title entry yang lepas patut ditukar kepada
"stroller idaman hati suamiku". 
haha.



p/s : mungkin lepas ni nak cerita tentang survey baby carrier pulak. Haihh macam-macam benda. Tulaah, bila dah jadi mak-mak ni, barang-barang keperluan anak tak pernah rasa cukup. 



38 comments:

shark said...

tahniah medina...
kereta pertama dia mmg terbaek..
dh agak dh akan pilih yang nie..
hehe..
tapi naper x amik merah itam..

Miss Eja said...

ya Allah comel nye si comel medina nie.. smeoga jadi anak yang solehah ea.. hehe.. btw,, comel giler irine bawa bby mcam tu... :) sesuai dengan sifat u yang nmpk keibuan.. :)

Anastasyea Aida said...

strroller 4 roda lagi bagus , stabil, & selesa, tengok baby medina, selesa je dia tido :D

www.anastasyea.com

adibah said...

mak yang nak bergaya lebih tolak anak yeee..hahahah..comel je medina tido.berlakon nak sruh beli stroller la tu.hihi ;D

ZyErA said...

Irene beli ktne? Berapa sekali dgn carseat?

ZyErA said...

Irene beli ktne? Berapa sekali dgn car seat?

Amira Rasni said...

comel ibu dgn baby medina ni.btw,baby kita sama tarikh lahir..hehe..baby farish plak ayah die hadiahkan SCR9..Baru 4 hari lahir dah belikan.excited betul..

chiaki05 said...

Hehe org2 pompuan mmg akan mnt quinny kan..sbb dia mcm solid..tp tu la tmpt ltk brg kecik sgt..sy & husband bape kali survey..sbb stroller kn mahal..huhu last2 husband decide beli halford pramete s8..mmg comfy la utk bb sbb fully padded n tebal..rs kukuh..tmpt brg bsr..umbrella fold n blh facing up..tu smua ciri2 penting..tp mmg nmpk bulky sket..tp still blh handle la..hhehe

Zaatul Ithry said...

Rasanya kak irene kena beli neck support stroller pillow untuk medina. Takut tengok. Bahaya tu..dekat kedai2 brg baby ada byk :)

Zaatul Ithry said...

Rasanya kak irene perlu beli neck support stroller pillow untuk medina sebab dia kecik lagi. Takut tengok. Bahaya tu akak. Dekat kedai brg2 baby ada jual :)

Zaatul Ithry said...

Rasanya kak irene kena beli neck support stroller pillow untuk medina. Takut tengok. Bahaya tu..dekat kedai2 brg baby ada byk :)

aqila said...

comelnya medina kak irine catik dan makin catik, sedap je medina tido kan, :)

fasha said...

bagos betul irine ni..jenis teliti kalo nak buat sumting decision tu..huu..act sy pon cmtu jugak..kdng2 kte msti nak prepare sumting da best kan..so perancangan tu perlu..lebih kurg je kte ni..haha.

Mysara Ab Rahman said...

nkmpk sgt belum pape medina dh suke ngn stroller tu..tu smpi tertdo tu..hehe

Mar Mansor said...

suka irine pilih y itu..sbb dlm byk2 pilihan irine dlm post sebelum ni..ini saya rasa sesuai...tahniah medina dpt kereta..

Solehah Shamsuddin said...

Auch,ayat yang last tu xtahan btl.haha Irine,berapa harga stroller ni ye? Mana lagi murah?

sYiRa LoKMaN said...

comelnye medina n mama dieeee

suhadah saad said...

Baby makin tembammmm !! Comey.

Nur Azizah said...

nnti kak irine blajar sape jge medina ??

Nur Azizah said...

nnti kak irine blajar sape jge medina ??

Shida Idris said...

Comelnyaaa medina dan stroller tuu. Beli kat mana yee sbb nak beli jugak lps raya...hehe

Nurfaezah Abdullah said...

lenanya baby tido hehehehe

NoRfArAhiN said...

alolo..comelnya baby FM tido. nyenyak dia tido bila dapat kereta baru. hihi

Nia said...

Salam ziarah Irene, selesa nampaknya kereta pertama ni, lena Medina tido :)

cik laili said...

Irine tak nak cuba guna Soft Structured Carrier (SSC) ke? Boleh tengok contoh dalam entri ni :


http://www.ciklaili.com/2012/06/babywearing-dengan-merak-ssc-dari.html

iekafildza said...

finally! nmpk lena je medina tido sampai tersenget-senget kepala haa

ekin schmidt said...

sy pun npak bby FM slesa dlm kete dia tu . nampak tough n mmg boleh guna smpai umor 4tahun kalau bert budk tu xlebh 2okg rsanya . cek blik kalau sy silap :)

~♥dieyba_baby♥~ said...

WAHH.. COMEL LA IRINE.. X SBR NAK NEXT ENTRY PULAK..

Shakina Farhan said...

pening kan nak menyevey barang baby..mcm2 ado..hehe..baby carrier try test ergo..best..bila letak baby dlm tu xrasa berat langsung..sblum ni akak pki mothercare semput nak angkat..

Ρυαи Gојεѕ said...

so sweet :)

zeera lily said...

untung nye kecik2 dah ade kerete.. bestnya.. ehehehe

http://belogzeera.blogspot.com/

Intan Nadzeri said...

comelnyeee baby n kak irine!!! :D
1st time berani comment kat sini...hehehe

http://intanbalkish34.blogspot.com/

cik puan husna said...

Try ergobaby..akak dh try 3 jenis carrier baby.but ergo is the best.
Berat baby akan rasa even je:).
try cari kt mothercare..

cik puan husna said...

Try ergobaby..akak dh try 3 jenis carrier baby.but ergo is the best.
Berat baby akan rasa even je:).
try cari kt mothercare..

superlady said...

sweetnya tgk ibu dgn baby ni.. <3

superlady said...

sweetnya tgk ibu dgn si baby ni.. :)

Bellalola said...

Assalamualaikum, irine beli kat mana scr stroller? Saya pun tengah cari scr stoller. And how much is the price? With car seat skali.. Tq!

Ain Eddihar said...

Assalamualaikum . akak . suka tenguk akak sekeluarga . . insyaAllah keluarga sakinah :) Ameen

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in