Rezeki anak, DIGI WWWOW AWARDS 2013


Assalamualaikum.

Pernah dengar kan DIGI WWWOW AWARDS? sebelum ni dan tahun yang lepas-lepas pon memang dah ada award ni cuma Irine je yang tak berapa nak amik tau. Tahun ni je, entah angin apa sangat tah yang nak amik tau. hihi !

Nak dijadikan ceritanya, Irine tau tentang award ni bila terrrrrrtengok iklan Digi WWWOW Awards dekat dalam tv. Terrrtengok ok. hihi. Dalam hati macam berminat nak join sebab ada kategori yang melibatkan blogger. Terus bukak website Digi WOWWOW Award ni and tengok syarat2 nak join. Masa nak register untuk join tu, Irine tengah pregnant lagi dan tengah nak tunggu masa je. Dah alang-alang tengah takde keje tu, saje2 laa nak try masuk, mana tau ada tuah kan? 

Untuk award ni ada banyak kategori, bukan satu je. Ada 15 kategori semuanya, ada kategori Blogger of The Year, Shorty Blogger of The Year, Fave Entertainment Blog, Fave Tech Head, Online Shop of The Year, Fave Video of The Year, Most Inspiring Internet for Good Award, Top Online Over-Achiever Under 16, Apps of The Year, Photostory of The Year, Breakthrough Youtube Star, Social Media Gathering of The Year, Fave Makan-Makan Expert, People's Choice Award and last skali pemenang keseluruhan Best of The Best. Kategori yang Irine masuk ialah Blogger of The Year by Nuffnang  :)


Lama jugaklah nak tunggu result award ni, daripada pertengahan Mei sampai 6 July semalam . huhu. Lama sebab untuk award ni ada banyak proses, daripada submitkan penyertaan, proses nak undi dan proses untuk pengadil nak judge pemenang. 
Minggu lepas baru dapat email from Digi WWWOW yang cakap Irine shortlisted dalam kategori blogger of the year dan diinvite pergi finale dekat Starbucks,Tropicana City Mall.  Dalam banyak-banyak penyertaan, diorang pilih 50 blogger yang terbaik dan antara tu dishortlistedkan lagi 3 orang blogger untuk menang award ni. Kiranya, Irine tersenarai dalam top 3 lah. Sebenarnya tak tau pon ada 3 orang yang dah shortlistedkan sebab dalam email memang diorang tak cakap. Nak buat surpiselah kot katanyeeerr. hewhew!. So, tak letak apa-apa harapan pon.



Jadi, Irine pon pergilaaaa Tropicana City Mall semalam. Sebenarnya semalam pon pergi dalam keadaan masih berpantang lagi. haha. Ada orang tanya, "Irine dah habis pantang ke?". Jawapannya mestilah tak! haha, ada balance lagi 14 hari untuk diharungi! Kiranya semalam Irine lari kejap dari pantang :P 
Walaupun tak tau menang ke tak lagi, tapi, rasa nak pergi jugak finale ni.

Irine and akk ipar, Kak Lynda :)


Semalam pegi dengan husband, bawak skali Medina and Irine ajak skali abang dan akak ipar temankan sebab husband memang dah cakap awal-awal dia taknak masuk, biar dia jaga Medina dekat luar sebab takut dalam tu bising nanti. Abang dengan akk ipar la temankan kat dalam tu. Kesian Medina jauh dengan ibu. huhu

Sebenarnya jadi top 3 pon dah syukur sangat-sangat dah. Bukan senang kan. Antara salah satu dalam top 3 ialah blog Denaihati dan sorang lagi Irine tak berapa sure.


Dan semalam Alhamdulillah rezeki berpihak pada Irine untuk menang  Blogger of The Year by Nuffnang :') Tq NUFFNANG, tq juri-juri yang pilih blog sederhana Irine ni dan tak lupa jugak dekat pembaca yang voted blog ni. :)

Terketar-ketar jugak semalam bila nama diumumkan sbg pemenang. Tak sangka pulak rasa. huhu. Rasa macam nak nangis je sampai nak julang-julang baby! haha. 

Sepanjang award ni semalam, korang pon boleh tengok secara "LIVE" dekat website DIGI WWWOW. Sape yang tau tu, nampaklah kot Irine semalam. hehe. Sorry gambar tak berapa clear, ni pon amik daripada kawan yang tag. 

Hari dalam sejarah :') *nangis sikit*. tsskk..tssskk.. hihi



Anggap hadiah ni untuk rezeki anak. 
Betollah orang cakap, rezeki Allah tu diturunkan dengan bermacam-macam cara. Rezeki Allah tu sentiasa ada dan Irine percaya dengan anggapan tersebut sebab setiap kelahiran anak ada rezeki yang dah ditentukan oleh Allah sendiri.

Hadiah percutian tu Irine bg hadiah dkt husband sempena 1st anniversary minggu lepas. hoho! Yelaaa, minggu lepas Irine takde bagi apa-apa cuma wish dgnku hadiahkan senyuman yang manis sajoo! haha.. Nak keluar celebrate anniversary pon tak boleh sebab keadaan Irine yg tengah berpantang lagi. hehe.

Antara hadiah-hadiah lain yang menang semalam :-
  • A fully sponsored 3D2N Tour to Manila, Philippines with Chuckei (Top Local Blogger & Microblogger) and BroDon'tLikeThatBro (DiGi WWWOW 2012 Blogger of the Year) to meet up with Yugatech (Top Philippine Tech blog) and DivinemLee (Top Philippine Blogger, Microblogger, Model & Actress).
  • 1 x HTC One X
  • RM 1,000 cash prize
  • 1 x 3D2N accomodation at The Gurney Resort Hotel & Residences sponsored by Asia Web Direct
  • RM1,000 Cash Prize courtesy of AIG Insurance



Last but not least, trofi ni :)

Dalam banyak2 hadiah, Irine lagi suka trofi ni, lg bmakna buat Irine.
Hadiah ni semua bukan untuk Irine sorang je, tapi Irine sharekan sekali dengan readers blog Irine yang always support blog ni. Tak kisahlah kalau korang silent reader skalipon. hehe :P  Tahniah jugak untuk pemenang2 yang lain. Tahniah untuk Mat Luthfi skali sebab dah gondol 2 award  and dipilih Best of The Best!


 Tq NUFFNANG!!

 Tq semuaaaaa!
Hanya Allah sahaja yang dapat membalasnya dan moga Allah merahmati kalian :')





p/s :  Balik rumah semalam, terus flat satu badan --' 
sambung semula kehidupan sebagai wanita berpantang...huhu~~~~~







106 comments:

mama leen said...

tahniah sayang

syamimihaziqah said...

Congrats ibu muda :)

Tampawan said...

tahniah irinee

Cik Miela said...

congraz :). berkat rezeki anak tu

A Story Of A Girl ! said...

Tahniah , Kak Irine.

suhadah saad said...

tahniah irine... rezeki medina.. :D teruskan update blog selalu tau !!!!!! sehari sekali update blog lagi bagus..

Mek Onie said...

terbaikkannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn :D

cikmisi leen said...

congrats Irine .. rezeki tuah anak . ~ ^.^ you deserve to win becoz u're talented, ~ suka baca blog irine .. ~ =)

sYiRa LoKMaN said...

tahniahh ^_^

SyahiRah ILyana said...

Tahniah kak irine.. slalu ikut prkembangan akak.. good luck,akak.. =)

Anis Xora said...

Tahniah..u mmg terbaik...

Hannan I said...

tahniah kak irine :)

Anis Hayati said...

wah tahniah kak irine :D
cantik trofi tu. x berat ke?!

cikmisi leen said...

congrats Irine .. rezeki tuah anak . ~ ^.^ you deserve to win becoz u're talented, ~ suka baca blog irine .. ~ =)

Myra Zafyra said...

Congrats irene.. :)

Izanne said...

Tahniah Irine.. gud job!!
comel kak ipar tu..hihi

Izanne said...
This comment has been removed by the author.
arfiza said...

Untung sgt...rezeki...alhamdulillah..tahniah irine akk ucapkan

arfiza said...

Untung sgt...rezeki...alhamdulillah..tahniah irine akk ucapkan

Norlia Mohd Yusoff said...

tahniah..rezeli baby dan ibu =)

Pieh Rizfie said...

tahniah irine...kitorg always support tau.salam sayang u fiska tau hehe

cIK aRD said...

tahniah irine..may ALLAH bless u and family always

Jannah Jane said...

tahniah irine....may Allah bless u & your family always...!!!

FY said...

congrats ibu irine..mmuuaahh

Anis Athia said...

Tahniah irine :)

Farhain Azmi said...

tahniah irene.. bestnya dpt merasa award tu. rezeki anak :)

NurmasLinda Ng said...

Tahniah Kak Irine ! wuu wuuu~ leh g honeymoon la lepas ni. Medina kena tggal dekat atok dye. hihihi

Fienazzuki said...

Tahniah irine!

Ratu Pustaka said...

Tahniah akak!! Seriously I adore you very much~~

hafiz hafizol said...

ALL THE BEST IRINE...






REZEKI FM.. HEHEHEHEHEHE :")

nadia said...

Tahniah Irine. Semoga sentiasa dimurahkan rezeki ye. :)

nabila biela said...

tahniah kak...akak mmg layak mng =)

Sharinginfoz said...

seronoknya, tahniah

sha dhira said...

Tahniah kak.. u deserve that award.. :) kim saam kat baby.. :D
Kitorang selalu support akak..

nurain nabihah said...

tahniah akak irine :)

Fasy Shane said...

Tahniah akak! Tahniah for your baby tooo. may you granted by Allah :)

D Yatie said...

Congrats dearie!

AKOO nurus said...

Congrates :D

MAMAYIYEN said...

Tahniah ye Irine!! Nanti akak bagi hadiah lagi ok :) hehe.. krm salam dgn Fiska Medina ye..

eqa_nadirah said...

tahniah irene...:)

ifah dafila said...

alhamdulillah, rzeki medina kot. pape pon, tahniah kak irine ! :)

najwarahsiahatiatin said...

wahhh tahniah kak irine.. :)

shifa' mardhiah said...

Tahniah Irine.. :D

shifa' mardhiah said...

Tahniah Irine.. :D

Nurul Suryana said...

Alhamdulillah... tahniah irene.. rezeki anak..kem salam kt baby girl tu..comey sgt, ikot muka ibu die..hehe.. =)

denaihati said...

Tahniah memang layak untuk jadi Blogger of the year. salam utk baby comel tu.

denaihati said...

Tahniah jadi BLogger of the year 2013 .. memang layak sangat. Salam kat baby comel tu.

Shafiqah syufaat said...

TAHNIAHHHH !! rezeki baby FM and family :)

cci said...

tahniah.. ^_^ mmg rezki bb tu..

ayu yahya said...

wwaaaahhhh sgt hebat....hai salam perkenalan...mntk jasa baek singgah n follow blog ayu http://www.qaysaasupplement.blogspot.com

Carlos Santiago said...

waaaaa... tahniah irene. rezeki anak baru tu. hehe...

p/s: irene, mohon exchange bloglist.

http://bankami.net

dh masukkn gitau yea.

ika sulaika said...

tahniah . im ur super duper silent reader

Nur Fatihah Mohd Radzi said...

tahniah :)

ayui kiyumi said...

tahniah akak irine...you very deserve this.. :D btw laguuuuuuu bruuuuu!!! kak irine dah kmbali active..XD

Ain Syahirah said...

Wahh!! Tahniah, kak Irene!! Memang rezeki anak..hikhik :D

Rosmiza Ali said...

Tahniah Irine! ^_^

Cinta hazanis said...

tahniah umi.:P

siti said...

Tahniah kak irine! Akk mmg layak untuk menang! :)

Amirul Ramli said...

Waaahh... tahniahhh... dapat g manila pulak tu. hehehe.... terbaaek~

mrs kayrul said...

tahniah irine..dapat la honeymoon sekali lagi...hehehe

Rina Ellisa said...

tahniah irine.. rezeki anak ni :)

::Aja:: said...

Tahniah..heheh..abes pntang trus bawak medina g honeymoon kan?iskh2.hehe..

Munirah Rafiuddin said...

tahniah.... (^_^)

~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

Leona Wai said...

congrats!=D

Leona Wai said...

congrats!=D

Syazwani Mazlan said...

Tahniah Irine.. blog saya dapat jadi TOP 50 pun jadi la.. hehehe.

Eina Sakinah said...

tahniah irine.. blogger of the year ;)

Mizz ErMa said...

alhamdulillah..rezeki, tahniah irine.. =')

Dzureen Darwis said...

congratulation :)

Myra Abdullah said...

tahniah kak irine =)

Cik Nathrah said...

tahniah mrs irineee :)

Mysara Ab Rahman said...

congratz irene! irene mmg layak menang! mmg rezeki medina la tu...;)

Nur Aisyah said...

Tahniah akak ^^ Untung akak ;)

Sha Purple said...

Tahniah Irine sayang. suka baca blog irine =)

~♥dieyba_baby♥~ said...

tahnaiah irine :) best nye dapat hadiah..

TeTerBanG said...

wao! thniah kak irine, our lovely young mommy :D chukka haeyo. u deserve for this award.

abg mat lutfi pon hebat. 2 awards skali gus. wah2!! :D

aDisH.sHidA said...

tahniah Irine....

Intan Liyana said...

tahniah irine..mmg dah agak irine blh menang...alhamdulillah rezeki bby medina sekali..

zaza said...

tahniah irene... rezeki baby 2... keep blogging okey ^______^

Puteri syakila said...

tahniah kak irene! ;)

zayani said...

Tahniah xsgka dah dpt bby.Irine..1st time sis bce blg kamo..mcm2 perasaan ade..happy.bangga..tahniah juga mng blog award..gud luck yer sis..;-)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum dik, taniah. rezeki kamu. hehehe. bestnyaaa menang. happy anniversary to both of you. peluk cium untuk Medina ya :)

MasterJee said...

Congratz..... semoga terus sukses selalu...

Teena Tna said...

Tahniah Irene! Rezeki dari baby kan...

Nur Kamsinah said...

tahniah irine :-) memang da agak irine akan menang tahun nie... blog irine the best!

Mieza Jhaa K said...

Waauuu tahniah..nk jgk jadi mcn Irine..

Zue Al - Faizal said...

tahniah irine..u deserve it..cayalah..irine bt zue jd bsemangat nk update blog..jemput irine n semua singgah blog zue.. http://sitizuridahyunus.blogspot.com

-daku ina lah- said...

nk tau mana dpt beli selendeng mcm awk pki..seledang dan boleh pakai mcm tdung bwal

Ayu azmir said...

Tahniah

Nadine said...

congrats irine! :)

zarena heeney said...

tahniah

Rawlins GLAM said...

Tahniah Irene
First time menjejak kaki ke sini
Seronok baca catatan Irene

Congrats sebab menang dan yang utama sebab dapat Medina
Such a cute angel!
Singgah entry saya gak ye. TQ

Zahirine Abd Rahman said...

congrates!Jadi ibu dan menang award.
Rezeki baby. Alhamdulilah

from:
www.zahirine.com

Sya Mimie said...

tahniah irine..
rezeki baby.. :)

Jacky Juing said...

Taniah Irine Nadia! , ini ucapan saya utk awak.. https://www.keek.com/!sFWBcab

Mr.J
www.pengeRindu.com

Murni Afiqah said...

Wah best sungguh hadiah Irine...jeles nihh. Tapi...bilalah nak dapat tu kan. mustahil kot apa2 pun, tahniah Irine. yup, hadiah terbaik ialah trofi kan. Dan Medina =)

Selamat Menyambut Ramadhan, Irine! Dah skodeng baju untuk Medina? =)

kucha lana said...

tahniah rezeki bulan ramadhan nie

si gadis biasa said...

congrats kak irene.. :)

centraniaga.com said...

Tahniah... Pencapaian yang hebat..

Cik Ummi said...

tahniah irene

fiey ahmads said...

tahniah irene syg!

ADEEYA said...

Tahniah Irene :)

Annyss said...

congrats irine! and your sis-in-law sangat cantik! so do you! :)

roti hangit said...

Cantik sangat kakak ipar k.irene

Nadia Johari said...

wow..tahniah irene

hanisah madzlan said...

tudung yang ni jugak kak :D .
jenis apa yerk .. penat saya fikir kan.. hee

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in