Berpuasa bertiga...


Assalamualaikum.

Sedang type entry ni dalam keadaan tenang sikit sebab anak tengah tido. Line free.haha. 

Hye semua. Amacam puasa ada ok? Irine pun dah start puasa ok.hehe. Hari ni hari ketiga Irine berpuasa. Tepat-tepat pantang 44 hari pon dah habis, and lepas tu diberi peluang untuk berpuasa.  Semangat jugak puasa kali ni sebab tiap kali nak sahur, baby FM mesti dia yang jadi alarm clock kitorang.haha. Macam tau-tau je ayah dengan ibu dia dah nak terlajak tido tak sedar-sedar nk bangun sahur. Agak-agak lagi 5 minit nak pukul 5 pagi, baby FM dah start dah bunyik "ek ek ek" dia tu. Pandai bg signal. 

So, sahur kitorang tahun ni ditemani sekali dengan anak. Kitorang pon berjaga, dia pon berjaga. Kitorang pun bersahur, dia pon nak jugak bersahur (tapi dia punya sahur minum susu je lah). hehe. 

Sekarang ni baby Fm lagi dua hari nak cecah umur 50 hari.haha, ibu dia hari-hari dok mengira umur anak takut nanti lupa. lol :P Kalau belek-belek muka anak sendiri, rasa macam muka sendiri pon ada.hoho! tapi hakikatnya perangai dia ala-ala ayah dia. Dapat rasakan Medina ni nanti bila dah besar mesti jadi anak manja ayah dia. Takpe-takpe, nanti ibu dapat baby boy lepas ni, rapat dengan ibu pulak :'D Entah bila la pulak kan next baby. 

Semalam baby Medina teman ibu dia keluar buat kerja sikit. Kalau keluar waktu-waktu time tidur dia senang sikit nak jaga. hehe. Masa semalam nak stop untuk singgah solat dekat KLCC, kebetulan Medina pulak baru lepas yakyak. Terus carik bilin untuk salinkan baby. Sebenarnya semalam kira 1st time lah jugak masuk bilik salinkan baby.haha. Selama ni mana penah masuk, pandang dari luar je sebab takde anak lagi.hehe. Best and selesa kalau dekat KLCC. Ibu dia jakun kejap..kesian.wuuu. 

Owh ye, btw, Irine nak recommendkan satu blog ni, sesuai untuk mummy-mummy semua nak buat refer kalau ada yang berkenaan dengan baby masing-masing. Banyak sgt info dalam blog ni. Irine pon tau drpd blog Dr.Halina. Dia yg recommended kan..





Dalam blog ni banyak perkara korang boleh baca-baca untuk tambahkan lagi pengetahuan tentang anak kita.  Rajin-rajin laa membaca, especially mummy-mummy yang 1st experience macam Irine. Irine pun banyak refer and buat research tentang baby. Walaupun pada hakikatnya Irine takdelah suka sangat membaca. huhu. Tapi since dah ada baby, banyak benda kena tau and belajar.Yelah, takde pengalaman kan, zero knowledge. Daripada pembacaan macam ni kita boleh tau serba sedikit info.

Ada sesiapa tau lagi tak blog yang banyak bercerita tentang baby? Boleh suggestkan pada Irine tak? Boleh drop link kat comment entry ni okeh.

Last but not least,

Fiska Medina sekarang. hehe
Waktu-waktu sekarang ni badan Medina tengah sedap kena pegang. Dah terasa sikit berisi, sedap peluk. Nak bawak berborak je tak boleh lagi. hehe! 


K lah, bye2. nampak macam Medina dah bangun, dia duk jeling-jeling  dalam kelambu ibu dia tengah online huhu..~




p/s : Rasa macam kering pulak idea nak update tentang apa lepas ni. Korang rasa-rasa lepas ni nak update topic pasal ape pulak eh? 






67 comments:

Mek Onie said...

update pasal rayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :P

umishahirah. said...

comelnya fiska medinaaa :3 semoga menjadi anak yang solehah, yang berbakti kepada ibu ayah dia bila besar nanti, aamiin :)

Langit Tinggi said...

comelnye baby ..wuu ^__^ pasni update medina main bunga api ye :3 weee~~

sarahhanis said...

irine story lah pengalaman masa bersalim medina hari tue

izzah hazzi said...

pasal masakan irene la. even simple pun.

hidayah seman said...

lepas ni update pasal baby belajar jalan, baby nak belajar cakap, update pasal baby baru... n so on.. hik3

Vee Lea said...

Update pasal progress baby Medina. Sy suka baca ttg kids. One of the reason sy ada blog skrg. HAHA. Baby Medina sgt comel!!

Fienazzuki said...

Seronoknya tengok life irine.
Semoga berbahagia selalu.

zakieazid said...

FM...FM...lawak je
bile baca kisah akk ni
terbuka mata saya

zakieazid said...

FM...FM...lawak je
bile baca kisah akk ni
terbuka mata saya

Muhamad anuar Marsib said...

Seronoknya dapat berpuasa bertiga... Semoga puasa tahun depan berempat pula... ;)

wawa gades said...

selamat berpuasa kak Irine!hihiii.

baby FM comel, dh tembam.

sea_lavender said...

alahai comeynya fiska medina ... hehe :D wah da 50 hari umo ibu tu ;p ok selamat berpuasa irine ~

Umie Artoqiemie said...

ala comelnya...

Izzah Sauti said...

Baby FM yg sangat comell!! ^_^

TeTerBanG said...

hehe..betul kak irine. muka fiska medina ikut sebiji mcm muka kak irine. :)

najwarahsiahatiatin said...

wahhh semakin comel baby fiska medina nie,, semoga menjadi anak yang baik :) what if akak update apa2 yg bolh naikkan motivasi utk student heheh

Cik Emie said...

Geramnyee tgok medina ni! Rase nk gigit2 je hahaha ;) hugs n kisses dr mama emi ;)

Boon Kheng Chai said...

Selamat berpuasa & berbuka puasa buat Irine!

Wahidah said...

baby FM tunggu auntie blk yea..xsbr nk gomol awk tau medina

Seimura said...

Irene update pasal penyusuan susu ibu pulak.

nur syazrin baharin said...

share la pengalaman akk time deliver aritu. dr masuk wad smpai la bbg kelua. hehehh :)

nur syazrin baharin said...

share la pengalaman akk time deliver aritu. dr masuk wad smpai la bbg kelua. hehehh :)

syahidani said...

irine citelah cikit mcmne lahirkn baby FM! tringin nk th experience masing2... ♡

syahidani said...

irine kongsila experience lahirkan baby FM..teringin nk th exp masing2 lahirkn baby.. ♡..
mcm sy byk dpt info tntg baby dr buku si manja cerdik & pintar dan majalah pama..

Syahirah_S said...

haaa... kak irine story la sikit detik2 nak deliver baby :)

Syahirah_S said...

haaa.. kak irine story la sikit detik2 nk deliver baby FM.. :)

llizam said...

cerita pasal anak! :) tips beli barang baby/persediaan nak sambut baby? Irine dah mula guna FS breastpump tu? Boleh review x? TQ!

Nora hanna said...

tadi terserempak irine n suami n baby kat bangunan sebelah medan mara..shopping raya ke? hehe

nabila bayek said...

nice n sweetie baby..story about perkembangan Medina ajer la pasni like blog dr. halina.

nabila bayek said...

nice n sweetie baby..story about perkembangan Medina ajer la pasni like blog dr. halina.

Nora hanna said...

petang tadi terserempak dengan irine & suami & baby dekat bangunan sebelah medan mara..shopping raya ke? hehe

NurainSuperr said...

comelnya baby akak :')

CIDUT CIPUT said...

tak payah tulis apa2 pun takpee. bagi je gambar medina banyak banyak! baaaaanyaakkk baaanyaaakkkkk!!! :DDD

ifah dafila said...

subhanallah ! comey nyer baby FM, bijik-2 mcm muka kak irine ;D

Lady Mona said...

comelnya medina ! be a good and nice girl medina macam ibu awak ! hehehe

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

Irine update pasal pengalaman bersalin boleh? Rasa mcm belum pernah story kt sini kan...

Alah comeynya Medina..gambar last tu..cium cikit meh... bleh kawan dgn baby Qamilia nanti hihi... sebaya dgn Medina..cuma Medina lahir dulu..

Hildhanosaurus said...

Kyaaa imutnya, persis banget sama papanya ><

cik amal said...

COMELL KUT :D

Munirah Rafiuddin said...

alhamdulillah, rezeki bertambah slps berkahwin kn...smg sy pun dapat mengikut jejak Irine...smg doa di bulan mulia ni di perkenankan olehNya...amin...

~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

cik nana said...

comelnya medina sekarang, mcm ibu dia, hehe..

puan.mila said...

thanks irene for the sharing blog doktorbudak..lps ni bolh jd satu sumber jgk sbb akk pun 1st exprience jd ibu so byk bnda nak kena bljr :-)

PeRdU cINta said...

Alhamdulillah..semakin berisi FM..always cute daughter la..be solehah la intan payung FM..

Cik Eka said...

update pasal baby Medina selalu. heheheheheehe

comel je Medina ni..

Fazleyatul Aini said...

medina ni awat cute sangat? gerammmmm

Sya Mimie said...

comelnya medina.. serupa muka ibu.. :)

syafiqah alyaa said...

cite pasal pengalaman melahirkan

Sheila Salim said...

Assalamualaikum irine. alahaii comelnya Medina skrg. nak cium sikittt boleh FM tu? hehehhe maybe next entri cerita pasal baju raya seragam kot ;p

Shazwani Ramly said...

aaaaaa comelnya medina :) suka tengok dia.

Nurfaezah Abdullah said...

update pasal babay FM ler hihi

mujadafewa.my said...

rambut dia,,, lebat dah,, hee

Nadia Johari said...

comelnyer baby irene..pandai kejut mak ayah die..hahaa..ikut mummy keje erk

eiyna tyna said...

comel comel comelnyaaaaaaa baby FM nieyhh :D
lepas nieyh kak irine update pasal baby FM beraya pulak ye . hehe

Rosmiza Ali said...

Subhanallah, comelnya Fiska Medina ni.. Mirip ibunya.. Cantik.. Raut wajah yang ready smile.. Manis.. =)

Puteri syakila said...

update pasal raya dgn baby FM. hehe comel sgt medina. suka2222 ;)

miera farhana said...

comel comel.
Kak Irine cerita la pengalaman kak irine bersalinkan baby FM dulu. :)

Liyana Muhammad said...

Comelnyeee Medina. Update pasal Medina banyak2 . huhu :_:

Sweet of my little heart said...

Salam irine, Saya ada order long dress kat iryyn fashion and terlambat bayar. Can I just proceed the payment? I did send an email to you but no reply untill now.

TQ.

Olinn09@gmail.com

Mysara Ab Rahman said...

update perkembangan medina! geram tgok dye...comel sgt!

khairulbasyirah said...

baby fm cute sangat.bibir tu seksiii angat. :)

khairulbasyirah said...

baby fm cute sangat.bibir tu seksiii je. :)

nurul faizah mohamad ridzwan said...

Hye irine. Comel baby FM. Act,sy pown 1st exp juga. Dapat baby girl. Baru 5 bulan. Sy selalu search ttg baby dekat sini
www.babycentre.com
http://bidanbersalin.blogspot.com
Singgah la ke blog sy dan follow la. Hee
http://nikeprincess09.blogspot.com

hanisah madzlan said...

salam ..akak nak tanye dkt mane ae akak bli tudung yang akak pakai tu .. besar and corak menarik .. dkt melaka ada?

ilham haikal said...

Comel anak dia... tahniah... ^^
tak sabar nak timang anak sendiri..
opss!! kawen pun belum lagi.. hik3..

balqyys jasni said...

masyaallah:) comelnye!!!!! haha..kak irine,da lame kite follow up crite2 kak irine,tapi xpenah nak dpt komen sebab xde personal blog time tu:) sekarang dahde..hehe..harap kak irine dapat follow kite juge:)
comelnya medina,macam anak patung sebab terlalu sempurna as baby:) adorable!! im married tu,baru 2bulan,tapi belum ade isi..hehe:) xde rezki lagi..nak tengok muke medina selalu la,mane tahu,rezki t,dpt anak comel mcm dia jge..hiii:)

saya balqis jasni,art students and doll designers at kiszydolls shop:) salam perkenalan:)

ini link blog saya :
http://balqisjasni.blogspot.com/

kiszydolls shop:
http://balqyys.blogspot.com/

terima kasih:)
harap boleh berkenalan dan bertukar2 info:)

harap kak irine sudi ikuti blog saya :)


Solehah Shamsuddin said...

Oh FM jd alarm irine n husband irine ye.untungla xpyh set alarm dh.hehe

Suraida Abdullah said...

comellnyeee.....erm, FISKA mksud nye ape ye??

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in