My Little Princess, Fiska Medina


Assalamualaikum. 
2 minggu tak berupdate blog sebab berada dalam tempoh berpantang lagi. Ni pun curik-curik update blog sebab anak tengah tido. Dijangkakan dalam masa setengah jam lagi dia akan berjaga mintak susu. huhu. Sebelum ni, anak akan berjaga selang 2 jam, lepas tu akan kejutkan dia bagi susu. Tapi sehari dua ni nampak dah bertukar waktu minum dia. Selang sejam dia akan berjaga merengek lapar nak susu. huhu.
*ok kejap, anak dah berjaga..*


.....
.........
Ok sambung semula, anak dah tido balik.haha.
Last post dlm blog ni, Irine cuma bagi nama anak Irine dengan gelaran "baby FM" sementara nak menunggu selepas hari ke-7. Takde tanda tanya lagi dah, Irine and suami sepakat menamakan puteri sulung kami dengan nama"Fiska Medina". Mesti ada yang rasa nama ni pelik kan. hehe.


Our little baby girl, Fiska Medina binti Mohd Amirul.
Boleh panggil Fiska, boleh panggil Medina :) Dua2 pon boleyyy. 
Baby FM pon boleyyyyy :P

 
Kenapa Irine dan suami menamakan "Fiska Medina" ? 
Nama baby ni ada maksud tertentu yang Irine dan suami telah fikirkan sesuai sebagai seorang bayi perempuan dan yang pasti tiada makna buruk. Dalam aspek memberi nama ni, dari pandangan yang dibaca dari sumber2 sahih ada menyatakan sekiranya sesuatu nama memberikan 2 makna termasuk yang baik dan buruk sekalipun maka harus jika menggunakannya kerana ini ada dilakukan oleh Nabi s.a.w. sendiri. Medina adalah sebutan yang memberi makna Kota Madinah (bandar). Maksud Fiska pula memang susah dicari dan kemungkinan tiada maksud khusus dari bahasa Arab. Nama ini adalah pilihan suami Irine yang suka dengan paggilan nama ni. Jika dirujuk dari bahasa lain seperti Spanish, 'Pesca' membawa maksud 'fishing' atau memancing. Kalau nk fikir dari sudut istilah, maksud perkataan ni boleh ditafsir sebagai perlakuan seorang yang mencari rezeki. Dalam bahasa Portuguese pula, perkatan 'Pisca' membawa maksud 'berkelip', dan pastinya yang berkelip adalah cahaya. Kalau combine Fiska Medina boleh jadi maksudnya pun 'kota yang berkelipan' :) Jadi dari asal perkataan 'Pesca' dan Pisca' ini digubah sedikit untuk menjadi lebih feminin dan sesuai dengan sebutan Melayu kita menjadi Fiska :)

Mengikut pendapat ilmuan, nama-nama bukan dari bahasa Arab yang elok maknanya juga harus dipakai. Nabi saw menyatakan sunat untuk meletakkan nama yang membawa maksud baik-baik, tapi tidak menyatakan wajib menggunakan bahasa Arab, namun mmg baik digunakan untuk beroleh keberkatan dari bahasa Al-Quran. Ustaz Azhar Idrus juga pernah menyatakan boleh guna semua bahasa dunia asalkan tidak membawa maksud yang buruk dan syirik. Berhati-hati juga bila mencari nama dalam buku2 himpunan nama yg selalu dijual hari ini kerana Ustaz2 yg fasih berbahasa arab ada menyatakan nama2 dlm buku2 ini kadang2 adalah dari bahasa pasar arab yang boleh lari maknanya. Namun yang paling penting, sebagai ibu bapa kenalah pandai didik anak kita supaya akhlak dan akidahnya terbela, kalau kita terlalu bergantung pada nama untuk menentukan nasib seseorang, tak betul juga kan, takut menyimpang dan syirik pula nanti. 

 Okay selesai bab nama, bila nak flashback balik waktu-waktu nak bersalin, rasanya memang panjang.huhu. Sebelum bersalin pagi tu sempatlah merasa roti canai sekeping hasil tangan mamak.haha. Kalau nak cerita pengalaman bersalin sekarang,  memang tak sempatlah sebab kena amik masa yang betul-betul free. InshaAllah next entry la kot.

Irine selamat melahirkan Fiska Medina masa kandungan genap 38 minggu. Semuanya jadi dengan pantas, tau-tau je baby dah keluar dengan selamat, lengkap 1 pakej anggota badan. Alhamdulillah syukur.


Gambar terawal Fiska Medina dengan maktok selepas keluar dari perut. hehe. Fresh from oven. Medina time ni dibersihkan gitu-gitu je. Gambar ni pun akk ipar Irine yang snapkan, Irine still lagi dekat dalam belum setel lagi. Tq akk ipar, kakcik :P 


Bila Irine dah setel semua, Irine ditolak terus masuk dalam bilik. Tapi time tu, baby Medina dalam nursery lg, tak dapat jumpa lagi dengan dia. So, Irine mintak nak tengok gambar je. Masa mula-mula tengok gambar ni, dalam hati, lebatnye rambut depan dia,berpusing-pusing (irine ingatkan rambut baby kerinting.hihi). Rupa-rupanya baru tau yang time ni, belum bersihkan sepenuhnya lagi. Dekat rambut tu still ada kesan-kesan air ketuban.

Lepas beberapa minit lepas tu, tengok nurse datang tolak baby masuk bilik jumpa ibu dia, Irine :p Dalam hati, Ya Allah, ni anak aku.hihi ! Yelah, mestilah tak percaya. Terus dukung Medina. Irine ni memang gayat sikit kalau nak pegang baby kecik2. Tapi anak sendiri op kosss laa kena belajar dukung. Masa dukung tu rasa ringan sangattt, kalau nak bandingkan berat sekarang lepas 2 minggu, memang terasa beza la. Skang ni memang terasa berat dah Medina, mana taknya hari-hari minum susu :)
 

Anak manja ayah dalam pelukan kasih sayang :)
2 orang harta kesayangan Irine ^__^


Tq jugak dekat suami sebab temankan Irine dalam bilik bersalin. Kalau nak imbas balik, sebelum baby keluar, Irine dah menitik-nitik air mata menangis sebab risau kalau apa-apa jadi. Sempatlah keluar perkataan yang merepek meraban dalam mulut. Bila doctor datang, cepat-cepat kesat air mata. Bila suami datang sebelah dia tanya kenapa, Irine cakaplaa mintak ampun semua kalau ada salah silap and halalkan makan minum sepanjang kitorang kawen. Mintak ampun siap-siap untuk mudahkan lagi proses nak bersalin. 

Lepas dah discharge dr hospital, bermulalah hidup Irine sebagai seorang ibu. Berubah segala-galanya. Takdelah berubah ape pon , cuma rasa tanggungjawab tu dah lebih berat selain daripada pikul tanggungjawab sbagai isteri.


1st day Medina dekat rumah sendiri :) 

Malam pertama dekat rumah, bagi Irine belum mencabar lagi sebab mak Irine dan mak mertua Irine yang banyak tolong kalau Medina terjaga awal pagi. Bila masuk hari ke-5 macam tu la kot, baru start rasa mencabar. Mencabar sebab apa? Sebab baru nak biasakan diri bangun tiap-tiap pagi bagi susu dekat Medina. Dengan sakitnya lagi belum hilang. Tapi Alhamdulillah, mak mertua dan suami banyak tolong Irine, kadang-kadang Irine tak larat bangun, diorang tolong jaga baby. Waktu Medina confirm akan bangun ialah around pukul 2 pagi-5 pagi.


Macam rupa siapa? Irine ke suami? :P


Sedappp tido. 
Sekarang bila dah nak 2 minggu lebih, dah dapat biasakan diri sikit. Dah boleh hafal dan faham jadual waktu bangun dan tidur Medina. So senang la nak berjaga dan get ready untuk susukan Medina. Tapi kadang-kadang Medina menangis malam pun Irine bukannya sedar sangat.huhu. Memang sejak azali tido mati :'D  Sebab tu dah pesan siap-siap dengan suami, kalau Medina menangis je, terus kejutkan Irine. Dari segi penjagaan dan menguruskan Medina, Irine banyak belajar dari mak mertua Irine. Cara mandikan baby, cara nak tidokan baby, cara nak atasi bila perut baby kembung, and lain-lain. Kalau ceritakan macam ni nampak macam ringkas je, tapi sebenarnya banyak yang kena belajar daripada orang pengalaman lagi2 golongan mak-mak kita.


 Hari ke-7
Lepas beberapa hari terperap duduk dalam rumah, waktu ni kali pertama tengok balik cahaya matahari.haha. Padahal time pantang lagi ni, tapi nak buat macam mana, memang kena keluar jugak sebab nak pergi check up baby :) Bersyukur sangat sebab dapat Medina yang tak banyak kerenah. Medina kalau menangis dan terjaga pun kalau lapar susu je. Kalau dah upah susu, terus tido balik. Masa mandikan Medina pon, senyappp jee dia. Mesti ikut perangai ibu dia ni :P :P


Terngiang-ngiang lagi kata-kata ayah Irine masa dia datang tengok Medina.

Ayah : Ko tengok anak kau, rasa sayang tak?
Irine : Mestilah sayang, sape tak sayang anak sendiri. huhu
Ayah : Haaa, kalau kau nak tau macam mana mak dengan ayah sayangkan kau, cuba kau pandang anak sendiri. 
Irine : Senyum *  :'D


Tu je lah kot untuk entry kali ni. Entry kali ni banyak gambar anak je. huhu. Rasa macam blog ni complete sangat dah cerita Irine daripada zaman sekolah menengah, zaman U, zaman tunang, zaman kawen, zaman mengandung, tup-tup dapat anak daaahh.. huhu. 


Last but not least, terimalah senyuman 
daripada Fiska Medina, junior Irine and Amirul :)



senyummmmmmmmmmmmmm :)







130 comments:

NinaAz said...

Kiuttttt ♥

sYiRa LoKMaN said...

hyeeeee...comelnyeee FM ..HEHEHE.terjah sini ^_^

thisblogismine said...

comelnye baby FM..hahaha..semoga jadi anak yg solehah laa ye

cik tie@ibtisam said...

tahniah irine.. comel sgt!!

Mareez Marina said...

Tahniah Kak Irene .. Selamat menjalani kehidupan sebagai seorang ibu ..

cik tie@ibtisam said...

tahniah irine.. comel sgt!!

Nadia R said...

rasa nak nangis je. tak sabar nak kawin. hihi

thisblogismine said...

comelnye baby FM..hahaha..semoga jadi anak yg solehah laa ye

Asma Izah said...

Sis, xnak try dx lingerie ke? Boleh kuruskan badan masa berpantang. Makeup artist iansham pn pkai mse pntg. Boleh shape body kita like hourglass n maintain smp ada 6 org anak pn bleh maintain. Contact me 0179679766. :)

Dina Rahmat said...

Comelnyaaaa!

AmirahSM said...

so sweet irine... tahniah atas anugerah Allah swt..jaga amanah Allah elok2 yer dik.. smoga hubungan dgn keluarga irine baik2 dan sentiasa diredhai Allah swt.. =)

kim slm peluk cium dkat medina =)

anis Sk said...

sedap namanya secomel tuan empunya, . Comel sangat ^__^ ee geram >.<

Inzell said...

chomelllnyeee... skali tengok rupa dia lebih kepada Irene :)

Mrs. Izzat Nazrin said...

tahniah irine n mirul...
sedap nama tu..
senang panggil...hehe
sonok sgt jd ibu muda ni tw...
take care ;))

miza.shazwani said...

Fiska comel. She looks like both of you, Irine & Amirul :) Keep writing.hihi I am waiting !

❤~Emma Abduh~❤ said...

baby 2 mcm ikut rupa irine..macamla.. hihi... tp nnt bsar ckit baru tau rupa baby 2 ikut sepa.. :)

sizziey darliana said...

comelnya ... tahniah ..

Mysara Ab Rahman said...

comernyer fiska medina ni..geramnyer tgok! tu la..xpenah dgr nama fiska tu...tp nama dye unik..fiska medina moga besar jd anak yg solehah utk ibu and ayah..:)

miza.shazwani said...

Fiska Medina comel :) She looks like both of you, Irine & Amirul. Keep writing.hihi I am waiting !

Haruno Hana 하나 said...

tahniah Kak Irine dan suami! insya-Allah, baby FM akan membesar jd anak yg solehah.. aameeen :)

suka nama Baby FM ^^

Ernyassmien said...

SubhanaAllah.. semoga peroleh anak sendiri dan kehidupan yang bahagia yang diredhaiNya.. amin :')

miza.shazwani said...

Fiska is shooo cute !

intan yusnita said...

Tahniah Irine! Baby FM sangat comel! Suka tgk diaaaa :)

Shafina Othman said...

Comelnya Fiska. Bibir trademark yang mahal tu. Geramnya tengok dia!

ilot said...

slm Irine...akak dari first irine tulis blog akak dah follow. And sekarang dapat pulak tengok Irine sah ada baby gurl. Alhamdulillah, perancangan yang Allah buat memang terlalu rapi hingga kita sebagai hambanya tak mampu untuk mengubah apa yang diberi untuk kita. Jadilah ibu bapa yang terbaik. Sayangilah dia kerana dialah harta yang ternilai. Kalau ditimbunkan emas pun takkan ada nilainya berbanding anak yang dah dikandungkan 9 bulan 10 hari tu...
Congrate sayang... ;)

Shafina Othman said...

Comelnya Fiska. Bibir trademark yang mahal tu. Geramnya tengok dia!

Mahirah Ridzuan said...

Comelnye... mcm anak jepun...

farah jamil said...

Wahhh...comelnyee baby FM nih. Semoga Fiska Medina menjadi seorang anak yang solehah. Aminnn

* teringib nak anak sendiri

farah jamil said...

Wahhh...comelnyee baby FM nih. Semoga Fiska Medina menjadi seorang anak yang solehah. Aminnn

* teringib nak anak sendiri

kLiPKeRt@sPiNk said...

tahniah irine...
comel sgt baby fiska! and name die sgt unik..1st time dgr name ni...

anis hayati said...

semoga menjadi anak yg solehah :')

|Simply Fabulous| said...

comelnya baby FM <3 :)

Myra Jay said...

SubhanaAllah, comelnya Baby FM... :)
Tahniah Irine dan suami atas kelahiran puteri sulung yang sangat comel :)

MEYY UMMIIZZATY said...

Congrats kak Irine and husband. Unique sangat nama tu dengan maksudnya. Baby comel tak menahan. Once again, congratulation!

cik reen said...

comel sangat baby FM...
sejuk mata memandang...
mudah2an Baby FM membesar sebagai anak yg baik ... dan membahagiakan irine serta suami .. insya'ALLAH.

intan safarina nieyna said...
This comment has been removed by the author.
Tcca Anuar said...

Ya allah comelnya baby.. semoga baby sihat selalu.. and jadi ibu yang terbaik.. ameenn~

ieka farhana said...

comelnya anak kak irine :) fiska medina sedap nama tu lain dari yg lain

Liyana Azhar said...

nanti header ad pic baby Medina pulak. hehehe.. thniah Irine. dah jdi ibu. kite sebaya. hoho..

Rosmiza Ali said...

Welcome to the world baby Medina! ^^,

AbadiMohamed said...

assalamuaalaikum, selamat datang ke dunia baru baby Fiska Medina :')

AbadiMohamed said...

assalamualaikum, selamat datang ke dunia baru baby Fiska Medina :)

FiQa said...

Assalamualaikum ibu Fiska... :)
Alhamdulillah, syukur semuanya dah selamat... tahniah Irine dan Suami....
mmg nama tu unik, mungkin tak ramai nama tu, ekklusif..hehe...
tapi makna dia sedapppp, nak panggil pun sedap. Medina, bunyi pun dah macam arabian kan. hehe...
oh ye, rambut baby, alahaiiiii lebat betul. comellllll. mata sepet cam ibu, muka cam ayah... kot? la...
hehehe... welcome to dunia Fiska Medina....
:)

FiQa said...

Assalamualaikum ibu Fiska... :)
Alhamdulillah, syukur semuanya dah selamat... tahniah Irine dan Suami....
mmg nama tu unik, mungkin tak ramai nama tu, ekklusif..hehe...
tapi makna dia sedapppp, nak panggil pun sedap. Medina, bunyi pun dah macam arabian kan. hehe...
oh ye, rambut baby, alahaiiiii lebat betul. comellllll. mata sepet cam ibu, muka cam ayah... kot? la...
hehehe... welcome to dunia Fiska Medina....
:)

namiacinta said...

tahniah ye semoga bahagia hingga akhir hayat dan baby sihat selalu :)

Darma Marina a.k.a Rin said...

Waalaikumussalam kak Irinie, unik name baby Irinie & comel macam ibunye :D

sea_lavender said...

tahniah irine :) Alhamdulillah, Allah mudahkan waktu brsalin. moga fiska medina mnjadi ank yg solehah buat ibu dn ayahnya ;)

Sally Yatiey said...

Comelnyaaaaaaaa Fiska Medina! Tahniah ;D

Safa Safiyyah said...

seronok baca n tgk pic dalam entry ni..btw, Tahniah Irine...Moga terus berbahagia sehingga akhir hayat..^_^

BLADE H said...

salam irine...

tahniah utk 1st baby :-)

Budak Giler Cadbury said...

tahniah irine :) selamat menjadi ibu .

dez yusananie said...

Alhamdulillah

Lyeen De Syifa said...

sweet sgt....alhamdullilah..:D

dez yusananie said...

Alhamdulillah

cik wanie Lovela (CWL) said...

better cal she medina rather fiska sbb xda maksud khusus

chaip26 said...

tahniah irine ^___________^ comel fiska

Hildhanosaurus said...

Cantiiiiik banget kak ,,
So cute, amazing.
Namanya juga cantik ^_^

Farizan Haji Mohamad said...

Comelnya Medina senyum.. Semoga Medina membesar sebagai Muslimah sejati. Amin. Tahniah Kak Irine. :)

Nur Auni said...

assalamualaikum baby FISKA MADINA..
irine sedap nama tu n maksudnya skali..pandai suami n irine cari..moga jadi anak yg solehah ya FISKA..muka ala2 irine..chines look..heheh.

Wani said...

tahniah!she looks like daddy! ^_^

Farhain Azmi said...

tahniah irene..comel sangat anak irene. bertuah betul dapat jadi ibu time muda.

w a n i e said...

Comeyyyy
Muka cam irine! Haha

chinta said...

cutenyer baby irine..ade iras2 irine la...cantik sangat!

Qemma said...

fiska medina
what a great name!!!
sesuai dengan tuan punyer name yang cute sangttt

Biopolymath said...

Tahniah buat Irine mendapat cahaya mata.

Annyss said...

Congrats sekali lagi irine! semoga tabah with life as a wife and mother. May Allah bless you. :)

Schajar McFlurry said...

Tahniah irine. Dah jadi ibu dah sekarang. Tak sangka cepat sangat masa berlalu. Jaga baby elok2 ye ;)

Schajar McFlurry said...

Tahniah irine. Dah jadi ibu dah sekarang. Tak sangka cepat sangat masa berlalu. Jaga baby elok2 ye ;)

Schajar McFlurry said...

Tahniah irine. Dah jadi ibu dah sekarang. Tak sangka cepat sangat masa berlalu. Jaga baby elok2 ye ;)

Schajar McFlurry said...

Tahniah irine. Dah jadi ibu dah sekarang. Tak sangka cepat sangat masa berlalu. Jaga baby elok2 ye ;)

hanani fiee said...

comelnya anak irine ! hikhik.sdp makna nama dia...
tahniah irine...bila bca cter irine gan lagu kt blog ni rasa sweet n terharu. ^^

suhadah saad said...

comelnye fiska :) congrates irine..

Nys Anis said...

muka cam irine ! btul ! huhu

eiyna tyna said...

tahniah kak irine :)
alololo comelnyaa baby fiska :D

Izzah Aizawa said...

tahniah kak irine ^_^
comell sgt!!..

laskar pelangi said...

comel;) tahniah dik..semoga baby FM sentiasa sihat dan jadi anak yg solehah :)

Nurkhalida Shaiedi said...

Tahniah

Nurkhalida Shaiedi said...
This comment has been removed by the author.
TeTerBanG said...

comelnya Fiska! ya Allah..mmg comel :D Fiska byk ikut muka kak irine. ala2 chinese, jepun gitu. hee~ smoga Fiska jd anak yg solehah.

btw, unik nama Fiska ni. pndai husband kak irine cari nama. give my warm kisses and hug to Fiska Medina ya kak irine. :D

nor atiqah mohamad nor said...

salam,

tahniah irine..mula2 mmmg kekok skit xp insyaallah lama2 senang dan mudah..pe2pun takecare baby FM and urself too ok..wslm

Siti Asiah said...

sweetya baby Irine...geram tengok...wajahnya cam papa dia je akak tgok. tp wajah bb akan berubah2...;)

Nurin Anas said...

Do follow me on my blog hehehehe Ryne masih mentah lagi dalam selok belok Blog ni. And yaa Ryne ada buat entri tentang Fiska Medina ni :) Comel jee baby kak Irine dengan abang Amirul.

Cik Eka said...

alhamdulillah dan tahniah irine.

comel sangat Fiska Medina ni.

muka cam korea. Sekali imbas cam ayah dia, lama2 tengok cam irine plak. hehehehehe

Syazwani Mazlan said...

Tahniah irine.. comel dia senyum!

Puan Jiha said...

comelnye Fiska Medina...pandai pandang camera ye hehehe

Faizah^Ramli said...

Subhanallah...muka baby mmg comel... nak2 yg ada iras ibu n ayahnya.... mg menjadi anak yg solehah dear...

http://faizahramli.blogspot.com/

LightsOfHonesty said...

Berbahagialah buat Irene,suami dan anak buat selama-lamanya hingga ke syurga :")

Yana Heir said...

sblm ni risau, nama anak mmg takleh bahasa lain selain Arab keeee. Tapi entri awak ni meyakinkan! Thanks for sharing! Dan tahniah! Comey baby awak :D

oshinz said...

alahai comelnya. nama pun klasik. hehe.

siti rosmah abu hanifah said...

Tahniah. Subhanallah comel sangat! semoga bahagia dunia akhirat :)

Fatma Başaran said...

Geçmiş olsun. Bebeğiniz hayırlı sağlıklı uzun ömürlü olsun . Maşallah çok tatlı. Türkiye'den selamlar.

MijaShidy said...

tahniah erine... masyallah sungguh sempurna anugerah drNYA

Murni Afiqah said...

Alhamdulillah.
Fiska...adoh comel la..Rambut lebat mata sepet hihi. Tunggu lagi sebulan tu Irine, berat dia akan jadi dua kali ganda dari sekarang...haa.. =))

Ayah : Ko tengok anak kau, rasa sayang tak?
Irine : Mestilah sayang, sape tak sayang anak sendiri. huhu
Ayah : Haaa, kalau kau nak tau macam mana mak dengan ayah sayangkan kau, cuba kau pandang anak sendiri.
Irine : Senyum *


THIS! Love it. =')

Nelly Vergawati said...

Subhanallah, ciptaan Yang Maha Kuasa. Comel super Princess "FM".. Kak Irine, salam buat bayi FM. Semoga menjadi anak soleha. Aamiin.

NUNU EERA said...

congratz, dear..
slalu ye bby kalo da msuk sbulan die akn btukar lgi jadual die..
dayyan pun mcm tu.. ni da msuk 2 bulan pn da lain lgi.. hehe..
pape pun enjoy da moment n kiz kan fiska ye.. :)

Alin Marlini said...

sedapnye nama

Mizz ErMa said...

congrats irine..sebak pulak bila baca entry nie..rasa macam makin xsbr2 nk tggu kelahiran cahaya mata sulong kami..insyaallah, lg 2 bln je lg..=)

Mimie Najib said...

comelnya medina..ikut muka ibu ni.. =)
bibir terbelah.orang kata kalau bibir terbelah ni dah besar nanti dia berani..insyaAllah.. =)

sheAYANG said...

tahniah irine n keluarga atas kelahiran baby girl,fiska medina.
Comel sangattt.... :*

syamimihaziqah said...

Alhamdulillah selamat semuanya.
Congrats Irine & husband!
Medina sepet macam ibu dia la. Hehe

Afiqah Adzan said...

Ya Allah comelnyaaa diaaa

nur shazwani shahir said...

tahniah ye irine..
alhamdulillah slmt smuanya..

from ur silent reader..=)

Miss Lexus said...

alahaiii...cutenye hidung dia.....comel sgt...tahniah...^^,

Jαnnαhツ said...

ya Allah.. ur daughter is so cute and adorable... nampak mirip muka irine. tapi bila besar sikit maybe ikut ayahnya sikit nie... hahhaa.... tahniah pda awak dan encik suami

mrs kayrul said...

comel sesangat..nama fiska medina tue sangat unik...

Anis Hayati said...

tahniah, kak
anak akak comel
btw Fiska Medina ... sedap nama tu even x penah dgr :D

Myra Abdullah said...

comel macam mamanye =)

Jumria Alimuddin said...

Tahniah dikurniakan bby FM yg sgt2 cute...smoga kehidupan d hari2 mendatang bertambah bahagia & diberkati Allah SWT :)

http://jumnutriblog.blogspot.com

adda siempre said...

tahniah irine:)

Khamsi Abdullah said...

Woah! lebatnye rambutttt! bam2!

De' Wanie said...

comelnya baby dia..mcm mak dia jgk..:)

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Congrats irine!! comey baby fiska..;)

Sya Kiffli said...

comel sangat baby irine...secantik ibunya...benar kata2 ayah irine tu..:)

nur atiqah said...

Comelnya baby fiska:-)
Semoga besar nanti jadi seorg muslimah yg solehah:-D

ekin schmidt said...

aish! comel!
sesepet je mate tu :)

dah ada anak baru tahu syg anak mcm mna..

alahai hiba je bca conversation tu :(

dzafira said...

menangis baca entry irine yg ni.. Tahniah irine.. Moga Medina menjadi anak yg solehah buat irine n suami.. :)

linlin clara said...

tahniah irine and suami :) comelnye fiska medina.

Fifi Nadhrah said...

subhanAllah.. comel sangat baby FM.. sedap namenye..

Ailyl Rozanna said...

Comel. Sebijik muka ibu dia tau ^_^

Mohd Islam said...

Assalamualaikum,

Kenapa biarkan laman web dan blog anda yang baik dan berpotensi ini tidak

diketahui orang?

Sebarkan dan tambah pengunjung dengan bertukar iklan laman web di

Produk Muslim Ads Network

Baru dilancarkan.. Daftar segera ia percuma!!.. kelulusan serta merta...

Terima kasih

syerry said...

http://pelangicinta92.blogspot.com/ JOM SINGGAH TUDUNG BAWAL, HOT ITEM

cik yaya said...

comel baby irine :)

yaya c domo said...

wah... comelnya!!! macam mak dia jugak

man said...

tahniah sbb dapat baby comel..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

Shafinaz Faizal said...

atoototo omeynyeeww :) nak letak nama anak Fiska jugak lah . Ihiks :P

FairuzAqilah said...

menangis nangis baca entry kak irine ni.. seronoknyaaaa.... ya Allah, anugerah Allah ni.. comel sangat Fiska Medina.. secomel ibunya.. :')

Nur Fairuz said...

subhanallah .cutenye. nma pun unik . semoga menjadi anak cerdik solehah .penyejuk mata irine dan suami serta keluarga.

fatin norsahida said...

fiska medina.. nama yang penuh makna dan pengharapan.semoga menjadi bakal srikandi yang setanding dengan maksud namanya..tahniah kak irene kerana selamat deliver.. congratssssss

♥ dheafiQadz ♥ said...

Fiska Medina, uniq sgt name baby Irine, semoga FM menjadi anak yg soleha amin :)

♥cikredjambu♥ said...

Assalamualaikum,
Hai Irine...salam perkenalan. Nie 1st time baca blog Irine sebab td tgh duk cari makna nama medina...tapi sy dh follow Irine kt ig...hari2 duk stalk baby FM. Sangat comel baby FM rasa nak gomol2 je.

Masa bc blog Irine kt part yang ayah Irine ckp nak tahu rasa sayang mak n ayah Irine tengok anak Irine. Ya Allah tetiba rasa sebak sangat even sy belom kawen lagi..tapi bila tengok family bahagia Irine rasa nk kawen cepat2!! hehehe...

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in