Masih menunggu dan menunggu...


Assalamualaikum..

Bila dah cuti ni rasa start bosan pulak. Duduk rumah bukannya buat apa sangat, lebih kepada rehat dan goyang kaki je. Melainkan kalau keluar, baru habiskan seharian tu betul-betul untuk berjalan sakan. 

Tapi, apa yang dapat perasan seminggu ni, rajin pulak nak kemas rumah. Konon-konon macam sebelum bersalin, nak make sure rumah tak berada dalam suasana tongkong pecah.haha. Sapu satu rumah, cabut rumput depan rumah (free2 kena marah dengan husband) dan tugas paling best buat daripada dulu ialah basuh bilik air. Tak tau kenapa fevret sangat >_< 

Sementara menunggu hari baby ni keluar, update blog puas-puas dulu. huhu. 

 

Hari-hari menghadap bag baby yang nak bawak pergi hospital nanti. Sebenarnya dah 2-3x dok punggah bawak keluar masuk barang-barang dalam bag ni. Start packing bag ni masa dua minggu lepas, tu pon sebab nak standby takut in case terberanaks masa balik kampung Perlis aritu. Alhamdulillah, tak beranak pon and baby pon tak puas lagi kot nak main-main dlm perut.hihi. 

Sebenarnya tak rasa pon bag ni macam bag baby ataupon orang panggil diaper bag. Survey-survey dekat luar diaper bag semua beratus-ratus. Memang cantik, tapi banyak sangat pakai nk pakai duit untuk anak, beli yg murah2 je la dulu. hihi. Ternampak bag ni dekat Isetan, Klcc. Macam berbaloi and sesuai beli, terus grab dua.



Apa yang Irine sumbat dalam bag ni? Semua refer dalam internet je hospital checklist. hehe. 
Irine bawak ni :-
  • 5 keping pampers newborn
  • 5 pasang baju bayi ( ikut korang laa nak bawak berapa helai)
  • 1 paket baby wipes/wet tissue
  • 1 helai towel mandi
  • Stokin dan sarung tangan baby (irine bawak lebih sebab geram nak main tukar2 nnti.hihi)
  • barut baby
  • bedung baby
  • 1 botol minyak telon
  • Surah Yasin 

Untuk bag ibu dia pulak, baru masukkan sikit-sikit barang.haha.Satu hari masuk satu barang.tah bila nak siap pon tak tau. 







Haaaa cop! cop!
btw, sebelum bersalin ada permintaan utk korang vote Irine dalam Blogger Digi Awards ni.hehehe.
Tapi make sure korang log in dulu tau pakai facebook or twitter. Satu hari boleh satu vote je, tapi esok tu boleh vote lagi! Vote berakhir sampai 23 June tak silap Irine :) Vote blog Irine jom!Just click banner kat bawah ni dan tekan "VOTE NOW"









52 comments:

saira othman said...

Kita macam da tau baby tu Gurl...hehe

azza said...

i dulu bwk 6 keping diapers..tp tak cukup pun..pdhal after delivery esknye dh boleh blk rumah..tp 6 keping..still not enough... :)

scha_addin05 said...

May Allah bless kak Irine and your baby.
Baby tu nanti pasti cantik dan hensem macam ibu ayah dia. InsyaAllah :D

siti said...

Moga urusaN akk dipermudahkan.Excited nk tunggu little irine.Confirm cantik/handsome mcm parents dia.InsyaAllah ;)

D Yatie said...

Comel bebeno beg tu. Take care ye dik. N akak doakan semuanya selamat. :)

azizah :) said...

comel beg tu irine.. pink gitu.. pas bersalin pon leh pakai bawak jalan2..hee

Addin said...

Semoga dipermudahkan segala nya. insha Allah :)

Ρυαи Gојεѕ said...

wa comei :) semua in pink colour gitu :)

Cackle Cuckoocious said...

wah , tak sabarnya! kak irine, saya pula yg exited nak dpat baby ni! wah3!! syoknya!

Sheila Salim said...

Assalamualaikum irine. semoga dipermudahkan waktu bersalin nanti. ok, akak vote untuk awak ye. comelnya irine, geram tengok.. anyway good luck for Digi Awards :)

meladygege said...

baby baru lahir slalu poopoo dik.. bwk je pampers lebih.. yg lain ok dah.. pampers jgn kurang..
-kak gege-

Anis Hayati said...

comel lah beg baby tu :))

achiek anis said...

beg kita macam sama la...tapi akak pye warna cream...:)

Mizz ErMa said...

swit betul diapers bag irine..hehe btw, bila due?

Nurul Hanis Bt Khazali said...

Salam. Hi Irine. Akak ada terbaca sebelum ni, time dekat nak bersalin, ibu2 jadi rajin nak mengemas. Try tanye mak Irine kot2 dia pun same... And beg tu sangat comel! love the color n ribbon!
Selamat menempuh alam baru! :)

Shazwani Ramly said...

rajinnya ibu baby kemas rumah. heee. sgt comel lah sbb semua pink. baby hirl eh kak irine? tak sabar nk tgk baby. :) semoga semuanya selamat.

Munirah Rafiuddin said...

take k... smg di permudahkan segalanya (^_^)

~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

~ PeaNut ~ said...

baby oil jgn lupe. sbb nnti lepas baby keluar, nurse akan lap2 je ngan baby oil. semoga dipermudahkan..

*∽ IZAN ∽* said...

Dah tunggu hari yek Irine. Mudah2an di permudahkan yekkk. cute sangat bag baju baby tuuuuu. Yeszaa.. baby oil tu yg penting tuu. Semoga dapat BF baby sejurus selepas melahirkan nanti dengan jayanya yekk!

http://sweetomoide.blogspot.com/2013/06/alhamdulillah-ebm-lebih-lumayan-dengan.html

izariza said...

bawa pampers lebih. x cukup 5 tu.

mujadafewa.my said...

nampakla excited nak baby tu,, hehe,, good luck irene!!! :D

IntanSaleha said...

done vote 4 u. gud luck irine!

cik laili said...

jangan lupa bawa beberapa helai lampin kain untuk pastikan baby dah kencing & berak. kalau pakai diaper tak pasti baby dah kencing ke belum sebab menyerap dalam diaper.

nurse akan tanya, "baby dah kencing / berak?". kalau sudah & takde apa2 masalah bolehlah discharge.

http://www.ciklaili.com/2011/08/checklist-barang-keperluan-bersalin-ibu.html

Irine Nadia MaRceLLo said...

Azza,Izariza, kak Gege : Okeh kalau camtu Irine kene bawak lebih laaa ni pampers. Okeh, bawak 10 keping! haha

Irine Nadia MaRceLLo said...

Scha : Ameen, doakan yg terbaik untuk anak kami :'D

Irine Nadia MaRceLLo said...

Azizah : beg tu nampak lebih kepada beg nk g jalan je kan.hehehe

Irine Nadia MaRceLLo said...

D'Yatie : timacih timacih :):) ameen!

Irine Nadia MaRceLLo said...

Nurul Hanis : Tulaa, x tau kenapa rajin pulak ttibe.scara azalinya takdelah rajin mane :P

Irine Nadia MaRceLLo said...

Peanut : ok tq dear!

Irine Nadia MaRceLLo said...

Cik Laili : Ok, irine dah masukkan siap2 kain lampin skali, ada dalam 4-5 helai camtu.tp x taulah ckup ke x.huhu

Ms Bery said...

rajin nyer tme2 nak dekat bersalin adik kite nie..
btw cantik beg irine tu (>_<)
& moge dipermudahkan Allah time bersalin nanti.. Insyallah

Nur Afrina Nisha said...

assalamualaikum, kak irine, zasmine doakan anak kak irine nanti baik2 dan time kak irine bersalin sume okey. n one more thing, anak kak irine nanti mesti rajin sebab ikut kepada perangai kak irine time mengandung.. take care kak irine, kak irineeeeeeeeeeeeeeeee comelllllllllllllllll..

Nur Afrina Nisha said...

assalamualaikum, kak irine.. nisha doakan kak irine selamat bersalin then dpt little irine n amirul yg comelll... nanti anak kak irine kalo dh besar mesti rajin, depend pada perangai kak irine lh,paling best hari2 tandas umh kak irine berkilat.. hehe,btw nak tanya.. kak irine buat blog kat nuffnang ni bayar tak?

Nur Afrina Nisha said...

assalamualaikum, kak irine.. nisha doakan kak irine selamat bersalin then dpt little irine n amirul yg comelll... nanti anak kak irine kalo dh besar mesti rajin, depend pada perangai kak irine lh,paling best hari2 tandas umh kak irine berkilat.. hehe,btw nak tanya.. kak irine buat blog kat nuffnang ni bayar tak?

Zihan Zamberi said...

kalo bersalin hosp gomen bawak lebiy..kalo private sume siap..die akan pakaikan baju baby yg kite bawak ms nk check out tu je..akak pun tunggu masa je nih..anytime soon...

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

Hi Irine yg comel!!
alaaa...Irine dah kemas beg....
akak belum lagi nih...
pemalasnya lahaiii...

Harap dpt semangat dari Irine utk mengemas bag sepital....

akak pun kategori menghitung hari jugak nih...
Moga selamat semuanya ye Irine! :)

Phat said...

dpt berita dari bro framestone irene selamat bersalin..tahniah

ctmz said...

ct plak yang nervous ni nak tggu irine deliver.. hehe..ct doakan semoga irine di permudahkan segala urusan ni nanti.. aminn ya rabb.. =)

edNA tinynasweet said...

confirmla vote irine :-)

Madiey Kamal said...

Salam Irine...Moga2 selamat brsalin dgn mudah ye...Moga2 dua2 ibu dan ank slamt la...msti ur baby nnti comel ikut muka ibu dan ayh dia kn...

TeTerBanG said...

hehe...kak irine mmg minat ngan kaler pink. boleh kata, 99.9 peratus barang kak irine, sumanya kaler pink. n sy dpt agak yg baby kak irine baby girl kan? hehe...

rajinnya kak irine basuh bilik air. msti bilik air kak irine berkilat2, bersinar2. :D

n kak irine, sy doakan kak irine n baby selamat, sihat. smoga Allah swt permudahkan sgala urusan kak irine :)

Puan Jiha said...

Hi Irine...

Comelnye bag baby ;)

Nak jugak hehehe

http://jihapimpom.blogspot.com/

Puteri syakila said...

semoga kak irene dipermudahkan bersalin nanti ;) comel beg baby tu. sukaaa!

lavenderlover said...

pink? i guess ur baby is a girl.. hihi.. selamat melahirkn insyaAllah!!! =)

Nurul Aziz said...

Owh comel nye beg itu..

Pn Sri said...

sy lagi best.. awal2 lagi dah pack barang2..senang, takut terberanakz usia kandungan 7 mulan... hohoho...
iyelah, tmpt keje dengan rumah jauh, makan masa 1jam ataupun 45 minit untuk sampai rumah.. 2 readdy awal2..

tapi xsimpan dlm bonet kete lg.. rasa malas pulekz..

now.. sy melahirkan bulan 8 nie.. sy pula yg xsabo2..huhu

( http://permatahatieume.blogspot.com/ )

Sue-Rya Qistina said...

semoga dipermudahkan segalanya ye Irine. cantik beg baby. comel2 je. ye la kan, baby girl mestilah pinky pinky. take care ya!

akak pun tgh menghitung minggu je ni, 41 days to go :)

www.suriaqistina.blogspot.com

Pinkbubblegumprincess said...

comelnya barabg-barang baby irine..semua kaler pink... love love!

Kamiela Hasmi said...

alhamdulillah irine dah bersalin 06.06.2013 kan..TAHNIAH!! dapat bby gurl..tak sabar nak tunggu irine update entry pasal pengalaman bersalin pulak..

||alis|| said...

Tahniah irine.. Dah pon selamat melahirkan baby gurl. Mukanya cute sangat. Kecik2 dh pandai posing. Comel mcm ibu. Tp rupa baby ayah dia :)

Eyesha Zaidin said...

salam. . .area mana nk cr beg mcm irine n?

mashitah binti rosli said...

slm..congrate irine n suami,,alhamdullilah..salah satu ciri prmpuan mulia ialah nikah awl n mmpunyai zuriat...yg ramai,,Insyaallah irin trgolong dlm glongan tu..aminnn..

http://mashitahrosli.blogspot.com/

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in