Maternity Shoot..


Assalamualaikum.
Ok dah ada mood semula nak type untuk entry kali ni. hehe. Final exam pun dah habis, now dah boleh goyang kaki berehat dekat rumah sementara menunggu masa.

Agak mencabar jugak, 36 minggu bersamaan nak dekat 9 bulan Irine bawak anak dalam perut ulang alik pergi kelas tiap-tiap hari. Eh rasa macam kejap sangat ? Ingat lagi, masa awal-awal dapat tau pregnant,masa tu baru 4-5 minggu. Pergi kelas dalam keadaan mabuk-mabuk, loya-loya tak hengatt dunia. Sampai sekarang, banyak plastik dalam bag pergi kelas nak buat back up kalau termuntah dalam kereta.

Keadaan dan kenangan yang paling tak boleh lupakan, masa awal-awal dululah. Irine rasa dah pernah cerita dekat entry dulu.Suami anta pergi kelas, sempat lagi muntah dalam kereta. Padahal lagi 5 minit nak sampai tu. Boleh dikatakan hari-hari la jugak muntah dalam kereta, tapi berbekalkan plastik lah. Kereta suami jadi mangsa.Bila cerita dekat suami pasal ni, tau ape dia cakap? Dia cakap camni
" haaa tengok, dah 36 minggu pon, sampai sekarang abang tak basuh lagi dalam kereta tuh". 
HAHA. sentap maks.

Lama jugak tahan mabuk2 semua ni, alah Irine elok bila dah nak cecah 6 bulan. Sepanjang 6 bulan tu laa paling teruk sikit ..*Baby! Besar tauuu pengorbanan ibu awak ni, bawak awak ke hulu ke hilir dalam keadaan sakit-sakit"

Lagi satu, paling tak tahan time nak pergi kelas, kena siap-siap jauhkan diri daripada budak-budak lelaki.Tiap kali kalau dekat, nak-nak bila dalam lift, mesti dalam lift tu jugak nak termuntah sebab bau badan diorang *wuuu..soryy koranggg, pembawakan anak, bukan salah i :P hiks.


Ok tutup cerita pasal tu *


Bukak cerita pasal lain..






Hari Ahad lepas, macam yang diplankan sebelum mengandung lagi (over tawww plan siap2), Irine and suami saje-saje nak shoot untuk maternity. Shoot semasa mengandung. Dalam banyak-banyak shoot, shoot kali ni agak best and sempoi sikit. Sebab shoot dalam rumah and bilik je.haha. Mula-mula tanya dekat suami, kat mana nak shoot, dia cakap shoot dekat2 je. Irine teringin gak nak shoot kat luar, tapi suami cakap larat ke. Terus tak jadi. Ikut jelah idea suami. Percayalah, banyak2 idea, idea suami paling terbaik. Gituuu.

Berbekalkan dengan 50 belon gas helium sebagai props, dah cukup dah untuk shoot maternity ni. Simple je kann..hehe. Shoot ni sebagai kenang-kenangan untuk 1st time merasa nikmat mengandung. Nanti anak dah keluar boleh kasi tengok :P  Maybe boleh jadi jugak idea untuk korang nak shoot nanti ke.Mana tauu.

Jom layan gambar. Entry kali ni lebih kepada entry bergambar je.. :)



My tummy :)

Setengah orang cakap perut Irine beso. Sampaikan ada yang cakap kembar lagi tu. huhu. Mana adaa, ada satu kantung je dalam perut ni :) Jangan pandai-pandai buat gosip eh. hehe. Maybe dalam gambar je kot besar, bila tengok depan-depan, kecik molek jee perut ni ikut size badan..hihi.




Harta kesayangan dunia akhirat saya =) 
Abang tembam saya.haha. 
Aritu borak-borak dengan suami, dia cakap macam ni,
"abang rasa syg time pregnant muka elok je, sebab baby bukan amik seri syg, tapi amik seri muka abang".
haha pulakkkk dahhhh. Perasan la jugak kt muka dia :P kikiki...

Deco dalam bilik dah serupa macam suasana tadika. hehe.
Takde bilik khas untuk baby pun, bilik baby sama dengan bilik ibu ayah dia jugak. Katil dia pon letak sebelah katil kitorang, sebelah Irine je.



 Tilik gender la konon.. :'D



"Haaaa..dah tauuu dahhh gender apeeee.."
hehe :'D
 

"Assalamualaikum baby Ibu dan Ayah" :)


  Sebenarnya yang Irine pegang tu gambar scan baby 3d/4d yang lepas. Tapi tak jelas pulak dalam gambar ni..hehehe.



Kasut cinonet baby.. :'D


Version tembam :'D 
Bukan selalu boleh tembam camni..hee.


Best rupa-rupanya bila mengandung. Ya Allah..Tuhan saja yang tau perasaan ni..


Sape cakap mengandung2 tak boleh lentik-lentikkan badan? :P
 

Awak...berat kita dah sama sekarang. huhu..


I love Ibu Ayah


 


dialog yang suami selalu cakap dengan baby dalam perut :-
Suami : "baby...kalau sayang ayah tendang sikit"
Me : *cepat-cepat tarik nafas sebab dengki..haha*
Baby : "kick* !! 
@____@
 

 Our Family =)
kucing tersayang, Si Bubbu. Daripada awal dulu sampai sekarang, dia je lah penghibur kitorang berdua :) tapi malangnya Bubbu tak sporting time ni, dia takut belon.haha. Padahal kucing jantan tuh. Ish.




Ya Allah, peliharalah anak ini selama ia berada di dalam perutku dan sihatkanlah dia,

Engkau yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, Penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. 

Ya Allah, rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik dan tetapkanlah di dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada RasulMu.

Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna berakal dan pandai, alim dan beramal.

Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad S.A.W, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam.






Bye, Assalamualaikum






114 comments:

Mek Onie said...

semoga dipermudahkan segalanya ya,tak sabar bulaan 6,nak tunggu baby irine keluarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :D



miss you sayang :D

Dhon Damaska said...

comel.. bole laaa

khadijah said...

Irine comelnye semua gambar2 tu.. suke sangat tengok.. ingat bilik khas tuk baby, nak amik gambar mcm ni gak.. sape photogrphr irine yek? Ke guna tripod je?

Trish Natasha said...

nice shoot ! tak sabar nak tengok baby akak. hihi :D

laskar pelangi said...

comel je gambar2 tu..semoga semuanya dalam keadaan baik2;)
tak sabar nak tengok junior dik irine ni..he3~

Athirah Johari said...

Cantik . Semoga dapat anak anak yang comels comels belaka macam akak .

Irham Hameeda said...

Kak Irine, saya doakan semuanya will go smooth k inshaAllah (: Semoga baby comel macam ibu dgn ayah dia! (:

hazdnul shafina said...

salam...wohaaaa.. comelnye akk :) moga selamt anknye ye..and akk jugak :) so sweet.. moga dipermudahkan urusan oleh ALLAH..AMINN

Nur Najwa Bt Ibnu Pajar said...

insha Allah. sweet je korang.

★Nurul Nadhirah Norsalim★ said...

Semoga Kak irine dipermudahkan dan semoga baby jadi anak yang baik. Amiin Ya Rabb :)

DAYG ♥ said...

comeynyaaaaaaaa. btw semoga dipermudahkan segalanya Irine :)

nurul farhana said...

SUBHANALLAH . cantiknya irine . suka tengok gambar irine dan en suami . nampak romantik gitu . saya doakan semoga segala urusan irine sekeluarga dipermudahkan . tak sabar rasanya nak tengok baby irine :)

Farisya Anastasyia said...

subhanallah.indahnya aturan Allah ^_^
tahniah irine :)

Fatin Shakinah said...

So cute..tahniah irine..smoga semua ny selamat..:-)

Siti Rahimah Abd Rahman said...

tak sabar tgk ur baby...comel sgt both of u...mesti baby cute cm ibu ayahnye...tgk dr kasut2 baby tu pink2...baby girl la kan...best...mntk semuanya selamat nnt.. AMIN...

Peanut Butter said...

Comel and sweet ^_^

MAIZATUL ASYIQIN said...

semoge irine selamat melahirkan .
anak komfem comei , sorang cantik , sorang hensem :)

ARAYANA said...

irineee kenapa sweet sangat ni? comel. May Allah protect you and your beloved one and the baby in your tummy too syg :')

farah amalina said...

irine...comelnye... semoga awak n baby sihat selalu... confirm zuriat dlm kandungan awak comel mcm mummy n daddy dy... bnyk kan berdoa n semoga dipermudahkan segala-galanya... amin :)

maisarah embong said...

baby girl ke? he..tahniah,..selamat menghitung hari...

ARAYANA said...

irineee kenapa comel sangat ni? may Allah protect you, your beloved one and your baby in your tummy too :') stay pretty!

zahrahcinta said...

subhanallah..
hanya itu mampu dikatakan..:)
tahniah sekali lagi..selamat menyambut permata hati y sulong irine n suami :)

Cik Juju said...

lawa sgt irine :D confirm baby cute nanti

kasmadiana said...

semoga kak !r!ne selamat melah!rkan..am!n..cant!k semua gambo..hehe.. :)

azizah :) said...

Subhanallah! comel sangat irine gan husband..husband pon sporting kan... nampak kebahagiaan irine di situ..

moga di permudahkan bersalin yer :)

no name said...

serius xtahu nk ckp ape.. sebab sgt terpegun tgok gmbar akak irene n hubby.. apa2 May ALLAH bless you n family :)

Arfahani Arsad said...

comelnyaaa,tembam sikit je xpo dehh,seri bakal ibu kuat ni!! *flying kiss utk baby* :)

ziera zmr said...

Sangat sweet :'D

mamaRIFQY said...

chanteq sangatt gambar2 ! dear, nak tanya,sape yang snap ni? photog atau gune tripod jer??

Raja Nur Ain said...

Saya follow blog kak irine dari sebelum Kak Irine kahwin sampai la sekarang. Eksited nak tengok muka baby kak Irine, hehe. May Allah ease everything for you, Kak irine :D

.: a.for.ana :. said...

so sweet la sygggg

Cheek Eyka said...

Ya Allah, sweetnya kalian.. Semoga semuanya selamat :D

*Jeles tgk gmbr nie..*

nur syazrin baharin said...

mengalir tgk entry kali ni :( may Allah bless your journey always sis .

nur syazrin baharin said...

mengalir tgk entry kali ni :( may Allah bless your journey always sis .

TeTerBanG said...

comelnya~~ bila tgk lma2, muka kak irine n abg amirul serupa. tu yg dinamakan jodoh kan, kak irine? hehe... mmg perut kak irine besar, tp kak irine tetap comel.

sy ingatkan sblum ni kak irine buatkan bilik khas tuk baby sbb sy tgk ada decoration dekat dinding. :D

btw kak irine, sy doakan sgalanya dipermudahkan oleh Allah swt. smoga kak irine n baby sihat :)

Puteri Iqa Izyan said...

Irineeeeee.
Comel sangat irine ni tau. Sebelum jadi wife, sebelum jadi Ibu dah memang comel. kikiki. Tapi, sekarang lagi comel sangattttt ^_^

Semoga time bersalin nanti semua dipermudahkan. Semoga jadi Ibu yang penyanyang. Semoga baby yang bakal lahir nanti jadi anak yang solehah utk Ibu dgn ayah dia yang comel nih. ^_^

atieyyminho said...

cumil sangat2...betul cakap org, ibu2 yg tgh mngandung memang cumil...moga Allah perkenankan doa kak irine :)

Nurmujahidah Ismail said...

semoga selamat segalanya,, amiin

Lyeen De Syifa said...

comel...semoga dipermudahkan kak irene..:D

Sya Kiffli said...

sweet...comel sangat irine...:)

Darma Marina a.k.a Rin said...

Comelnya Irine, semoga bahagia dan semoga bersalin nnti dipermudahkan~

^^eKaTiKaH^^ said...

wah, cantiknye kak Irine. semoga semuanya selamat nanti. tak sabar nak tengok baby :)))

Mysara Ab Rahman said...

smoga dpermudahkan sgalanya dik..:)
besar dh perut tu....

Jz art said...

Slm irine..slm perkenalan.jelas trpncar sinar kebahagiaan uolls..tp bila sy bc entry ni wat sy trsa sesuatu..hepi pn ade..huhu.dr jauh ku pnjatkn doa agr irine dn baby slmt..smg Allah pmudahkn proses kelahiran nanti..smg mjd istri dn ibu solehahh..;))) amiin~<3

Aqilah Quyah said...

kak irine so sweet sangat.. gabungan wana yg menarik.. I like :)

Mimie Najib said...

irine sangat2 comel.. hsbnd pun ikut tmbam skli eh.. =)
bhgianya korang..seronok tgk..

moga dipermudahkan semuanya sehingga ke saat kelahiran baby.. =)

Aqilah Quyah said...

kak irine so sweet sangat2x.. gabungan wana yg menarik.. I like :)

Na Da said...

ibu ngn ayah dia comel .. baby pun op kos lah comel :)

Nieyxzha Hassan said...

Betul irine..pengalaman mengandung..pengalaman yg paling indah..saat melahirkan lagi indah dear..lepas tgk muka baby..hilang semua susah payah jerih sakit tu semua..itula keistimewaan kaum wanita :)

mendatak hijau said...

waa bestnyeeeeee

sal cikblog said...

sweet okay... hehehe colour pun sweet mst baby girl dlm tummy tu happy gila.. hehe

Asyik Izas said...

Ya Allah cantiknya gambar2 tu semua..InshaAllah baby pun comel mcm ibu dan ayahnya juga..

syamimihaziqah said...

Comel comel comel comel comel!

sal cikblog said...

mst baby tu dok nari2 happy irine guna pink pegang2 belon nagai hehehe

Waa Rossly said...

you're gonna have a wonderful family :) take care and semoga bersalin nanti ok je

intansyafikaanuar said...

semoga ALLAH permudahkan irine bersalin nanti and babynya cute miut comel lote huhu (:

Miss Sue said...

comelnye akak ! ..semoga ALLAH permudahkan segalanya..amin :)

Schajar McFlurry said...

Comel sanngat Irine :)

Semoga dipermudahkan ye Irine. InsyaAllah. Tunggu hari je ni..

Nillia Vanilla said...

Comel sangat! Mesti nnti baby pun cute mcm ibu & ayah dia <3

myraVea said...

Semoga dipermudahkan segalanya yunk. ♥

strawberi said...

baby girl ye...kasut baby byknyaaaaa...semoga sume slamat eh..insya allah

farah deena said...

bahagia nyaa sis irine :) . semoga sis irine di permudahkan apbila time waktu bsalin nanti. ameennn. :)

Cik Eka said...

comel sungguh semua gambar. hehehehe

moga irine selamat melahirkan :)

Sally said...

assalamualaikum irine, anty sally suka tengok irine dan suami...cute sangat!! semoga dipermudahkan dan selamat semuanya ya.

Syifaul Saira said...

sweet larh...irine guna tripod je erk???

edNA tinynasweet said...

semua pic cantikkkkk. :-)

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Alolo...so sweet ;p

Puan Bui Junaidi said...

SWEET JER KORANG NI..^_^

Munirah Rafiuddin said...

insyaAllah, semuanya akan slmt & sihat... ibu & baby serta baba die..hehehehe

~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

Hati Ema said...

suka gambar gambar comey ne....

Emma said...

YA ALLAH, sangat comel and so sweet =D

ctmz said...

omeellll nyer awak! nnti preggy nk shoot jugak la.. =) semoga dipermudahkan segala urusan awak yer irine! =)

Cheida_Mymee said...

baby girls apa wrna pink n purple je ramai hihihi..
apa pon gander doakan dipermudahkan sgala wat adik :)

Lya Colours said...

irine, akak doakan semoga irine selamat melahirkan. baby sihat ibu dia sihat InsyaAllah. take care ya =)

Mila Ahmad said...

haiii cutenye...:)

Maria Menado~ said...

aaminn.

anys nadhilah said...

comelnyee .. bestnya irine .. boleh shoot mcm ni. pasni leh tgk2 balik2, mzti best .

Azyyati Zulkifli said...

Subhanallah .. Cantik ciptaan Allah .. Moga anak dlm kandungan kak irine sehat2 selalu .. mama baby tu pun kne take care selalu .. hee .. Moga khalifah yg kuar ta lame lagi .. seorg yg soleh / solehah .. Aminn :)

ayu teya said...

comel la kak,,mkn tembam..beze ngn pic sblm preggy.. :) btw,semoge dipermudahkan semuanye yerr.. :)

Mizz ErMa said...

sweet kapel..=) dah 36 weeks, lg 4 weeks lah ye..itu pon kalo betul2 ikut due..hihi pape pon semoga semuanya dipermudahkan ilahi..=)

Anis Hayati said...

sweet tgk gmba2 kak irine ngn suami
moga allah permudahkn kak irine ye
mudah2an anak kak irine jd ank yg soleh dan solehah :))

Ain Syahirah said...

Semoga selamat bersalin!! Comel sangat2 gambar .. mesti baby girl sbb pink..haha

Ain Syahirah said...

Semoga selamat bersalin!! Comel sangat2 gambar .. mesti baby girl sbb pink..haha

Izanne said...

Pasangan yg kiut sangatt..akak suka!! semoga selamat semuanya..

Ecah Ecot said...

@Mek Onie

perghhh dia dulu kat sini...hehehe...sweet2...k.ecah siap feeling2 lagi...wuwuwu

dzafira said...

Irine... Moga dipermudahkan urusan semasa melahirkan baby nanti... :)

Natasha Binti Nordin said...

wah ! bahagianya .. Alhamdulillah kak irine berjaya sampai ke trimester terakhit pregnancy .. sha ;un skang ni sedang berada kat trimester kedua .. da nak tutup pintu da.. nak masuk yang ke tiga.. berdebar kan3? bte, nice shoot ! rasa mcm nak buat jgk tapi xde photographer kat jepun ni . payah la.. :)

najwarahsiahatiatin said...

wahhhh enjoy reading.. ehehehehe sukanyaa, smoga bhagia dunia n akhiratt amin...

sheAYANG said...

Comelnya irine.

Apapun semoga semuanya berjalan dengan lancar. dipermudahkan segala urusan. InshaAllah ;)

Mas Diey said...

Wah..sweetnya.. :)
Pape hal pun semoga selamat melahirkan baby ya nanti. Tak sabar nak tgk baby kak irine. >.<

Athiesma said...

comeylsss pic irine :)
semoga dipermudahkan insha-Allah

Puteri Khayalan said...

sumpah jeles kak irine . mencinyaaa ! jeles dengan akak !! nak juga sweet cm gitu .. keke . doakan yang terbaik juga buat diri ini ye . bila baca kisah akak ,, rasa cm tak sbar pulak nak kahwin , smoga baby jadi anak yg soleh/soleha :)

NUNU EERA said...

Semoga dipermudahkn.. Nnti bby da kluar inform akk eh.. :)

SYUKRI TAHIR said...

ok mmg sweet.. hehehee

- www.mindasyukri.com

malisa norfarhana said...

salam irine,, just nk share..
if nk bli barang2 baby or bju or else,, boleh bli kt web site nie :)
http://www.mykiddyclothes.com ...
org melayu punyer.. selamat menjadi ibu (^_^)

Iedya Abdullah said...

comel je Irine ni... moga ALLAH permudahkan urusan Irene.. tak sabar nak tgk anak Irine.. =)

Fatinn Shamimie said...

Nak tgok baju2 baby :-D

Fatinn Shamimie said...

Nak tgok baju2 baby :-D

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. subhanallah. comelnya koranggg. semoga baby keluar dengan sihat yeeee. mmg idea yang menarik, kalau ada rezeki nanti insyallah nak buat maternity photoshoot. hehhee :)

kanvasputih21 said...

congrats irine & suami.. tak lama dh tu.. moga makin bahagia dgn kehadiran baby nanti..

sweet je gmbr2 tu semua.. :)

Aeras Lock said...

Hi Irine Nadia,

I’m Azmierul, writing on behalf of the iKahwin.my team. Just to give you a brief introduction, www.iKahwin.my is a website that provides comprehensive information on the best wedding vendors around Malaysia. The purpose is to make it easier for future brides and grooms to find the perfect wedding vendor for their big day. It's 100% free to use.


I came across your blog and think that our website may be useful for your audience. I would like to kindly ask if you could blog about our wedding directory, which may benefit your readers? Please take a look at our website -www.iKahwin.my - to get a better idea of what we offer.

I look forward to hearing from you soon.



Thank you.

Wahidah said...

pejam celik pejam celik nk jd ibu dh yea...ingt lg time kuar ngan irine be4 tunang...siap p wat scalling lg..huhuhu..aperpun akk doakan irine n baby selamat...jumpa raya nanti tau....

Noorhidayah Noor Din said...

Sweetnye...irine bru 21 ke...comey nye dia..nt baby pon mst tomey jgk

munira said...

congrats irine..cute je sume nye..btw nak tnye la..mana irine bli baju yg irine pkai utk photoshoot ni ek..cntik la..kat mana beli ek

munira said...

congrats irine..cute je sume nye..btw kat mana irine beli baju yg irine pkai utk photoshoot ni ek..cantik la..moga di permudah kan semua nya utk irine nanti k

:: Cik Viva :: said...

kalian sangat comel!! hope baby pun comel mcm korang..hehe

Fai CeritaCinta said...

so sweet... agaknye bby ni ikut muka siapa la ek..? hihi... semoga semuanya dipermudahkan..

fifteen pril said...

Hi! 안녕하세요~~! please do visit our blog! we sell
purely handmade jewelries~
쇼핑하시면 더 감사합니다~~^^
http://fifteenpril.blogspot.com/
http://twinscraftlife.blogspot.com

syiekien iekien said...

comelnye kak irine..semoga segalnye dpermdahkan...:)

nur azian said...

sweetnya..jeles tgk !! semoga semuanya selamat :)

u.m.i.e said...

so sweet ..
semoga dipermudahkan segalanya yea Irene .. :)

syAz_al-idrUS said...

salam kak irine, lawalah dress ni. where can i get this?

syAz_al-idrUS said...

salam kak irine, lawalah dress ni.
where can i get this?

Munira Md Zin said...

salam,
cantik baju awk...n mommy sgt glowing :)

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in