Meatball Abang Burn terbaikkkkkk!


Assalamualaikum. 

Selalu sangat bercerita tentang pregancy, entry kali ni nak cerita tentang makanan pulak. Nomnomnom! 

Memandangkan dah berada di fasa-fasa terakhir sebelum nak bersalin, haruslah mengikut apa sahaja rentak perut nak makan. Terfikir je makanan, tingggggg! terus cakap dengan suami, dan suami bawak dan tunaikan.hehe. 

Dan nak dijadikan cerita, selepas dah boleh start makan semula makanan yang berupa daging, cepat-cepat bagitau suami yang hajat di hati nak merasa makan meatball ! Yerrr, meatball! Tapi kali ni bukan nak makan meatball dekat Ikea tu tauuu, tapi hati terdetik nak makan meatball dekat Restoran Burger Bakar Abang Burn di Seksyen 7, Shah Alam. Eh burger bakar Abang Burn ada menu meatball? Masa bila pulak? Bukan burger bakar je ke? Haaaa tulahhh nak dok cite sekarang ni. Terpengaruh dengan kata-kata kawan dok suggest makan meatball dekat Abang Burn, terus rasa nak try!



 Meatball Abang Burn

1st impression bila makan meatball ni cakap dalam hati punyeelaahhhhhh sedap! Makan sambil tutup mata nak kasi feel. hihi ! Serius cakap, susah nak jumpa meatball dengan sos yang sedap macam ni. Lepas ni dah tak heran sangat dah kalau mengidam nak makan meatball, takyah pegi jauh-jauh, pergi je Restoran Burger Bakar Abang Burn dekat Seksyen 7 ni. Lagipun tak sampai 15 minit dah sampai dekat sini. 

Apa yang Irine boleh bagi review tentang meatball Abang Burn ni ialah meatball ni ialah homemade meatball. Yang sebijik tu pon dah besarrr ! Puas sangat makan lagi-lagi bila meatball dia dah upgrade ke pure daging !! Yang paling Irine suka ialah sos meatball ni, rasa lain daripada yang lainlahh. Jangan main-main, sos ni ialah resepi rahsia Abang Burn sendiri iaitu Mushroom Brown Sauce.


Sangatlah sedap dan korang takkan dapat jumpa dan rasa sauce macam ni dekat tempat lain :) Dari segi harga pula sangat berbaloi dengan apa yang kita dapat iaitu RM 9.90 (10 meatball & 5 wedges) . Tiba-tiba rasa nak makan lagi meatball Abang Burn bila type entry ni.. :'D Masa order burger bakar dengan meatball ni pon takdelah lama sangat nak tunggu. Dalam masa 10 atau kurang daripada 15 minit dah dapat dah ordernye. Masa Irine pegi makan ni pelanggan ramai jugak, tapi order yang sampai cepat! Yeayy! Mak buyong tak sabar nak makan.




Dari segi kebersihan kedai pulak pun best dan selesa sangat . Yang Irine tau Restoran Burger Bakar Abang Burn memang menitik beratkan kebersihan kedai. Sambil-sambil makan tu, mata ni dok observe la jugak suasana restoran Abang Burn ni..hihihi. Irine boleh bagi rate A untuk kebersihan kedai (cewah, sesuka hati bagi rate kan, macam pegawai kesihatan pulak..huhu).  Masa tengah makan tu pun Irine tinjau-tinjau jugak, semua crew Abang Burn diwajibkan pakai glove, bandana, dan apron untuk kebersihan. Semua crew pun pakai kasut. Nampak kemas and buatkan Irine rasa yakin nak makan kat situ :) Tempat restoran pulak sangat santai, lepas ni janji nak bawak family makan dekat situ pulak. 




Bagi yang duduk dekat area Shah Alam, mesti korang tau dekat mana lokasi Abang Burn ni. Lagi-lagi pelajar UiTM Shah Alam. hehe. Lokasi Restoran Burger Bakar Abang Burn ni di Seksyen 7, Shah Alam. Alaaaa ada dekat Shah Alam je ke? Haa, jangan risau, banyak lagi tempat ada. Semuanya ada 14 jajahan, boleh tengok lokasi BBAB . Nak tengok Abang Burn update tentang Burger Bakar dan menu lain jugak korang boleh check dan like Facebook Page Restoran Burger Bakar Abang Burn  ataupun website.http://www.abangburn.com/












24 comments:

Nur Eza said...

nk jgk merasa..sllu tgok kt tv je..org kt srwk jauh nk g mkn

Munirah Rafiuddin said...

Kalau ada kat area Ipoh kan best!!skrg ni just jamu mata je r...bestnye meatball tu!!!

~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Kalau pergi shah alam bole try nnti..tgk pn dh tahu mesti sedap..:p

sieyla alissa said...

bestnyer, nanti boleh pergi laju-laju try meatball abg burn! glup! telan air liur =D

Mila Ahmad said...

kena rasa ni sebab dah ramai yang up cerita meatball abang burn ni :))

Mysara Ab Rahman said...

sjk akhir2 ni mmg ramai yg wt entry psl meaball abg burn ni..
nmpk pn dh sedap inikan rasa dye

mrs kayrul said...

makin ramai dah try..kita yg dekat kajang nie pun tak sabar nak terjah jugak

TeTerBanG said...

hehe..ramai blogger yg update pasai brger bakar abg burn. now, update pasai meatball BBAB yg mmg SUPERB! ari tu, kak fatin liyana n cik epal yg update. ari ni, kak irine kita plak. hee~ sy x smpai2 lg dekat BBAB. tringin nak mkan. jajahan BBAB yg pling dekat ngan sy-alor star :D

dya said...

nak merasa gak..dh ramai blogger mkn meatball ni..huhu
sure dya akan makan di cawangan jb..yeahh ^^

~ NANA ~ said...

tak pernah try...mengidam ni :(

NUNU EERA said...

sedap2.. nmpknye lps bpantang nnti kne serbu sna cri meatball lgi ni.. :)

Mooniqueen said...

aduhhh tengok pun dah terliur ni... nasib baik sebelah je dgn usj.. so boleh la gi..

onie said...

buat setakat ni,meatball ikea je onie pernah rasa,hik

izyantyPersonalTaste said...

bulan depan nak p s.alam..nak try lah...kat penang tak dak jajahan dia he3

jemput join contest

http://izyanty.blogspot.com/2013/04/giveaway-contest-izyanty-collection-2013.html

Intan zulaikha said...

wahh, tengok gambo pon telan air liur..wokey..wokey, insyaallah.. nak try gak..

MESSYSERABUT said...

haghi tu makan kat aloq setaq lupa nak try meatball. dok teghingin nak rasa burger ja lgpn singgah time dah kenyang. nanti kena try lagi ni. jom...

http://messyserabut.blogspot.com

Mizz ErMa said...

gulp..terliur pulak tgk meatball tu..tp shah alam dgn sini jauh..hmm,

Trish Natasha said...

abg burn ken buka cawangan dekat Kuching, Sarawak ni :D

Nabeel Fikree said...

wah makin femes la abg burn. semua blogger meletop dok sok sek pasal dia. haha

Solehah Shamsuddin said...

aduh jauhnya nak pergi.dh kempunan nk mkn meatball ni.bestnya irine cepat dapat order :)

ArELeEz said...

rase nk melompat ke shah alam skang jugak! hu3..

edNA tinynasweet said...

memang nak kena cari ni... sedap sgt..

Anis Hayati said...

wah, sedap nyer :))
buat mse nie blom ade rezeki nk ke sne even umah dkt je ngn seksyen 7 tu

Papa-NtiQ said...

Hi Nadia....saya baru jer upload pics dalam blog masa makan kat Burger Bakar Abang Burn jajahan Johor Bahru. Lazat dan cepat service.
Bila senang tu jenguk la yer blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan, makan dan makan hehe...takde topik lain
Kalu minat tu follow la yer blog saya TQ TQ TQ

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in