Pelamin, hantaran, doorgift by Rastali


Salam. hai , hello, hola.
Sory lama sangat berdiam dekat blog. Masih berada dalam mood final exam lagi :'D

Okehh, Irine tengok dekat statistic blog , mostly readers yang masuk blog Irine semua cari dan survey berkenaan dengan engagement and wedding. Maybe sebab blog Irine ada sikit-sikit tips dan promote vendors yang Irine gunakan time engagement and wedding yang lepas :) 

Untuk kali ni, special for bride to be yang still pening kepala tengah mencarik orang yang sesuai untuk buat pelamin, gubah hantaran, doorgift, or maybe..sewa peralatan untuk korang punya event?
So, apa kata u all try 
 RASTALI

Collection from Rastali ni yang Irine suka sebab cantik-cantik dan unik! jangan risau, dari segi harga, memang affordable sesuai dengan service yang korang dapat nanti daripada diorang


Cantik kan? Dekat Rastali ni, kalau korang nak carik tempat untuk gubahan hantaran, Rastali adalah salah satu yang Irine suggestkan. Kalau korang taknak guna dulang hantaran sendiri, boleh sewa dulang yang cantik-cantik ni dengan diorang. Kalau nak request fresh flowers, pon boleh jugak! Now trend memang  fresh flowers laa kan :) cakap je you all punya theme and color, and Rastali boleh buatkan :) 

Omaigod...pengsaannnnn! cantik sangat. fresh flowers :'D

 
 
 Class Red Velvet Hantaran Deco by Rastali 



Melting tak? Irine sure yang nak kawen tu mesti mata rambang gile bila tengok gubahan hantaran fresh flowers macam ni. Same like me dulu2 masa sebelum nak kawen, kalau boleh semuaaaa nak! 



Rastali pon ada jugak buat sewa barang-barang untuk wedding. Boleh cut cost kalau kita just sewa je.
Yang ni antara barang2 yang Rastali sewakan. 

Chairs and pillows 

Laced umbrella 

Bantal Nikah


Wooden box and books


White notice board/stand

Arch (included flowers)


Or maybe ada jugak yang cari doorgift yang unik,Rastali pon ada jugak :)




  

Or maybe ada jugak yang carik pelamin? Yang the latest, Rastali buat pelamin di Putrajaya Cruise :) Cantikkk sangatt ok! Love it and nampak so creative. Kalau nak tengok banyak gambar lagi, pegi LIKE cepat2 page diorang k. 

Owner Rastali ni ialah one of my good friends jugak. Jadi, diorang tersangalahhh bagus dan senang nak berususan lagi-lagi dalam bab macam ni. Kalau Irine kawen lagi sekali, mesti Irine akan pilih diorang! :) 
Salah satu tips yang Irine boleh kasi dekat bride to be semua, time-time nak pilih vendors ialah saat2 sangat penting bagi kita. Sebab apa? Sebabnya, tak semua yang kita rancang akan berjalan dengan smooth. So, kalau nak carik vendors, pilih dan carik yang betul2 serious dan friendly berurusan dengan kita. It's ur wedding ok! Bukan orang lain :)

So, apa kata u all try
Check it out!


























21 comments:

laskar pelangi said...

Mmg cantik dan simple;)

onie said...

hensem gila kot hasil dorang !

Nur Fitri said...

cute3...!! tunggu 10 tahun lagi baru kahwin.. kihkihkih.. ^_^

Nur Fitri said...

cutenye..!! tunggu 10 tahun lagi baru kahwin.. huhu.. ^_^

TeTerBanG said...

hehe...mntion pasal hntaran, tringat masa wedding kakak sulung saya. jimat byk kos sbb yg buat hntaran, mama sy. of course, kalu handmade, mmg cntik n brkualiti:D sy penah suggest dkt mama suwoh mama bukak business hntaran wedding. but mama x mao sbb mama makin tua, makin x larat :)

btw, cntik jgak hntaran dr Rastali. look simple :D

putericahaya said...

wahhh..very nice..lawa-lawa

Alia Az said...

wahhhhh .. cantik2 !!! ney yang x sabar nak kawin ney ! hahaha .. joke2 .. muda sangat nak kawin .. muehehhee .. =D btw , kak irine ? ape kabo ? baby sihat ? hehehe .. =D

putericahaya said...

wahh,,semuanya nice
kak irine

LaLa mhdnor said...

wahhhh, macam nak nikah skrg je, cantik sangat =D

Solehah Shamsuddin said...

Seriously semua ni mmg cantik Irine. Thanks for suggest this to us. I appreciate it much Irine! :)

Solehah Shamsuddin said...

Btw, rasanya saya kot yang bagi banyak keyword pasal kawin pada awak sbb saya tengah survey nak cari pelamin dan segala mengenai wedding. Setiap kali cari keyword, mesti ada blog awak Irine. Thanks for this entry Irine! :)

MasReena said...

Cantiknya gambar-gambar... boleh tahu Irene guna kamera jenama apa & lens ukuran berapa?

Perkongsian Ilmu: CARA MELANCONG LUAR NEGARA TANPA KOS

Orked said...

Cantiknya...

btw, nk tny apa tajuk lagu kat blog irine ni..sape penyanyi dia??? sayu dgr...

Hunny Kitty said...

doorgift madu...beshnya~

Farah said...

Cantiknyaaaa!!!! :)

nadhirah zanor said...

dah lama jd silent reader..tapi sekarang, tak lg :) weee...

Noraznita Abd. Aziz said...

irine...:) ni lagu ape ek..? best la dgr....:')

intannazirajalil said...

assalam irine..
ada number contact rastali?
saya da try port kt FB, but no response from them..
sy interested untk doorgift madu..
majlis on June 1st..
takot xsempat nnt...
tolong ye..
tq..
leh antr no tepon kt email sy, intannazira@gmail.com

yaya said...

Canteknyer...simple n sweet...like..

siti lynn said...

Mcm mne nk dapat no contact rastali nk vview page tk boleh; ((

siti lynn said...

Mcm mne nk dapat no contact rastali nk vview page tk boleh; ((

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in