Mana nak cari dress and long skirt yang best-best?


Assalamualaikum semua :)
Sekarang  ni, memang trend kan orang pakai dress dan long skirt. Dulu susah sangat nak carik, takpun kalau dulu nak cari long skirt mesti butik-butik je yang jual. Tapi, sekarang ni korang semua boleh beli online je, cuma best atau selesa je peplum atau skirt yang korang pilih tu. 

Antara salah satu blogshop yang Irine pernah shopping dress ala-ala peplum style dengan skirt ialah dekat KZ Nabihah Boutique. 



Owner dia Kak Bihah :) yang Irine pernah shopping dengan Kak Bihah aritu dress Qasriena dengan long skirt Labella. Satu perkara yang Irine suka sangat tentang skirt Labella ni sebab skirt ni pakai boleh tutup perut, macam ala-ala bengkung sikit. Selalu kalau beli skirt, dekat bahagian pinggang tu mesti rasa tak selesa sangat sebab ketat and susah nak adjust dekat bahagian perut. Tapi, yang skirt ni dijahit labuh and boleh pakai naikkan ke atas perut. Untuk pregnant mummy, sangat sesuai! Perut tak rasa senak bila pakai. hehee.







Skirt Labella yang best sangat! :) Yang plus size pon tak payah gaduh-gaduh nak beli dekat mana, sebab dekat butik ni dah sediakan banyak size, boleh pilih. 



Yang ni pulak koleksi dress :) Style ala-ala peplum. Cutting cantikkkk! 





Dari segi kualiti kain pulak, so far Irine pakai tak panas and selesa. Kalau boleh pilih and carik size yang besar sikit untuk kita pakai k :) Nanti Irine letak gambar irine pakai skirt and dress daripada kak bihah. Irine selalu je pakai sekarang masa nak pegi kelas sebab selesaaaa nak bergerakk dengan skirt yg best tu!

Ok korang, setakat ni tulah yang Irine boleh sharekan dekat blog. 
Jom shopping dekat KZ NABIHAH BOUTIQUE sekarangggg! Dengar cite ada sale sekarang, jomm!



 

28 comments:

NinaAz said...

Selalu cuci mata kt kz. Tp xpernah shpping. Selalu shpping d modish mode house. Hihi..

AyueJean AJ said...

Selalu jenguk2 kat situ...
Tapi belum berkesempatan nak beli lagi...

Azwar Syuhada said...

Wah cantiknya skirt!! Macam kenal je model pakai baju kelabu tu.. Jiran kita plak.. :) muhehe.. Kak Idayu.. >_<

Aliah Nuqmans said...

salam irine.. tumpang sharing..

Suplement mas berpantang.

http://nuqmanscollection.blogspot.com/2013/02/suplement-tambahan-ketika-berpantang.html

Cik Puan Rara said...

wahhhh boleh g terjah ni.

Ika Ika Faid said...

cantiknya.. ^_O

RadhiahIlyas ッ said...

wahhh cntik2 bju tu :) thanks for the info kak irine. msti akk comel je pkai cmtu :)

Fiza Jaafar said...

slalu skodeng tp tak pernah beli lagi..hehe

Sheila Nasir said...

sheila selalu beli dekat Arni http://sweetlike-marsmallow.blogspot.com

ciksengeh :D said...

omooo cantiknye ! cepat letak pic kak irine pulak ^_^ mesti lagi cantik ;)

diana said...

cuci2 mata sambil cuci poket sekali..hehehe

Bui Junaidi said...

NNT KAK BUI G CUCI MATA..HIKSSS

sis92 said...

kawan lama zaman sekolah menengah jadi model kz nabihah. tsk. cepatlah letak gambar preggy lagi :D

Adibah Nabilah said...

lawaaaanya skirt :D

Adibah Nabilah said...

lawaaaanya skirt :D

leyla luv ariff said...

wah..best2..nK gak bli kat sini..thnxs 4 info.

Nur Syahira said...

sy mula knl KZ Nabihah masa dpt hadiah dri giveaway dia .. hehe..smpai sekarang sy still guna palazo dri KZ Nabihah sebab selesa..

kak,ade tk tempat yg jual dress murah-2 sesuai utk student mcm sy nie ?? >_<

NurainSuperr said...

selalu juga usha kat kz, tp slalu tak ada duit nak beli :D

MasReena said...

Irene cantiknya skirt tu.. design peplum kat mana lagi yang jual berkualiti tapi tak overprice ye?

Perkongsian Ilmu: CARA MELANCONG LUAR NEGARA TANPA KOS

mRs.aiRmaN haViT said...

hye dek, irene cari la kat GM KL/Klang..lgi murah giler..kalo beli blouse peplum 6 pasang tu..dpt harga RM17.00 sehelai..so RM17x6 = RM102 je..hari2 boleh tukar kaler..hihi..

onie said...

chaiyok kak bihah :D

pAri-ParI tErbAng tiNgGi said...

cantek la design dia...

Zainal said...

boleh tahan juga design

entri baru Tips SEO blogspot | Tajuk entri depan tajuk blog dalam Blogspot

With Julia said...

As Salam Irine...i follower u yg ke 28857...salam kenalan dan follow me too ye...keep in touch always ya...:)

Heiladies Co. said...

Salam..

Hai Irine, jemput singgah blog Heiladies Co. Baru jek berjinak2 dlm online biz ni. NNti insyaallah akan update leebih byk items lagik. Thankss..

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

lily hassan said...

http://sheshopbylily.blogspot.com/

Salam,
Jemputla ke blog saya. Boleh beli long skirt plain design or paisley design. Rm30/ rm35 saja :D

MYBLOUZE BOUTIQUE said...

Salam Irene,

Kalau nak cari blouse, boleh la singgah di http://www.myblouzeboutique.com ,thanks =)

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in