Nikah Dress to rent out


Assalamualaikum.
Dear bride to be out there, Irine nak sewakan my Nikah attire. I have received few emails asking whether im planning to rent my nikah attire. Dah lama dah plan nak sewakan, cuma tunggu sikit masa untuk update dekat blog. Owh ye, btw nanti irine akan sediakan satu ruang khas dekat sidebar for rental  item such as baju tunang Irine (dusty pink), baju Nikah, Long veil for nikah and etc yang boleh dibuat sewa.hihi :'D Memudahkan sikit untuk korang click and tengok lebih jelas.

Nikah attire Irine ni datang daripada idea husband Irine sendiri. Irine n husband setuju untuk malam nikah Irine akan pakai ala-ala jubah. Nampak lebih sopan dan menghormati majlis nikah. So, we all choose Rico Rinaldi untuk siapkan baju Irine. After dah bincang punya bincang, request punya request, lastly Irine pilih Dress Kaftan. I love so much my nikah attire. Kenapa? Sebab apa yang Irine nak dan request sebelum baju tu siap, terhasil cantik depan mata.

Kalau tengok, baju nikah Irine biasa dan simple sahaja. Cuma ditambahkan beads and bunga-bunga kecik cinonet dekat lengan tangan dan long veil. Actually, before kawen memang dah plan untuk nikah taknak pakai putih, nak pakai selain putih. Tapi bila dah nak dekat-dekat kawen, husband cakap kita nak pakai baju putih untuk nikah ni sekali seumur hidup je, at least "merasa" pakai baju color putih. Akhirnye Irine pun setuju =)



Kain untuk baju nikah ialah chiffon. Kalau tengok betul-betul, kain chiffon ni memang jarang. Nak-nak bila dibuat dress kaftan. But dalam kaftan ni Irine pakai Maxi Dress color yang sama jugak (sambung sekali baju dengan kain, serupa macam maxi dress, lengan panjang dan kain pulak ialah flowy skirt kembang). Rico buatkan Irine maxi dress tu as "inner" untuk kaftan supaya bila pakai tak jarang. But serius so nice and so cantek!

Details is as follows:-
Nikah Attire : Dress Kaftan + Pearl White Beads + Baby Pink 3d Flowers
Color : Off White
Material : Full chiffon (kaftan), Maxi Dress (Inner): Lycra, Kain: Flowy skirt.
Size : Can fits size S and M
height : Mcm Irine pakai time ni labuh, tapi tak risau sebab nikah dalam rumah je. Tinggi Irine 157cm.


Contoh baju full macam bawah ni :-



Dress Kaftan. Design baju Irine ialah sama macam yang atas ni. Hasil Rico Rinaldi jugak :)
Cuma Irine buat lain sikit supaya taknak nampak sama. Apa yang lain ialah dekat bahagian leher tu Irine gantikan dengan leher bulat je and takde button dekat tengah tu.So bila pakai boleh sarung je. Dan lagi satu ialah beads dekat tangan tu tak sama macam atas ni. Irine request tambah beads dan 3d flowers dari pergelangan tangan sampai ke atas bahu. Boleh nampak dalam pic baju nikah yg Irine pakai.


Certain orang risau kalau pakai dress kaftan nampak besar and macam 'baju kelawar" kan? huhu.. Bila pakai sendiri baru diri sendiri rasa macam mana best pakai kaftan. Lagi satu, dress kaftan Irine ni dekat dalam baju tu ada "ribbon" tersorok untuk ikat dress kaftan tu dari dalam. So, baju tu akan nampak lebih kemas.




And lastly, ialah Long Veil for nikah.
Irine bukakan jugak sewa untuk anyone yg nak sewa long veil sahaja. Nak sewa ke tak nak ke, depends  k :)



Veil ni paras bawah pinggang Irine. Boleh tengok jelas dalam pic ni kan :) Material ialah kain net + full lace dekat keliling veil (bukan setengah lace je tau) + Pearl white and baby pink Beads + White and Baby Pink 3d Flowers. Anyone yang nampak cantikkk time nikah Irine highly recommend pakai veil camni. Why? Sebab veil ni tak ringan dan bila pakai sangat terletak atas kepala dan best untuk dipusing-pusingkan! ahax! :P Irine sendiri rasa macam nak pakai lagi :P 



Details. Zoom dekat-dekat :)
Sorry letak pic yang sama banyak kali, untuk tujuan bagi korang semua boleh nampak dgn jelas je :)
Irine combinekan long veil ni dengan Inner Neck Medina yang Irine jual sekarang. Boleh order dekat Irine Sweethouse kalau interested jugak k :)



Last but not least, kalau nak tengok betul-betul jelas dan details lagi Irine pakai kaftan nikah ni, boleh tengok semula video nikah Irine di sini :-


Anyway, anyone interested to rent my dress kaftan for nikah, boleh email me directly at
irinemarcello@gmail.com


3 orang penyewa pertama yang betul-betul confirm, Irine akan bagi FREE sewa long veil for nikah. Means, kalau nak diikutkan price for dress kaftan lain dan long veil harga lain. But Irine akan bagi set long veil secara FREE! :)

Jimat tak jimat? :) And please, for those yang betul-betul serious je ok! 


Ok bye2 :)









 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in