Something sweet..

Assalamualaikum.

Ok girls, apa yang you all boleh lakukan "something sweet" untuk tunjukkan you all sangat care and romantic pada orang tersayang?

OR

Guys, apa jugak yang you all boleh lakukan macam kami kaum wanita yang always nakkan "kejutan" ?

Erkk..
Awal-awal dah bagi soalan direct macam tu -,-

Kaum perempuan ni kan, yang Irine boleh tengoklah, even takde duit skalipon, tengah sengkek sangat2 ni, lagi2 student yang tengah musim kering,duit pinjaman ptptn pon cukup2 untuk belanja makan,mesti akan usaha jugak untuk buat kejutan untuk orang yang dia sayang. Lagi-lagi kalau time hari lahir. Tak pon, date-date yang korang rasa sangat istimewa/bermakna yang patut kena ingat. Tak macam lelaki, jarang rasanya, nak tengok jenis yang macam tu. huhu.haha.hehe. Bukan semua yang dimaksudkanlah, jarang...jarang..kaddangg..kaddang..

Tapi jangan risau, kaum perempuan ni, even tak dapat apa-apa pon, still diorang akan rasa happy sangat2 even kaum lelaki kasi wish yg comel2 and romantic2. huhu :p Senang cerita, tak harapkan hadiah pon takpe :) Tapi kan, kan, kan, kalau nak dicerita bab-bab hadiah untuk lelaki ni, mesti akan jadi sedikit masalah untuk kaum perempuan. Yelah, pening dan tak tau nak kasi ape. hehe. Bukan apa, kang kalau kita kasi ni, takut tak suka pulak. Kalau kasi tu, takut tak sesuai pulak.Nak jugak survey-survey, lelaki ni sebenarnye dia suka hadiah ape eh?

Bagi yang suka barang jenis bentuk2 dan menyerupai alat gadget, boleh lah try carik-carik macam yang Irine kasi ni. hehe.


Daripada pandangan pelan, nampak macam kotak jam.
Tapi salah.
Daripada pandangan sisi pon tak boleh nak agak apa.



Ini makan diaaaa...

Mini camera.
Camera dslr canon. kasi gadget untuk kali ni. Nampak macam real je, tapi sebenarnye yang fake je mampu kasi. huehueheu.Tau tak ape ni? Ape guna dia?



Sebenarnye, ni thumbdrive je :) Jenis rubber. Nampak macam comel bila terpandang dekat kedai, then terus sambar. Masuk kali ni, dah banyak kali bagi something yg menyerupai bentuk camera or lens camera. Dulu kasi cake bentuk camera, then kasi cawan bentuk lens camera and yang kali ni kasi thumbdrive bentuk camera pulak.

So, yang agak2 takde idea nak kasi ape, bolehlah cilok2 idea kasi thumbdrive ni pulak. Irine sure ramai yang dah pernah jumpa kan kat kedai2? hehe. Murah je, still boleh bajet lagi =) ngeee~ Tapi dinasihatkan sebelum beli, make sure thumbdrive ni boleh diguna, sebab kadang2 takut benda alah tu rosak atau beli barang tipu. Rugi nnti :)

Ok, selamat mencuba~





Eyebag, Eyebag, Eyebag! Please leave me.


Assalamualaikum and Hye semua. 
Kali ni Irine nak buat review tentang Collagen Eye Mask. Ada sesiapa yang dekat sini, mempunyai masalah eye bag? Bagi yang jenis dan stok-stok yang suka tidur lambat memang sah-sah akan ada masalah macam ni. Selalunya jadi pada student lah kan sebab study sampai tengah malam. Tapi, kalau yang jenis terlebih tidur tu pon akan jadi masalah jugak. Kurang tidur tak boleh, terlebih tidur pon tak boleh, ngam-ngam tidur pon tak ok jugak. haha. So, macam mana tu? 

Macam Irine sendiri, memang banyak kali dah carik jalan nak hilangkan eye bag. Yelah, boleh dikatakan tiap-tiap hari tidur lewat, lepas tu sepanjang masa menghadap laptop. Memang berkali-kali ganda lah kan menyebabkan mata kita letih. Kalau nak diikutkan, waktu zaman muda belia remaja dulu, eyebag ni tak pernah pulak wujud dalam kamus hidup.haha. Sampailah waktu berputar dengan cepat, tahun juga bertambah dari 1 angka ke 1 angka, begitu jugak dengan usia sekarang :p

Petua yang natural selalu kita dengar orang dulu-dulu cakap, letak hirisan timun atas mata, tak pon nak letak uncang teh dekat mata pon boleh supaya mata kita sentiasa rasa fresh. Kalau Irine baca dekat internet, kurang tidur atau keletihan yang berlebihan jgak akan membuatkan mata bekerja keras sampaikan pembuluh-pembuluh darah di sekitar mata jugak lebih aktif dan bayang-bayang hitam dekat bawah kulit mata. Memang tak heranlah, kulit ni nanti akan hilang kolagen yang membuatkan kulit jadi lebih tipis dan bayang-bayang gelap akan semakin nampak ketara dan jelas. Mata pun perlukan collagen tauu! Yang tu pon antara yang sangat penting.

So, ape lagi antara petua yang korang gunakan untuk hilangkan eyebag? Kalau Irine, aritu irine saja-sajalah try guna Collagen Eye Mask ni. Terpengaruh punye pasal! heheh. Terusss beli untuk stok seminggu! Memang sangat-sangat bestttt ok! Sejuk je bila pakai dan letak bawah mata. Irine pakai setengah jam je sebelum nak tidur. Before nak tidur, tanggalkan perlahan-lahan. Apa yang Irine dapat rasakan perubahan selepas pakai Collagen Eyemask ni? Haaaa..cecite cecite. Bila bangun pagi esoknya kan, Irine rasa bawah mata ni sejukk gile! hehe. Seriuss! Sebab Irine sndiri yang rasa, tu sebab nak share and review dengan korang :) Selalu bangun2 pagi, mata sembabbbb je kannn..lebam semacam. Tapi pagi tu, yg Irine dapat rasakan memang best.

Kenapa bestnya Collagen Eye mask ni? Best sebab collagen ni membantu dan berfungsi untuk merawat eyebag, kedutan, dark circle, kesembapan mata akibat tak cukup tidur.


Antara yang dah mencuba collagen eyemask ni :) Nampak dengan lebih jelas kan? 
Letak betul-betul bawah mata kita. 

Pic credit to JeanJean, blogger from Singapore :)




Nih laaa dia yang Irine guna sekarang :) Satu pek ada sepasang yang boleh digunakan untuk sebelah mata kanan dan sebelah mata kanan. 

 

Nampak tak collagen yang dipasang bawah mata dalam picture atas ni? Masa awal-awal pakai collagen eyemask ni, collagen dia still nampak tebal lagi. Bila dah pakai selama 30 minit atau 40 minit, bila dah tanggalkan eyemask tu dah nipis dah :) Collagen tu dah menyerap. Sejukkk sangat rasa..



Mana nak dapat? Now! Boleh order dengan Irine :)
Irine jual dengan harga rendah

5 pasang (10 pieces) = RM 20
1 pasang = RM 4

(mentionkan nama product "Crystal Collagen Eyemask" di bahagian "other products" )

Irine suggestkan, kalau nak beli, boleh try untuk stok seminggu punye yang 5 pasang ni :) Hari2 pakai sebelum tidur. Memang syiiookkk! Bagi yang nak jaga bawah mata , rawatlah daripada sekarang :)


Behind the Scene : Shooting TV


Assalamualaikum and Hye readers! 
Tq so much sebab still rajinkan tangan dan jari jemari korang untuk bukak blog Irine ni. hehe. Blog ni masih wujud lagi, jgn risau. ahhhaxxxx.. Cuma waktu dan masa je yang sentiasa jelesssss dengan i :P hihi. Alhamdulillah sebab diberi masa nak updated blog ni lagi :)

Just nak updated, nak dijadikan cerita, hari tu, Irine dapat msg from one of my friend @ facebook. Dapat offer untuk featured dalam tv untuk segmen...segmen ape? haa nnti-nantilah cerita. huhu. 1st time lah kannn. Fikir masak-masak nak ke tak nak, nak terima ke tak,nak tolak nanti rasa macam x patut tolak. Last-last, terima jugak offer tu! haha. Ape perasaan? Owh ok, sumpah nebesss, 1st time. Mata pon tak tau nak pandang mana satu. huhu. Segan pon ye tak ye jugak. i kan pemalu orangnye..huehueheu :') 


Behind the scene
Muka seriussss..sebenarnye cuak..haha. 


Masa interbiuuu. huhu.Tak tau lah ape jadi time ni. hehe. Sopan sungguh!
Yang tepi-tepi ni ialah krew-krew and videographer yang ambil and record video untuk segmen ni.


Setakat ni, 3 keping picture ni lah yang sempat di snap. hehe. Tu pon Irine x sedar ada dan wujudnye gambar ni!  :P

Dah..tu je lah nak cite. huhu. Sekarang ni memang suka updated entry yang sangat ringkas
 tapi berisi. *tgn di dada, mata juling ke atas~

Bye~~


This is what we call "friendship"



Nite people.
Mmuahx!


 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in