Untungnya jadi seorang yang bernama "wanita"



"if everyone knew the true status of a muslim women, even the men
would want to be women"

:'D 

My fat lovely cat


Assalamualaikum


Haiwan peliharaan baru. 
Nama dia "tikus penggoda".
Tidak bernyawa, palesuu semata-mata. 
Tapi nampak macam real, cuma nampak fake hidung pink dia tu. huhu

Function : Permainan untuk kucing-kucing dalam rumah ni. hehe


Tadd tadddaaaa! So this is my fat lovely cat. dah selalu sangat interpremm muka dia kat blog ni.
Kucing gemok pemalas. huhu. Puas goda dia dengan tikus mainan tu. Baling and campak jauh-jauh, try gesel-gesel bulu tikus dekat badan dia pon still takde perasaan nak gigit ke ape ke. pelik*  Last-last tuan dia yang gesel-gesel dagu dia. hehe


Tiada perasaan. huhu. 


 Empuk  


Suka part ni. Cubaan untuk mencakar muka tuan dia, 

tapi sayang, kuku pendek cementot. tak tajam. hoho!


Garang pulak muka dia. Mungkin takde mood sebab kena paksa amik gambar. huhu. Ampunn syg!

bye3x


Prannkkkkk ! Mandi tepung!



Assalamualaikum. 
Sambung cerita dan entry semalam. Maaf semalam hanya dapat bagi sekeping gambar tanpa apa-apa cerita. hehe. Tak larat sebab sakit pinggang gara-gara moon coming. Baeklah, semalam ialah birthday abang Irine, iaitu Benloy :) Macam biasa, birthday dia tiap-tiap tahun akan jatuh hari raya cina. Nak cakap muka macam cina tak pulak, gelap je tengok. ahaxxx.! ok sorry :P

Plan kami untuk surprisekan Benloy menjadi semalam. Dapat jugak kami salutkan dia dengan tepung. Kalau nak tau, takde sorang pon yang perasan birthday dia ni. Sebab abang irine awal2 dah hidekan birthday dia dekat facebook untuk elakkan orang wish kat wall. See? huhu. Sikit lagi nak kantoi semalam plan dengan dia sebabkan handset irine berbunyik sampai mesej daripada Benjoy. Rasanya Benloy pon boleh syak and rasa pelik. Cepat2 Irine rampas handset irine daripada dia, konon2 macam marahlah sebab baca msg phone irine.Padahal dah gelabah takut kantoi. haha.  Bawak benloy turun bawah sebab konon-kononnya nak suruh angkat barang dekat dalam kereta. Hasilnyaaaaaa...inii diaaaaa yang terjadi! 


Ni kira baik dan bertimbang rasa lagi lah ni baling tepung je. haha. Kalau tak, 2 papan telur dah pecahkan kat atas kepala dia. haha.Plan jugak, tapi fikir-fikir balik, kang mesti diri sendiri akan terkena jugak telur tu. Batal dan cancel plan baling telor! haha. Tak sanggup bau telor tembelang.kussss semangatttss.

Kalau nak tau, seharian Irine and Benjoy tak wish abang irine,Benloy ni. daripada awal pagi sampailah ke senja tak wish langsung. Masing-masing buat donow and buat-buat macam tak hengat. haha. Selalu kenakan kawan je baling tepung ni, sekarang terasa macam nak kenakan abang sendiri *gelak kejams



Cake sebagai surprise. Yippiii !
Tak makan lagi, ada dalam fridge 


Sangat wanita basic di situ yeeee. huhuhuhu. Irine as orang kuat plan ni, so memang dah get ready lah nak kena skali dengan tepung. Dengan berpakaian seluar tracksuit kembang, pashmina lilit selempang sana selempang sini tanpa brooch, berbekalkan selipar jepun pinjam dan yang penting fresh keluar dari toilet baru lepas mandi. hehe :'D Fresh kan muka i :P
Time nih lahhh nak balas dendammm!!! Yeahhh!!


Tadaaaaa! Nih la hasil dia. Menu semalam ialah " Benloy Goreng Tepung ".
terdapat 2 tone colour yang contra kat situ yerr, kulit hitam bercampur tepong putih :P


Sukenye! Sukenye! Sukenye! * sambil angguk-angguk
Mungkin dia gembira. haha


Sorry tahun ni takde hadiah, dapat kasi tepung je. :P
Yang dua orang lagi tuh pon tukang surprisekan jugak. hehe


Ucapan padan muka sempena birthday dia sebab berjaya disalutkan dengan tepung cap sauh. huhu.
*kembang plak seluar tuh, terlupa nak tepuk-tepuk kasi angin keluar dari seluar :'D 

Last but not least, Happy Birthday Benloy! 




Camera Lens for him


Assalamualaikum. 
Masih dalam mood bercuti lagi kan? Irine pon lupa berapa lama korang cuti untuk CNY ni. Okeh, disebabkan Irine lama sangat tak update blog, so arini terbukak hati pulak nak updated. 

Nak dijadikan cerita, aritu Irine pegilaaa shopping2 nak carik barang. Mulanya nak carik barang lain. Memang dah jadi habit sangat, dalam plan dah set awal-awal nak beli barang lain, tapi bila sampai, mesti lupa plan barang apa yang nak beli, tapi nampak benda lain terus rasa nak beli. Lupa nak fokuskan barang apa yang kena beli dulu T____T Sebabkan tuh la, budget selalu lariiiiii..

Usha punya usha, ternampak satu benda alah ni. Rasa macam excited nak beli. Tak tengok harga dah, memang tak hirau harga. Dalam kepala, nak terus grab pastu bayar kat cashier. Gelojoh bukan? huhu. Teruskan survey-survey barang, last2 baayaaaarrr! hehe. 


Maka, terbelilah benda alah kat atas ni untuk tunang tersayang. Tapi yang ni versi dah berbalut dah. huhu. Nampak sangat pembalut tu pon macam budak-budak sangat. Rushing ok nak beli. Tu pon dah terfikir macam "arrghh malaslah nak balut, bagi camtu je dlm paperbag". Tapi macam x surprise pulak. Nak pegi kedai stationary x sempat sebab dah balik. Akhirnye, terfikir kedai Mesra kat bawah tu. haha. Pembalut ni satu je nampak ok lahhhh and not bad. Yang lain semua cik pong. 

Nak tau apa isi kat atas ni? hehe. Bukan perfume pon tau. benda lain. Benda yang ada kena mengena dengan En. Tunang. Irine bagi hint duluuuu..


Hint pertama : Lens camera. 
Antara bini  dan harta kesayangan  En. Tunang


Hint kedua : Ada kena mengena dengan camera kesayangan En. Tunang..
Kedua-dua camera kat atas ni bini kesayangan diaaa..huuuhuuu. 

Nak tau apeee?

....
............
...........................................
..............................








tadaaa..!


 Tadaaa! hehe. Lens yang menyerupai lens camera En.Tunang.
Perhatikan betul-betul. Irine bukan bagi lens betul2 yang beribu-riban tu pon. huhu.
Bagi cuplens je. hehe. Lens yang boleh dibuat untuk minum kat dalam dia. hehe.Ala2 termos jugak lah. Dah lama nak carik cuplens ni, tapi selalu jumpa online je. Bila nampak depan mata, terussss grab! Awal-awal dah beri amaran dekat En.Tunang, nanti jangan tersalah minum air dekat lens yang real kepunyaan dia dengan lens tipu-tipu ni pulak. haha.

Untuk pic yang lebih jelas, cuplens tu macam picture kat atas ni. Sejibik :)



Function cuplens ? Haaaa..boleh sediakan air dalam cuplens tu yeeeerrr..:)

Semoga En.Tunang suka dengan pemberian and hadiah anniversary yang tak seberapa ni :) 
Bui bui~~~








Hati gembira, perut gembiraaaa..


Assalamualaikum and Hi semua.
Long time, no blogging! It has been a week since my last post. Orang pon dah ramai tegur yang kenapa tiada entry baru. Malu i nak menjawabnye. ahhhaxx. 

Rasa macam makin hari makin chubby pulak. huhu. Gemuk tuh idok lerrr.. but mungkin kelihatan agak berisi dan chubby . Mungkin. Tapi, masih lagi dalam keadaan terkawal. Nur Lizz 2 Slimming ada.. ape susah. (huuehue). Btw, semalam after pegi event Reflection, terrusss plan nak pegi carik baju untuk kenduri, tapi tak kesampaian lak.  Cancel plan nak carik baju, but carik makanan.  Best lah kalau pasangan kita pon suka makan macam kite jugak. hehe. Ada teman yang suka makan banyak :'D Kadang-kadang rasa macam diri sendiri lebih makan banyak. Mana taknya, seminggu dua ni memang makan benda berat2 je. tapi syiookk . hehe

Semalam pegi Pavillion, En. Tunang tanya lapar ke tidak. Terus mengangguk kepala lelaju 360 darjah. haha. Eeeeiiihhhhh..boleh lagi tanya, for sure lah lapar kan. huhu. Carik punya carik, last-last makan dekat The Manhattan Fish Market. Korang kalau rasa-rasa perut korang tu jenis selera yang besar dan nafsu makan tak hengat doniaaa, boleh lah ke sini .


Lobster. 
1 set ni RM 109 bape sen tah seingat aku lah. Hidangan untuk 2-3 orang. 4 pon mungkin boleh juga. Ikut perut masing-masing lah.  Memang tak tipu, memang sedap. Tapi make sure perut korang betul-betul lapar dan kosong sebelum nak makan ye. feel dia lain sikit kalau betul2 lapar dan dah kenyang. :P
Lobster tu ada sekor je, isi memang sedap. Atas dia ada cheese yang dah dibakar dengan menggunakan burner (ye kot, kalau salah sorry siap2.)


1 set complete. 
Ada lobster, sutun, and lain2. 
Tak payah order nasi lagi dah, sebab dekat bawah2 makanan tu, memang dah disediakan nasi goreng. But semalam macam agak kecewa skit lah, makanan sampai lambat, normally untuk siap makanan ni dalam 20-25 minit. Kalah pizza hut taww! Tapi hampir 1 jam menunggu. Mungkin ramai orang (think positive la konon). 


The Menu


haa..gambar yang ni credit to google k, nak kasi senang korang nengok jelas.


Aksi-aksi mencabar yang cuba ditonton dan dipaparkan oleh pekerja mereka. 
Mungkin tu pon salah satu daya penarik untuk dilihat oleh customer-customer yang datang. Memang excited lah tengok kann. Tapi Irine rasa kalau diorang bakar dekat dapur mereka je pon boleh. haha (gelak kejams).
(credit to goole)


Flamming Hot
(credit to google)


Sauces
(credit to google)


Mushroom soup and satu lagi soup tu tak hengat nama ape. 
Tapi antara dua2 ni, yang mushroom soup lagi sedap and pekat soup dia. Yang sebelah tu soup yang dicampurkan dengan udang dan sutun.

So far, memang sedaplah. Daripada 10 bintang, Irine boleh kasi 7/10.
Tapi disebabkan makanan ni lambat sampai sehingga terpaksa tunggu hampir 1 jam, tolak 5 bintang, tinggal 3 bintang, pastu bila nak bayar pulak, system mereka down. Kena kira manual satu-satu. Tolak lagi 3 bintang. So, total 0 bintang. Ok bye. *bengang*

* tapi mmg SEDAP tau! hehe



Yang ni menu di restoran lain tau. Makan makanan arab dekat Restoran Zam-Zam @ Shah Alam.
Kat sini boleh kasi 9 bintang. hehe. Sebab sedapp! 


 Menu Book


Lamb Chop @ Rasta, TTDi.
Kos dalam Rm 15
Banyak2 lamb chop Irine makan, dekat sini agak memuaskan :)



Lamb chop lagi. tak ingat dekat mana, tapi area Shah Alam jgk.
Lepas ni, tak tau nak makan ape lagi. hehe.
Ok..tu je untuk entry kali ni. Lepas ni, updated lagi cerita yang best-best selain makanan. 

Bui Bui 


Dekorasikan rumah anda dengan mudah?


Assalamualaikum dan salam satu minggu tak update blog. haha. Okay-okay, kali ni aku tak update entry tentang makanan lagi, insaf dah menyamar jadi klon Maria Tunku Sabri. Now, nak jadi Eric Leong pulaknyee ppunnnn..Sepraaiisss..cantik tak cantik tak. hehe. Title entry pon "dekorasi" kan, so Irine pon nak share serba sedikit promotion yang kami dari EyeStudio Photography lakukan. 

Tadddaaaaa..dengar betul-betul taww!


Ok nampak kan gambar dua makhluk Tuhan paling sexy di atas tu kan? Haaa.bukan nak highlight orang je, tapi actually Irine nak highlightkan "frameless border" yang sesuai untuk anda,anda, dan anda di luar sana yang memang sah-sah takde masa untuk deko rumah kesayangan anda :) 


Frameless border ni memang sesuai untuk korang jadikan highlight kat dinding utama dekat rumah korang. Agak-agak kalau kat dinding utama korang tu ada banyak kulapok dan kurap-kurap kusta, jangan risau jangan khuatir biarkan frameless border ni menutup cela-cela yang terdapat di rumah korang..hekhekhek ! 



Benda alah ni pon boleh lah korang jadikan titik focus kat dinding utama koleksi kenangan-kenangan terindah family ke, adik beradik ke, pakwe-makwe ke, Oopsss bahaya.Kang mak ayah korang carik aku.haha. Ok nampak tak gambar besar yang Irine dan Si Aizul ni pegang? Kalau korang nak guna untuk Majlis Pertunangan ke, Perkahwinan ke, cukur jambul ke, segala cukur lah,haaa..ape lagi, benda alah ni boleh dijadikan sebagai penarik perhatian orang yang datang ke majlis bahagia korang tu =) 


Bukan takat small size je ada, but medium size ada, bigger size ada, extra large pon hado ! Kalau korang pandai susun pelbagai size frame yang korang tempah tu, nescaya! kompom meletop dinding rumah korang! Pom! Haaa..cantik kan cantik kan.Menangis Eric Leong tengok rumah korang.heheh.


Untuk korang-korang kat luar sana yang memang busy giler dengan kerja, bussiness and aktiviti harian korang, jangan gadoh! Biar kami lakukan untuk korang :) Meh irine terangkan dengan lebih details.
  • Korang just perlu hantar gambar yang korang rasa paling cantik dan ada momment yang sweet gile untuk dibuat dan ditempah sebagai frame kepada Irine.
  • Gambar yang dihantar kalau boleh biarlah bersaiz besar ( more than 1 mb). Bukan ape, nanti taknaklah gambar tuh pecah-pecah ke, tone colour lari ke..kannnnnn! 
  • Kami akan editkan gambar anda dari aspect tone colour dan sebagainya.
  • Ada beberapa size yang korang boleh tempah iaitu 8 x 12 inch, 11 x 15 inch, dan 16 x 24 inch. ATAU! Kalau korang nak buat besar lagi pon boleh! 



Jom layan frameless border dari EyeStudio Photography yang irine maksudkan tadi :)


See? Tak ke korang rasa berbaloi-baloi untuk cantikkan rumah dan bilik korang tu?
 Dan penat membebel kan, meh Irine terangkan details harga pulak.
  • 8 x 12 inch = RM 28
  • 11 x 15 inch = RM 68
  • 16 x 24 inch = RM 88


From side and back view. Dah siap korang just hang dekat dinding :) Mudah.com kan? 


Bagi sape-sape yang dah takde idea nak hadiahkan apa untuk orang kesayangan anda tu, Irine betul-betul recommend kan cuba buat kelainan sikit dengan menghadiahkan frameless border ni. Ni tak, sikit-sikit nak bagi cake lah ( aku lah tuh), sikit-sikit bagi cupcake lah ( yg tuh lagi aku terasa.haha), sikit-skit kemeja lah, heyyy..macam-macam lah. Nak bagi dekat bestfriend and parents pon boleh :) 






Irine Nadia
BUSSINESS DEVELOPMENT EXECUTIVE

210 LEVEL 2 BLOCK 2
LAMAN SERI BUSINESS PARK
JALAN PERSIARAN SUKAN
SEKSYEN 13, 40100 SHAH ALAM, 
SELANGOR


 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in