http://irinenadia.blogspot.com/

Dunia baruku...bersama orang ketiga..



Assalamualaikum w.b.t
and hye to all.

Alhamdulillah diberi peluang untuk jari ni menari-nari untuk menaipkan sebuah entry yang agak panjang dan penuh bermakna dalam hidup saya. Mungkin sebelum-sebelum ni, entry paling bermakna ialah entry hari pernikahan dan hari perkahwinan saya. Tapi, ada lagi sebuah entry lagi penuh bermakna yang saya simpan dulu as a draft dan menunggu masa untuk publishkan pada semua orang :)

Seperti yang ramai tau, saya salah seorang yang berkahwin pada usia remaja yang dikategorikan sebagai "kahwin muda". Bertunang pada umur 19 tahun dan dinikahkan pada umur 20 tahun. Bukan permintaan ibu bapa, tetapi permintaan diri saya sendiri untuk menamatkan zamat bujang pada waktu yang sangat awal dan pada waktu semua rakan-rakan perempuan saya yang lain sedang menikmati zaman remaja mereka. Tapi apa yang boleh saya katakan sebagai gambaran adalah Alhamdulillah. Hidup saya selepas berkahwen sememangnya berubah 360 darjah. Berubah kepada segala-galanya. Daripada hidup seorang, kini hidup berdua bersama suami yang amat saya sayangi :) Satu pengalaman yang sangat manis diberi peluang hidup bersama orang yang kita cintai dan dalam masa yang sama merasa diri ini dicintai setiap hari :') 

Dianugerahkan suami yang sangat memahami situasi saya sebagai seorang full time student. Dia banyak mengajar saya memahami erti hidup bersama dan bagaimana nk menambah kemanisannya. Selepas berkawen saya dapat merasakan betapa nikmatnya sebuah perkahwinan yang "halal" di sisi Allah ni. Ya Allah syukurnya saya mendapat seorang "imam" yang selama ni tak pernah saya minta dan duga akan menjadi suami saya :')

Pada suatu ketika selepas 3 bulan kami mendirikan rumah tangga, terdetik satu perasaan ingin mendapatkan cahaya mata sendiri. What? cahaya mata? Yes, it comes just like that! Yelah, orang cakap waktu muda-muda ni "enjoy" dulu dengan suami. Ditambah pula umur saya pun masih muda 20 tahun. Tapi, perasaan orang yang dah berkahwen ni rupanya lain macam sikit kalau uolls nak tahu. Kalau nak dikatakan sedia atau tak untuk menimang cahaya mata dalam usia muda, Insya Allah saya mempunyai satu tahap keyakinan yang agak tinggi walaupun sebelum ini tahap keyakinannya agak kurang membantu :'D Apa yang terlintas dalam fikiran ni yang menyebabkan saya seolah2 bersedia dari setiap sudut untuk menjadi seorang ibu adalah kerana faktor yang paling dekat dengan saya iaitu sokongan yang tidak berbelah bagi dari suami sendiri. Sebabnye, kalau nk dikira pandangan dari orang lain di sekeling, mereka lebih suka mencmpur adukkan perkara yang baik dan buruk tentang ini menyebabkan saya sendiri agak confuse. So bila suami sendiri yg memberi pandangan, apa yg dikatakannya penuh dengan dorongan dan semangat sehingga rasa nak terus pregnant time tu jugak.haha Lagipun, suami saya pun memang jenis suka melayan budak-budak. Sbb akak kepada suami pernah bercerita, suami saya ni macam ada aura bila duduk dengan budak-budak. Ramai budak-budak seperti suka dengan dia bila diorg bersama, dan dia pandai buat lawak dekat budak-budak walaupun org lain tak gelak pun.heheee

Beberapa bulan yang lepas, setiap hari saya akan pandang muka suami dan berborak-borak dari mata ke mata dan turun ke hati.*Cewahhh..hihi. Suami pun pandang agak pelik. Pada suatu hari tu terkeluar daripada mulut saya untuk menjalani kehidupan suami isteri ditemani orang ketiga dari darah daging sendiri. Pada mulanya hati suami agak berat untuk mengatakan "iyo". Sebabnye walaupun suami cukup memberi dorongan dan semangat, dia pun ada memikirkan keadaan saya sebagai student yang mempunyai komitment untuk menghabiskan pelajaran. Pada awalnya masing2 memang dah setuju untuk tunggu sehingga saya hampir menamatkan pengajian, tapi..... yela bila tengok gambar baby saya senyum sorang2, bila tengok baby orang lain, rase nk culik bawak balik, so disebabkan itulah saya katakan tadi, perasaan wanita yang dah berkahwin ni agak berlainan dan dia mahu menjadikan hidupnya lebih bermakna dari sebelumnya... :))

Klimaks cerita*
Dan pada suatu hari, tepat sahaja 3 bulan pertama kami kawen, kami memutuskan untuk memadamkan perjanjian yang dibuat awal dulu dan keputusan sebulat suara adalah untuk berdoa kepada tuhan supaya dikurniakan cahaya mata secepat mungkin.. yay!

Seperti tuhan mendengar doa saya dan suami, bulan keempat dah start rasa dalam badan tak selesa. Pening-pening dan kepala saya sangat pusing bila berjalan. Bila fikir-fikir balik, sebelum ni saya mana pernah ada pengalaman kena penyakit migrain. Pelik jugak! haish! Kenapa boleh jadi camni! Takkanlah effect sebab perkara tu kot! haha. Awal sangat pulak kan effectnya kalau ikut perkiraan. Ok takpe, saya senyapkan dulu. The next day, saya makin risau sebab kepala saya still rasa pening-pening dan suhu badan saya meningkat secara mendadak. Kejap-kejap panas, kejap-kejap sejuk. Eh main-main pulak suhu badan ni kan! huhu. Bila berada di tempat yang berhawa dingin pun, badan saya berpeluh dan rasa panas di dalam. Makin risau dah ni. Saya risau bukannya apa, saya hanya terfikirkan final exam dah nak dekat, taknaklah kalau rasa tak sihat macam ni. 

Jadi, saya ambil keputusan untuk mengajak suami saya untuk pergi check di klinik berdekatan dengan rumah. Bila berjumpa doktor, saya pun menceritakan keadaan dan masalah saya pada doktor. Pum pang pum pang saya cerita pada doctor ni! Doctor ni pulak pandang semacam dekat saya. Dalam hati saya berkata-kata "apehal doctor ni tersengih-sengih pulak, aku tengah serius bercerita ni". Terus dia tanya, 

Doctor : "Are you married?". 
Me : "Yes doc, i'm married". 
Doctor : "Mungkin you pregnant kot"
Me : "Eh takkkkkk kottt doctor, mana ada preganant, takkanlaaa preganant " *masa ni jawab sungguh2 sebab nak sangkalkan apa yang doctor cakap tu, sebab confident kalau ikut perkiraan*
Doctor : Selalunya kalau symptom2 macam tu tanda2 wanita pregnant. But mungkin you baru lagi. So, apa kata kalau you try buat urine test dulu (upt).
Me : eh tak payahlah doctor, saya tau kalau saya buat upt, mesti negative punya! (sah2 lah negative kan, sebab aku baru je lepas period beberapa hari lepas tu).
Doctor : Takpe, test je dulu. Kalau negative pun takpe.

Saya pun terkedik-kediklah ikut nurse pegi buat urine test. Hasilnya? Haaa non ado! Negative tau tak! Tunjuk kat doctor dia tersengih je. Suka la tu kan, last2 saya yang terpaksa bayar.haha. Doctor cakap maybe ni terlalu awal lagi, sebabkan tu negative. But dia yakin yang saya ni pregnant. Then, doctor suruh datang lagi lagi 2-3 minggu untuk check semula adakah saya ni betul-betul pregnant. Tapi, doctor dah start kasi saya ubat folid acid, multivitamin dan ubat tahan sakit pening kepala. *macam2 ubat ado


Tepat 2 minggu selepas tu

Kepala saya still rasa pening-pening lagi. Lama pulak tu! Pening2 selama 2 minggu. Badan pun still rasa panas lagi. Ditambahkan lagi bila buang air kecil rasa tak lawas. Bila dah masuk toilet, then keluar, pastu tak sampai seminit, saya dah masuk balik untuk buang air kecik lagi. Haishhh, parah ni! Saya pun google2 laaa dekat internet, apa tanda-tanda wanita pregnant. Yang muntah-muntah loya-loya semua tu langsung tak sama dengan saya. Pening2 tu dah sama dah. Sekali terpandang point "kerap buang air kecil". eh macam sama jee dengan saya. Tapi....eh tak mungkin ni saya pregnant cepat sangat.

**mood masih tak percaye


Punyalaa tak puas hati, saya mengajak suami saya pergi ke Farmasi Guardian untuk beli Upt Test. Selamba je beli tanpa rasa segan silu. hihi. Saya pun belilah upt yang harga RM 14 tu. Hari tu lepas ke farmasi, kami terus ke rumah akak ipar saya. Saja-saja datang jalan-jalan nak melawat ibu mentua sekali sebab dia ada di sana. Sedang rancak suami berborak dengan ibunya, saya pun senyap-senyap pergi toilet. Niat hati nak test upt la konon.hehe. Saya pun test laa upt tu.  Bila letak urine tu, saya tengok laju je line upt tu berjalan. Upt ni senang guna sebab hasil dia cepat! orang cakap 99% accurate. Kalau yang terhasil tu satu line, maka ianya NEGATIVE. Kalau double line pulak, ialah POSITIVE. Saya teruskan lagi tengok hasil upt saya sampai terjojol biji mata, tengok2 je yang keluar ialah satu line sahaja. Haihhhhh..walaupun dekat luaran saya nampak macam cool je, tapi dalam hati saya berharap tau tak. Mengharapkan yang terhasil tu ialah double line. Bila dah tengok ada satu line merah pekat je, terus saya  letak upt tu dalam poket seluar dengan perasaan frust. Keluar toilet dengan muka "toya".


Situasi dalam kereta
Otw balik daripada rumah akak ipar, saya pun cakap dengan suami macam ni :-

Saya : Abg, syg dah test upt tadi dekat umah kakcik (nada konon nk bagi surprise)
Suami : eh bila masa buat? tak tunggu abang pun nak buat dekat rumah. Negative ke positive? (gaya macam excited.hehe)
Saya : Alaaaa negative laaa :(
Suami : (muka xde perasaan) Mana? mai nak tengok upt tu

Saya pun keluarkanlaaa upt tu dari poket seluar. Keluar-keluar je daripada poket nak tunjukkan dekat suami, tiba-tiba???!!! nampak ada dua line! haha. Satu line merah pekat, satu lagi line merah kabur-kabur samar-samar. Terperanjat beruklah saya. Si suami ni pulak ingatkan saya main-main konon-kononnya dia ingat saya ni nak buat surprise dekat dia lagi. Perasan betul.haha. Saya punya terperanjat rasa macam nak gugur jantung tau tak bila tengok ada 2 line tu. Peliklahhh sebab masa awal-awal tadi test satu line je ada. Mungkin sebab saya tak tunggu upt tu, terus-terus masuk poket denagn perasaa frust. Walaupun satu line kabur2 samar2, saya yakin yang saya pregnant. Pernah jugak terbaca yang walaupun line kedua yang terhasil tu tak pekat dan samar-samar, tp ia tetap positive. Mungkin jadi samar-samar sebabkan ianya terlalu awal lagi dan hormon tak berapa kuat lagi.

Hasil upt yang saya tunjuk dekat suami masa dalam kereta otw balik


Saya pun cakap dengan suami jommm kita pegi klinik check! haha, punyalah gelojoh. Suami pulak cakap, sabar dulu. Kita pergi beli satu lagi upt, then kita try awal-awal pagi Subuh esok. Baca dekat internet, the best time untuk test upt ialah awal-awal pagi masa Subuh. Keesokan paginya, punyalah awal saya bangun kan, excited nak test. Suami pun bangun awal.haha. Bangun-bangun je terus buat test. Then biarkan upt tu sekejap. Sementara tu saya pergilah mandi. Selesai je mandi, saya terus masuk dalam bilik tengok hasil upt tadi tu. Terus terukir senyuman di bibir saya melihat upt tu sebab yang terhasil ialah double line jugak. Satu line merah pekat dan satu lagi line merah kabur-kabur..


Ni lah hasilnya. 
Yang atas tu ialah 1st upt yang saya buat dan bawah tu ialah 2nd upt yang saya test awal-awal pagi subuh tu :) Dua-dua hasilnya ada double line dengan satu line lagi samar-samar.

Terus saya buat sujud syukur. Ya Allah, Tuhan saja yang tau betapa syukurnya perasaan saya masa ni. Saya tak mintak secara drastic, tapi Allah yang kurniakan nikmat ni dalam masa yang singkat. Allah tau walaupun saya tak nampak mengharap dari luaran, tapi dia tau isi hati sebenar saya yang saya mengharapkan ianya terjadi :') *sebak time type ni...
Saya menangis dalam waktu solat masa tu....... :') Suami tengok upt, terus tersenyum dan terus peluk saya.. :') 


Keesokannya, saya bagitau abang kandung yang saya pregnant. Dia tak percaya, dia cakap ko tak pregnant kalau satu line samar2. Terus jadi touching time tu bila dia cakap macam tu. Dia tanya last period bila. Terus saya terfikir, period saya dah delay ke sebenarnya ni? Fikiran saya jadi ragu-ragu. Takkan upt tu salah. Puas saya tanya dekat kawan-kawan, macam mana nak kira waktu period. Tulaaah, time sekolah dulu tak focus time belajar topic2 camni! huhu. Kawan saya ajar macam mana nak kira waktu period. Kira punya kira, period saya sebenarnya dah delay seminggu mengikut 28 days cycle. Tapi tak semua orang sama, ada orang 30 hari dan ada orang 33-35 hari macam tu. 

Disebabkan perasaan ragu-ragu tu, saya pergi lagi beli upt. Time ni beli versi "digital" punya.haha. Punyalah tak puas hati. Yang versi digital ni dia terus keluar dekat screen yang kita pregnant or not pregnant. Dan benda alah ni dia tulis sekali berapa minggu kandungan kita. Saya pun belilah dekat Guardian dengan harga RM 29.90. Balik rumah terus test.


So, inilah hasilnyaaa :')
Saya beli upt digital "clearblue". Yang terpapar ialah "preganant,1-2".
Maksudnya, kalau 1-2, kalau check dekat doctor mungkin dalam 3-4 weeks kandungan saya masa tu

Automatic dapat sekali lagi pelukan dan ciuman daripada suami :') Terpancar muka kebahagiaan suami masa tu... Saya pun terus pergi klinik nak jumpa doctor yang sama. Saya pun berjumpalah dengan dia dan ceritakan satu-satu situasi yang saya alami sambil keluarkan semua upt saya. Dia tersenyum sinis dan pandang semacam dekat saya... :( Dia cakap kita scan dulu perut baru kita tau you pregnant ke tak. Doctor tu pun scanlah, sekali tak nampak apa-apa T____T 
Dia cakap, masa scan tak nampak apa-apa. Saya tanyalah doctor tu, "doctor, semua yang saya buat upt ni ada kemungkinan tak saya pregnant?". Doctor tu pulak jawab teragak-agak, dia cakap yang dua upt ni you negative, tp digital ni you positive. "So, i rasa maybe negative". Betapa sebaknye bila dia cakap camtu. Boleh pulak doctor tu cakap "why you come here sedangkan you punya period tak delay lagi!" Dalam hati saya berkata-kata "eh sukatilah, suami saya yang bayar". Dia kata period saya tak delay lagi, padahal saya kira period saya dah seminggu delay. Then saya cakap, ok doctor, i nak try another method iaitu blood test. Blood test ni ialah salah satu lagi cara nak tentukan kita pregnant selain upt. Blood test ni selalunye lagi tepat. Tapi tulah, dia kata result blood test boleh tau dalam 3-4 hari. Kalau dah siap, dia akan call...

Selama 3-4 hari menunggu result blood test, saya menangis depan suami. Saya takut kalau saya sebenarnya tak pregnant. Suami pula cakap dengan saya sambil usap perut saya yang dia yakin ada zuriat dia dalam perut ni.. :') hari-hari dia nasihatkan saya. Sampai nak makan pun saya cakap saya takde selera sebab asyik fikirkan apalah result blood test tu nanti. Negative or positive. Suami paksa jugak saya makan. Dia cakap kalau taknak makan untuk diri sendiri, at least makan demi kandungan dalam baby tu :'( 

4 hari berlalu, saya dapat satu panggilan daripada number yang tak dikenali. Saya pun angkatlah dan bercakap dengan suara perempuan. Rupa-rupanya panggilan tu ialah dari klinik tu tadi. Saya tak sure suara perempuan tu doctor or what, tapi yg pasti bukan doctor sebelum ni. Kita anggap jelah doctor kan.

Doctor : Ni Puan Fakhrine Nadia ke?
Saya : Ye, saya..
Doctor : Ok, di sini saya ada laporan mengatakan puan ada datang untuk mengambil blood test. Dan hari ni resultnya sudah ada. Kelmarin kami mendapati puan punya scan test ialah negative sebabkan kami tak nampak apa-apa masa scan tu. Tapi mengikut blood test puan ni, kami mendapati ianya POSITIVE! 
Saya : Eh betul ke positive ni? Bukan negative kan?
Doctor : Ye! Positive puan. 
Saya : Emm..pregnant la ni?
Doctor : Yes, puan consider as preganant!
Saya : Emm..kiranya ni berita baik laa kan? * boleh lagi saya tanya soklan bodo macam tu.haha.dah terang2 positive pregnant, saya pergi tanya lagi gara2 tak percaya.
Doctor : Yes, Alhamdulillah la puan ianya berita gembira.. Puan boleh datang ke klinik pada hari Selasa akan datang untuk check up seterusnya. Tapi sebelum tu saya nak tanya, sepanjang 3-4 hari ni ada berlaku bleeding tak?
Saya : Haaa.takde2. Bersih je tanpa apa2 pendarahan *yakin je cakap kan..hihi..
Doctor : ok good, jumpa hari Selasa nanti.

Selesaiii :) :) 
Alhamdulillah, kali ni saya tak perlu lagi was-was yang saya pregnant. Betul cakap orang yang naluri ibu ni selalunya lagi tepat. Saya yakin yang saya pregnant dan ianya betul-betul terbukti. 


Hari Selasa seterusnya :-

Saya pergi ke klinik yang sama dan "request" untuk berjumpa dengan doctor lain pulak kali ni. Taknak jumpa doctor sebelum ni. Disebabkan dia saya jadi stress dan menangis selama 3-4 hari menunggu result tu. Saya berjumpa dengan doctor baru pula kali ni. Doctor tu check dan mengatakan yang kandungan saya ni baru lagi dan dia takut kalau kandungan tu tak menjadi. So, untuk meyakinkan lagi, doctor tu nak scan rahim saya dari bawah. Aritu scan perut je. Kali ni, doctor ni dia menggunakan "rod scanner" untuk tolak masuk dari bawah kita tu *seram gile dengar. Dekat rod scanner tu nampaklah jugak dia letak gel pelincir untuk memudahkan lagi masuk ke dalam bawah saya tu. Doctor suruh buka kaki dan terus masukkan rod scanner tu. Saya pulak macam "Erghhhhh..senak.haha".
Doctor cakap "takpe sikit je tak sakit". Masuk-masuk je rod scanner tu, doctor terus cakap, "haaaa..tu dah nampak kantung baby tu". Saya pulak tanya, "mana doctor? mana doctor?"... "Ok yang ni, nampak tak ada tiny dot yang kecik ni. Masih kecil lagi sebab baru masuk 5 minggu kandungan ni :)" Doctor pun panggil suami untuk lihat sendiri. Suami pun "mana doctor? mana doctor?" haha




Gambar 1st time scan :')
Nampak tak dekat tengah-tengah tu ada tiny dot iaitu kantung baby saya.
Masa ni baru cecah 5 weeks dan ianya terlalu awal lagi, tapi dalam hati saya sebak tengok zuriat saya sendiri bersama suami :') Allah mengurniakan rezeki awal pada saya. Tak sampai 4 bulan lagi usia perkahwinan saya, 3 bulan pertama plan dan seterusnya, last-last saya mendapat tau ada sesuatu yang berharga berada dalam rahim saya :') Syukur Alhamdulillah..

The next scan...


Haaaa..nampak tak kantung bulat hitam tu dah makin membesar.macam size sebijik telur..hehe.
Masa ni tengok wowww..cepatnye kantung baby saya membesar.. Kuasa Tuhan kan :)





Lepas tu....tadaaaaaa!  :) Nampak tak kantung yang bulat tadi dah makin membesar lagi. Dah ada janin dan baby dalam tu :')  Masa ni dah nampak denyutan jantung baby, lip lap lip lap berkelip.. Suami je lah nampak, Irine tak berkesempatan nk tgk.Ya Allah, kali ni tengok rasa syukur sangat2, comelnye nampak seorang makhluk Allah yang kecil dalam rahim saya....


Dan sekarang ni, saya berusaha menjaga zuriat saya dengan penuh kasih sayang..Walaupun tidak terbentuk lengkap sempurna lagi tubuh badan baby dalam rahim saya,  saya tetap bersyukur dan menunggu ianya membesar dari hari ke hari.....Dan kalau nak tau, saya dah nak hampir 3 minggu morning sickness :') Sakitnya tahan perasaan muntah, loya, lemah badan, pening2 hanya Allah sahaja yang tau, tapi takpe saya kuat demi baby dalam rahim ni...



Last but not least, thanks for spend your time to read my long entry :') 
Hanya entry kegembiraan yang boleh saya share...
Doakan baby kandungan saya sihat dan cepat membesar :') Doakan juga Irine takde sebarang masalah untuk pegi class dan study sama2 dengan baby. hehe. Doakan baby Irine serap sekali ilmu time lecturer mengajar kat depan :'p































356 comments:

1 – 200 of 356   Newer›   Newest»
Cik Honney said...

congrates irine

ieka farhana said...

tahniah kak Irine :)

ieka farhana said...

tahniah kak irine :)

dEdEQ dE wIshEs said...

WAHHH .. TAHNIAH DEAR .. BERITE YG MENGEMBIRAKAN .. HEHE .. DUP DAP DUP DAP .. DA XLAME NAK JD IBU ..

Solehah Shamsuddin said...

Tahniah Irine. Yeayy Irine pregnant. Tahniah, Tahniah! :)

nadzirah mohd rosli said...

Tahniah irine..jge kandungan baik2 ye

Micci Edelweis said...

tahniah irine !!

WaneyRedza said...

Irine!! Tahniah!! Sayu dan sebak banyak semua nih. Membayangkan saya yg berada si pihak irine :)

Muhammad Taufiq Ismail said...

tahniah :)

Wawa Kardir said...

alhamdulillah.congrates irine.semoga irene and baby sm2 sihat. :))

cIk cUmIe said...

tahniah irine!!

sedih pulak baca entri ni. huhu
take care of urself and the baby okay. :)

anak enMahyat said...

kak irine tahniah :D
happy sgt for u and ur husband.
smoge baby kak irine and kak irine sihat slalu. amin..

Erna Ziana Lamsera said...

tahniah kak irine dan suami..semoga semua nya ok dan baby sihat serta slmat dlahirkan..

Hasfiyah Assan said...

congrats..:')

Liyana Syazwani (◡‿◡✿) said...

So sweet Irine!Congrate to both of u =)

Mademoiselle♥ said...

Alhamdulillah, tumpang hepy utk akk n husband ^_^

Ainin Sofiya said...

congratz irine!! umur kita sebaya tp u da mengandung.. saya tumpang gembira.. hehe :)

Akira Ryuhanna said...

waahhhhh bestnya da dapat baby...rasa mcm nak jugak kawen awal...^^
irine... follow la kita ek...:) kita selalu baca blog irine....:) kita sekampung dgn hubby irine taw! ^^
lagi sekali tahniah mommy & daddy to be....:)

The Miss Ainol said...

Alahaiiiii.... sebak betul bila baca entri irine ni ! irine jaga diri and baby baik baik tau. semoga Allah melindungi irine selalu. doakan kita dapat jodoh cepat. hihihih.

Rara Nasuha said...

Tahniah Irine dan suami! Seronok tengok Irine. kawen muda dan bakal menjadi ibu. tahniah sekali lagi. jaga diri elok-elok ya :)

Lovely Peeda said...

Alhamdulilah..=)

Ai Noraida said...

sebak sbenarnye bace kisah irine , alhamdulilah kuasa allah , bt congratez dear :)

Atika Natasha said...

alhamdulillah..thniah!

Akira Ryuhanna said...

wahhhh...da nk dapat baby....bestnya! ni yg nak kawen awal jugak ni..^^
jaga diri k irine...
follow la kita...kita selalu baca blog irine...bub beshhhh...^^
gpun kita org kg hubby irine...ngehngehngeh...

congrat again for mommy & daddy to be...:)

Bui Junaidi said...

MCM BACA CERPEN..HIHIHI..TP SERONOK BACA TAWW..

ALHAMDULILLAH..TAHNIAH DR KAK BUI..SEMOGA ALLAH MELINDUNGI KANDUNGAN IRENE YER..AMIN

Ai Noraida said...

sebak sbenarnye bace cite irine ni ,alhamdulilah rezeki allah , btw congratez dear :)

:::aZiE::: said...

tahniah irine :) baby nanti mesti comel mcm u olls..jg dri yer...
semoga sempurna segala

Nur Arina Aini said...

tahniah kak irine dan suami ?:) semoga kehadiran baby kurniaan Allah . akak ngn suami sentiasa bahagia dan mendapat rahmat dari-Nya :)insyaallah Amin

Eizza Lee Arish said...

Alhamdulillah.. Tahniah kak Irine :')

Cik Arina said...

Wah ! seronoknya =D

Siti Norsoleha said...

Semoga segala urusan dipermudahkan Aminn :))Jage diri baik2 ye mum to be hehe ^^

Nur Hafizah Hadi said...

Tahniah Irine! Bestnyaaa baca, tak sabar nak ada si kecil jugak. Dah ada tanda2 macam nak pregnant tp 2 kali buat upt 2-2 negative Lg T_T

AmirahSM said...

tahniah irine, jge elok2 baby tu ea. . =)

Secrets of A Teenage Girl said...

Ya Allah, rasa nak nangis bila baca entry ni.. teringin sgt nak lalui semua ni, tp belum masanya lg..humm..

jaga kandungan tu baik2 ya, moga baby tumbuh jadi ank yg soleh dan solehah ;) jaga kesihatan jugak tau..

Mas Ayu said...

Alhamdulillah..semoga irine dan baby sihat sejahtera...:)

Miss Sue said...

congrate irine :) terharu baca nih.. org cakap kalau masa mengandung, si ibu masih belajar, kemungkinan besar anak nanti pandai :) aminnn.. jaga kesihatan tau irine..

Ieka Hassan said...

Tak sabar nak tunggu junior irine-husband keluar,jaga baby elok2 yee.
always pray for irine and baby.semoga sihat selalu. :)

Alya Natasha said...

congrate kak irene... jaga baby elok2 tau... ;)

farah jamil said...

Tahniah dik Irine..Semoga baby yang bakal lahir akan comel macam ibunya :P Banyakkan makan makanan yang berkhasiat :) Sekali lagi tahniah..Ni yang buat nak kawin cepat-cepat ni..hihi

Yuyu Ashari said...

congrats sis ! may Allah always bless you, your baby , your hubby n your marriage. :)

BERT said...

tahniah irine.. kusyuk dan tawaduk baca entry pnjang ni hihih.. teringt awal tahun haritu bile dpt tau preggy.. gembira tak terkata setelah 9 bulan menanti.. jaga diri baik2 ya..

Mra Mastura said...

Congratzzzz dear.. exciteddd baca .. n geram skali kt doc tu. Hehe. Take care !

Mra Mastura said...

Congratzzzz dear.. exciteddd baca .. n geram skali kt doc tu. Hehe. Take care !

yana said...

wahhh tahniah :) sukenya baca !

Cik Sara said...

Tahniah Irine dan suami..
Jaga kesihatan diri dan baby baik-baik ye..
Kita pula yang tak sabaq nak tengok baby tu nanti~

cik senyum selalu c; said...

alhamdulillah..syukur.. :) semoga dentiasa sihat selalu..!

cik senyum selalu c; said...

alhamdulillah..tahniah irine..awak comel sangat..:)

Cik Dania said...

Alhamdulillah Irine..Seriously, sebaknya baca entry ni..rasa nak terjatuh jgk air mata..hehe..btw, irine jaga kandungan elok-elok yee..semoga selamat hingga sampai waktu bersalin..;)

Nadhyra Azizan said...

taniah :'D

:.noRuL.: said...

moga dirahmatiNya selalu..amin

Nurmujahidah Ismail said...

tahniah irine!!! :) moga irene and your baby slmat sentiasa :)

d.i.r.a said...

congrats sis :D tersenyum jerh baca entry nieh... take care mummy ;)

azua suhaimi said...

kak irene..siyes happy rsenye tgk kak irene happy..sumpah..tkecare your self,your baby and your family bebaik tau..makin teruje rasa nya nak memasuki alam perkahwinan..kak irene doakan zua eyh,hehe . .
#lotsoflove : rakanpengawasSGB dulu2 ;)

QasehnyaRania said...

salam..
tahniah buat irine dan suami..
rezeki dari ALLAH..
terharu baca entry ni..
tumpang gembira..

saya dah 5 tahun menanti ..

Miss Yaya said...

congratz irine n husband! mmg tertunggu-tggu entry ni..hehe..alhamdulillah..

eyma abdul aziz said...

wuuu. mesti seronok....
lagi seronok kalau akk blogwalking and follow blog sye kalau sudi :D http://eymaazzaharah.blogspot.com

Izzati Syazwani said...

Tahniah Irine. Alhamdulillah. Akhirnya Irine pregnant jugak. Berkat doa Izzati jugak tu.. Hehe.. :D
Dah lama tunggu next entri Irine. Dah agak dah yang ianya satu entri yang menarik. Ape2 pun, tahniah buat Irine dan suami yang bakal menjadi ibu dan ayah nanti. Izzati doakan kesejahteraan hidup Irine. Jaga baby elok-elok yea.. ^_^

eyma abdul aziz said...

wuuu seronoknya :). lagi seronok kalau akk tgk blog sye and follow kalau sudi :D http://eymaazzaharah.blogspot.com

Azney Shamsuddin said...

sebak baca entry nie

kaka said...

syukur :)

❤Intan Aziz❤ said...

Wahh.. seronok laa entry post kali ni.. saya gembiraa sgt bla tau Irene dah pregnant.. hope baby Irene slamat dilahirkan nnt :) slamat menjadi ibu :)

MM said...

Tahniah irene! Smg berjaya mendidik anak y soleh bersama suami :)
* ater da mcm baca novel daaa, hahah

Shahada Fauzi said...

tahniah irine..(^_^)

AyongAtikah Zaid said...

berjaya habiskan entry panjang ni...bestnya dpt nikmat pregnant...take good care ya!! =)

ayu said...

tahniah buat kamu .. rezeki Allah s.w.t. :)

ayu said...

tahniah buat puan irine dan suami ..
mudah-mudahan anak yg bakal dilahirkan sifat walafiat, soleh/soleha buat kamu berdua .. :)

ID said...

speechless dgn kuasa Allah..
congrate sis :)
semoga dipermudahkan segalanya IA

J I L A said...

tahniah.. rezeki Allah beri..org lain mayb xdpt ape yg awk alami.alhamdulillah..

Ct Nurmazliyana said...

teruja baca entry ni sambil tersenyum,btw congrats irine!

NIA SI DRUMSTICK said...

ya Allah semangat giler tggu entry2 irene..Congratss i rene..Waaaa!!xsabar plak rs nak kawen jgak ni..huhu..tahniah ek...=)

zureen@mama said...

Tahniah adik..

ecah shaimi said...

As salam Irine..
wow..agak pjg jg,Irine..pape pon habis Ecah baca..
Tahniah..bakal jadi ibu.Smoga kandungan sihat2 selalu..InsyaAllah.Take care,Irine.

FNZainudin said...

Tahniah akak :D

SiBudakKurus said...

Alhamdulillah..tahniah irine

The Gangstar Muslimah. said...

Alhamdulilah,semoga Allah permudahkan segala urusan kak irine :')

tqahmisdar said...

I read every single details dlm entry ni..and I feel excited to have a baby too! aaaaa! baru nikah 2minggu ni..the time will come..doakan I.. and Irine, congrats to u both! jaga diri!

imantizz_truper said...

tahniah irene! moga bby akan sihat dan lahir dengan sempurna...sangat seram time irene cita pasal rod scanner tu..terasa ke'seram'annya...hahahaha

secret of us said...

tahniah irine dengan kehadiran orang ketiga itu.Semoga Allah bless you and baby..amin..^^

e.l.i.z.@ said...

Chukahaeyo irineeeee....
Doc tu x bijak sebenarnya...irine p klinik biasa ke ni? Better g jumpa gynea..lg expert...supposed bila dh double line even kabur 2nd line tu, dh sah2 +ve...x perlu wat blood test bagai dah..nampak sgt doc tu mcm xreti

Jane. P said...

wow.. congrats sis irine :)

mardiana sobri said...

tahniah irine..jga kandungan bebaikkk :)

Syuhada Nasya said...

tahniah irine ! gembira saya :)

Hazwani said...

Alhamdulillah. Tahniah ye. Indahnya perasaan menjadi ibu. ^^

semuatentangkita said...

Tahniah irine,, semoga dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah,,insyaallah =)

awek_utara said...

Allahu Akhbar...alhamdulillah....thniah irine...akk tumpang gembira...yaAllah..kau permudahknlah kehidupan Irine dan bayinya dan rahmatilah kndungannya yaAllah..xtau la nk ckp mcm mana dik..akk seronok sgt baca cerita irine..mudah mudahan akk dpt rasa apa yg irene rasa...dik, doakan akk dpt rezeki mcm adik ye...kk dh setahun lebih kawin..belum de rezeki lagi..husben akk pn xsihat, sakit buah pggang..moga Allah memberi rezeki pd akak juga...amin..

tke cre ye dik....nnti update prkembangn dr masa ke semasa ye..nak sgt kgsi bahagia wlupn akk blum de rezeki utk rasa smua tu.. xpe..Allah tu Maha Pemurah kn?...Allahu Akhbar...

semuatentangkita said...

Tahniah irine,, semoga dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah,, insyaallah=)

Nurul Aiman Ahmad said...

Tahniah irine! Im happy dgr cerita u ni, jaga diri, kandungan n family baik2 na. =)

semuatentangkita said...

Tahniah irine,, semoga dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah,, insyaallah=)

emma said...

Tahniah irine!!! Sebaknye baca. Sbb perasaan nk jd mummy tu kan. Huu

نورول فريده said...

alhamdulillah yin.tak saba nak tgk junior kau . :')

fifie said...

Follow your through instagram and I know how happy you are :) Take care Irine

ain@aini said...

tahniah irene :) i'm also 20 but maybe Allah tak tkdirkan saya untuk kawin awal mcm awk.. but so nice to know about ur life.. selalu saye folow.. saya harap saye dpt contohi ketabahan awak menjalani hidup sebagai isteri dan student dalam 1 mase.. cant wait to see ur baby.. :)

Siti Rahimah Abd Rahman said...

bestnye story kali ni..congrate irine n husband..x sabar tgk ur baby...congrate again..jg kesihatan.. :)

aiNa yaZiD said...

alhamdulillah~! tahniah irine.. =)
jaga kandungan elok2. pasni mkn manyak2 k. hati da senang kn. heheh..
happy for u! =)

Wan Atikah said...

alhamdulillah , syukur . tak sabar nak tunggu 'MARCELLO JUNIOR' >_< congrats irine&amirul.

Anne Fatihah said...

congrats young mommy... entry yg sgt indah... mesti you nmpk chumel nt bila dh ada baby bump... semoga semuanya selamat..

Nurhanis Zamshah said...

alhamdulillah, tahniah irine ! happy for you :)

Wan Atikah said...

Alhamdulillah , syukur . tak sabar nak tunggu 'MARCELLO JUNIOR' >_< . Congrats irine&amirul .

EdoHayra said...

Alhamdulillah..
happy 4 u.. congrates..
tiba2 edo plak yg rsa excited =D

Cik Yuyun Nadira said...

Alhamdulillah . Mabruk akak n husband :)

pa'e... said...

tahniah irine..semoga Allah melindungi irine dan bayi..Amin..^^

Mysara Ab Rahman said...

wlupn entry ni pnjg, satu perkataan pn akak xmiss dik..best baca citer irene..dh lama tggu irene update but bla bc status fb, faham irene pregnant..hee
jga diri n baby baik2 k..congratz!:)

Nuraini Bakar said...

senyum sorang2 baca entry ni..hadoii.. :P

Annyss said...

congrats irine! I'm so happy for both of you. Semoga semuanya berjalan lancar. :) sebak baca entry ni. thanks for sharing. really.. :)

Nieyxzha Hassan said...

Congrats irine!! Tak sabar nak tgk baby...pemakanan kene jaga tau..jaga diri elok2..

zuhaida said...

tahniah irine! okey, kite yang excited. hai baby, cepatlah keluar :D jaga diri elok2 tau irine :)

Hot Gimmick said...

Tahniah akak.
Muda-II dh nk jadi ibu kan.
mesti seronok sgt.
Tak sabar nk kawen nanti.
huhuhu :D

Nurul Zaty said...

Tahniah irine.alhamdulillah.. Sedih + happy bce entry irine.. Teringin sgt nk ade keluarga bahagia mcm irine.. Sesungguhnya yg halal itu indahkan..doakan utk kebahagiaan sy jugak.. :)

Nurul Zaty said...

Alhamdulillah... Tahniah irine.. Sedih + happy bce entry irine...teringin nak ade keluarga bahagia mcm irine..sesungguhnya yg halal itu indahkan.. Doakan kebahagiaan sy juge.. :)

eqa sulaika said...

wow tahniah kak irene
moga dpt baby yg chumell hihi
amaran keras!! jaga baby elok2 ok
promise?

oshinz said...

congrats dear. nanti bleh geng dengan diana danielle la camni. ibu muda. hehehe. take care okeh.

rafflesia said...

Tahniah Irine! :)

jaga diri, makan minum tau? semoga kedua-duanya sihat selalu.amin

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

tahniah irine... sgt teruja kan perasaan tu... jaga baby baik2 ea..

Nurul Hasanah said...

congrats Irine! Jaga diri & baby baik2. Tak sabar nak tengok baby. Mesti comel macam Irine jugak :))

Ayn Razak said...

tahniahhh irene :)

@nurulfatihahramli said...

Alhamdulillah.. tahniah irine.. nanti kite semua sama2 tunggu baby lahir.. :') jaga diri baik2...

Me said...

tahniah irine...can see that u r really excited... =)

Zaira Fadzil said...

Tahniah!!! Jaga baby dalam perut tu elok-elok! hehe :D

Aqilah Khairri said...

Tahniah Kak Irine. Tak sia-sia tunggu Kak Irine update. Sebak. Rasa nak kawin jugak. Nak jadi macam Kak Irine :')
Kak Irine, jaga kesihatan. Semoga Kak Irine tabah dengan ujian yg mendatang. Muahh muahh

http://aqilahberbicara.blogspot.com

Khairul Bariah Salleh said...

tahniah irine..jaga kesihatan & kandungan baik2..akak doakan semoga semuanya selamat..:-)

nabila azmi said...

alhmdllh..thniah irine=)

♥ HanaHyun ♥ said...

tahniah irine :-)

@juera said...

Tahniah Irine :) happy both of u..take care ur baby k

Gadis said...

Tahniah irine...
memang indah saat tu...
^_^

izfanora said...

tahniah dear.. kita kawin sama time, tp belum rezeki sy lagi.. doakan kamijuga..

Sukma Haron said...

tahniah ...take care your baby also yourself....

Yuz Ann Wana said...

tahniah irine :)

greenveined said...

tahniah irine =)

yana saniey said...

Waahhh . Congrates sis irine ")

Siti Shuhadah said...

tahniah dik !! take care..:)

sHaRiNa eLyaNa said...

tahniah irine smoga dpt jd isteri sekaligus ibu yang solehah :)

MIRA said...

alhamdulillah...congrats to both of you!teruja bce entry ni..hehe.. =)

cik nur said...

congrates :)nur doaka yg terbaik for your small family :)

chezaza said...

Tahniah!! jge kesihatan elok2 tau.

vanilla said...

tahniah irine.take a good care of yourself ye..bestnya dari sembang2 je, terus lekat....rezeki =)..hopefully my turn lps nih..pray hard..heeee

Hannah Sytieh said...

tahniah dear irene :)

Twenty-first-Me said...

Salam. Irine, Tahniah for your pregnancy! Smoga kuat mghadapi ujian2 sepanjang pregnancy sehingga deliver nanti. Btw, hidup Irine berubah 180 darjah, bukan 360 darjah ea Irine. Sbb 360 darjah kembali semula ke tmpat sama.. :)

Allene said...

tahniah.. ya allah.. susahnya nak sah kan u betul2 preggy. bnyk plak songeh doctor tu.. :)

farhana said...

Alhamdulillah. Tahniah Irine. Allah takkan bagi apa yang kita nak, tapi Dia akan bagi apa yang kita perlu =) Jaga diri, moga Allah pelihara Irine dan anak yang dikandung. *HUG*

Afifah Abdullah said...

tahniah

cik_tyha said...

sebak bace..tahniah bakal ibu :'). hihi

Yanie Andierah said...

seronok tengok jadi ibu muda ni :) tahniah kak irine :) ALHAMDULILLAH. MOGa SIHAT BERSAMA ORG KETIGA :)

. nurul widad . said...

Congrats Irine and husband! Jaga kandungan elok-elok.

Jangan lupa amalkan surah-surah Al-Quran. Moga Allah pelihara kandungan awak! :)

Mimie Najib said...

syukur alhamdulillah.. :')
touching baca kisah irine ni..moga kandungan irine membesar dgn sihat sehingga lahir.. :)

Adriana said...

tahniah Irine..jg diri n baby elok2 k

Marliyana Mayamin said...

congrates kak irini...!!
sy tumpang gembira..=D

Misz Mieza said...

Alhamdulillah.. Murah rezeki Irine & suami.. Tahniah! ^^,

Aida Jelita said...

MasyaAllah! Allahuakbar! jaga diri baik baik dengan baby sekali ye.

Kak Mahh said...

Tahniah,jaga kesihatan diri dan bayi

nuruashia said...

Ya Allah happynyaaaaaa.. nuru pulak yg over epy..i'm happy for you dear..
serius..ase nak menitis air mata bca entry ni..Allahuakbar..:)

take care dik :)

Nur Fasihah said...

tahniah irine. bestnyaa.. take care :)

Nur Fasihah said...

tahniah irine. bestntaa.. take care :)

MrsAdilaAmsyar said...

congratz dear..setuju sgt2 dgn pndapat irine..mase b4 kawen len kan perasaan die..tp bile dah kawen rase nak lupekan sume janji2 yang kononnye nak tgu lepas abis blaja..makin excited bile bace entry irine..n tgok scan tu ^_^
tahniah tuk irine&suami..

take care of ur baby!

ilot said...

Allah memberikan anugerah dan rezeki dlm beberapa bentuk dan sifat. Dalam byk2 anugerah, ini adalah yg paling tidak ternilai...
Jagala si kecil tu sebaik mungkin..
Doa pada Allah selalu...
Insyaallah semoga sihat dan selamat.....

zainatul abu bakar said...

Congrats irine :) Jaga baby elok2 naa <3

fatin aziz said...

tahniah..im really3 happy for u my sis. terasa kejelesaan di sini..hehe

Sally Yatiey said...

Tahniah irine.. Jaga baby elok2 ye.. Hee

K O R I E said...

wah irine ,tahniah!
kita sama umo.

terasa mcm nak cepat kahwin jea
dapat baby time muda2.
wah bestnya

onie said...

irine nak tahu satu perkara tak? irine ni sangat sweet tahu ! :D

wani ezryl * said...

congratulations, dear! what a lovely experience. jaga kandungan baik2 and eat healthy food ok :)

SyamimiNazifa said...

tahniah kak irine ! :)

Zati said...

seronoknya!! :'D tahniah awak

Yusmaa Aleyn said...

Tahniah kak. Saya sebak di akhir cerita akk disamping lgu yg mandayu dayu ni. Saya pulak yg rasa exited dan rasa nak kawen cepat. Subhanallah :')

Siti Hajar Masri said...

tahniah irine..jgn pedulikan apa kata org..

sy kahwin muda juga..alhamdulillah..umur sy 25 tahun sy sudah mempunyai 2 anak perempuan..yg sulung 6 tahun dan yg kedua 5 tahun..hidup sy bahagia..x mcm yg semua org ckp wktu sy nk kahwin dulu..^_^

Yusmaa Aleyn said...

Tahniah kak. Sebak dada saya diakhir cerita akk nie disamping lagu yg mendayu dayu ni. Terasa pulak nak kawen cepat. Omagosshh gatalkan, hehe.
tahniah :')

Miss NR said...

Wah..tahniah Kak Irine! Bestnya..alhamdulillah. Itulah kuasa Tuhan..jaga baby elok2 tau! Mesti comel/hensem macam papa dan mama dia jugak. Hihi..:D

sehati sejiwa said...

Tahniah Irine dan suami! Seronok tengok Irine. kawen muda dan bakal menjadi ibu. tahniah sekali lagi. jaga diri elok-elok ya

sehati sejiwa said...

Tahniah buat irrine dan suami,buat irrine jaga kesihatan buat irrine dan juga baby yang bakal lahir 2..

mamasuri said...

tahniah2...nikmati nikmat masa mengandung...besh sgt2...

Ms Bery said...

wah tahniah irine :)

Irny said...

Congrats irine ^^..mesti baby cute cm mummy dia nanti.. =D

wiTch yU KiE... said...

Alhamdulilah ^_^
Amin...

liana fatah said...

ya allah irine. mngalir air mate sy bace :)

NAS FIRDAUS said...

hey, your story just like mine. goodluck dear :)

boni kacak said...

wah..tahniah ye awak :)

KateRose said...

Taniah Irine :)

Nurul Syazwani Yazid :) said...

tahniahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

hanniKASIM said...

Tahniah...Tahniah..

Rinna said...

Alhamdullillah.. Tahniah Irine.. Moga selamat hingga melahirkan..

Rina Ellisa said...

tahniah irine..

sebak bace cite irine. uwaaaa!!! :(

btw, tahniahh!!!! :)

Lily Erliyani said...

irine, congrates dear... baca entry irine rasa mcm diri sendiri yg alami. hihi... take care ye.

Crafty Nieya said...

Crafty Nieya : akak ! tahniah !
kite bace netry akak pun sebak jugak ! since akak remaja till now, bace entry perjalanan hidup akak memang sweet . semoga Allah merahmati kalian :)

udacun said...

tahniah dear.. semoga baby tu mmbesar dgn sempurna.. doakan akak jugakk... teringin nak anak jugakk..

The ShomeL TwinZ said...

tahniah irine :)
kite tumpang happy sama.....

ctmz said...

waaahh.. syukur alhamdulillah irine.. congratzz sangat dr ct.. ct yang excited plak ni.. ct sendiri pn blm ade rezeki lagi.. congratzz sgt.. =) i'm happy for u irine.. =)

SyAyUs said...

tahniah irene..jaga kesihatan sepanjang pregnen ni k..mst baby sgt comel mcm irene..bl bace entry ni terus rasa excited nk pregnen lg sekali hihihi..

nong yay said...

tahniah irine..

sebak bace entry adik..Hanya wanita yang pernah mengalami pengalaman macam adik tawu macam mane perasaan bile dapat tawu ade makhluk laen yang berdenyut, bernafas, bergerak, membesar, dll di dalam rahim kite..

jage diri bebaek dik.. ^_^

wAnIe said...

tahniah dikk!!
jaga baby and diri baik2 taw.
tak sabar nak tengok!;)

u.m.i.e said...

Tahniah IRENE :)
Ya ALLAH, Sungguh indah perjalanan hidup Irene ..
Semoga Irene dan baby sentiasa sihat .. AMIN ..

aRiZa said...

congrats irine! akk wish everything is ok.. akk pn tgh alaminya skrg. :)

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

Tahniah Irine! seronok baca pengalaman Irine sebelum betul2 disahkan preggy...pastinya teruja kan...
so, sekarang dah berapa minggu dear? bila due date?

take care ok!

Nina Nabila said...

Congratssss! Hehehe^_^ take care tau

Nina Nabila said...

Tahniah kak irine! Jaga diri tau!

gee heyna said...

tahniah kak irine semoga akak sihat dengan kandungan akak.. dah bahagia disampaing keluarga :)

SWEETSYAZA said...

ohmaigodd dear, i baca u pnya entri sumpah macam tak jadi nak tunang next year, nak terus kawenn je.haha. panjang gila dgn zikir kat blog u ni lagi, peh memang syahdu la kannn... :D

Nur Syahira said...

akak ! sy doakan ank dlm kandungan akk mnjadi seorang yg soleh dn solehah...amalkan mmbaca al-quran tau kak? insyaallah :) saya tumpang gembira..dn saya,merupaka silent readers blog akk...bila bce entry akk nie..sy pula yg sedih..hahaha..umur sy bru 19,dh boleh pula merasa bahagia bila dpt tahu pregnant bila bce entry akk nie..hehehe..sweet sgt kak :') alhamdulillah...

Zu imani said...

wait so long untuk akak update entry.. but now,TAHNIAH!! semoga akak dan kandungan berada di lindungan Allah selalu :)

Feeda said...

tahniah...xpe...u muda lagi... insyaallah...potensi untuk mengandung tinggi kalau period/kesihatan xde prob.. take care kay...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum irine. taniah kepada awak dan suami. semoga awak jaga kandungan baik2 ye. awak comel, suka tengok awak. hehe. saya pun tak sbr nak timang baby, doakan sy ye :)

mEiZ SHA said...

tahniah yang..:)

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 356   Newer› Newest»
 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in