Nikah Dress to rent out


Assalamualaikum.
Dear bride to be out there, Irine nak sewakan my Nikah attire. I have received few emails asking whether im planning to rent my nikah attire. Dah lama dah plan nak sewakan, cuma tunggu sikit masa untuk update dekat blog. Owh ye, btw nanti irine akan sediakan satu ruang khas dekat sidebar for rental  item such as baju tunang Irine (dusty pink), baju Nikah, Long veil for nikah and etc yang boleh dibuat sewa.hihi :'D Memudahkan sikit untuk korang click and tengok lebih jelas.

Nikah attire Irine ni datang daripada idea husband Irine sendiri. Irine n husband setuju untuk malam nikah Irine akan pakai ala-ala jubah. Nampak lebih sopan dan menghormati majlis nikah. So, we all choose Rico Rinaldi untuk siapkan baju Irine. After dah bincang punya bincang, request punya request, lastly Irine pilih Dress Kaftan. I love so much my nikah attire. Kenapa? Sebab apa yang Irine nak dan request sebelum baju tu siap, terhasil cantik depan mata.

Kalau tengok, baju nikah Irine biasa dan simple sahaja. Cuma ditambahkan beads and bunga-bunga kecik cinonet dekat lengan tangan dan long veil. Actually, before kawen memang dah plan untuk nikah taknak pakai putih, nak pakai selain putih. Tapi bila dah nak dekat-dekat kawen, husband cakap kita nak pakai baju putih untuk nikah ni sekali seumur hidup je, at least "merasa" pakai baju color putih. Akhirnye Irine pun setuju =)



Kain untuk baju nikah ialah chiffon. Kalau tengok betul-betul, kain chiffon ni memang jarang. Nak-nak bila dibuat dress kaftan. But dalam kaftan ni Irine pakai Maxi Dress color yang sama jugak (sambung sekali baju dengan kain, serupa macam maxi dress, lengan panjang dan kain pulak ialah flowy skirt kembang). Rico buatkan Irine maxi dress tu as "inner" untuk kaftan supaya bila pakai tak jarang. But serius so nice and so cantek!

Details is as follows:-
Nikah Attire : Dress Kaftan + Pearl White Beads + Baby Pink 3d Flowers
Color : Off White
Material : Full chiffon (kaftan), Maxi Dress (Inner): Lycra, Kain: Flowy skirt.
Size : Can fits size S and M
height : Mcm Irine pakai time ni labuh, tapi tak risau sebab nikah dalam rumah je. Tinggi Irine 157cm.


Contoh baju full macam bawah ni :-



Dress Kaftan. Design baju Irine ialah sama macam yang atas ni. Hasil Rico Rinaldi jugak :)
Cuma Irine buat lain sikit supaya taknak nampak sama. Apa yang lain ialah dekat bahagian leher tu Irine gantikan dengan leher bulat je and takde button dekat tengah tu.So bila pakai boleh sarung je. Dan lagi satu ialah beads dekat tangan tu tak sama macam atas ni. Irine request tambah beads dan 3d flowers dari pergelangan tangan sampai ke atas bahu. Boleh nampak dalam pic baju nikah yg Irine pakai.


Certain orang risau kalau pakai dress kaftan nampak besar and macam 'baju kelawar" kan? huhu.. Bila pakai sendiri baru diri sendiri rasa macam mana best pakai kaftan. Lagi satu, dress kaftan Irine ni dekat dalam baju tu ada "ribbon" tersorok untuk ikat dress kaftan tu dari dalam. So, baju tu akan nampak lebih kemas.




And lastly, ialah Long Veil for nikah.
Irine bukakan jugak sewa untuk anyone yg nak sewa long veil sahaja. Nak sewa ke tak nak ke, depends  k :)



Veil ni paras bawah pinggang Irine. Boleh tengok jelas dalam pic ni kan :) Material ialah kain net + full lace dekat keliling veil (bukan setengah lace je tau) + Pearl white and baby pink Beads + White and Baby Pink 3d Flowers. Anyone yang nampak cantikkk time nikah Irine highly recommend pakai veil camni. Why? Sebab veil ni tak ringan dan bila pakai sangat terletak atas kepala dan best untuk dipusing-pusingkan! ahax! :P Irine sendiri rasa macam nak pakai lagi :P 



Details. Zoom dekat-dekat :)
Sorry letak pic yang sama banyak kali, untuk tujuan bagi korang semua boleh nampak dgn jelas je :)
Irine combinekan long veil ni dengan Inner Neck Medina yang Irine jual sekarang. Boleh order dekat Irine Sweethouse kalau interested jugak k :)



Last but not least, kalau nak tengok betul-betul jelas dan details lagi Irine pakai kaftan nikah ni, boleh tengok semula video nikah Irine di sini :-


Anyway, anyone interested to rent my dress kaftan for nikah, boleh email me directly at
irinemarcello@gmail.com


3 orang penyewa pertama yang betul-betul confirm, Irine akan bagi FREE sewa long veil for nikah. Means, kalau nak diikutkan price for dress kaftan lain dan long veil harga lain. But Irine akan bagi set long veil secara FREE! :)

Jimat tak jimat? :) And please, for those yang betul-betul serious je ok! 


Ok bye2 :)









49 comments:

onie said...

nak sewa baju irine jela nanti,hikhikhik...... :D

tinggi gak irine,onie 151cm -..-"

Atiqah Wadiah said...

kita nk sewa tp x tau bila nk kawen..blh ke camtu irine?

YLa Aziela said...

wow..so sweet..suka tgok video nikah Irine...

YLa Aziela said...

wow..so sweet.. suka sngat tgok video nikah Irine..

Jane. P said...

seriously cantik dress nikah irine :D

Miss Sue said...

cantik :) yg inner neck tu irine jahit manik sendiri ke?

faten johary said...

irene nak tanya, dress masa u kawen yg kaler pink tu u dapatkan dekat mana ye ? so sweet .

Cekgu Akmar said...

salam,
sori, baju nikah tuh sewa ke irine?
boleh tak saya tahu harga?

✿ Milly Molly ✿ said...

Great idea! ^^

Excited tapi belum tiba masa nak kahwin ;P

Nyonya ShetyAira said...

Bju tunang tu brpa u sewa?

Nyonya ShetyAira said...

Brpa u sewa?

Nyonya ShetyAira said...

Bju tunang tu brpa u sewa?

JUE said...

hi :)...
nk tnya kalo sewa berapa ya??

xnak jual ker hihi ^_^...

cantik sgt veil awk :)

NISA KHAIRI said...

Fall in love with that veil..

Hafizah Mohd Nor said...

salam irene, please pm me the price

~Lai_ZuLaikhah~ said...

Assalamualaikum,
klu nak sewa,
mcm mn tu?

tyrachan said...

kte suke la tgk baju tunang awak..cantik!designed by rico rinaldi gak ke?

tyrachan said...

kte suke la tgk bj tunang awak..designed by rico rinaldi gak ke?

iza said...

salam...ermmm...saya berminat...boleh tahu lebih lanjut x? Cmne nk contact utk mudahkan urusan?

iza said...

Salam...ermm...sya berminat dgn offer neh...sy nk tahu details boleh?...cmne nk contact..sng nk deal sat ag...

Delaila Adnan said...

sweet sangat cantik baju kaftan tu, menarik..

kak mah said...

Wah!...bakalpengantin bolehlah usha sini.

Fara Fadzil said...

Really loveeeee your wedding dress.. sangat cantek!
Kalau i tak kawen lagi, mesti i nak rent your dress nih..hihihi :)

www.naturally-vitamin.blogspot.com

Myzatul FarahinSatimin said...

salam irine, i bru send email kat email irine..plz check ye..tq. =)

-maizatul,johor

arine romano said...

kalau i nak sewa veil+tudung sahaja berapaa harga?
lagi satu, ini untuk sewa area KL saje ke?
*pls reply, i serius nk sewa

arine romano said...

hi Irine
kalau i nak sewa tudung+veil sahaja berapa harga?
ini untuk sewa area KL shj ke?
*pls reply, i serius nk sewa sbb cantik sgt

Myzatul FarahinSatimin said...

pn irine syg, pelis check ur email.. =)

Syarifah Nadia Syed Mohsin said...

salam... ade cerita puan irene di sini :)

http://syarifahnadiaaljufry.blogspot.com/2012/10/10-blogger-terbaik.html

Radzi Zin said...

bakal2 pengantin yang nak berkahwin boleh cepat2 grab benda ni sementara ada peluang lg.. selain dpat jimat boleh juga bergaya.. ye dok?

Rojak Punya said...

oh kalau macam ni punya cantik dress nikah takkan takde yang mau...

Rara Nasiha said...

cantik sangat baju ni irine :)

Izyan Masri said...

SERIOUS CANTIKLAH IRINE DRESS NIKAH TU.SUCI JE NAMPAK :D

Izyan Masri said...

KALAULAH YAN NIKAH WAKTU TERDEKAT,DH LAMA DAH YAN SEWA JUGA,KIHKIH

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

Salam dik.cantik sgt baju nikah nie.sopan je tau :-)

jaa silent said...

brape irena sewa ea? kita tgh cri bju utk kenduri bulan 12 ni

Mizz Ac said...

cantikksss sangattt...pada sapa sapa nak try produk alaska boleh check out FB page saya...pasti gojes macam nadia :)
http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/AcSecretBeautyBoutique

LoveyLia said...

tadi tengok irine ngn amirul dalam nona.. congratz taw.. ^__________^

syahira yusof said...

Dear...i na tye bout bju tunang tu.huuu..i da email tp blom dpt ape2 rep lagy..

cik sabrina said...

new friend on blogger here:

http://misspimples.blogspot.com/

THANKS Q & HOPE U CAN SUPPORT ME HERE!!:)

MaMa Rey said...

cantik betul irine..sejuk mata memandang

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

Fienazzuki said...

Cantik sangat...
Geram tengok...
Tapi belum nak adakan apa2 majlis lagi..
Hhehehe

Sandra Carson said...

very sweet...
pet smart

nur hatta said...

hye irine?
nak nanges tgk video wedding awk...terharu...
btw awk mmg cute...:)

Astina Anwar said...

slm irine...nak sewa baju nikah irine boleh...boleh email sy kt eerna73@yahoo.com...plez sgt...minat tgk baju irine

fyra_fruity said...

slm kak irine...nak sewa baju nikah irine boleh... email sy kt fyra_luv@yahoo.com...plez sgt...minat tgk baju kak irine..pm sy price sewa baju nikah akak irine

mira_lie said...

irine...check email k ,,tq :)



aleeya adleena said...

pliz pm harga sewa. i berminat nk sewa. delynasofea@yahoo.com

naddy said...

Assalamualaikum. irene, sy serius nak sewa baju nikah awak.macam mana nak contact untuk mudahkan urusan ya? terima kasih

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in