My new story begins


Assalamualaikum..


Ada kisah yang nak diceritakan..............



Sory entry aritu tergantung dan tak sempat nak ceritakan lg. Takdelah new story mana, just nak updated last week punya aktiviti je. Ok, nak dijadikan cerita, kitorang tak plan pon nak pegi mana-mana weekend lepas. Kalau ada pun plan takat keluar dekat-dekat dengan rumah je. Kalau tak Giant,pegi Carefour. Kalau tak Carefour, mesti pegi Pasaraya Hero kat seksyen 13 sana tu T__T Sadis sungguh weekend kalau camtu. huhu. Mana taknya, dua tiga menjak ni, weekend jadi bertambah busy sikit sebab nak uruskan rumah baru pindah. Nak kemas-kemas lagi. Jadi, masa hari Khamis malam tu, duduk lah sebelah suami yang tengah busy depan meja pc, tah macam mana boleh terrrajak pegi jenjalan. Takde istilah honeymoon, cuma "jenjalan". hehe. Since daripada kawen sampai sekarang still takde cuti sem lagi, jadi faham-faham je lah, segala-galanya postponed T__T

Survey punya survey, jumpa lah satu tempat bercuti ni. Bercuti dalam hotel :P Agak best and syiookk jugak Tapi yang tak bestnya sebab terlalu dekat sangat.ahaxx. Ingatkan malam tu lepas dah survey, macam tak jadi nak pegi sebab bila call hotel tempat yang nak pegi tu diorang cakap bilik yang kitorang nak dah full. Yang ada cuma bilik besar yg ada dua katil king. Dah rasa macam pembaziran kat situ. Semakin banyak katil, semakin bertambahlah harga bilik (erk..macam hipotesis pulak)

Esoknya pulak, hari Jumaat. Setiap hari Jumaat ialah hari yang ditunggu-tunggu sebabnya kelas hari Jumaat memang takde sepanjang hari.hoho. Suami pegi solat Jumaat, on the way dia balik, tiba-tiba dapat mesej drpd husband suruh siap-siap cepat, balik kang terus pegi. . Terusss zaassss masukkan baju dalam bag :)




Tempat yang dituju.
 Grand Lexis, Port Dickson :)
Masa otw, terfikir jugak yang husband cakap semalam dia call hotel, hotel cakap bilik yg kitorang nak full. Tapi tah macam mana boleh ada pulak bilik tetibe. Husband cakap dia try call lagi sekali and orang tu cakap ada pulak biliknya. Kannnnn..gitulah ceritanya.


Walaupun Port Dickson memanglah teramat dekat, tak sampai beberapa jam dah sampai, dann walaupunnnn tak sempat feeling2 bercuti lagi, tapi takpe dimaafkan. Sebab Grand Lexis ni memang bestt sangatttt! Irine sure ramai yang dah pegi bercuti dekat sini kannn :) Hari tu upload gambar dalam istagram pun, dah ramai yang komen cakap dah penah datang sini and bestt.


Hotel atas laut. Salah satu keistimewaan dekat sini. Tapi ada certain bilik yang tak atas laut. Tapi, kalau korang rasa macam sedikit jakun dan seram dan tak berani, boleh pilih bilik yang atas darat punye :)


Our room 2080.
Bilik sebelum disepahkan..kuikui..


Haaaaaa..tadaaaaaaa! :)
Private pool in our room. Jangan pelik tau, sebab pool ni memang sedia ada dalam bilik kitorang :) Kata pun private pool. hehe. Automatic rasa macam heaven gilaaaaa ada pool dalam bilik sendiri! Sebenarnya, bilik yang kitorang nak ialah deluxe suite (above the sea). Duduk untuk dua orang je kan. Tapi masa kitorang datang and nak check in, receptionist cakap dia upgradekan bilik kitorang kepada "premium pool villa" secara FREE. hehe. Maybe sebab time kitorang datang takde ramai orang lagi, sebab tu dapat free2 je bilik di"upgrade"kan jadi 2x ganda besar. Ok lah tuh rezeki.hehe. Untuk premium pool villa satu malam dalam Rm700++ something macam tu. Kalau nak details lg, sila tanya En.Google.hehe


Inside the room.
Pool bersambung dengan bilik, bersambung jugak dengan toilet,kitchen, dengan tempat nak make-up2.
sangatttt luasssssssssssssss ! =)


Mandi puas-puas :)





Siap ada pelampung lagi tu. Pelampung sangat kerassss, macam bertahan atas batu. huhuhu. 


Shortcut nak pegi ke mini kitchen. hehe
Jalan tepi-tepi pool tu je dah cukup :P 


Yang ada dua pintu tu, ialah toilet. 


Riang ria Aidilfitri nya mukaku main air. huhuhu..


Pool ni dalam dia 4kaki. So jgn risau kalau anda x boleh berenang ke ape ke..sebab tak berapa dalam mana pun, tapi puasss lahhhh..hehe.


Takde motif langsung letak pic ni :P tapi rasa macam nak letak jugak.kikiki...




Ada shower jugakkk dekat hujung pool ni. Depends lah nak mandi sini or dalam toilet kat dalam tu :P 


Semua gambar ni bukanlah Irine yang snap. tapi husband yg snap time Irine tengah tido.. :)



Bilik kitorang kan atas laut. Masa baru-baru sampai, bila pijak lantai bilik nampak air laut cantikk sangat dekat bawah ni. Tapi bila esoknya, bangun-bangun pagi je dah nampak air pantai dah surut. Tinggal pasir je kat bawah lantai bila pijak. 


Me in Poplook's Maxi Dress :) 


Emm..untuk hotel Grand Lexis ni mmglahhh irine suggestkan sangat-sangat semua orang pegi dan rasa sendiri bcuti dkt sana :)

Ok bye..
Salam..






98 comments:

Faqihah Husni said...

Alahaii. Ingatkan nak cerita apa tadi. hihik. Suka gambar tu! Amboii~

onie said...

honeymoon letew :P

hika mayra said...

suspen...suspen...tak sabar nak baca sambungan..hihi :)

Miss Sue said...

irine ni kannnnn~!!! suka buat suspens je... >.< .. cepatlah update

siti said...

suspensssss je

Izyan Rahim said...

aaa jahatnya :/ tgh excited kot nk baca blog kak erine. wuuuu :/

Cik B3aR said...

lah, igt kan ade entry bwu..teaser je ye...hahaha..cpat2 post entry bwu taw irine..xsaba nk bce..^^

nanieteukie said...

Kena tunggu sambungan >,<

FatinKADIR said...

suspen la irine nih...
cer kongsi skit mcm mana kawen awal

ctmz said...

haha.. tu je ke irene..? selamat bershopping msin basuh.. ^__^

exchange link with me : http://the-red-heart.blogspot.com/

Acik IeyMah said...

tak sbr nak tau kisahnye..hii..

ieka farhana said...

Oke suka buat suspen hehe :p

Murni said...

waalaikumslm
wah. Ni Irene nak cerita rumah baru ke nak dapat baby. hehe..

Cik Anis said...

let me guess.. bakal pindah rumah sendiri ! kan kan kan hihihi

Misz Mieza said...

Ahem.. Suspend nyer.. =)

Amirah Sarah said...

waahhh~ cantik nya rumah kak irine *_* camner nk cari rumah camni jgk? T__T

btw, semoga berbahagia spnjang hayat!

Atiqah Wadiah said...

honeymoon..weeee~bestnyerrr :)

fatinfaqhtee said...

macam kt lexis PD je ;P

ejdeejasmi said...

tahniah dh preggy eh?

~emi~ said...

Whoah...tajuk tu bunyinya macam ada good news je. wakaka :P

Ai Noraida said...

XSABAR NYE NAK BACE KISAH IRINE , HEHEHE

Menahumairaa Mahmud said...

sama tempat! bilik mena 2060 mmg best kan? grand lexis terbaik hehe

Ohh Durra said...

Kak irine suka buat suspen mcm ni , Ya Allah sabar jelah .waiting for your entry :D

boni kacak said...

to be continued??hahaha.sabar je la

Shasha Mohamed said...

Enjoy your shopping ;)

onie said...

pehhhhhhhhhhh,room tu memang best ! :D

Adibah Jumali said...

yang best ada private pool tu :)
irine tudung sangat cantik.. beli mana tu?

Hezesuze said...

wah besh kan nginap kt sana..sis pun nk repeat kali ke 2 nnti...ritu amik duk kt garden jek lani nk duk atas air plak wohooo...

sea_lavender said...

amboi irine da honeymoon hehe ;D
bestnya.. nk plan g sne jugak la..
rasa pelampung keras tu heeee ;p

Wahidah said...

Salam irine..bestnya hotel nie..hari tu akk survey2 gk nk p time blk ne nanti..last2 akk choose golden palm tree sepang gold coast...alasannya dkt ngan bagan lalang nk p mkn ikan bakar...tp golden palm tree tu hotel atas laut gk..:)

DAYG fortheshort said...

bestnye irine. smoga bbahagia.:)

anna style said...

mesti percutian yg begitu bermakna...huhuhu

zmis ixora said...

wahhhh!!!,,,
very2 like tempat ni,,,
tapi,,,
kena budget lebih ckt,,,
very nice,,,

anna style said...

mesti percutian yang begitu bermakna...

zmis ixora said...

wahh!!!!
very2 like,,,
tapi,,,
budget kena lebih,,,
very nice place,,,

zmis ixora said...

wah!!!!
very2 like,,,
tapi,,,
budget kena lebih,,,
sangat nice,,,

laskar pelangi said...

alahai....bestnya^^

Faqihah Husni said...

Cantiknya!!! Nanti kalau result UPSR cheq straight A, nak ajak parents datang sinilah :)

Saya paling tertarik dengan gambar last sekali tu :p Bahagianya!!! :D May Allah bless both of you. Nanti kalau dapa anak mesti cantik macam akk Irine dan hensem seperti suami akak. Hihik

~myza~ said...

NYeahhh!!mmg best grand lexis kan..heaven and privacy je rase...heheh..irine..shawl irine yg ade bunga last skli tu cantikkkkk

fatin natasha :) said...

Irine, selendang tudung tu beli dkt mane ye? Cantikkk

CikAnyss' :O said...

sweetnyaa .. dekat fon tu .. apasal sis irine ni sweet sgt ni , ehehe . :D
semga bhgia selalu .,

Maya Mahbubah said...

As salam...Gmbr last skali paling sweet...Hehe...Kak Irine dgn husband sweet sgt...Smoga brbhgia hngga ke Jannah :)

dua serangkai said...

cantik! harap dpt dtg sini satu hari nnt~~~

evalovevo said...

dekat je dgn umah nenek akak..
suka pg sana santek sgt..

hee tp baru2 ni ada brite x elok..
ada myt terapung kt citu..tros troma sekejap nk mndi laut..err..

Mysara Ab Rahman said...

kiranya pre-honeymoon la ek..hee
smoga sntyase bhagia hgga ke akhir hayat dik..insyALLAH..:)

Noura Qifays said...

newlywed... sweet ! ^^
nk gi sni jgk nnt ngn si dye..insyaallah :)

Mysara Ab Rahman said...

kiranya pre-honeymoon la ek..hee
smoga sntyase bhagia hgga ke akhir hayat dik..insyALLAH..:)

arnissa said...

gambar yang last sekali tuh sangat2 bermakna.. so sweet.. heheeee...

:P

cik ain azahar... said...

Besttt...penah duduk dekat situ..seronok sangat..kalo ade rezeki,nk pegi next year utk anniversary..heee..

Sally Yatiey said...

Bestnya irine.. Hee

Cik Anis said...

casing phone lawa ! nk gak wt pic sendiri !

nuwul92 said...

salam..irene,nurul nk tau,irene beli dress tue saiz ape eyh n brape keinggian irene...nurul nk beli dress kt the poplook tp x reti plak nk ukur2 nie..hehe..btw,irene...mudah mudahan cpt dikurniakn baby yg comel2..hehe...

nuwul92 said...

salam..irene..nk tau,irene beli dress tue size ape eyh...nurul tringin nk beli tp x reti plak nk ukur2..hehe..btw,mudh mdhn cpt dikurniakn baby yg comel2..amin...

Myra Jay said...

Teringin giler nak ke sini tapi tak berkesempatan lagi..
Memikirkan kos ke sana terbantut kejap..
InsyaAllah mana tau ada rezeki nanti..
Memang cantik giler hotel ni :D

Noraqillah Az Doughson said...

TRIPLE THUMBS UP
comel plus SWEET ^^

Dhia BellamiZam said...

wahh!!best nye hotel!!!
btw casing fon gambar kawen..so sweet..kt mane buat??nk jgk..hehe

hazanis said...

bahagianya irine..:)

dya bunga said...

mmg seronok pergi sna..mndi pool seronok..ada privacy

AkuTracy said...

waaa....so sweet & romantic....jeles...huhu... Btw..irine sangat cantik ! ^^

✿....rossa alina....✿ said...

camne bleh same plak tempat HM kat PD ni??tarikh kawen pun same..hikhik..cuma hotel je la lain.. :)

Cik Bunga said...

sis, nak tanya. tudung beli dekat mana, comelnya :)

Azza Azman said...

amboihh mewah nye bilik tu... hmm biasa nya klu upgrade, bilik yang kita nak dah penuh. tapi diorang cakap je ada sbb nk customer kan. bila sampai je depa akan bagi upgrade bilik yg lebih mahal. so klu nak upgrade upgrade lepas ni, sila pergi time bilik murah dah penuh :)

OnE_nIeZuKa said...

mari la join ga sy
http://oneniezuka.blogspot.com/2012/09/giveaway-saya-nak-makeup.html

Rtp Farra Arisha said...

wah, hotel resort ini benar2 indah dan cantik! kalau di Jakarta, tempat yang lebih kurang sama dengan Grand Lexis adalah di dekat Putri Duyung, Ancol, Jakarta. :D

as always, it was such a wonderful moment to spend time together with the loved ones! :) btw, that polka dot dress suits you so very well, sweetie! :)

eyqahana said...

wah nampak berseri-seri :)

kalau ada kesempatan kunjunglah blog budak belum cukup umur ni juga *winkwink

http://eyqa-hana.blogspot.com/

Hana said...

Wuuu, cantikss !

TiraHime said...

kak irine, mana tempah casing gambar tu?? chomel lah....btw nice entri =)

Atira Ameer said...

romantik'y .. :)) hho ! ohsem'y Grand Lexis Hotel tuu ,. luas2 mcm tu .. bawa ramai2 boleh lh tuu .. hhe

Izzati Syazwani said...

Tempat tu canntik sangattttt.. :)
Memang pernah pergi.. Sesuai untuk orang yang berehat dan bersantai. Btw, Irine dengan husband sweett sangat :)

NurainSuperr said...

sweetnya akak dgn husband :)

Khalilah MNor said...

Tumpnag bahagia buat sis~ seronok tgok :)

Hazwani Harun said...

Wah, bestnyerrr..hihi

asberry said...

wah2..happy sungguh tuh :)
erm ternyata kat situ mmg syiiiiooookkkk sgt2 pon klu utk honeymoon bersama suqami trsayang..

Khalilah MNor said...

Btw, i'm a new follower of this blog:)

Slm perkenalan~

Name What You Want said...

Visit www.namewhatyouwant.blogspot.com for chic and trendy accessories. :)

shera haifa said...

wahh syoknye.. vel oliver dah bermisai.. hehe

Fatimah AK said...

cantiknyeeee ! teringin nak pergi =)

Sanji Ngatmi said...

hensem nye husband ..

Myera Nyera said...

jemput bace ^^

http://mywithoutreasonii.blogspot.com/2012/09/cerpen-cinta-hanya-kita.html

nina said...

wahh..besnyee..,sweet sgt irine n husben...:)

Skiemon Mon said...

dh pergi mmg best

Skiemon Mon said...

dh pergi mmg best

steffany daph said...

woooh, suka swimming pool tu (:. both of u look sweet irine. hik.

faizfakhirin said...

mcm best jer tmpt tu...

Eizza Lee Arish said...

Sikitnya entry >_< tak puas nak baca. Hihi. Apa-apa pun kak irine and bro oliver sweet!! May Allah Bless Both Of You :)

#nak mintak izin pinjam gambar kak irine yang berdua tu yerr. Thanks :)

Nanti singgah lah sini ^_^

http://hell-oh-eizza.blogspot.com/2012/09/case-bergambar-bercorak-untuk-handphone.html

.::: Princess MOMOY :::. said...

pernah pergi sini
siyes. memang cantik
kat pintu lif tu ada letak award yang hotel tu pernah menang
tapi time tu pakai nama lama lagi
hotel legend international water homes nama penuh kalau x silap

adriea said...

woahhh luasnya bilik... untungnya la... sesuai untuk famili bilik ni kan... sangat2 beruntung :)

cikpjaz said...

wah..bestnyer...

Love!sCh!ntA said...

sweet nye.... t'ingin pulak nk ikt jejak irine... :P

AmoyCincai said...

nak tahu.. buat casing tuh... kat mana sis irine~~

Syarifah Nadia Syed Mohsin said...

wahhhhh bestnya! teruja nk g lak.. haha.. :P

Pelangi Biru said...

eh kak . cver fon akak tue buat sndri kaa apee ? sweet plakk ltakk gmba sndrii !

Aslvie Adam said...

bestnye...;)

Aisyah Anis said...


The best internet investment

Earn a XXX% daily profit!
..jom invest

Aisyah Anis said...


The best internet investment

Earn a XXX% daily profit!

Aisyah Anis said...


The best internet investment

Earn a XXX% daily profit!

Sukma Violet said...

KAK IRINE! PIC YG AKAK DGN BGJU PINK TU.AKAK PKAI INNER NECK KE???

Nieyxzha Hassan said...

Suke tgk korang berdua..sweet sgt♥

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in