My Wedding Reception @ Melaka


Assalamualaikum and Hye.

Cerita sebulan lepas, diimbas kembali memori indah ni. Majlis bersanding yang diadakan pada hari Sabtu 30 June 2012 berjalan seperti yang dijadualkan. Memang Irine dan suami merancang untuk buat dua hari kenduri iaitu kenduri malam nikah dan kenduri bersanding. Asing-asingkan kenduri sebab taknak nampak terlalu rushing pada hari majlis. Nak semuanya berjalan dengan relax dan cool. Kalau boleh, memang daripada dulu nak elakkan buat dua kenduri (nikah & sanding) secara serentak dalam waktu sehari. Takut pengantin (diri sendiri.hihi) orang boleh perasan letih dan lesu. Mula-mula ayah rancang nak buat sekaligus dalam waktu sehari, tapi diri sendiri tetap berdegil nak buat dua hari jugak. Last-last ayah beralah jugak (walaupun Irine sempat merajuk kejap dgn ayah)

 

The rings

Dalam kad kawen, atucara majlis bermula dengan majlis khatam Al-Quran pada pukul 9.30 pagi hingga 10.30 pagi. Dan kenduri makan dijadualkan bermula pukul 11 pagi sehingga pukul 5 petang. Selesai je khatam Quran, terusss Irine naik bilik ready untuk make up. Sambil-sambil tunggu my MUA sampai, Irine pergi mandi siap-siap, kasi wangi-wangi, nak bagi badan freshh! Dannnnn perkara yang Irine buat lepas dah setel mandi semua, Irine bilaskan muka dengan air ice. Nak tuapkan muka dengan ice cube pon boleh.Caranya mudah je, just balut ice cube tu dalam kain dan tuap dekat muka. Haaaa.. tips berguna ni speselll untuk bakal pengantin ni untuk kasi muka kita fresh dan naik seri masa make up nanti :) 


Suasana malam nikah. I like glow-in-the-dark canopies! :)


Chiavary chair. Love it .



Guest table, Main table & pelamin decorations



Simple pelamin setup. Untuk pengetahuan ibu-ibu sekalian, pelamin ni dibuat di garaj kereta je berhadapan rumah Irine. Semestinya plan asal nk buat pelamin dalam rumah, tapi memandangkan imaginasi dalam kepala Irine melampaui size biasa maka tempat dah bertukar di luar.hehe. dan sebenarnya pelamin pun nak buat bawah canopy, tapi bila Kak Raihan dan hubby datang untuk ukur kawasan, we decide to change the set under the garaj, so dah jimat satu canopy dan ruang. Lagi2 ruang garaj ni memang sesuai dan agak besar, sebab tu sebelah pelamin irine buat tempat Deejay ( En. Tunggal).



All tents, pelamin and fresh flower decorations by Khareyan Events (Kak Raihan & Hubby)


Pada hari kejadian, iaitu majlis reception, tak tahu kenapa perasaan nervous still terasa lagi. Mungkin nervous nak jumpa kawan-kawan dan tetamu yang dijemput kot? Segan :'D hehe.  Bila my MUA sampai je, teruss dia make up kan. Untuk kedua-dua majlis, Irine memang request make up yang nampak sweet, pinky2 sikit and look innocent :P ahax. Time make up tu rasa macam tak senang duduk, tak sabar nak sarung baju dan pakai tudung terusss! Sessi make up ambil masa 1 jam setengah untuk siap dan dengan pantas terus gapai tangan ni bukak zip sarung baju reception :) 

Rasanya dah ada yang dah tengok baju reception haritu. Sebelum Irine update dekat blog ni, dah ada blog-blog lain yang dah updatedkan dulu, nampak sgt i buat cerita basi di sini..huhu :p Nak dijadikan cerita, sebenarnya sebelum kawen, Irine still tak tau nak pilih baju colour apa untuk dipakai time majlis walaupun masa dah sangat2 suntuk. Yang terfikir dalam kepala, semestinya nak colour DUSTY PINK! (macam colour baju tunang Irine :p). Tapi, bila cakap dengan suami time tu, dia teruss pandang tempat lain sambil cakap
"boring lah asyik-asyik colour tu (duck face)". **Kecewa di situ. huhu. Colour apa lagi yang sesuai dengan Irine selain pastel colour macam tu. Then, suami terus cakap dan bagi idea apa kata kita buat baju colour "baby blue"? idea tu timbul selepas dia belek2 majalah Pengantin dalam kereta. Bukan blue yang betul-betul biru tu tau. Tapi dia ada baby-baby sikit (faham-faham la sendiri bila baca ni.haha). It looks more to pastel colour. Lagipun theme wedding kitorang pun more to pastel colour, baby blue + baby pink, so nk bagi ada keserasian skit dengan color baju. Combination colour yang jarang orang pilih kan (rasanya la :p)

Tepat pukul 1 tengahari, Irine dah siap-siap dan ready nak turun bawah untuk sambut rombongan pengantin lelaki dan berarak. Bila rombongan lelaki dah sampai, hati rasa tak sabar pulak nak pergi salam tangan suami.huhu Sebab tu la  dalam gambar bawah ni nampak mcm i jalan sorang2 je pegi sambut.. :p yang ada adalah pengapit dan flower girl, termasuklah abg sulung Irine menyelit kat kiri gambar tu..heheheh 


Baby blue + baby Pink (bila tambah "baby" perasaan jadi lembut2 skit mcm baby :D)

Tq so much to our designer Rico Rinaldi. Walaupun awal2 hanya plan untuk buat baju nikah, lastly terus decide untuk buat baju sanding sekali bila tengok sketch baju dari atas kertas Rico yang dibuat utk Irine. Masa tu ada 3 jenis design yang Rico sketch untuk kitorang n lastly Irine combine 2 design jadi satu, dan terhasillah baju ni.. Konsep baju Irine ni sebenarnya Irine nak buat macam dress pengantin style ala-ala Indonesia (ni lah akibatnya selalu sangat tengok sinetron indon..huhu). Yelah, kalau tengok orang-orang sana punya dress kawen, MasyaAllah cantikkk sangatttt.. Tu yang teruss cakap dengan Rico yang Irine nak dress macam ni.

 Personally Irine dan suami sgt berpuas hati dengan design dan layanan dari Rico Rinaldi. Thanks Rico sebab berjaya kabulkan impian Irine ! Rico sangat baik, humble and senang nak berurusan dengan dia walaupun pada awal-awal perjumpaan kami , Rico saaangaat shy-shy cat. lalala~ hihi. Jadi, marilah kita beramai-ramai buat baju  kawen dengan dia! hikhik **Rico, Irine nak ice cream baskin robbin satu scoop! :P


Masa ni dah ready semuanya. Pakcik dan makcik sedara Irine yang banyak tolong kenduri ni :) Thanx Busu, Moksu dan sedara-sedara yang lain.

Pengantin besar dengan pengantin kecik comel :)
  

From back.
Sementara menunggu rombongan lelaki parking kereta. Nampak tak budak perempuan kecik yang macam pandang slack tepi tu? hehehe. My flower girl, pinjam anak buah sekejap tolong iringi Irine. Tolong pegang ekor kain sekali :P



Rombongan lelaki.
Nampak macam pengantin lelaki yang excited nak pegang payung sendiri.haha :P 



Time tengah berarak, terus terfikir macam tak sangka tengah berarak dalam rombongan pengantin, betul ke ni? tengah kawin ke ni? apa mimik muka yang harus aku buat? mcm2 persoalan yg timbul..haha bila tgk ramai orang dekat tepi-tepi, dengan bunyik kompang lagi, rasa macam dalam tv pon ada jugak. Yela kan 1st time kawin... :p

Pic credit to Clicks The Moment

Nampak macam pengantin perempuan lebih tak segan berbanding pengantin lelaki.hoho



Menuju ke pelamin .
Terima kasih flower boy and flower girl Mashu =) Comel and ensem! 


Shot atas pelamin dari tetamu2 yang hadir :)



Bila dah duduk atas pelamin, awal2 mesti blur skit ape nak buat, dan yang paling selamat adalah senyummmm je tak perlu kata apa-apa


Mengaminkan doa..



Otw nak turun ke meja makan beradab. 
Masa ni, Dj kami pasangkan lagu romantik bagi menaikkan lagi suasana time tu (katanya lah kan).huhu. Dj pasangkan lagu Dealova by Once :)



My pengapit, Sara. Boleh nampak dalam gambar ni dia gigih jalankan tugas sebagai pengapit sejati..hehe

Masa ni ialah dekat meja beradap. Ya Allah, kalau nak tau, Irine dan suami tak dapat nak menikmati makanan-makanan pengantin tu sangat. huhuhu. Nak tau kenapa? Sebab masa tu kawan-kawan yang datang semua tertumpu dan serbu kami dekat meja makan. hehe. Sorang-sorang datang untuk salam and bergambar.  Tapi yang peliknya, takde pulak rasa penat nak salam-salam diorang :P hehe. Mungkin sebab happy ramai tetamu yang Irine jemput majoritinya sudi datang =)  Tq sangat-sangat :')



Orang nak suap dia senyum2 kambing pulak.. :P


Wedding cake & cupcakes sponsored by abg Irine, Benjal & Kak Nurul
Timacih :)



  

Suapkan kek untuk mak dan ayah :')

Time ni suasana agak emotional dan sedih lagi2 bila lagu dari Allahyarham Sudirman didendangkan. Sebanyak mana pun suapan anak untuk ibu dan ayah takkan terbalas jasa mereka membesarkan kita.. :'(



Ayah nangis lagi masa ni..wuwu

Pelukan erat anak, ibu dan ayah. I love both of you



Pencarian kilauan emas
Sesi tunjuk bakat bila semua orang dah balik. :P
Lagu Dua Insan :)

...................................


Dan seterusnya, selesai je majlis dan orang ramai pon dah mula berkurangan, Irine, suami dan geng-geng videographer LhMedia dan Photographer terus pegi carik location untuk outdoor session. Masa tu lebih kurang dalam pukul  5.30 petang macam tu. Wooawwhhh..kalau nak tau, cuaca sangatttlahhh sejuk dan best. tak terikk pun. Alhamdulillah sangat.  Jalan punya jalan, ronda punya ronda, carik punya carik, akhirnya kitorang decide pilih tempat outdoor dekat pantai yang berdekatan dengan rumah Irine je =)
Pantai Pengkalan Balak. Outdoor ni tak lama pun shoot, sekejap je sebab masing-masing dah penat. Setakat ni, gambar ni je yang Irine baru dapat drpd photographer abg Subhi Karim :)


Full dress picture with baby Blue & baby Pink color.
Design by Rico Rinaldi



Cuba pusingkan diri 360 darjah untuk kembangkan dress. *pening* hehe


Ngeeeeee :"D 


:) 


Time ni muka masing2 dah nampak kelat dah..
Maybe sbb kene air masin kot..hehe


Last but not least, shoot terakhir dekat kapal atau bahasa sintifiknya sampan. Ikutkan hati, nak je hanyutkan sampan ni dalam air, shoot dalam air nampak lagi extreme sikit ;p Tapi apakan daya, sampan tu bukanlah ringan untuk ditolak ke laut. Duduk tepi sampan pun jadilah :)


Btw, segala entry yang Irine selitkan tentang wedding Irine, tiada niat atau pon lain-lain maksud. Just untuk berkongsi pengalaman dan untuk bakal-bakal pengantin di luar sana mana tau boleh mendapatkan sedikit input2 berguna dalam entry Irine :) Itu jeee, takde kena mengena untuk menyinggung mana2 pihak samada yang hidup atau yang dan meninggal dunia.


Tidak kira siapa latar belakang kita, apa taraf kita, di mana kita berada, berapa usia kita dan apa tujuan kita, sebaik2nya yang penting adalah keyakinan atas niat baik kita dalam melakukan sesuatu. Tidak kira muda atau tua, soal ajal, maut dan jodoh adalah ketentuan dari Allah swt sejak azali lagi. Sebaiknya kita berdoa untuk kebaikan dari mempertikaikan ketetapan yang telah tertulis. Lebih baik kita cuba memberi contoh teladan yang baik untuk sahabat dan rakan2, dan jika kita terlalu asyik mempersoalkan kebaikan bila pula kita nak membetulkan kemungkaran.. Perkara yang baik tetap perkara baik cuma mereka yang melihat dan menilainya perlu lebih bijak dalam memahami perkara tersebut supaya dapat memberi kebaikan pada dirinya, bukan kejahilan. Lengkapkan iman kita kerana Allah swt, bukan kerana nafsu semata-mata. Perkahwinan itu indah, jangan jadikan ia sebaliknya.. Memang tugas menjadi isteri sangat berat tapi ingatlah berat lagi pahala yang akan dikurniakan oleh Allah nanti..  insyaAllah ujian yang datang dapat dihadapi dengan sabar, tenang dan penuh keinsafan.




Rasulullah s.a.w bersabda. " Tiga perkara yang jangan dilambat-lambatkan, iaitu solat apabila telah masuk waktunya, jenazah apabila telah siap (urusan mandi dan kafan) dan anak gadis setelah ditemui (pasangan) yang sesuai untuknya. (H.R. Tirmidzi).




Salam Ramadhan dari Irine dan Suami tercinta... :)






111 comments:

dhiya wardah said...

kak irine sweet sgtt (:
semoga kekal hingga ke akhir hayat (:

onie said...

kesian irine kena serbu je kan,tapi alhamdulillah,sampai jugak onie ke sana...thank invite onie ye,hehe... dan alhamdulillah juga,majlis irine berjalan dengan lancar... baju tu ,memang terbaik+ohsem...hehe :)

qasehraihan said...

cute..
cpt2 la dpt baby ye..hehe

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/kegilaan-suka-beli-benda-cute-baby.html

Huda Luna said...

shomel je semua gmbr irine

tak sabar tunggu next update

:)


irine jangan lupe kasi alamat eh nak post kad ni

azieyla mustafa said...

so sweet irine.. semoga hepy selalu.. =)

azieyla mustafa said...

so sweet irine.. semoga hepy selalu.. =)

cheYAN.com ツ said...

Subahanallah.. Indahnya perkahwinan di usia muda, congrats kak irien and hubby. Barakallah! :)

Qyla Azhari said...

Best sangat ! Semoga bahagia hingga ke Jannah :)

Nurul Mazni Sawal said...

irine! terharu tengok gambar irine dengan parents.. n suke gambar kat pantai.. so cute both of u~ semoga kekal sampai akhir hayat.. aminnnn.. n semoga dpt baby2 yg comel cm irine n hubby :)

WANiE@WaN said...

sweetnyer!!!! nice sngt2~~

cheYAN.com ツ said...

Subahanallah.. Indahnya perkahwinan di usia muda, congrats kak irine and hubby.. Selamat pengantin baru, barakallah! :)

waniey said...

sweet nye irine. kak waniey tak sabau nak kwen bace entry irine bekoba- koba :D

Efrine Qaisara said...

Congratulations :)
If jemput pergi Majlis saya plak.. mcm mane? nak x? dekat jepon, Muar.... :))

waniey said...

sweet nye irine. kak waniey tak sabau nak kwen bace entry irine bekoba- koba :D

Efrine Qaisara said...

Congratulations lagi Irine...

Pas nie, dtgla majlis saya plak....

dekat je pon, Muar.. xjauh dr Melaka :)

haz said...

irine, suke sgt3 gmbr kt tpi pantai tu!! nampak cantik sgt n baby blue n pink tu sgt seswai~~ suka3 <3

dian @ hannah said...

salam..hai irine. im new here, dah baca pon entry ur wedding. alhamdullilah, saya suka majlis irine..wat kat rumah tapi npk meriah. hrp x terlmbt wish selamat pengantin baru,semoga kekal ke akhir hayat the both of u.. :)

Shazney Shamsuddin said...

comellll lahhhh pengantin nie...

tahniah lagi !!!

...Yana Hidayah... said...

pelamin, baju n decoration semuanya cantik sangat..^^,..btw,selamat menyambut hari raya sebagai seorang isteri..~awal sgt ke nak wish raya ni?huhu

dian @ hannah said...

salam,hai irine.im new here. i dah baca entry ni.. so sweet n ur picture look nice. saya harap x terlambat wish selamat pengantin baru,semoga kekal hingga akhir hayat the both of u..:)

ecan said...

jeles much. btw, happy forever sis :)

Myra Abdullah said...

beatiful wedding irine =D

semoga berbahagia bersama hubby tercinta =)

dian @ hannah said...
This comment has been removed by the author.
Cik Bunga said...

kak irine comelll. semoga bahagia hingga ke syurga firdausi. insyaallah. moga dapat baby comel2 :)

widiea azira said...

semoga hubungan ini kekal hingga ke syurga. .

Cik Bella said...

sweet gilaaaaa ! jealous jealous :p cantik baju baby pink + baby blue tuuu

Nadia Elena said...

baby blue + baby pink = nice!!

cpt2 lah dpt baby betul nanti ye..
teeheee...!!! ^___^

Opie Chan said...

Sweet cgt irine...smOga bahagia irine dan hubby!! =) cepat2 dpt baby...baby blue and baby pink...sentiasa doakan kebahagian irine dari jauh..wlaupun kte tak pernah kenal apatah lagi bersua...syg awak irine!! ^_^

Opie Chan said...

Sweet cgt irine...smOga bahagia irine dan hubby!! =) cepat2 dpt baby...baby blue and baby pink...sentiasa doakan kebahagian irine dari jauh..wlaupun kte tak pernah kenal apatah lagi bersua...syg awak irine!! ^_^

Opie Chan said...

Sweet cgt irine...smOga bahagia irine dan hubby!! =) cepat2 dpt baby...baby blue and baby pink...sentiasa doakan kebahagian irine dari jauh..wlaupun kte tak pernah kenal apatah lagi bersua...syg awak irine!! ^_^

Opie Chan said...

sentiasa doakan kebahagian irine dan suami dari jauh...walaupun kita tak pernah kenal apatah lagi bersua... =)

zainatul abu bakar said...

cantik sangat irine :)

Rara Nasiha said...

semoga kekal hingga ke akhir hayat Irine. Cepat-cepat dapat baby. mesti cute macam mami dan dady die :)

Neeja Ami said...

Sweet sgt :) xsbr turn sndiri plk..kmu muda stahun dri sy dear...smoga jodoh kalian smpai ke Jannah...amin :)

evalovevo said...

my dear irine..sweet sgt..speechless akak..=)

Neeja Ami said...

Sweet sgt :) xsbr turn sndiri plk..kmu muda stahun dri sy dear...smoga jodoh kalian smpai ke Jannah...amin :)

Farhan AJ said...

semoga berkekalan ke akhir hayat.. jadi isteri yg solehah tau..untung la si suami tu :D

leeya-gimmick said...

Ya ALLAH akak ! Sweet sgt. Cantik sesangat dress akak tu. Tak sabar nak kahwin nanti. Hehehe.

TeQah Khaire said...

Congrats Kak Irine :)
Akak Chantek lah !

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

EmanTheHalia said...

DJ kat majlis tu. gelak paling rare. puas kite orang mengajuk hehe. selamat ye irine. =)

bonda hazim said...

slmt pengantin br...(masih blm tlmbt lg kan?)

sea_lavender said...

wah cite kawin die lg.. hee sweet2 n comey.. moga bahagia bersama suami tercinta ;)

Sally Yatiey said...

Cantiknya baju kahwin Irine! :)
Selamat pengantin baru & Salam Ramadhan :) hee

Sheira said...

chomel..chomel...
bju pling cantik skali..tuan yg pkai bju pun cntik...
bgai pinang di belah dua..
semoga brkekalan..

The ShomeL TwinZ said...

cantik sngat, suke design baju tu.. ble irine pkai lg btmbh cntik..hihihi
papepon salam ramadhan buat irine n suami :)

farahd101 said...

Pastel colour memang nampak cantik sangat2 :) Nampak unik betul weddign irine sebab gunakan pastel colours. Baju tu pown sangat2 lah unik! Sukew!

hazanis said...

semoga berbahagia irine...opss picha last skali paling ohsem + sweet...:)

faiz fakhirin said...

awesome design.. apa2 pn, semoga cepat dpt baby.

Congrats By :
TheStoryOfLusA

bLaCk pEarL said...

plamin cntik! baju cntik! gmbaq kawen pon cntik! hehe... moga sis irine brbhgia selamanya ngan abg amirul :)

Liza said...

Beberapa hari lepas dgr kat radio, caller ni kata first time blk kg, kat Perlis utk berbuka puasa. Saya terus teringat Irine. Betul ke ada blk Ps minggu lepas :)

syarmimi said...

suke sgt tengok baju kak irine tue. korang memang sweet. HAHA. nanti update lagi tau kak. :)

nur amalina athman said...

gambar dkt pantai tuu cantik..:)

tahniah..:)

Miss AniSya.. said...

Semoga berkekalan sampai bila-bila..insyaAllah.. Btw,akak sangat lah cantik dan sangatlah awesome.. :D

Miss Sue said...

comel sangat ! :)

fifie said...

Hai Irine, you are so beuatiful. Terinspire betul tengok dress dengan wedding decoration tu. Lovely :)

ydaa (+) said...

boleh rasa kebahagiaan yang sedang irine lalui nih. semoga kekal abadi =)

p/s = actually, kaler baby blue and baby pink nih lah pilihan hati dari sekolah rendah till now. im 21 now~ huhu! berangan nak choose kaler nih untuk theme wedding one fine day nanti.

bila tengok irine dah buat dulu combination dua-dua kaler tuh, rasa macam, waaaaaaaaa! cantik! sangat cantik! secantik pasangannyaaaa. sesuai sangat kaler nih dengan irine. hee :')

last but not least..... congratulations irine. semoga kekal abadi, tabah jua dalam duri ranjau kehidupan yang bakal mendatang =D

Fienazzuki said...

tahniah irrine....happy for you!!!

Amy Farhana said...

comel both of u ♥

Shazwani Ramly said...

kak irine mmg cantik. sweet :)

Shazwani Ramly said...

kak irine cantik sgt. sweet. happy together :)

cik sinderella said...

slm, kak irine. comel n sweet sgt2.. semoga akk n abg sntiasa bahagia. n smoga tabah hadapi alam rumahtangga.. :)

Huda Rahman said...

Tema kaler baju irine n husband memang terbaik! nmpak fresh je kaler camtuh. :D

Apa2 pun, huda doakan semoga irine dan suami terus bahagia hingga ke syurga. Semoga korang jgak sabar dan tabah dalam menghadapi ape jua dugaan dan rintangan. :')

Farzila said...

alahai. sweet nyer :)
pasangan serasi. semoga berkekalan n cepat2 dapat baby cute-cute :D

Bubble Nia said...

Kak Irine Sweet !
Suka tengok baju yang warna baby tu .
Dahla muka kak irine baby face :)
Tahniah !!! dah kahwin dah hee..

Siti (Butik Fatma) said...

sweet yer..
semoga berbahagia ye Irene & suami^_^

Mooniqueen said...

Irine sangat cantik... Semoga berkekalan ke ahir hayat...

Ohh Durra said...

Subhanaallah , Kak Irine sangat comel and congrats for you sis .May Allah Bless your relationship till Jannah.Stay being a great wife to your lovely husband :)

sulastry hajja said...

alaahaiii...nice entry, moga kalian bahagia smpi hujung nyawa...amirul + irine's junior coming soon yee hihihi

sulastry hajja said...

nice entry...moga kalian bahagia hingga hujung nyawa, amirul + irine's junior coming soon yeahh hihihi

m a r i s s a said...

dah cakap banyak kali, tapi nak cakap lagi skali --- SAME CANTIK, SAME PADAN!!

btw, sweet sgt combination color tu pade irine n suami... semoga berbahagia sampai syurga ye!

www.diyanamarissa.com

Ms Bery said...

cantik sangat dari pelamin sampai deco meja.. tapi paling penting baju tu yang mahal tue..
Semoga berbahagia & berkekalan hingga ke akhir hayat irine & suami.. amin (>_<)

fatinfaqhtee said...

irene..i suka sgt bju u dr blkg. cm cute giler.

Sabar said...

Irine..i suka3..terbaikkk =)

Mizz ErMa said...

wah, sy pny wedding lg 12 ari dari skrg, tetiba rasa xcited pulak nk kawen bila tgk gmbr2 kawen irine nih..swit sgt2..hehe

Fatin Liyana Asri said...

Irine, congratulations again =) tak sangka dah sebulan irine and amirul mendirikan rumah tangga kan. akak rasa macam baru semalam irine kahwin hehe

semoga menjadi isteri yg solehah tau, berjaya dunia dan akhirat, dan yang paling penting jangan lupakan mak dan ayah tau walaupun dah bersuami. akak doakan irine will go tru all this phase with ease. insyaallah! =)

sepet a.k.a zack_u said...

Irene cantik sangat, bangga kalau ada adik macam Irene okey =) Love u.

Miss As said...

Congrats!
Baby blue tuh mmg sgt sweet plus yg pakainye pun sgt sweettt!
Semoga bersatu hingga ke syurga! Amin! :)

rATU bIDADARI cHENTA said...

tema wedding kite sama... adusss macamane nie..hehe =)) tahniah smga dpt bby cpt2

queen qifa said...

Cantik pelamin glow in the dark tue :)

-meeSUPERGIRL- said...

manehhhhhhh .. :')

JarN Eha said...

congrate irine..:) gbungan colour yg sweet.jrang pengantin try colour nie..smoga berbahgia hingga akhir hayat..amin

Maicher said...

congrats irine. semoga berkekalan sehingga ke akhir hayat.

:)

SabrinaAzmi said...

Congrate, btw irine kalau nak sewa baju ni boley tak? :)

mira maisara said...

wah sweet nyerr.. :D
moga bahgia selalu..

SayaPunyaBlog said...

sweet nye kak irine .

Izzati Syazwani said...

Alhamdulillah.. Sweet sangat Irine dengan husband. Seriously, majlis nampak grand sangat. Gambar-gambar Iirne semuanya cantik-cantik. Wedding dress memang cantik and sweettt gituu.. Tahniah ey Irine !

NurulizzaH said...

alhamdulillah..semoga bahagia..menjadi isteri itu indah bila semua yg dilakukan kerana suami atas redha Allah..=)

Wahidah said...

entry yg sgt besttttttttt...super like...baby blue ngan baby pink mmg sgt cantek..sweet gitu

Aida Jelita said...

cantik semuanya!

AkuTracy said...

Entry khas untuk Irine..baca tau :D
http://akutracy.blogspot.com/2012/08/terujanya-aku.html

Nur Ikhma said...

kak Irine comel la :) sweet gituu~
selamat pengantin baru walaupun dah terlambatt. hikhikhik! moga berkekalan ye kak. :)

IFA Athirah said...

COngratulations, again =)

cikgu ganu said...

owehhh .. comey sgt both of u ! ase nk kawen skrg jgk ble tgk gmbr ni .. kihkih .. tahniahhh !

ayu iwan said...

Comel nya... Tahniah Irine... =)

Ms Naddy said...

love ur dress! so sweet n baby2 gitu ;-)) congratz on ur wedding day.

Archeen said...

Wahhhh, beaautiful wedding...congratz darling....p/s nak tanya...kat mana nadia dapat Chiavary chair kat melaka? penat akak cecari kat melaka..tak de pun yg leh supply :(

Kieka said...

suka entry nie walaupun panjang lebar , tapi ada mesej yang nak disampaikan , btw kak irine cantik sangat dengan dress baby blue tu :)

nabila azmi said...

sweet la =)..
wish to be lucky just like u..

slm rmdhn..n slm syawal yang bakal tiba=)

Atiqah Adnan said...

wedding irine perfect sangat.. macam yg irine idamkan.. masa akk sampai irine tengah makan.. hee~ hubby akk suh datang salam n dia snap pic.. tp akk segan sgt coz ramai yg tgu turn nk bergambar dgn irine.. ^^

tak sangka uma kta dekat je.. akk pn outdoor sesi kt pantai pengkalan balak.. tu yg plg dekat kot.. mulanye nk ke pekan masjid tanah..ala-ala nostalgia gitu.. haha tp malas.. sbb penat kan jadi panten..tak sabar nk rehat.

congrats irine!!! happy for u..

cikgu ganu said...

sedap nye tgk .. hihi


nak jimatkan minyak kereta x ? cuba ni ..

lavenderlover said...

sweet la korg ber2 ni..hehehe

Cik Meot :) said...

comel nyaaa :D

Norzatul Nabihah said...

ala...sweetnye akak...kite nak kawen gak la camni...hihi.(gatal)...semoga bhgia ke akhir hayat kak.. =)

dEdEQ dE wIshEs said...

TAHNIAH IRINE ..

SUBHANALLAH .. SWEET SGT KAMO2 BERDUA .. CUTE ..

SEMOGA BAHAGIA YEA DIK .. ^_-

nurhasnatulnabila said...

cantik gak baby blue

aira shahira azmi said...

kak irine..hope sudi baca..ni untuk kak irine
http://airashahiraazmi.blogspot.com/2012/09/irine-nadia-marcello-today-is-your.html

Cik Puan Izan✿ said...

pic yg last sekali tu cantik...mcm ada cerita di sebalik gmbr tu...

Mama Qadida said...

Tahniah irine! So sweet of u!

Pelangi Biru said...

kak irine , cincin kite same lhaa . haha . kbtlan pttrn pon samee ,

Syera Begam said...

Pls PM me contact no Ric Rinaldi.. tq

syeraan@gmail.com

dzafira said...

Happy 1st anniversary buat irine n suami.. Moga kekal till jannah... :)

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in