http://irinenadia.blogspot.com/

Part 3 : My Bridesmaids


Assalamualaikum wbt.

Rasanya belum terlambat tuan punya blog ni nak wish selamat berpuasa dan selamat menyambut kehadiran bulan Ramadhan kepada semua pembaca yang beragama Islam. Alhamdulillah syukur ke hadrat ilahi, tahun ni Irine dah dapat berpuasa berdua dengan suami tersayang ^_^ Sempat jugak kami merasa berpuasa dan bertarawikh bersama-sama.

Rasanya macam susah pulak bila create entry part by part. huhu. Takut akan meleret sampai ke part berapa tah. Sementara menunggu gambar-gambar daripada official photographer, Irine selitkan dulu cerita tentang my bridesmaid masa majlis perkahwinan hari tu. Bridesmaid a.k.a dayang-dayang pengantin! hehe Nak diikutkan, sebenarnya Irine ada 9 orang bridesmaid. 9 orang ni diberi amanah ikhlas untuk mengangkat dulang-dulang hantaran Irine yang kesemuanya ada 9 dulang. Yang bestnya, semua bridesmaids Irine suruh je pakai baju apa-apa asalkan mengikut tema colour pink. hehe. (sebenarnya nak save budget tu..hukhuk!) Tu yang macam-macam corak bebas terhasil tu. hehe. But i love it! Colour semua nampak meriah. 

Plannya, Irine suggest setiap seorang daripada mereka angkat dulang hantaran masing-masing dan bawak turun dari atas bilik Irine. Akan nampak lebih cantik dan tersusun kalau macam tu. Barulah semua orang kenal mana dayang-dayang yang comel kiut miut tu.hehe. Tapi plan A bertukar ke plan B, disebabkan hantaran-hantaran Irine agak berat untuk dipegang melebihi 3 minit :p Risau kalau bawak dari atas, diorang dah tak larat nak pegang silap2 hantaran bergolek ke bawah dengan dayang2.haha. Yelaa, semua yang tukang bawak tu size comel-comel belaka :) Then, Irine ikut cakap mak yang kesemua dulang diletak dan disusun siap-siap terus dekat bawah. Rasa serba salah pulak sebab diorang tak pegang apa-apa seperti yang dijanjikan oleh Irine sebelum ni T_T

Bridesmaids ni semua Irine pilih berdasarkan tahap keakraban persahabatan mereka dengan Irine.chewah. Ahakssss! Ada kawan since sekolah rendah, sekolah menengah, Uitm dan yang bestnya ada kawan yang kenal daripada alam maya, "friendster" yang mana kami tak pernah jumpa langsung face to face and this is the 1st time we met in real life. Sweet kan? aah Irine sendiri rasa sweet pulok :p Jumpa first time di hari perkahwinan sahabat sendiri. Kalau boleh, saat-saat bahagia seperti ni Irine nak semua kawan-kawan rapat Irine ada sebelah di Irine. Sama-sama kongsi perasaan macam ni sekali seumur hidup. Even macam mana keadaan yang melanda sekalipun, kita perlukan sahabat-sahabat begini dalam hidup selain family dan suami. 


All my pretty bridesmaids :)

My pengapit, Sara, Dr.Anis yang baru je seminggu balik daripada Mesir, Mira Uttika kawan yang sangat rapat dalam dunia alam maya, Lisa, Ieja, & Intan kawan-kawan rapat since sekolah menengah dan kawan-kawan uitm yang sangat sempoi iaitu Nad, Jia dan Nawra. Semuaaa kawan-kawan yang pernah study dan hang out together2 dulu. Rindu semua tu :')

Before majlis, Irine dah bagitau semua kalau boleh datang awal sebelum waktu nikah. Tapi tau-tau je lah, bila tengah nervous waktu sedang dimake-up kan tu, semuaaa perkara lupa. Tertanya-tanya jugak, manalaaa diorang ni tak datang-datang lagi. Dah rasa macam tak best dah bila tak jumpa lagi batang hidung sorang-sorang. Yang ada dengan Irine time tu ialah my pengapit, Sara. Dia laaa yang tolong-tolong Irine daripada sebelum majlis sampailah selesai majlis :') Tq Saraaaaa! Nanti kita belanja jam Fossil yang awak idam-idamkan tu :P hehe. Seingat Irine, 10-15 minit sebelum kena panggil turun bawah, tup tup ada sekumpulan perempuan-perempuan cantik masuk dalam bilik. Tengok2 diorang datang. Haaaaa..suasana time tu? Opkossss lahhhhh meriah,bising dengan gelak tawa kepoh diorang! haha. Bila jumpa kawan-kawan kita sendiri yang sanggup datang majlis kita, rasa macam terharu sangatt. Terusssss pelukkk mereka ketat-ketat dan rasa macam taknak lepas.
Photographer suruh buat buat free pose time ni. Tau tak diorang semua buat gaya ape? Tak terfikir pun diorang plan nak buat trademark "gigi rabbit". hewhewhew! Sumpah tergelak-gelak time tu ;p 

P/s : Tapi nampak macam suami sendiri je yang betul-betul buat trademark gigi rabbit. haha.

Suke gambar ni semuaaaaaa! :) Korang memang best sangatt!
Harap persahabatan yang kita semua bina, kekal sampai bila-bila. Normal laaa kalau sepanjang kita semua kenal, ada berlaku perselisihan faham ke, gaduh ke, bermasam muka ke. Tu semua normal. Asam garam dalam persahabatan, mustahillah tak jadi semua tu kan. Semua tu membuatkan kita semua lebih matang.

Timbul rasa sayang dan rindu yang membuak-buak bila tengok gambar-gambar atas ni.
Rasa besttt bila semua pelukkkkkkkk :')

Pengapit Irine, Sara ialah kawan uitm Irine (girl yang pakai pashmina sebelah Irine dalam gambar kat atas). Kami classmate and seingat Irine pada awal-awal semester dulu kitorang tak berapa rapat sangat. Sara is the top student dalam kelas and ramai lecturer suka dengan dia sebab dia sangattttt baikkk, rajin buat semua kerja, pandai, geniusss! haaa tu laa dia. hehe (bukan bodek, tapi tu lahh realiti). Jadi rapat since Irine nak pindah. Time tu selalu laa contact2 dan time tunang Irine tak tau kenapa Irine pilih dia jadi pengapit Irine. Sara pernah jugak tanya, kenapa Irine pilih dia jadi pengapit sedangkan ramai lagi kawan yang sesuai. But i have my own reasons why i chose her :) Rasa macam nak suruh dia jadi akk ipar sendiri pon ada! haha.


Sahabat-sahabat baik ini diibarat seperti dahan-dahan yang mengeluarkan daun, di mana pohon hijau yang mempunyai akar tunjang (keluarga) sebagai tempat kita bersandar dengan harapan dan kasih sayang, dan dahan-dahan dengan dedaunan yang mekar hijau ini (sahabat) pula memberi perlindungan untuk kita berteduh dari segala terik panas kesedihan. Jadi bersyukurlah dengan orang yang berada disekeliling kita dengan mendoakan yang terbaik untuk mereka :')


Gaya peace limited edition dari Irine :D

Last but not least, tq so much sahabat-sahabat yang sudi datang meriahkan lagi majlis aritu :) Memang korang la yang banyak memeriahkan dan mewarnakan lagi majils haritu, so colorful dengan gelak ketawa dan keriangan macam kanak2 Ben 10. haha

InsyaAllah panjang umur dan ada rezeki, aku pulakkk yang datang kenduri korang
bawak Irine's @ Amirul's  junior :'D



Next episode : Reception!
bersambunggg~~



51 comments:

onie said...

persahabatan la yang mengajar kita erti kesenangan dan kesusahan,love you irine :)

Rara Nasiha said...

So cute bridesmaids semua! hihi. kawan sejati kekal sampai bila-bila. Insyallah :)

didie noxious said...

may ALLAH bless u n husband :)

andynurehanadibahrahim said...

irinee :) jgnlah simpan entri kahwen lama sgt tak larat nak tunggu dah ni . haha

haz said...

comelnye irine.. si gigi rabbit~ hikhik
haz pun ada gigi rabbit gak taw! hahaha >.<

Nurul Mazni Sawal said...

tahniah irine for ur wedding.. walaupun dh ucap kat fb irine.. still nak ucap gak.. Semoga berkekalan n semoga barakah penyatuan dua insan nie.. amin!!! persahabatan yang terjalin ni indah sangat.. semoga tidak terputus silaturrahim nya :)

@ShafyqOnlyy said...

atoto SWEETnya :)

Crafty Nieya said...

waaaah.untungnye akak.meriah gile !!!
bestnye !akak,kenape akak nie comeyl n cantik sangat?cer bagi tips sikit.ekekekeh :D

Crafty Nieya said...

akak yang comel !
akak yang cantik !
:) :D

aida azira said...

sambung lagi.. grrrrr...
xsabar tunggu kak irine's junior.. he3

selamat berpuasa :)

ieqa said...

Irine's @ Amirul's junior?
Ehem ehemm dah berisi ke? Hihi
Salam Ramadhan Irine dan husband :)

Misz Mieza said...

Bestnya tengok.. Meriah betul kawan2 semua datang.. =)

Rabi'atul said...

cute semuanya..alhamdulillah..

Nadia Elena said...

best tengok gambar2 kat atas ni. rasa macam ada kat situ sekali. memang happening lahhh Irine & the bridesmaids..terbaik!!! =)

mizz tieqa said...

tahniah irine...u looks so ohsem...happy jer...semoga menjadi seorg isteri yg solehah di sisi suami terchenta..Aminnn...=))

nizatus syahida said...

tahniah irine..sweet sangat..

Nisa Kay said...

heee bersambung lagiii ahahhaha

amal said...

aah , sara the best!

saraa baik sgt , dia yg tolong carikan transport utk amal n kwn2 nak balik , Thanks saraa! <3

asyiqin nasir said...

this is why friends is very important.heeee....

tahniah irine

Miss Sue said...

irine !! .. bestnye majlis irine .. member semua berkumpul :') ..semoga kekal ke akhir hayat yea :D

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Comel pose gigi rabbit tu :B

hehehe :D

miss nia said...

wah.. so sweet.... bestnyer.. nk bwk amirul junior?? huhuhu.. best22... mesti tiut btul anak korg nnti... amin.. semoga semuanye dipermudahkn... :)

adiba ramli said...

congrates irine. dah pregnant eh :) mesti comeyyy

ainwaheeda said...

comel! comel! comel! wahh i like pink.. nampak sangat soft.. =D

iEdA said...

sahabat lah yg akn sentiasa menceriakan hidup kita ni...congrats irine...tgu smbungan plak

ReeneeRaaid said...

you look sooo pretty :)

reeneeraaid.blogspot.com

aini shahroni said...

mabruk ya akak :-)
rasa nak nyanyi lagu maher zain..
barakallahulakuma~~

sakinah tarmizi said...

kadang-kadang kita rasa selesa dengan seseorang tu walaupun baru je kenal sebab sekepala kan ..
btw I like ur pic and story :)

Atiqah Wadiah said...

hehe~shbt sy pon meriah..tetiba x sabar nk kawen..hik3

Riena Haiqal said...

sangat2 meriah bila sahabat2 kita datang di majlis kita... (^_^)
salam ramadhan dn selamat menjalani ibadah puasa Irine dan suami.. (^_^)

♥♥szumika sakni♥♥ said...

salam ramdhan irene...cantik sgt...happening n sweet...:)

Hunny Kitty said...

hehehehhe sama somel n sporting ngan perantin~

Huda Luna said...

salam ramadan sayangg!

memang best perasaan bila kite dikelilingi kawan kawan yang tersayangkan. dah tu semua comel comel manis manis lak tu

yay! nnt dtg wedding huda bawak irine's and amirul's junior tau ehe =P

Sabar said...

tahniah Irine..semoga diberkati.
baru2 ni tgk Irine kt rancangan rtm generasi Y..kalau tak silap..hehe

Secrets of A Teenage Girl said...

suka sangat tengok gambar2 irene. cantik!
tak sabar nak tunggu part yg seterusnya ;)

Aida Jelita said...

suka tengok wedding awak

siti said...

nampak bahagia je korang..:)
wahh irine n amirul's junior?heee.. xsabo nak tengok..

budak kidal said...

nanti kahwin nak suh irene angkt dulang la pulak. hee

Cik Anis said...

best tgk irine n kwn2 :)

Shasha Mohamed said...

Tahniah dan Selamat Pengantin Baru :)
Comel2 sumernya.
Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat ;)

LaLa mhdnor said...

best kan bila semua sahabat kawan teman dapat hadir time perkahwinan kita :')

eda_ej said...

slamat pengantin baru n slamat berpuasa.. =D

nahunabila said...

wahh meriahnye! mmg best kalau semua kawan2 dtg wktu wedding kita :)
tak sabar nk kawen..kikiki

Erra Kyra said...

C
O
M
F
I
R
M

ar

xde
harapan
daa
jadi
pengapit
irine
hukhuk

haaaaa jadi pengapit baby irine laaa! =P moleyh?

nouveaucloset said...

seronoknya tgk irine dgn kwn2.
semoga bahagia selalu disamping kawan2 dan suami tercinta :')

Boni Kacak said...

kenapa gambar saya tak ada dalam tu??

cplud miera said...

suka tengok irine senyum. cantek sgt :)

Pinkbubblegumprincess said...

woww....meanriknya...gambar kawin ramai besties yang datang!! best3

TeTerBanG said...

frenzship... one of the important element to get a happy and enjoyable life. sis irine...i pray for ur happiness forever with ur beloved husband :)

RawsoulArt Photos said...

cantik sangat....selamat pengantin baru...bulan puasa ni kejar pahala sebagai seorang isteri..jom kawan-kawan FOLLOW blog saya...uolls memang best...: http://rawsoulart-photos.blogspot.com

melati_jelita said...

ehhhh..pengapit u sara sabri??

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in