http://irinenadia.blogspot.com/

Nikah 29 June 12 : Adat Lafaz Sakinah


Assalamualaikum. 
Hye semua yang masih membaca blog Irine ni daripada zaman  single sehinggalah zaman sudah dimiliki. ewahhh...huehuehue.

Alhamdulillah, dah masuk 5 hari berkahwen, tapi perasaan pengantin baru tu masih membuak-buak. Rasa macam tak puas dan rasa macam nak kawen lagi sekali! hiksssss. Memang akan kawen lagi sebenarnya hari Sabtu ni.hehe. Hari Sabtu ni ada majlis bertandang untuk belah lelaki pulak di Perlis. Doakan agar segala urusan dan kenduri di sana berjalan dengan lancar.

Meh nak cerita sedikit, perasaan lepas kawen memang best dan seronok. Hari-hari suami ada dekat sebelah Ada tempat mengadu, tempat berlawak gelak-gelak, ada peneman time makan, dan yang paling best dah ada imam sendiri dalam waktu solat :') Ya Allah, perkara yang dah lama Irine inginkan dalam hidup. Sembahyang berjemaah bersama-sama suami. Syukur Ya Allah... :)


Picture credit to  
Fakrul Loy Photography

Okeh okeh, yang lain tu cerita untuk entry seterusnya k. Yang sekarang ni, Irine cerita dulu serba sedikit time majlis nikah Jumaat malam Sabtu lepas. "Lafaz Sakinah". Pernah dengar tak adat lafaz sakinah sebelum ni? Bagi yang tak pernah dengar and belum tau apa adat tu,Irine bagitau sikit2 yang Irine tau. Lafaz Sakinah ni ialah proses penyerahan anak perempuan kepada lelaki yang bakal menjadi suami kepada anak perempuan. Tak silap Irine, adat lafaz sakinah ni ada dekat Melaka dan Johor je. Tapi negeri lain tak tau ada ke tak. Setakat ni dua negeri tu je lah yang Irine tau.

Bagi tempat Irine sendiri, selepas selesai dinikahkan, Tok Imam akan memberi 2 skrip yang akan dibaca oleh ibu pengantin perempuan dan pengantin perempuan itu sendiri. Moment ni ialah antara yang ditunggu-tunggu oleh semua orang sebab time ni lah ramai yang akan readykan tisu.Motif tisu? Sebabnya saat lafaz ni dibaca sangat menyentuh hati. Dan kalau nak tau, seminggu sebelum nak nikah, mak Irine dah pesan dengan Irine yang dia taknak baca lafaz tu. Dia takut dia nangis nanti. Time tu Irine senyum nakal je lah depan mak, sebab saat ni berlaku sekali seumur hidup. Dan bila lafaz ni dibaca oleh mak Irine (time ni tok imam suruh ibu genggam dan jabat tangan anak perempuan dia), Mak Irine tak keluar suara. Sempat keluar suara yang jelas dan kuat masa awal-awal nak baca "Bismillahirrahmanirrahim" je. Yang selepas tu, suara dah hilang sebab ayat dalam skrip tu menyentuh hati and kalau siapa-siapa baca memang automatik akan sebak.

Time mak baca tu, Irine sendiri dah start menangis. Sedihnya Allah je yang tau. Yelah, mak nak menyerahkan anak bongsu lada dia kepada satu-satunya lelaki yang akan menjadi suaminya kelak :') Air mata semua keluar. Dan bila mak selesai baca skrip dia, giliran Irine pulak nak membaca lafaz tu. Ya Allah, time ni serius dan secara jujurnya Irine dah tak fikir make up akan cair bila kena air mata. Apa nak jadi, jadilah. Emosi sedih menguasai diri time ni :'( Irine baca lafaz tu dengan nada yang sebak, dah takde cover-cover suara ayu. Suara serak dan bergetar keluar dari mulut Irine. Terfikirkan sepanjang 20 tahun mak jaga Irine dengan baik and tak pernah mengeluh... Skrip lafaz tu pulak panjang..lagilahhhhh sedih and lambat nak habiskan bila suara terketar-ketar nak baca :") Akhirnya selesai, dan Irine dan mak berpelukan..Dan Irine sempat bisik dekat telinga mak yang Irine minta maaf.......

 
Picture credit to My Official Photographer
Subhi Karim
boleh click nama kat atas untuk LIKE page dia :)

bersambung......


163 comments:

ieqa zulaica said...

sekuel lagi.. congrats irine! wishing u happy ever after.. Aminn... :)

laskar pelangi said...

Tahniahhhhh dik Irine:)
Semoga menjadi isteri yang solehah.Cepatcepat dapat baby comel.Hihi:)
Mestilah sedih ibu kita yang jaga dari kecil nak bagi tanggungjawab dekat suami kitakan...Uhuuu -__-

littleplumcandy said...

http://www.youtube.com/watch?v=Dr5NYADFofc&feature=related
dedicate kat akak..insya Allah dirahmati selalu:)

syAzAnA said...

haish, nak tisu, akak pulak yg nak nangis ni dik. :(

Sheeszshira Shiraz.... said...

Dah baca rasa sedih...tak tahu mcm mana klu bila berdepan dngn keaadan akad lafaz sakinah ney..Kat terengganu tak de akad lafaz ney..

Tahniah dear Irine Nadia...Semoga perkahwinan Irine dan suami berpanjangan hingga ke akhir hayat...

Xderk video nk tgk jugak..hehe

Crafty Nieya said...

alololo..sebak pulak kite bace..heheh..alaa..bersambung pulakss..kite tunggu !hehee..hee..tak tahulah nanti kite macam mane nak bace skrip tue..agak2 belum bismillah dah sebak dulu kott..hee..tahniah akak ! :)

CekbOlat-bOlat said...

tak sabo den nk khwin ni ha,. ekekee :)

klau bolat,mybe mcm tu jgk.. sdih mama serahkan anaknye :'(

Fienazzuki said...

fienaz tak pernah dengar...
tapi fienaz boleh bayangkan mmg sedih...
now pun dah bergenang....
kalau dengar ayat,tak tahu lah...

CekbOlat-bOlat said...

tak sabo den nk khwin ni ha,. ekekee :)

klau bolat,mybe mcm tu jgk.. sdih mama serahkan anaknye :'(

so said...

syahdunya irine...moga perkahwinan diberkati Allah s.w.t...
amin

averageofseptember.blogspot.com

tyra hairom said...

selamat pengantin baru irine :) semoga berbahagia disamping suami tersayang. btw perlis kat area mane ? hee

Nur Fazrina Hadi said...

Tahniah Puan Irine :)
Teringin nak tahu kandungan skrip lafaz zakinah tu.hehehe.
Tak sabar nak tahu entry seterusnyee.

♥nurul♥ said...

okay.kite yg baru baca ni pun sebak irine

Rabi'atul said...

congrats,irine..mga bahagia hingga ke syurga...

AmirahSM said...

irine, tahniah dik. akak bru tau adat ni. sabtu nanti akak nk tgk irine ;)

Syahirah Mulberry said...

selamat pengantin baru kak Irine. I pun rasa sebak bila tengok air mata akak mengalir,

nabella said...

aduh! kenapa sy pulak yg sedih ni sis. btw, tahniah :)

diadiamok said...

tahniah irine.. sedih bace entry niee..;') memang dekat melaka macam tuh.. hehehe.. saat2 sedih untuk anak dan ibu.. nwayy.. u look gorgeous !..

onie said...

subhanallah,onie lak yang sebak baca entri kali ni,nasib dalam bilik sesorang,boleh menjiwai entri ni dengan kadar yang over... tape irine,mereka ada lagi...jangan lupa untuk balas budi mereka ye irine...adore u syg :')

wawa abdullah said...

Wawa tahu adat 'lafaz Sakinah' ni pun tym wedding my cousin kat Johor aritu..seriously sangat sedih even kita yg dengar ni pun duk sama menangis..hukhuk

btw, selamat pengantin baru sekali lagi irine..semoga menjadi isteri yang solehah and berkekalan sehingga ke syurga.. :)

sofia adila said...

kenapa sikit sangat ?! tak puas nak baca :((

sofia adila said...

kenapa sikit sangat ?! tak puas nak baca :(

Shawl's@ayucinta said...

sedihnya baca..

kak ayu dulu x dak semua ni...just lafaz depan abah je..mintak izin nak kawen..time tu pun memang sebak dan sedih jugak..

Nur Adilla said...

ya Allah , dilla yang baca entry irine nie pun bolee meleleh air mata , nie kan irine yang lalui benda nie kann . huhuu , tapi takpe, air mata gembira kann . yelaa , nak serah anak perempuan bongsu dekat suami . anyway , hope majlis bertandang dekat perlis berjalan lancar ! dilla study sana, tp now tengah cuti . huhuu, kalau tak , bolee menyibuk dekat sana . heuheuu ^^ tahniah again :') semoga jadi isteri yang solehah ye sayangg :)

may Allah bless both till Jannah, and a whole family . aminnn .

Wanifina Azizan said...

Saat lafaz sakinah. ='(

Farisya Anastasyia said...

tahniah ye irine :)..
moga bahagia ke anak cucu :)
wish both of u full of happiness :)
do follow my blog jgk taw ..
farisyaanastasyia.blogspot.com
tq :)

Syuhada Nasya said...

menyentuh hati :'(

Atiqah Wadiah said...

alololo irine..comel je :)

DoRaEmoN LuRvE said...

Ya Allah, baca pasal cerita kak Irine nih pon, dah sedih dahh. Btw, congrate kak!!

Cikgu Vina said...

assalamualaikum..hai dik rin..nape x suh aizul je amek gambo..hehe

Farisya Anastasyia said...

tahniah irine :)

dee said...

tahniah :)

izreen farah said...

akak bce irine pnye post pn trharu n trmenangis..:') tahniah ye irine..smoga jodoh irine brkekalan n bahagia brsama suami smpai ke syurga..:))

Boni JLL3 said...

entah macam mana lah rasanya bila dah kahwin nanti kan.. teringin juga merasa sebenarnya... apa2 pun, tahniah ye awak

izreen farah said...

trharunye bce ni..:') tahniah irine..smoga jodoh irine brpanjangan n kekal bahagia hingga ke syurga..jadi isteri yg solehah tau..:))

Wany said...

Okay saya pn nanges gak. Aha congrate irine ! :'D

fieha said...

tahniah irine..selamat pengantin baru..sebak baca entry ni..tp mmg kat perak xde pon adat lafaz sakinah ni..1st time denga..
ape2 pon..semoga pernikahan irine dengan suami berkekalan hingga akhir hayat..aminn.. :)

Cik Tomato said...

Selamat Penganti Baru! Hehe, Tahniah Puan Irine kerana sudah menjadi seorang isteri :)

Semoga kekal bahagia bersama suami tercinta hingga ke syurga ♥

Hehe, nak komen jugak ni .. last month sepupu saya nikah di johor and dia pn lafaz nikah sakinah ni. Memang touching tapi itu lah kan, sekali seumur hidup je lafaz ni .. Nanti kalau time yeen pun nak macam ni lah tapi bilakah? Hehe ~

✿~nuriman~✿ said...

assalammualaikum...tahniah kak irene.. sya doakan akak bhgia sampai akhir hayat..lambat wish laa sori =) selamat menjadi Puan Irene! hehe..

ika said...

baca entry ni je pun dah sebak syg :)

ika said...

baca entry ni je pun dah buat ika sebak :)

✿~nuriman~✿ said...

assalammualaikum..selamat pengantin baru kak irene! semoga bahagia sampai akhir hayat..dan selamat menjadi Puan Irene..hehe =)

eZmALiZa said...

u know what irine, kak ezma pon rasa sebak baca entry irine nie... insyaALLAH kita jumpa sabtu ni ok? :)

Miss Sue said...

tahniah irine :) teringin nak kawen muda jugak... semoga bahagia selamanya irine. :D rindu time irine single ..

arkuchik said...

salam irine. saya secrete admire irine. first at all sya nak ucapkan tahniah buat irine dan suami. semoga hubungan korang akan berkekalan dan bahagia hingga syurga. amin. sweet sangat. alhamdulillah.. ;)

MamaEma said...

firts time dgr..tahniah irine...

Rara Nasiha said...

Irine, tahniah. boleh bayangkan perasaan Irine time tu. mesti sebak. :)

KasehkuAyu said...

Baca ni pun da ase sedih.luhuu tahniah dik..barakallah fik atas perkahwinan..doakan akak bertemu jodoh gak

AnisSa said...

slmt pengantin baru irine. Moga bkekalan hingga ke akhir hayat, ameen ;)

dhiya wardah said...

saya baca nh pon da sebak rasa nyaa ..
masa akk cakp dekat mak akk mitak maaf 2 ,menitik air mata saya :'( hehee
tahniah kk :)

Diya Edhayaa said...

slmt pgntin baru , irine dan amirul.. smga bhgia hgga ke syurga.. amin~

Nyamuk Terbang said...

20 tahun??eh umur irine sma sy ker??sdap jer pnggl kak irine sblm nie
-.-'

mia Olive said...

can't wait 4 da next entry...please tulis panjang baru puas nak baca..=) tahniah Irine!

AzelahSaupi said...

orang lain happy bace , tp aku sedih bace entry ni . btw tahniah irine :)

♥fatenn meera♥ said...

rase nk nages gak bile bace..

WANA said...

syahdunya.. kat sini xde..
klu ade time tu konpem nanges jugak hehe

Cik tikah said...

tahniah irine :)

Acik IeyMah said...

hukhukhuk..sayunya hati.asa nak teyak jugak. :'( semoga irine bahagia dunia dan akhirat hendaknya :)

Jue Derella said...

nanti kawin, nak tinggal ngan mak bleh tak? Huhuhu

piccione blu said...

selamat pengantin baru irine :)

piccione blu said...

selamat pengantin baru irine:)

nurul munirah said...

assalamualaikum. . .tahniah kak irine. . smga jd istri solehah k. . .smg bhgia smp syurga. .

Wawa.Wafiyyah said...

baca entry irine pon dah sebak..inikan pulak kalau ade kt situ..tahniah dik..:-)

IEQAH said...

aishhhhh ieqah baca entri ni pn rasa nk nangess ^^

Dilakochan said...

Klw nikah dkt belah2 johor mmg org tunggu lafaz serah anak ni.. Mmg sedih sgt..

ummuhanie said...

congrats irine .. kt perlis bla plak? slmt dtg ke perlis .. slmt jd org perlis .. ummu doakan smua berjln lncr ..

elinaomar said...

sangat sebak.tahniah irine.moga berkekalan hgga akhir hayat :)

Zu imani said...

comel muka akak masa nanges..huwaa...

ShiKa SenGaL said...

irene tahniah..!!! awk sgt berani untuk memasuki dunia perkahwinan even umur yg sgt muda ^^ yup..agree adik sy kawin bln 12 thn lps mmg ad lafaz sakinah..mmg btol siap ad tacing2..blom ad rezeki sy lg kot nk kawin nak merasai lafaz tu bagai..bru 23 hahaa :) btw boleh sy tau hbby awk tu umur bape??semoga berbhagia spnjg hyat..good luck in future :)

imantizz_truper said...

lafaz sakinah? first time dgar...dekat Kedah tak ada semua tu..

mc laa said...

tahniah akak ,.... teringin nak bace lafaz sakinah nie ...

De' Nurul said...

Nangis i baca :(

LoVilLEa said...

hye irine,,assalamualaikum,,,,,tahniah.,,semuga masjid yg didirikan berdiri teguh.....papun gud luck in ur future wif husband....n eppy selalu..

shariza azemi said...

Rasa mcm nk nangis baca entry trbaru dr irine ni.org yg bca dh sedih tmbah la tuan bdn yg hadapi nya kn.apa2 pun selamat pengantin baru dan jd la isteri yg solehah,taat pd suami,dn yg pling pnting semoga kekal hngga akhir hayat.AMIN!

Muhamad anuar Marsib said...

Tahniah.. nanti kirim salam dekat hubby..

iEdA said...

congrats irine...bc neh pon da rasa sedih...

Liyana Z said...

Congratulation Irine on your wedding. Alhamdulillah..live happily ever after! :)

Datin Tuu said...

akk baca pon, blh ngs syg :) anyway akk tak pduli. kalau turn akk nnt, even n.sembilan tak buat, akk nak jgk rasa pglmn irine rasa :) tahniah syg :)

Nazrul Ashraff said...

ya Allah. baca pun dah nak nangis. lagi la kalau ada kat tempat kejadian

::cik asha:: said...

selamat pengantin baru Pn Irine...hehehe..dh jadi puan dh..

Nur Amalina Razali said...

sedih sampai meleleh air mata. huhu dekat kL takde pulak lafaz sakinah ni. kalau ada confirm air mata satu baldi :'(

Natasha said...

kite yang bace post ni pun da kua air mate sebak..inikan pula orang yg mengalaminye kan.. (; *tears

anyway, tahniah irine..semoga bahagia hingga ke syurga~ (=

Qaseh Qhaleesh said...

=)) tahiniah Irine :))
cik Qaseh yg tak kawen lagi ni pun boleh sebak .. even bce entry Irine ni je ...

widiea azira said...

post la skrip dy nak try baca. .hehe nk ambk feel nikah

Liyana Rahim said...

yana pon sebak jugak baca entry nie..
btw jd isteri yg solehah ya dear.. Aminnn...

Alynn Nyzaa said...

comel! :D

ielaSuhailah said...

hehehe.. congrats... irine tukar2 la status kat tepi tuh dri engaged to married... heheheheh

Huda said...

aah lafaz tu asalnya dari johor. Kat melaka pun dah start yea..Tapi masa akak nikah dulu, imam/tok kadi kata takyah baca..Nasib baik, bukan apa..akak takut tak boleh control keadaan, sebab akak tau memang sedih2 sangat..

Norayu Yusof said...

tahniah kak :)

shoe_lai_lee said...

bca pun dh rsa sedih..doakn giliran sy pula nanti..insyaAllah :)

Taty Hasbi said...

Tahniah Irine. Awk sbaya adek pmpuan sy rpanya. Best tak kawen muda?? lg2 dgn plihan hati sndri kan...smoga awk brbahgia sntiasa ye. Sgt tacing bace entry kali ni. Lafaz sakinah???? tak pnh dgr pn skrip dia cane tp pnh dgrla psl ni. Taktau plak kat melaka pn ada, ingatkn johor je. Sy bkn org jhr,tp sy org sbh/srwak.Rsanya kt sne pn takde lafaz2 sakinah ni suma. Bergenang dh air mata ni sambil baca td..sedih tp trut bhagia dan gmbira. ^_^

queen qifa said...

=')
Congratez Irine....Semoga berbahagia selalu bersama suami :)

Riena Haiqal said...

tahniah Irine... sedih juga bila baca entry di atas.. bole bayangkan betapa sedihnya mak awak nak lepaskn awk.. part paling sedih saya baca bila awak sempat bisikkan kat mak awak yang awak minta maaf..

baby lydia said...

tahnias n slmt menjdi isteri org..btl hanya jb dgn melaka jek de wat lafaz sakinah nih..negeri len memng x de.sbb dya org jb..

:: Riri-Fatieha ::~ said...

yup, dekat melaka memang famous dgn lafaz sakinah ni... jgn kata pgnting dgn mak pgntin, org2 sekeliling yg dgr tu pun blh nangis bila dgr...

ain dzaya said...

sikitnyer gmbar..ta puasss....

Supermak said...

tahniah khairin nadia..my personal opinion..u'r too young to get married..but, semua pun dah ditentukan oleh Allah...dah jumpa org yg paling sesuai nak tunggu apa lagi kan??..so semoga berbahagia sehingga ke syurga...(kawin awal shud get matured awal jgk tau..in EVERYTHING u got what i mean??.)

shera haifa said...

ada video x irine? kalau ada letak laa nak tau gak cm ne lafaz sakinah tu..;)

fathiahRAIHANA said...

I've been reading this blog since 2009 lg, tapi tak sgka tuan blog ni dah jadi puan pun ^^ tahniah irine. Selamat Pengantin Baru :) moga smpai ke syurga.

Aida Jelita said...

bestnya ade imam sendiri

haLyZaQiut said...

Yup, Johor pon ada...last week sepupu saya kahwin...masa dia baca lafaz tu, semua org menangis teruk giler mengalahkan pengantin...mmg sebak sgt2...x tau nape....parent pengantin sampai menggigil2 suara time baca tu menahan sebak...

cikpingu said...

tahniah si comelll... sebak kot time nk baca 2.. bce entry ni mmbuat kn bulu meremang skali lg..

cintahati said...

tahniah irine...semoga kekal ke akhir hayat..

DayaYaacob said...

congrate irine nadia :)

AsH ShiKaNo said...

congrates :)

keyboardkecik said...

lompat si katak lompat

kusyi said...

tahniah kak irine!! :))))

nurdani said...

tahniah dah pun jadi puan. sebak jugak bila tengok gambar irine nangis tu.hehe

Mooniqueen said...

MQ terus mengimbau 2 tahun lepas masa akad nikah... MQ orang Johor dulu tgk org baca pelik knp nangis..bila sendiri berada ditempat kejadian, baru tau sedihnya... Congratulation dear...

aNereO UsitHe said...

sdh m'bca entry irine...btw, selamat menjalani kehidupan baru :)

khairul akmal bin azman said...

untung si suami!

bagai pinang d belah dua.

cik mun said...

tahniah~~
semoga kekal ke akhir hyat dan bahagia bersama yang tersayang..

TeTerBanG said...

hsband akak org perlis? sy plak dok kedah. dekat sgt dh tue kalu nak p meyibok kat knduri akak. udah laa x dijemput kan? haha.. ok2. congrate yaa kak irine. moga bhagia selalu :)

Love!sCh!ntA said...

waaa...mcm best je lafaz sakinah.
t'ingin jgak la buat cmtue.... ayat2 nye cmne ekkk?

Miss FF said...

yup, lafaz sakinah memang menyentuh hati & buat orang yang dengar rasa sebak... waktu cousin kawen dulu, kat johor la.. mak pengantin aka mak sedara tak leh nak baca pun lafaz sakinah tu sbb sebak yang amat. At last adik pengantin perempuan yang tolong bacakan.. waktu tu dua2 menangis.. tetamu pun rasa terharu.. huhuhuhu..

waniey said...

taniah irine, smoge bhagia sepanjang hayat :)

waniey said...

taniah irine, smoge bahagia ye. biasalah mak nak lepaskan anak, memg berat. :,)

Ain said...

irine buat ek lafaz tu???saya yang membaca ni pun terasa sayu...saya pun maybe akan rasa apa yang irine rasa..sebab saya pun anak perempuan tunggal jugak..ayah saya orang melaka...aduh...sedihnya nanti..

apapun saya ucapkan tahniah dan selamat pengantin baru untuk irine dan suami..semoga berbahagia bersama hingga ke akhir hayat...

daya jamal said...

dear , kite sebaya . :) macam tak caya awak dah ada suami . em , too semua jodohkan ? tahniah yew ! :) semoga bahagia hingga akhir hayat .

.:MrS cHerRy:. said...

congrates diq..

eee..jeles nyer lah hai..dh kawen..ehh..upload pic lg lah..nk tengok!

Sue Echan said...

tahniah irine..semoge berkekalan ke akhir hayat :)

AmoyCincai said...

selamat pengantin baru puan irene dan suami :)
sebak nya baca entry ni... tak dapat sy bayangkan kalau ianya terjadi pada sy plak... :(

ada x contoh lafaz sakinah 2??
hehee

Hunny Kitty said...

semoga menjadi isteri yg baik~

~♥dieyba_baby♥~ said...

tahniah irine :) sweet sangat, sedey plak baca :)

Mila Aizan said...

Tahniah Irine,semoga perkahwinan kekal hingga akhir hayat n dikurniakan baby yang comel2.Sekali lagi sy ucapkan 'Selamat Pengantin Baru'...

Mila Aizan said...

Selamat Pengantin Baru,semoga perkahwinan kekal hingga ke akhir hayat dan dikurniakan baby yang comel2.Sekali lagi,sy ucapkan tahniah ye...

cynta ieda said...

congrts....selamt pengantin baru...tahniah dapat kwin awal ..heeee
http://hunyieda.blogspot.com/2012/07/giveaway-by-eiqa-ain.html mari join sini..banyak hadiah menarikk

maisarah saimin said...

Cograt Irine. Insyaallah Irine menjadi contoh yang baik kepada gadis2 luar sana :') semoga berbahagia..

maisarah saimin said...

congrat Irine insyaallah Irine menjeadi contoh yang baik kepada gadis2 di luar sana:'( semoga berbahagia

Nur-nba said...

Tahniah Irene.. Selamat melayari bahtera perkahwinan.. semoga kalin berdua beroleh kebahagiaan hingga ke hujung nyawa.. Sayu bila membaca entri ni..

Yanie Ninie said...

Tahniah kak irine :')Selamat Pengantin Baru :-)

NadyaBubble said...

Tetiba rasa sebak jugak, tahniah kak irine :')

sea_lavender said...

Alhamdulillah irine, da selesai suma.. tahniah da bergelar puan irine akhirnya ;) moga bahagia hingga ke Jannah =)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

sebak bace post irine kali ni..kalau kite pn kita rasa kite nangis kot :(

btw ni first time kite tau pasal lafaz sakinah tu.

Yousof said...

Pun selalu terberangan dapat berjemaah sekali dengan isteri tersayang yang sah.. SubhanaAllah mesti syahdu rasanya..

Syukur Irine dah selamat bergelar isteri.. Semoga berbahagia hingga ke syurga.. ;)

fiQRa said...

Tahniah irine dan suami :)
Semoga kalian bertemu di jannah kelak ;')

Kamu sangat cantik irine ^^

hazlin nazri said...

congrats! Moga kekal bahagia hingga ke syurga

Khairul Bariah Salleh said...

tahniah irine...kamu sangat cantik...semoga berkekalan hingga ke akhir hayat...:-)

Nadia Elena said...

sayang mekap..hehe..nanti masa nak nikah xnk pakai mekap la..mesti sebak jugak camni..wuwuwu.. =(

mira maisara said...

memang semua perempuan yg dengar skrip tu pon akan nangis.. apetah lagi yg membacenyer.. sebak sangat ..huuu :'(

BeRRy MuMMie said...

congretz dear.. moga bahagia hingga ke akhir hayat...amin..
salam kenal feel free follow bck

faiz fakhirin said...

Siap sudah menjadi PUAN

Amira is mira said...

tahniah irene..selamat pengantin baru..pasnie bolehla update entry each ur preparation for wedding..x sbr nak tgk hantaran yang cecomel..*yuanasalleh nak tgk untuk update dalam blog..

Solehah Shamsuddin said...

yunk,nk tgk entry full wedding awk,please wt entry ye

nurfarahin ekhsan said...

irine follow la blog fara
kte da follow :)

Azza Afdzal said...

selamat pengantin baru...wah muda ad dh berumah tangga...jodoh di tgn tuhan...tahniah...semoga berkekalan.....

azuraida a.k.a chikyaa said...

congret adik comeyyyyy..sgt sweet tau=)

azuraida a.k.a chikyaa said...

congret syngu..comey sgt

scha_addin05 said...

Congrat kak Irine .
moga kekal hingga ke akhirnya.

ikafantasi said...

congratz irine..
same to me..sy pun org melaka..masa baca tu, tuhan je yg tau sedih macam mana..tp tu la saat yg sweet sgt kan..

amie... said...

siyesly...berjurai dah haa...baru bace blm dgr...huhu...

congrate irine...barakallahulakuma....

✿Sara Mayy✿ said...

congrats irine (: semoga bahagia selalu yeaa ^^

✿Sara Mayy✿ said...

congrats irine (: semoga bahagia selalu yeaa ^^

~ Nurul Nadhirah Norsalim ★‿★ said...

Salam kak irene. thniah kak! :)
xlmbt lagi kan nak wish. semoga akak bahagia with your hubby. Amiinn. Semoga kekal bahagia hingga ke syurga. Amiinn.
neway, music latar blog akak syiok. like like. best kan zikir terapi hafiz hamidun.xsabaq nak baca entry baru akak. :)

evalovevo said...

alamak..akk yg baca ni pon yg tacing ni..T_T

akak lesung said...

assalam..irine...selamat pengantin baru...tahniah...!!!=)
semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat...

wawa syaida said...

congrats irine!!!
sedih baca mesej irine dgn mak irine tu :(

Nur Betty Zetty Marcello said...

alhamdulillah...
akhirnya akk dah diijabkabulkan dengan psangan akk...
semoge akk kekal ngn pasangan akk n dirahmati allah....

alfieyra_alip said...

assalamualaikum irine nk tnye bagaimana adat lafaz sakinah tu ea?? apa yg di bacakan wktu itu?? kalau boleh gtau skrip yg di baca kn ek... btw all da best semoga menjadi seorang isteri solehah, mujahidah..seperti wanita-wanita syurga yang lain... salam perantau from egypt.. alfieyra.blogspot.com ~=)

nurul barakah said...

tahniah to kak Irine...aish...dah mengalir air mata Nurul baca cerita ni tau...

Riri Yoorin said...

assalamualaikum Irene, tahniah kita ucapakan.. kita yang membaca juga merasa sebak yer menitis air mata kita..

kasih nya ibu hingga ke syurga kasih nya bapa tak tegambar perasaan nya.

semoga menjadi isteri yang soleh insyaAllah

Unknown said...

salam irine nk tny MAU u tu lelaki ke perempuan ye? :)

Nur Adieka Syakilla said...

Cantik n sweet cgt .. hope bhagia selalu dgn insan tersayang ... :)

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in