Doa Seorang Isteri...



Doa Seorang Isteri




Ya Allah
Kau ampunilah dosa ku yang telah ku perbuat
Kau limpahkanlah aku dengan kesabaran yang tiada terbatas
Kau berikanlah aku kekuatan mental
Kau kurniakanlah aku dengan sifat keredhaan
Kau peliharalah lidahku dari kata-kata nista
Kau kuatkanlah semangatku menempuhi segala cabaranMu
Kau berikanlah aku sifat kasih sesama insan

Ya Allah
Sekiranya suami ku ini adalah pilihan Mu di Arsy (Al Marfu’atun ‘Ilmi)
Berilah aku kekuatan dan keyakinan untuk terus bersamanya
Sekiranya suami ku ini adalah suami yg akan membimbing tanganku dititianMu
Kurniakanlah aku sifat kasih dan redha atas segala perbuatannya
Sekiranya suami ku ini adalah bidadara untuk ku di Jannah Mu
Limpahkanlah aku dengan sifat tunduk dan tawaduk akan segala perintahnya
Sekiranya suami ku ini adalah yang terbaik untukku di DuniaMu
Peliharalah tingkah lakuku serta kata-kataku dari menyakitkan perasaannya
Sekiranya suami ku ini jodoh yang dirahmati olehMu
Berilah aku kesabaran untuk menghadapi segala kerenah dan ragamnya

Ya Allah
Kau yang Maha Megetahui apa yang terbaik untukku
Kau juga yang Maha Mengampuni segala kesilapan dan ketelanjuranku
Sekiranya aku tersilap berbuat keputusan
Bimbinglah aku ke jalan yang Engkau redhai
Sekiranya aku lalai dalam tanggungjawabku sebagai isteri
Kau hukumlah aku didunia tetapi bukan diakhiratMu
Sekiranya aku engkar dan derhaka
Berilah aku petunjukkan kearah rahmatMu

Ya Allah sesungguhnya
Aku lemah tanpa petunjukMu
Aku buta tanpa bimbinganMu
Aku cacat tanpa hidayahMu
Aku hina tanpa RahmatMu

Ya Allah
Jadikanlah aku isteri yang disenangi suami
Bukakanlah hatiku untuk menghayati agamaMu
Bimbinglah aku menjadi isteri Soleha
Hanya padaMu Ya Allah ku pohon segala harapan
Kerana aku pasrah dengan dugaanMu
Kerana aku sedar hinanya aku
Kerana aku insn lemah yg kerap keliru
Kerana aku leka dengan keindahan duniamu
Kerana kurang kesabaran ku menghadapi cabaranMu
Kerana pendek akal ku mengharugi ujianMu

Ya Allah Tuhanku…
Aku hanya ingin menjadi isteri yang dirahmati
Isteri yang dikasihi
Isteri yang solehah
Isteri yang sentiasa dihati
Amin Ya Rabbi Allamin..





P/s : Esok tepat sebulan Irine kawen.
Pejam celik pejam celik je. hehe..tapi rasa macam semalam je baru nikah. Rindu nak buat persiapan kawen semuaa...Rasa macam nak kawen lagi sekali pon adaa! 
(dgn orang yg same laa..hihi)




To my lovely husband,Amirul...
Happy 1 month anniversary... 
I love you and i miss you walaupun hari-hari berada depan mata :')


*Sesiapa nak share doa ni silakan :) 




92 comments:

onie said...

cepat masa berlalukan irine :)

lynn♥orange said...

so sweet<3

azuraida a.k.a chikyaa said...

touching laa dear..

syaidatul aisya said...

menyentuh hati. rasa nak kawen jugak je :) semoga kekal kak irine :)

LaLa mhdnor said...

Amin :)

Happy 1 month anniversary to Irene and ur husband =D

syaidatul aisya said...

menyentuh hati. rasa nak kawen jugak je :) semuga bahagia selalu kak irine :D

babycomel said...

amin, amin.. rasa seronok sgt membaca doa tu td, teringin sgt nak melalui saat2 ni ;)
happy 1month anniversary

sakinah tarmizi said...

salam ..wahh seronoknya tengok irine sekarang ... doakan irine berbhagia sampai akhir hayat .. :D

intan yusnita said...

Cumilnya awk dan en suami :) salam ramadan. Semoga cpt2 dpt baby hehe

Nur Syahiddah Wahid said...

Haaa. sweet jee ;) Ni yang ieda pon nak kawen usia muda ni ;) hihih. semoga kekal ke akhir hayat , sehingga menuju ke Jannah :) Aminn~ sweet je akk ni tadi pakai baju warna pink g class :P hihi ;)

.:MrS cHerRy:. said...

bez nyer dah kawen kan...pahala berlipat2 ganda..

izatul fazlin said...

meremang bulu roma baca. semoga bahagia dunia dan akhirat. :)

Nabila Azman said...

Nak nangis baca doa ni.

didie noxious said...

amin.barakallah~

Maryam said...

comel :)

ciknadia said...

bahagianya..semoga kalian bahagia sehingga jannah-Nya..

sea_lavender said...

Amin... moga irine menjadi isteri yg solehah dan taat pd suami.. dan keluarga yg sentiasa dalam rahmat Allah.. Insya-Allah.. :)

dilla nadila said...

Eh da sebulan.cepatnyeee..
Dila pulak genap dua bulan harini..
Alhamdulilla

ekin said...

semoga menjadi isteri yg solehah irine :)

hazanis said...

Bahagianya irine....dapat terawih dan sambut raya bersama org tersayang..btw ni buatkan kita xsabar nak kawin...waaaa..:'(

haz said...

amin....

sweet je tgok gambar korang. hee^^

lailatul fatiqah said...

sweet. smg jodoh berkekalan hingga akhir hayat.

Fatihah said...

both of you look sweet together. semoga Allah merahmati Irine dan Amirul. love till Jannah. Amin :)

Miss Gucci LV said...

apa ya tajuk lagu background ni? sedap! :))

My name is Dayang said...

amin. semoga jd isteri yg solehah irine. ;)

Rara Nasiha said...

Amin aminn. Moga kebahagiaan kekal untuk Irine dan suami ke akhirnya. :)

fifie said...

Amimmm. Semoga Allah perkenan kan doa2 Irine. Untung encik suami :)

shariza azemi said...
This comment has been removed by the author.
mariea mnayan said...

Merah inai kat jari irine... Teringat kat akak maria yang set azam to be pregnant before inai kawin hilang. Alhamdulillah dah masuk 4 bulan dia pragnent.... Imoga bhgia ke anak cucu ye irine...

anies nara said...

ya allah doa ni sangat lah menyentuh hati.. semoga kalian bahagia..

Solehah Shamsuddin said...

Bestnye kawin.Irine,semoga Irine dapat melayari kehidupan rumahtangga yang bahagia bersama suami tercinta... :)

shariza azemi said...

Amin..terharu sgt baca doa tu.ttba asa nk jd isteri org jgk..huhuhu
Happy 1st month anniversary.
semoga apa yg di doakan tu termkbul oleh-Nya.

muhsin.aminudin said...

ni time terawih ke ape? syok betul. ni nak kena kawin cepat2 ni. hehe

FRB said...

cumell couple.. semoga berkekalan

Salwa said...

Alhamdulillah. Manisnya perkahwinan :)

Nur Farhana Ana said...

readers pun sama..rasa mcm baru ja duk baca blog irine bz2 nak kawen..rupanya sebulan lepas dah.hehe..semoga kekal dunia akhirat :)

Wani said...

aw:') semoga korang berdua diberikan rumahtangga yang bahagia dan berkekalan hingga ke jannah.inshaAllah:)

The ShomeL TwinZ said...

salam ramdhan buat irine n suami...happy 1st month anniversary. :)smga bhagia dlm menempuhi alam rumahtangga...

Mass said...

comelnya pasangan muda ni.sejuk mata memandang :)

Secrets of A Teenage Girl said...

Happy one month anniversary irene...
semoga sentiasa bahagia di samping suami dan family ;)

mama chinta said...

congratsz sis,

akak doakan jodoh kekal hingga syurga, dijauhkan dari anasir dengki dan khianat, diperluaskan rezeki dan dikurniakan anak-anak yang soleh/solehah. insya-allah, doa banyak-banyak dengan Allah. amin..

miSz zieLa rash said...

Amin Ya Rob..Semoga Allah permudahkan segalanya. Congrats for ur 1 month anniversary. =)

Gadis Gingsul said...

assalamualaikum dear...
Subhanallah, bahagianya menjadi sorang istri, semoga bahagia hingga bila-bila...

msredcheesecake said...

amin...

muga dia yg terbaik untuk kita di dunia akhirat, insyaAllah...

salam ramadhan

khairul akmal bin azman said...

sweet laki bini la kowang..

Riena Haiqal said...

Amin Ya rabbaL Alamin... (^_^)
sangat2 menyentuh perasaan doa ini...
happy 1 month anniversary for both of you..

J I L A said...

nak kawen jgk...!! :(

Nor Nadiah said...

happy annyversary my dear...nad amik doa ni eh...erm nad berdebar2 la..;(

Nurakmaniza said...

sye aminkan doa irine...smoga berbahagia selalu :)

.:. Maa .:. said...

syahdunya.... moga bahagia hingga ke syurga... mohon kopi yea.... ;)

mrs.cebu said...

amin....bahagianya tgk kak irine...

atyn nayn said...

sangat sweett. happy annivesary to both. moge kekal selamanya hingga ke jannah .amin:)

^ FA NORIZAN ^ said...

Amin :)

kak irine, doa untuk orang yang masih menunggu jodoh, ada tak ?? hehe

IEQAH said...

aminnnn..
nk kawen jugakkk...

semoga berbhagiaaaa ye irinee :)

Miss Sue said...

amin :) comel laa..

Alin Marlini said...

comel :)

aliazulkifli said...

irine, nak tanya sikit.. :)
irine guna ke produk Tab soap and HD tu?
boleh ke kalau nak guna VCO dengan Tab soap tuu sekali?
takut pulak nanti jadi pape dekat kulit muka ni haa. :)

nak beli nii..
tolonglah answer me eh eh..
thanks!

btw, selamat berpuasa dan semoga ALLAH merahmati.

siti said...

smoga bahgia selalu :)

Azwan Mat Hussin said...

untungnya...Amirul

hidayahjaffri said...

Irene sgt bertuah dapat menyempurnakan agama Allah di usia muda..insyaAllah..semoga menjadi isteri solehah Irene..jelez je tgk gmbr org da kawen nih..hehehehe..visit my blog ea..meet my senior yg bru kawen gak n muke die iras2 Lisa Surihani :)

http://norhidayahjaffri.blogspot.com/2012/07/natural-beauty.html

Shasha Mohamed said...

Semoga berbahagia selalu.
Sahur malam ni makan apa nanti?

Atiqah Wadiah said...

heeee~sweet lah irine :) semoga korg b'kekalan selama2 nya..amin :)

Aryanie lina said...

Assalamualaikum irine dan suami...saye pembace setia blog irine. saye selalu lihat perkembangan irine, kini irine sudah jadi hak milik suami. Alhamdulilah...mude2 dah kahwen, bila tgok irine saye pule yg rase mcm xsbr nak kawen..hehe..=) saye pernah teserempak dgn irine di melaka di kedai mph, mungkin irine xberape nak igt, tapi saye xkan lupe sbb saye mmg igt dan saye ade tegur irine mase tu.... doa ni sgt sayu bile kite bace... semoga perkahwinan irine dan suami berkekalan sehingga akhir hayat, diberkati oleh Allah s.w.t. Amin.... doakan saye kahwin cepat2 jugak..heheheheh...=)...wassalam....

Syalyn Asmira said...

amiin . :) semoga kekal hingga ke jannah yer kak irine :D

Muhamad anuar Marsib said...

Terima kasih di atas perkongsian info yang bermanfaat ini..

Salam perkenalan.

Saya tak ingat dah berapa kali berkunjung ke blog Irine.. Blog awak memang menarik..

Saya menjemput tuan rumah join dua segmen yang sedang diadakan di blog Coretan Anuar. Wang tunai terkumpul berjumlah RM500 untuk dimenangi.

AlyaMaisarah said...

Jom Join Segmen Awesome Nie. Hadiah Menarik menanti anda ! :D

http://lovealyamaisarah.blogspot.com/2012/07/segmen-kenangan-raya-yang-terindah.html

athieyrah fauzi said...

nice doa.. akan digunakan.. thanks irine.. BW http://sencilloamor.blogspot.com/

Murni said...

Super-like gambar tu... =)
Best la raya kali ni kan Irene. hehe

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Alhamdulillah dik.
Comel ni :)

Erra Kyra said...

T___T




moga segala rintangan duka n lara nya Tuhan terus bersama dihati irene n suami...

Boni Kacak said...

semoga awak berbahgia hinggalah ke anak cucu.. amin...

Sally Yatiey said...

Happy 1 month anniversary untuk Irene dan suami ^_^ Sweet :D hee

Nur Hanifah Amin said...

Aminnn...alhamdulillah dh gnap 1mnth dear Irine and suami mndirikan rumah tangga..moga kekal ke Jannah, InsyaAllah.. Mohon share ye Irine :)

the tempo of life said...

seronoknya irene skrg. smga berbahagia

♥ Cik Nur Elyana ♥ said...

wahh.sweet sgt.. semoga berbahagia..

Miss Nadiah said...

doa ni amat menyentuh. mohon share :)
nice to see you happy... terbaeeekkkk.

are_na said...

aamiin..semoga kak irine sentiase bahagia disisi suami tercinta...:)

ateynaleeya said...

amin. amin ya rabbal alamin. semoga bahagia sentiasa ;)

Ana Farhana said...

semoga bahagia.. doaku cintamu hingga ke syurga.. amin. sweet la, manih manih,xleyh tgk lme2.. hehehe

lavenderlover said...

amin..suke la tgk irine ni..semoga berbahagia till jannah.. =)

nieza hussin said...

Salam Irine,
salam perkenalan...Akak slalu jenguk2 blog Irine ni.Suka sgt.Anyway Tahniah buat Irine & suami. selamat menempuh alam rumahtangga...
Akak minta share doa tu ye.TQ :)

LUNA LANUN said...

amin...

Rahsia Trafik Blog Naik Sehingga 2500 Unique Visitors Sehari

|shuhadaothman|TM said...

Aminnn.. Terdetik rase nak kawen awal. ;)

BeRRy MuMMie said...

mintak izin na copy yea..hehe

arnabchantek said...

awak, kita mohon copy yee. hope kekal bahagia forever. :)

Hanny Rose said...

Mohon share iyaa irine...how so sweet doa seorg isteri to her husband..i xkenal close ngan u tp bila bace doa ni buat hany tersentuh..heeeheee...

Hanny Rose said...

Its was so sweet doa dear..mohon share irine ya..even i x kenal sgt u tp from this entry i can feel that u sgt happy bersuami kn amirul..heee...

Hanny Rose said...

Mohon share iyaa irine...how so sweet doa seorg isteri to her husband..i xkenal close ngan u tp bila bace doa ni buat hany tersentuh..heeeheee...

n.e.e.n.a said...

Sweet.. :-)
Siap suh suami bace lagy..
Hehe..

-nk tnye bole suggestkan kat sy x..shampoo ape yg elok tuk owg yg bertudung.. Always gtal2..

n.e.e.n.a said...

Sweet sgt..
Kite pun baru kawen..hihi.best..
Sy da copy doa neh.. :-)


Nk minta pandanganlah.. Sy ada mslh ngn kulit kepala gatal2.. Bole taw shampoo.ape yg sesuai tuk owg bertudung..?? Da cube mcm2..huhu

dEdEQ dE wIshEs said...

SO SO SO SWEET

cioccolato caldo said...

Salam Irine,
salam perkenalan.Saya slalu juga jenguk2 blog kamu ni.Suka sgt.Anyway Tahniah buat Irine & suami.

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in