Walimatul Urus Irine Nadia & Mohd Amirul


Assalamualaikum. Hye semua.
Entry kali ni mungkin agak panjang, semoga readers blog ni dapat memahami isi kandungan sebenar entry ni. jeng jeng. huhu.

Macam yang korang semua tahu, entry sebelum ni Irine ada ceritakan pengalaman Irine buat preparation untuk org yg bakal berkahwin(huhkhuk) iaitu hiv test and pergi ke kursus kawen. Pengalaman yang sekali dalam seumur hidup dan pastinya korang semua akan merasai dan mengalami perkara yang sama bila nak berkahwin nanti. Walaupun nampak macam complicated nak setelkan satu-satu perkara, tapi honestly, memang semua tu adalah salah satu perkara yang 'worth it' dan best bila dilakukan bersama-sama pasangan korang nanti. Percayalah cakap kite ni.. :P

Step by step.
Secara ringkasnya, kisah Irine bermula daripada sebuah perkenalan dalam facebook. huhu. Sesi mengenal diri masing-masing antara Irine dan En. Tunang, mengenal latar belakang pasangan serta keluarganya, asalnya daripada mana dan mengenal hati dan budi bicara. Dan process mengenal hati masing2 ni sebenarnya salah satu peringkat yang paling manis, penuh dengan keriangan dan kejiwangan(haha) Kalau tak caye cuba tanya kat orang yang baru bercinta tu, kan kan kan? hehe.

Proses paling nervous Irine nak lakukan ialah proses nak bagitau ayah dan mak tentang relationship kami yang semakin serius. Mungkin ada yang cakap, ayah dan mak Irine sporting bagi kebenaran anaknya nak berkahwin dalam usia yang muda . Bukan semudah tu seorang ayah nak membenarkan anak perempuan dia berkahwin. Lagi-lagi anak perempuan bongsu. Boleh bayangkan tak betapa beratnya hati seorang ayah nak melepaskan anak perempuan dia ke tangan seorang lelaki yang bakal menggantikan tugas dia.... Kalau nak tahu, perkara paling susah Irine nak lakukan ialah bersemuka dengan ayah Irine dan beritahu tentang niat sebenar Irine. Berpeluh-peluh dahi dan kedua-dua belah tangan sejuk masa nak bagitau ayah niat untuk bertunang dan berkahwin. Tapi, memang betullah kita kena pegang dan percaya yang Allah akan bantu dan memudahkan urusan kita jika nak melakukan sesuatu perkara baik, in this case mendirikan masjid..wuwu :')


Facebook.
Ayat pertama yang mula-mula keluar dekat wall facebook Irine daripada En.Tunang ,
"Salam..thanks Cik Marcello..menarik gambo :'D "
Ni story book yang ada banyak kisah perjalanan and gambar-gambar since kitorang kenal :'D
Untuk melanggan buku ni sila isi borang ok. HEHE just kidding!



Perkara paling penting ialah mendapatkan restu daripada ayah dan mak. InsyaAllah, kalau ayah dan mak kita restu, sebuah perkahwinan tu akan lebih diredhai dan kekal bahagia. Mula-mula, rasa macam takut jugak, nak bawak En.Tunang jumpa buat kali pertama dengan ayah dan mak. Yelah, takut ayah dan mak tak suka kan. Masa tu, mak dah penah tengok muka En.Tunang dulu. Tengok dekat mana? Mestilah dalam facebook.huehuehue. See? Betapa bergunanya facebook sekarang ni. Ayah sorang je yang tak pernah tahu menahu tentang Irine and En.Tunang. Adik-beradik semua pon dah tahu awal. Biasalah, Irine memang rapat dengan mak, jadi senang nak cerita apa-apa dengan mak. Kalau nak apa-apa, mesti mengadu dengan mak dulu. Ingat lagi, dialog Irine dengan mak  masa awal-awal dulu. :p



Irine : Mak, kalau Murni (nama manja n panggilan dekat rumah) kawen awal, mak n ayah kasi tak agak-agak? 
Mak : Ada ke orang nak kau? *mata sambil menjeling*
Irine : Eh..ada lah kot..
Mak : Kalau orang dia baik, pandai jaga kau, boleh terima kau, mak tak kisah. Tapi kau kena bagitau sendiri kat ayah dulu lah. 
Irine : Mak tolong lah cakapkan dengan ayah, cuba buat-buat tanya, kalau ada orang nak masuk meminang Murni, dia kasi tak. Dan dia kasi tak Murni nak kawen awal umur 20. *ngehehee


Hermmm..macam tu lah antara dialog Irine dengan mak. Memang betul, esok tu mak tanya sendiri dekat ayah. Ayah mula-mula tak kasi, pujuk punya pujuk, akhirnya ayah suruh En.Tunang datang. En. Tunang punya respon pulak dengan selambe je dia cakap "ok je". Berani pulok nampak mamat ni.haha :D
 Rasanya macam panjang sangat kalau nak ceritakan daripada A-Z kisah ni. Mau berjela-jela entry ni kang.huhu. Lepas kawen nanti, Irine sambungkan lagi cerita ni.hehe.Nak dijadikan cerita, lepas berbincang , ayah suruh En.Tunang bawak datang family untuk merisik ke rumah.. :P Bincang punya bincang, akhirnya atas persetujuan keluarga Irine dan keluarga En.Tunang,  kami diikatkan dengan tali pertunangan selama setahun. Setahun sangat lama kalau nak diikutkan, tapi pejam celik pejam celik, rasa macam singkat je. Lagipun memamg ramai orang sekarang yang tunang dalam masa setahun kan. Mak selalu cakap camni , "lama jugak kau tunang setahun kan, mak dulu tunang dengan ayah 4 bulan je". huhu. Kalau ikutkan hati, siapa yang nak bertunang lama-lama. Tunang lama-lama pun tak elok jugak. So kita tunang kejap-kejap ke ok. huehue 



19 Februari 2011
Hari Irine dirisik oleh family belah lelaki :')
Tak pernah upload dekat mana-mana pon gambar ni, hanya menjadi koleksi diri sendiri je. Kiranya, gambar ni 1st time Irine tunjukkan satu-satunya dalam blog Irine ni. :'p


Saat-saat yang ditunggu oleh kaum hawa ialah saat-saat untuk membuat preparation menjelang majlis nnt. Biasalah, kalau nak kawen kan, memang guna banyak duit dan duit keluar macam air beli itu ini, tapi En.Tunang sendiri selalu cakap, " minta doalah pada Allah supaya tolong kita dan memudahkan urusan kita".


Borang permohonan untuk bernikah :)


 Bulan depan tepat setahun Irine bertunang.
Alhamdulillah, akhirnya masa yang kami berdua nanti-nantikan ialah sebuah perhubungan dan ikatan yang sah. Sebelum ni mungkin ramai yang tertanya-tanya, bila majlis Irine yang sebenarnya. Bukan tak nak bagitau, tapi tunggu masa yang sesuai untuk diberitahu pada semua orang. Dan mungkin sekarang ialah masa dan waktu yang sesuai untuk Irine beritahu bila Irine akan menamatkan zaman bujang. huehuehue :P


Kad Jemputan yang akan diedarkan untuk tetamu nanti :)

InsyaAllah, Irine akan bernikah pada 29 JUNE 2012, Jumaat. Majlis Akad Nikah ni akan diadakan pada waktu malam, mungkin selepas Isya'.
Esoknya pulak 30 June 2012 , ialah Majlis Resepsi. Dua-dua majlis ni akan berlangsung di rumah Irine sendiri di Masjid Tanah, Melaka.

Untuk Majlis Bertandang pulak, kenduri akan dilakukan seminggu selepas kenduri sebelah Irine. Majlis Bertandang akan berlangsung pada 7 JULY 2012, Sabtu di Berseri, Perlis. 

Ala-ala poster tak kad jemputan kitorang.hehe. En.Tunang sendiri yang designkan :)
1st time En.Tunang tunjukkan kad jemputan ni, rasa excited sangat. Rasa terharu pulak sebab tak sangka selama ni kita pegang kad jemputan kawen orang lain, dan sekarang ni tiba giliran diri sendiri pulak empunya kad. Hujung bulan ni Irine akan mula edarkan kad jemputan, tunggu yerrrrrr... :D


Bulan depan dah nak kawen. Doakan semuanya berjalan lancar dan diberkati..

Herm...rasa macam tak percaya..........................



311 comments:

1 – 200 of 311   Newer›   Newest»
Nyamuk Terbang said...

tahniah..
sweet la ad bku siap PS komen2 fb lg ^^

N u r A t i k a h said...

Wahhh suke nya tengok kak irine (:
Hehe semoga kekal selamanya :DD

CIK LAVVY said...

Tahniah irine...smoga bahagia hingga akhir hayat..comel kad kawen :)

Juliet_iRa~" said...

tahniah irine..kahwin muda bagus even kite pn xkahwin lagi..heee :)

masjid tanah tu kampung nenek kita..nenek kita kat kg solok duku..

semoga semuaya dipermudahkan..doa banyak2..heee..cubit pp tu kalu tak percaya dah nak jd isteri org..ngee

~AmyLiana86~ said...

amy lg 10 hari nk kawen..xsabarnyer..hehe..tahniah tuk irine jgk..

misz ierra said...

congrats Irine, tak sangke awk yg lagi mude ni dah nak kahwin dulu dari kite :) btw, tahniah la, semoge bahagia hingga akhir hayat

Rokiah Wandah said...

tahniahhhhhhhhhh irineeeee !!! semoga semuanya berjalan lancar ^^

laskar pelangi said...

dik irine.tahniah lagi sekali:))
cantik wooooo kad jemputan.cam poster filem dah..hehe:))
semoga berbahagia hingga syurga ye dik comel:))

YaNa Yassin said...

Tahniah, moga semua nyer berjalan lancar :))

MRS. GARFIELD said...

tahniah irine n oliver!!! so sweet korang... semoge kekal ke akhirnya!!

Liya Laa said...

Irineeeeeee.. mau kad. Tahniah dak cute cute. Hahaha

miss farhah said...

nak dtg ! jauhnyeeee perlis T_T sobs. btw, cantik nyaa kad tu ! unik ! nak plis :P hee

athirah said...

Irine!!! Congratez.... I like ur card! :)

Cik Clara said...

sweet sgt ! congrat irene...
slmt melangkah ke satu fasa yg baru dalam hidup... smoga b'bahagia & diberkati oleh-Nya...
pssst ! doa2 kan insan yg seusia & senasib dgn awk nie yer... insya'allah..

aidillah HAIMI said...

Ya Allah, indahnya.
Best sangat pengalaman akak ni.
Tersenyum-senyum baca entry ni
Kad kahwin sangatlah cantik.
Memang sebiji poster, kretif.
Semoga majlis berjalan dengan lancar.
InsyaAllah. =)

zoeLa said...

Tahniah, tahniah sis. Moga berkekalan hingga akhir nyawa ;)amin

Erynn Anyssa said...

tahniah irine...cantik kad jemputan :)

sYiRa LoKMaN said...

alhamdulillah ^_^ tahniah !

Fuzah Mahmud said...

kat beseri tuuu... hehee..
btw congrate sis irine.. ^^v

Jia Jia said...

tahniah irine. :)

Jia Jia said...

tahniah irine. :)

tiNtA sAnG PenCinTa.. said...

Congrats kak irene!
p/s: Lain benar nama mnja kat rumah tu. :D

hudahassan ^^ said...

sweetnye kak irine . tahniah ya !

Semoga dipermudahkan urusan semua . dan bahagia sampai ke syurga .

Amiiinnn :)

Eyqa Hasnan said...

tahniah kaka irine :)

shera haifa said...

wah bgus laa.. muda2 dh nk khwin.. alhamdullilah.. moga berkekalan hingga ke syurga

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Tahniah, Irine. :)

Rtp Farra Arisha said...

wow, congratulations in advance, sis irine. :) hope everything is going well with you, soon. i do pray the best for the long lasting relationship between the both of you! semoga sis nanti menjadi pengantin yang paling cantik! ;)

HaFizaH aYu said...

irine...wah2 akak plak yg berdebar nk tggu irine kawen..akak nk pi kndri irine blh x nih

onie said...

auwwwwwwwwwwwwwwwwwww,sweetnya korang....onie doakan semua akan dipermudahkan ye irine <3

Ryena Asyran said...

sorng lg blogger lawa yg bkl akhiri zmn bujang at the early of her twenty :)

goodluck sys. smoga kekal hingga ke syurga <3

The ShomeL TwinZ said...

wah tahniah irine :)

ezzamalik said...

eh dekat perlis eh?haha boleh g usha sikit2 haha

Habibah said...

tahniah irine. sy ingat awk dah 25 taw.. haha

n'ieda_faieda said...

dear sis irine,

semoga majlis nanti akn dpermudahkan olehNYA dan bjalan dgn lncar..amin..
smge bbhagia hgga ke akhir hyat dan menjdai isteri yg solehah di samping suami yg soleh :)

ieyka_Nz said...

Wowwwww....i mmg suke bab kawen awal ni. congrats yanggg...semoga berbahagia hingga akhir hayat...*teringin jugak nak hadir majlis kawen irine ni* sobsob.

AishahAzli said...

terkesima tengok kad kahwin tu.cantik gile

cik_tyha said...

wahh. best bace kesah irine dgn encik tunangnye. sweet la yg buku tue.hihi.. congrate irine, da nak kawen da.. hope segalenye bjalan dgn lancar n jodoh irine dengn bakal suami hgga ke akhir hayat :D

Anne Tan said...

so irine, u are 20? in case, then u sama dgn dena bahrin. good luck for your marriage.

d0n w0ry b hepy said...

nakkawen jugakkk !

d0n w0ry b hepy said...

nak kawen jugakk!!!..doakan sy jugak :)

MimieRara said...

Irine, nak kad kawin Irine jugak! Bole?

p/s; teringin nak gi majlis kawin Irine ^^,

♥ HanaHyun ♥ said...

congrats...semoga semuanya berjalan dengan lancar :-)

sea_lavender said...

tahniah irine ;)
Alhamdulillah.. Allah permudahkan segalanya... hari tu kenal2 irine melalui tongkat jibril la... kenal tak tu?? heee.. smoga hari kebahagiaan itu jadikan kenangan terindah dalam hidup :)

Micci Edelweis said...

tahniah irine!

TeQah Khaire said...

Congrats kak irine (:
anyway chantek lah kadJemputan kreatif gitu .. hehe

Anis Amirahanani said...

kak irene,moga bahagia.cantik kad tu :)

murnijamirun said...

tahniah irine! moga dipermudahkan segala urusan.. insyaallah.. :)

cira nd said...

terasa macam nak kawen jugak lah... alaaaa.... jelesnya

Eyriqazz said...

nakpi..nakpi...jemputla saya sekeluarga..

oleen said...

“ Dari setinggi dan seluas kasih sayangMu, Kau limpahkan rahmat jua keampunanMu kepada pengantin suami isteri. Berkatilah majlis yang diadakan dengan keberkatan dari permulaan hingga pengakhirnya. Sesungguhnya pertemuan ini adalah dengan izinMu, kurniakanlah keduanya ketenangan, kebahagiaan dan jiwa yang tabah menghadapi setiap dugaanMu. Mudah-mudahan perkongsian hidup yang dibina berkekalan hingga ke akhir usia dan kurniakanlah kepada mereka zuriat yang soleh dan solehah. Dengan taufik dan hidayahMu beruntunglah keduanya dalam kehidupan di dunia
lebih-lebih lagi di akhirat "

Siti Mashitah Saidin said...

taniah. selamat pengantin baru!

Ezreen Muhaizie Marzukhi said...

kad kahwin plg kreatif dan plg smart pnh aku tgk

NoRfArAhiN said...

semoga brbhagia ye irine ;) Doa bnyak2 minx dipermudhkan sgala urusan ;)

Syat0za Zai said...

Tahniah Kak Irine :)

Nur Shuhada said...

wah..dh nk kawin dh ye Irine ..taniah2..sy mndoakan semua majlis berjln dgn lancr.amin :)

Ecah Ecot said...

Hari bertandang irene,hari nikah kite..hehehe..chayokkk..

Sheqynne Hotloverzs said...

tahniah kak irine :)
btw , cantik kad kawen tu ..

hanadeyla radli said...

Congratulations Irine ! Semoga semua yang dirancang berjalan dgn lancar.

Zalina Razali said...

InsyaAllah semuanya berjalan dengan lancar. :) Jangan lupa jemput saya :P

adiba ramli said...

jgn lupa hantar kat kite. kite org melaka!

hanadeyla radli said...

Congratulations Irine ! Semoga semua yang dirancang berjalan dgn lancar .

misluvcoklat said...

congrats sis :)

deardearyhaty.blogspot.com said...

wahhh..tahniahh..semoga berkekalan..aminn..nk jgk dtg..insyaAllah..hehe :)

nora amila ghazali said...

sangat cantik kad... eh orang beseri ja ka en tunang... hahhaha dekat ja la.. moga semua berjalan lancar.. :)

Cik Bulat said...

Congratulations sis ! bakal menjadi suridi hati seorang adam . semoga kekal hingga ke syurga bersama keredhaan dan kerahmatan Allah SWT.. :)

fitrahfiyaaa said...

tahniah ye irine.semoga berbahagia selamanya :)

fatin hanani said...

taniah yunk..
alhamdulillah dah smpai jodoh :)
taniah ya.. Seronok tgk org kawen..nak juga !! HAHA
apa pun ..irine dgn tunang memang macam pinang diblh 2 hehe..cocok banget !!

MIRA UTTIKA said...

kenapa aku sedih ni ? :((
sedih + gembira okay. sedih sbb terharu kwn aku nak jadi hak milik org dah.
Moga semua berjalan lancar tau syg. lebiu <3
tunggu aku dtg. hihi

milasharmila said...

tahniah irene.. semoga berbahagia hingga ke akhir hayat.. :)

KaiZeN said...

tahnoah...jeles ni nak kawen awal..design kad kawen tu comel sangat..suka.

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

Alhamdulillah....

tahniah ye irene...

pejam celik kejap jer setahun tu berlalu kan??

semoga dipermudahkan dan kekal sampai akhir hayat

=)

Cik Ummi said...

tahniah kak irene..
smoga kamu berdua kekal bahagia dunia dan akhirat :)

eh, nk dtg lah mse nikah nnt..boleh? muehehhe

Syiela said...

Tahniah Kak Irine... Moga berjalan dengan lancar insyaAllah...

Ndeyla :) said...

banyak giler komen ko. haha.

aku tak tau ko baca ke tak,
tapi, aku doakan semoga segala urusan menempuh hari bahagia nanti dipermudahkan. me love you, akak bilik depan. muahahaha. :D

Wahidah said...

menangis akk bace entry nie irine..sedih sgt tk dpt blk..aperpun doa akk yg terbaek buat irine n vel..

moga segalanya dipermudahkan sis...

salam rindu dr riyadh..

JarN Eha said...

tahniah irine..em.. bro umur irine skrang??

zainatul abu bakar said...

Tahniah Irine dan encik tunang, semoga segalanya berjalan lancar :)

zainatul abu bakar said...

Tahniah Irine dan encik tunang, semoga segalanya berjalan lancar :)

aisyah azhar said...

tahniah irine :)
wish u all da best!

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said...

wohoho. tahniah cik irene!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aisyah azhar said...

tahniah.
wish all da best :)

CPM Nadiah Azizan said...

beseri perlistaw..
bukae beRseri

Mizz ErMa said...

tahniah irine..cantik kad kawen tu, =D

aisya SENSEI said...

tahniah Irine..xsangka kita sama umur tp Irine dh nk jdi isteri orang dah..Tahniah yee..smoga berkekalan smpai ke syurga..

aisya SENSEI said...

Tahniah Irine,,
xsangka rupanya kita sama umur..
tp Irine xlama ag dh nk jdi isteri orang dah...
btw, tahniah skali lagi dan smoga berkekalan smpai ke syurga yg abadi...=)

LaLa mhdnor said...

tahniah irene =D tumpang gembira untuk irene...
moga ikatan yang sah itu berkekalan sampai akhir hayat :)
jadi isteri solehah ye, hehe

fiezah solehah said...

Tahniah Irine...
Semoga majlis berjalan dengan lancar dan hubungan kalian bahagia hingga ke akhir hayat, Insha Allah :)

fatin adawiah said...

semoge smuenye berjalan dgn lncar ye irine..akhirnye mse yg dtggu tibe jua^__^

Noie Chan said...

tahniah..
semoga bahagia till jannah..
<3

che'ah tomeii said...

wahh...so sweet la kak irine pyer kad kawen ^^ pape pon,selamat pengantin baru n semoga kekal hingga akhir hayat :P

hika mayra said...

tahniah dan selamat pengantin baru.. :)

Syazwani Mazlan said...

tahniah kak... wah..kenduri jatuh tarikh lahir saya lah ! :D

cik karmila said...

w0w,,kad jemputan mcm poster filem daa,,haha

.:|kamaryeah|:. said...

congrats irine~!!
semoga segala urusan di saat2 akhir ini dipermudahkan...
n semoga berbahagia dunia akhirat..

Cik Penguin_Solehah said...

wah tahniah akak.. Kita duk melaka,boleh lah jemput ye^^

ishiko said...

Congratess irine..

dah siap ke bulu tu? gigih duk buat tu.. huhuu

aRa ❤ aFiq™ said...

Tahniah , smoga semua nye bjalan lancar.. kad kawen tu awesome sgt :)

Si GadisSemasa said...

irini , tahniahh !! sweet je ceritanyaaa :) semoga kekal sampai syurga . amiinnn~~~

imantizz_truper said...

tahniah irene...kita sebaya tapi irene dah jadi 'puan' dulu..hehehe..moga perkahwinan kekal hingga syurga..amin

MiSz fiFiEyQa said...

ohhooo.baru tau...kirenye ala ala cinta muka buku la ni...ehehe..
bagus2..perkara baik takyah nak tggu lame2..
hope sumenye berjalan lancar ye irine... =)

p/s: tahun 2012 ni rasa mcm ramai pulak org kawen...hehe..tetibe rse nak kawen jugak... ;)

dila bahar said...

Tahniah irine... =)

Aiskrim Cokolat said...

semoga bahagia ke anak cucu kak irine ^^
sweet mcm honey+gula gula kak irine dengn en.tunang ^^

ai aizura said...

tahniah. semoga perkahwinan yang bakal dibina kekal till Jannah. Amin :)

p/s : nak kahwin jugaklahh , hee

myravea said...

Congrats Irine! huhu. sweet sgt siap ade buku! <3

Eija Zatie said...

so sweet laa kak irine dengan en.tunang. and kreatif le kad khawin kak irine denga en.tunang. hehe. laa, tk jauh mana laa beseri dengan rumah kita. kita orang perlis jugak. hehe. nanti boleh pegi. hehe.

ZaRa said...

tahniah dan selamat menjadi Puan Irine
kad jemputan yg unik
lg2 encik tunang sendiri yg designkn(ohh.. how lucky...)
:)

Eija Zatie said...

so sweet laa kak irine dengan en.tunang. taniah kak irine. and kreatif laa kad kenduri tue. hehe. laa, tk jauh laa rumah kita dengan beseri tue. kita orang perlis. hehe.

fatinfaqhtee said...

tahniah irene.
i suka idea kad kawen u.
cntik !

jgn lupa jemput . nak dtg~ ;)

Solehah Shamsuddin said...

Irine,cantiknye kad kwin tu. Tahniah Irine,smoga berbahagia ke akhir hayat.Irine,nak kad kawin leh?hehe

Solehah Shamsuddin said...

Irine,cantiknye kad kwin tu. Tahniah Irine,smoga berbahagia ke akhir hayat.Irine,nak kad kawin leh?hehe

Adah said...

wow . tahniah irine :)

Nana said...

tahniah kak irine..semoga berbahagia..kak irine cantik sgt...

wada qila said...

tahniah kak irene! ^^
skew sgt bace entry kak irene,,, insya ALLAH semua berjalan dgn lancar~
aminnn..
nanti kat majlis kat berseri jgn lpew jemput,, da dekat daa dgn arau,, sbb sye student snew,, boley tgok kak irene live! hee~
:P
apew3 un congrates again kak irene!
^^

kaka said...

cograte irine ! mesti muke da mula datang seri pengantinnye ni kan =)

ciksengeh :D said...

sama padan :D mabruk 'alaik ..

hehe .. dekat sangat .. kite kat alor gajah je ;)

Cik tikah said...

tahniah! :)

Aida Azryn said...

tahniah irine! ;)

AS KOUTURE said...

congrate irine... ;) hope semuanya berjalan lancar

Ainur Hamzah said...

tahniah kak. sweet. macam nak menanges je baca :')
minta-2 saya pun dapat rasa macam ni :)

Iera Hanna said...

kak Irine, alhamdulillah.
Semoga masjid yang bakal didirikan penuh keberkatan dan dilimpahi kebahagiaan hingga ke akhirnya. Semoga semua berjalan dengan lancar, insyaAllah :)

Tahniah sekali lagi kak :')

tomatokering :) said...

tahniah irine! nak datang buleh? kih3 :P

cinte mukebuku jugak ye. hiii

[fArAh aLiAs] said...

irine, this one is for you :)

http://coretanharapan.blogspot.com/2012/05/so-sweet-irine-nadia.html

congrat irine ;)

hazanis said...

hewhew...bagai pinang dibelah dua....

tahniah....jgn lupa jemput kita semua yer..:P

azie.iya said...

tahniah kak irine :') terharu pulak rase , harap2 sy pun mcm ni , aminn

♥ChentaHatiBeta♥ said...

Tahniah irine...smoga bahgia yea...mudah-mudahan segalanya berjalan lancar...amin

LeenNajib said...

Tahniah ;) btw comel kad 2.

Zuhraiqi said...

congrat irene!

akhirnye...brite yg di tgu2 dah tbe:-)

just bole kirimkan doa dan ucapan dr jauh...semoga bkekalan hingga akhir hayat irene...bagai pinang dibelah dua..sama padan:-)

kalau irene sudi bg alamat akk pos kan hadiah kahwin irene later:-)

CONGRAT IRENE!

Miss Sue said...

congrates irine :)) .. may ALLAH bless u :) ... bapak sweet ar korang ... >.< ..

Zuemiey Khairuddin said...

barakallah .. kepada kalian. eksaited jugak nih~!

*lawo buku tu..

IEQAH said...

nak p....silaa jemput saya wahai irinee ^^

::MiszRotiKaya:: said...

semoga bhaagia irine.. hehe

Nurulchumel said...

tahniah irene..
nak kad boleh??
kite dok melaka..boleh dtg kot!
:)

cik kasih hatiku said...

kampung my hubby! hehe.. tahniah irine!

Nurul Fatihah said...

tahniah!!!moga-moga majlis irine nanti berjalan ngan lancar...hehehe

S.n.Fariza said...

hi murni :))
nama manja :))
sweetnya korang.
insyaAllah dipermudahkan segalanya.

♥ dak pink said...

Hala,
time kamu kahwin tu akak pi Langkawi pulak.

Apapun, semoga semuanya selamat dan semoga berbahagia hingga ke syurga ya.

ikhlas:
Orang masjid tanah.
=)

BERT said...

tahniah irine... amboi.. cinta muka buku la ni ek.. hehee.. sweett sangat korang nih.. akhirnya bakal disatukan.. Alhamdulillah.. smoga berjalan dengan lancar yer... selamat menjadi isteri mithali dan ibu sejati..

selamat peranten baru.. yuhuuu!!

syoknye kawennnnnn....

Norayu Yusof said...

tahniah kak irine :)

YANIE said...

tahniah Irine & pasangan...

Cik Mai said...

tahniah ye dik..semoga berbahagia..dan berkekalan la hendakye..

Rina Ellisa said...

Tahniah irine.. :)

Dhya Surya said...

semoga berbahagia NADIA...^_^
MOGA ALLAH MUDAHKAN SEMUA PEJALANAN MAJLIS...=)

Lya Colours said...

congratulations dear. jangan lupa jemput ye.

PutriesNoora said...

tahniah irine!semoga semua berjalan dengan lancar ye..amin=)

neyra shazeyra said...

heee kita pun ada LOVE book. kekeke. moga selamat semuanya ..

Nur anisa =)) said...

tahniah:D
moge kekal n bahagia hingga ke jannah allah S.W.T

kad kawen pegh owsome giller!

cinta03 said...

mesti sekarang nie tgh sibuk buat persiapan kahwin..apa pun tahniah yer...semoga menjadi isteri yang diredhai dan cepat timbang cahaya mata....
# persiapan dalaman pun kena buat tau...jgn demam terkejut plak nanti..huhuhu

Shiro Petta Petto said...

Haha. Alhamdulillah. Rasa macam baru semalam follow kau masa kau form 4 ke form 5 entah. Tup tup dah nak kahwin. Nice. Good luck. :)

eydamcdaa said...

congrats akak .. so sweet both of u .. hope akak n en.tunang kekal .. endless love ..hehe .amin :)

ieedaz @ mama_isha said...

tahniah irine! moga segala urusan dipermudahkan nanti.. cantek sgt kad tu! so sweet la korang...:p

~Dr.CiNta~ said...

irine nak kad :D hehe

Atiqah Wadiah said...

weeee~congrat irine:) semoga semuanya b'jln lancar..btw,kad kawen irine tu cantik sgt :)

nur nadya said...

sayang! congratulations! kenal kamu di alam maya saja. teringin nk ke your wedding day =) blh request kad x dear ^___^

Cik Eka said...

tahniah irine.. alhamdulillah,kalau kita nak kahwin ni murah rezeki....

irmafittaputri said...

canteknye kad...bagus letak pic mak ayah

♥ ...mummy SHAKIRA...♥ said...

congrats for both of u... :)
selamat pengatin baru in advance... ^__^

semoga semua urusan dipermudahkanNya. Amin.

✿....rossa alina....✿ said...

tarikh nikah same ngan kite lah.. :)

papepun selamat pengantin baru.. :)

dunia Sofia said...

wahhh...tahniah irine..bila baca entry ni,rasa hati berbunga2 la...al-maklum baru mula darah manis ni,terlebih makan gula batu kot..hakhak..

anyway..congrate dear..^_^ semoga semua urusan berjalan lancar..amiin... :)

wawa syaida said...

congrats irine!!!!
semoga berbahagia ;))

genuine1224 said...

tahniah! oh, hubby org perlis ekk? erm, reader kat perlis dpt jemputan tak?heheh

haLyZaQiut said...

Sweet giler ada story book bagai...rajinnya irene cari balik msg2 lama, status2 lama...salute...

Kad smart giler...pandai tunang irene design...mcm poster film pulak...

Semoga semuanya dipermudahkan..Amin...

cikCT said...

congratz irine!

kalau nak dtg kenduri irine boleh x..

akk dah alam stalk irine since u r from uitm

and tak sgka rumah dkt masjid tanah.

hati meronta2 nak pegi sbb tak jauh pun dr rumah :)

Insyirah Fadzil said...

tahniah kak irine :)semoga rumahtangge akak berkekalan hingga ke syurga :)so sweet

NAL said...

Tahniah Kak Irine..WOW, MELAKA VS PERLIS..semoga semuanya berjalan lancar & sentiasa diberkati Allah SWT

:: Riri-Fatieha ::~ said...

congrats... cantik gile kad kawin tu...

Riena Haiqal said...

tahniah Irine.. semoga hubungan yang bakal terjalin dan terikat ni akan berkekalan sampai ke akhir hayat dan membawa ke syurga.. :)

Gadis said...

semoga semuanya selamat...aminnnn...^_^

dan berkekalan hingga akhir hayat..
n lepas ni leh jadi geng M2b plak dlm NCOL...hihihi

nasha sanza said...

tahniah irine..huhu..semoga berbahagia didunia dah akhirat dengan pasangan..hope irine seudi jemput kita...=)

Indah Mulya said...

irine, tahniah! moga urusan irine dipermudahkan..moga berbahagia sampai syurga hendaknya disamping suami =]

AmoyCincai said...

bestnya....urm..jeles-jeles..~

Qa said...

tahniah syg :)

FiQa said...

akhirnyaaaaaa...hehehe

lame tau tunggu pengumuman nih, hehehe...

nak kad jugak boleh???

:)

apepun, tahniah kak Irine,
nanti sambung eh entri khas perkenalan dgn encik suami nanti, hehehe

:)

u look gorgeous!!!

nak kad jugak boleh???


:)

FiQa said...

akhirnyaaaaaa...hehehe

lame tau tunggu pengumuman nih, hehehe...

nak kad jugak boleh???

:)

apepun, tahniah kak Irine,
nanti sambung eh entri khas perkenalan dgn encik suami nanti, hehehe

:)

u look gorgeous!!!

nak kad jugak boleh???


:)

FiQa said...

akhirnyaaaaaa...hehehe

lame tau tunggu pengumuman nih, hehehe...

nak kad jugak boleh???

:)

apepun, tahniah kak Irine,
nanti sambung eh entri khas perkenalan dgn encik suami nanti, hehehe

:)

u look gorgeous!!!

nak kad jugak boleh???


:)

FiQa said...

akhirnyaaaaaa...hehehe

lame tau tunggu pengumuman nih, hehehe...

nak kad jugak boleh???

:)

apepun, tahniah kak Irine,
nanti sambung eh entri khas perkenalan dgn encik suami nanti, hehehe

:)

u look gorgeous!!!

nak kad jugak boleh???


:)

tieqka said...

tahniah irine ^^
smoge mdpt kberkatan dunia akhirat

wawa said...

Tahniah irine..semoga berkekalan hingga hujung nyawa

hani apandi said...

wahhh.Tahniah in advance irineee! sukanya tengok cerita2 orang kawen muda2 ni.insyaALLAH doakan hani dapat tempias nya jua k :) semoga menjadi isteri yang solehah irine :D

irine, nak kad kawen boleh? nak tambah koleksi! hehehe.boleh k? hehe

byt afiqa said...

tahniah irine..semoga berbahagia dunia akhirat bersama incik suami (:

Aida Jelita said...

rase macam kite pun nak kahwin jugak bile bace post nih! hahaha

izfanora said...

assalamualaikum adik irine.

mungkin, komen sy nie tak terlihat dan terbaca oleh irene, tapi x mengapa. yg penting, sy sgt teruja nak menulis komen di sini setelah lama mengikuti blog ini. selama ini, sy hanya membaca entry di blog ni dengan sangat jarang untuk meninggalkan jejak.

kenapa sy terlalu teruja untuk menulis di sni pada hari ni selepas membaca entry ini? sbbnya, sy sgt terkejut yang kita akan bernikah dan bersanding di majlis sebelah perempuan pada tarikh dan hari yang sama, 29 dan 30 jun.

subhanallah, macam tak percaya kamu juga memilih tarikh itu. ingtkan, kamu akan berkahwin selepas raya.

apa-apa pun tahniah adik irine. semoga berbahagi sehingga ke akhir hayat. amin..

ain dzaya said...

irine..congratzz! jelez ain taw!

nur hafizah aKa eija said...

congratssssss ye kak irin..heheheh sweet sgt...huhuh jelesssss...hahah =p

ahaks.FL said...

tahniah irine:)

ucupiza said...

congratulation da nak bina masjid..
orang masjid tanah ke sis.
saya pun dok area masjid tanah.
Sis dok area masjid tanah area mane sis??

ibuhebat said...

kreatifnya kad undangan... semoga semua berjalan lancar ya.. :)

wanyyyy said...

hihik kak irine dah nak kawen dah macam tak percaya je kan...
Tahniah kak irine :D

lynnQiieyna said...

alhamdulillah..kak irene dah nak kawen,,tahniah akak..hope segala urusan dipermudahkan..amiinn..

Nur Hanifah Amin said...

wwwaaaaahhhhhhhh!!!!
co ceweeeeeettt!!!
smoge semuanya berjalan dgn lancar ye dik...
smge berbahagia hngga hujung nyawa..ceh wah :)
dptkan baby yang comel2 okey!

Miasaranajwa said...

ala, comelnya. semoga berkekalan hingga akhir hayat ye kak irine. kirim salam dekat en. tunang, hihik jangan marah :D

Nur Hanifah Amin said...

Irine....nak wish lagi nie*tamak an,hihihi...tahniah k and serious akk nk sgt kad jmputan 2..cantik macam banner filem..lgipun akk dok melaka gak,blh jmpe Irine hihihi..akk big fan Irine kot :)
Tahniah lgi skli Dear :)

Siti Suhaila said...

Tahniah adik ajoy ni :) kak lala doakan semoga semua berjalan dengan lancar.. amin.. jgn lupa jemput yer :D

atiqah hafizzie said...

smoga irine n tunang berkekalan hingga akhir hayat dan bahagia selalu. huuu. sumpah jeles gile hurmm.. kite lambat lagi huu.. ag stahun bru si dy nak hantar rombongan huhu... tapi kite tetap tunggu dy. congrats irine....

Awatif Azizi said...

tahniah irine, semoga dipermudahkan dan bahagia selalu..amin.. :)

✿ pink velvet ✿ said...

wahhh ireneee... cantiknyer kad jemputan kamu :)

kite pon nak kawen... 3 weeks lagi *wink wink*

Ikr@m said...

Tahniah buat Irine dan Mirul.Pasni jadik orang Beseri la ya.hehe

Mysara Ab Rahman said...

congratz irene! sweetnyer scrap book..kiranya ni kisah cinta muka buku gk la..hehe
klu dh jodoh kn..:)

Eiqa Lyka Vandetta said...

tahniah sis Irine . Jealousnyer dgn sis .. kekeke btw , Kad Kahwin sis lawa sangat . suka ! ^^

Ain said...

salam irine...tahniah atas perkahwinan irine dgn encik tunang...semoga berbahagia hingga ke akhir hayat...Aamiin...kad jemputan irine unik..i like..nanti bolehlah suruh encik tunang design kad kahwin utk sy..and abg aizul jd photographer ek..nanti bila tiba masanya..wah..jauhnya angan2 sy..=p

aku yus nurazura said...

congrats sweety,smoga smuanye diberkati ALLAH..hepy 4 u n welcome to the club;-)

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 311   Newer› Newest»
 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in