http://irinenadia.blogspot.com/

Something to share..


Assalamualaikum . Long time no see. Huhu.. Lama meninggalkan arena blog ni (macam arena sukan rasanya). So sorry lama tak touch up blog ni. Personal blog ni masih wujud lagi dan akan sentiasa diupdate dari semasa ke semasa. ahax. Nak share and cerita ape ye entry kali ni. Hurm, hurm..Macam banyak sangat je nak cerita tapi tak terluah dekat blog sendiri. Dulu rajin lah, sekarang tak berapa rajin lagi. Yang penting, Alhamdulillah, kehidupan makin aman, makin tenang , makin bahagia, makin berisi, dan makin chubby.BooooOO..Ramai pulak yang tegur diri ni makin berisi. Mungkin senang hati. Eh ! eh!  tipulah! takkan lah 24 hours senang hati. Mesti ada campur-campur perasaan. 

Weekend minggu lepas, abang sulung dah selamat dinikahkan dengan isteri tercinta. Alhamdulillah, akhirnya penantian dia mencari cinta berakhir. hikhikhik. Tengok muka ayah, mak, adik-beradik yang lain and sedara-sedara kami pon happy bila tengok abg dah kawen. Tahniah untuk abg! Keluarga besar kami pon bertambah ahli dengan adanya ahli baru iaitu akak ipar Irine :) Welcome! ^^ 


Kak Nurul and me time akad nikah :)
Akak ipar and adik ipar .huehuee


Malam sebelum nikah, sesi memasang inai pada 3 jari kanan abang. hihi. 
best time ni, sebab semua adik-beradik Irine pakai jugak. termasuklah dua orang lagi abang Irine yang tergedik-gedik nak pakai jugak.ngeehhh~ Pakai inai serbuk je pon, takde inai tumbuk-tumbuk daun bagai ni. huhu ;p 


Dan ini hasi inai serbuk dkt jari sendiri. hihi. Comel pulak rasa bila pakai inai kat jari sendiri. :) hehehe

Weekend lepas pulak, kenduri bertandang. Means kenduri di belah lelaki, rumah Irine. Semua berjalan dengan lancar. Orang yang paling busy dalam dunia sudah tentu ayah dan mak . Melayan sorang-sorang tetamu yang datang. Salam sana, salam sini, cium pipi sana, cium pipi sini. Dan tak lupa jugak, Irine pun busy layan kawan2 mak and ayah datang. Assistant lah kononnya. :P 



Ayah and me ^___^
Tugas Irine time kenduri aritu jadi pengapit, jaga doorgift and jaga kotak duit. agagagaga!
 senangnye tugas :'p


5 orang siblings complete! Susah rasanya nak bgambar semua orang dalam 1 gambar. :) Kalau ada pon, mesti tak cukup sorang lah, sorang tangkap gambar lah, sorang lagi pegi keje time raya lah..haha. Kali ni baru sempurna semua orang ada. Abang tak sempat nak siap2 lagi pakai sampin, tp dah pose dulu tau! sape yg amik pic ni? ceteka..ceteka..:'p Akak ipar yang snapkan pic ni..hihihi :'D Kitelah adik bongsu skali :'D Yg lain abang2 and sorang je akk :) 

After selesai kenduri, semua orang terbaring lemah longlai sebab penat sangat. huhu. Ayah orang pertama yang masuk rumah untuk mandi dan terbaring dekat sofa after meja dan kerusi disusun. Muka lega ayah memang nampak sangat sebab dah selesai satu majlis untuk anak sulung dia. Tapi, bak kata ayah , lega untuk beberapa bulan je, lepas tu ada lagi satu majlis untuk diselesaikan. huhuhu :'D 

Sebenarnya nak letak banyak gambar and cerita pasal kenduri abang, tapi gambar tak dapat lg drpd photographer. Habis cerita pasal kenduri kawen abang. Kenduri sendiri pulak lepas ni. :'p 



Esoknya pulak, selepas pujuk punye pujuk, selesai lah jugak beberapa perkara untuk completekan barang2 keperluan dan barang2 kehendak (haha) untuk diletakkan di atas dulang-dulang nanti :'D Masa tunang dulu, hantaran kitorang 5 dulang berbalas 7 dulang. Time tunang barang2 hantaran lebih kepada barang2 macam makanan2, manisan, and dll. Ingat lagi, dulu terfikir jugak nak hantaran tunang handbag ,makeup and bagai2. Tapi, En.Tunang cakap time tunang takyah nak bg barang banyak2 sangat, time kawen nanti baru all out habis. haha. Akanku pegang kata-kata itu sampai bila2. ekekeke.


All out habis yeeee. Ok~ terima kata-kata dia dengan seadanya. hikhik.
Sape tak juling mata uiii tengok semua ni :'D 


Suka semua dekat rak tu. haha.rasa nak angkut semua skali. Arrghh! 


So far, memang best bila masuk sini nak cari handbag. (memang lah best). Tapi tuh la, handbag yang diidamkan terlalu besar sangat. Irine suka jenis bag yang besar, motifnya boleh bawak and letak barang byk2 sikit dalam bag,boleh bawak buku skali (alasan ).hehe. 


Selesai membeli handbag, perkara kedua yang nak disetelllkan ialah jam! Cari jam untuk En.Tunang. Nampak dia excited time ni. Semua jam dia cakap lawa. hueheuhe :'D 


Solvil Titus. Suka sangat dengan Titus,dah nak beli dah, tapi last-last jumpa yang lagi ok daripada ni :) Cantik and En.Tunang pun suka jugak.:) Selamat tinggal Titus! tak dapat nak merasa, after kawen nanti mungkin boleh beli :'p

So far, tu jelah yang sempat beli untuk sekarang ni. tak cukup satu hari kalau nak beli barang-barang dalam satu masa. Akan diteruskan lagi! (suke..hihi). Yihuuuu :) 




63 comments:

AireenIzati Sulaiman said...

Baju irine cantik! >.<

zaty luvlianncezzz said...

waaaaaaaaaaa ! cantiknya dress dia. unguuu gituuu. and handbag tue sume cantik2. mst rambang mata kan :)

onie said...

All out sungguh irine ni,hehe.....

ADEEYA said...

Seronoknyaa shopping ~

NurulAthirah said...

comel...!!x saba tnggu wedding kamu sweety...

FY said...

All da best irine..kak fy pun settle sket2 je nj..slowly but surely..insyaallah

cikghah said...

agree with ur tunang. masa tunang tak perlu bagi barang 'all out' lagi. hehe. tak sabarnya nak tengok kak irine with ur wedding dress. :D

cikghah said...

agree with ur tunang. masa tunang tak perlu bagi barang 'all out' lagi. hehe. tak sabarnya nak tengok kak irine with ur wedding dress. :D

.:hana radzi:. said...

sape name penuh kakak ipar irine? sje tany.huhu..

syAzAnA said...

akak tak sabar nak update masa kahwin irine nanti. :P

IEQAH said...

yeayyyyy tggu irene kawen pulak kn :)

aira shahira azmi said...

first!!!nk upah!mesty jempot kawr etk..haha

cikmadu_hani said...

dak irine!!! shanteknyew baju mase kenduri bertandang tuh!!!! munge2 shantek!!! teeeheee~ :D .. asihmen suke nye coping eh! semoge semua nye berjalan lancar ye irine :)

sYiRa LoKMaN said...

tahniah! lawaa kaka irine ^_^

zainatul abu bakar said...

all out ye kak irine~~~haha.rambang mata tengok beg2 tu,huhu

myravea said...

Sekarang memang musim wedding nampaknya. Sabtu lepas wedding Paklong myra. hihi. Lepas ni irine punye turn ;)

Athirah izzati said...

Wah cantik semuaaa ...

Zuliza Mohadin said...

Yuhuuu...Akhirnyer...Cantik tul baju yang Irene pakai masa jadi pengapit tu...Berkenan betul saya tengok...Kat mana nak dapat tu Irene?....

Awatif Azizi said...

dah tak lama lagi ea irine nak kawen..tahniah =)

iszura said...

salam irine..dah x lama lg la ni? wah jgn lupe jemput akak..hehe..

MizzMal said...

irine...cantek nya baju kurung yg irine pakai tu...mana irine beli ek? please2 let me know..tq

Liyana Aziz said...

alhamdulillah, lepas ni majlis irine pulak! hehehehehe

phewww, rambang mata, can't wait till my turn! huehuehue

diana said...

cantiknya baju masa kenduri tu..:)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

cantiknya baju irene...beli kat mana?

ateNpijie ! said...

baju cantikkkk gile!

Syima Syaz said...

eh eh eh barang2 hantaran kita mcm sama je.....handbag n jam tu

atiqah hafizzie said...

erhhhh.........!
handbag la...
rambang mata kite tgok huhu.
kite lambt ag huuu.
ag 1 stengah tahun ag huuu.
ni jeles gile huuu...

aku yus nurazura said...

..tgk irine soping2 best jerrr,rse mcm nak pn ader!!!huhuhuhu..

Kieka said...

baju kurung kak irine lawa sangat , suke :)

Nur shuhada said...

wahh syok nye g shoping..and lawa nye bju Irine pkai tu....:)

Faqihah Husni said...

Tahniah kepada abangkak Irine! Tak sabar nak tunggu giliran kak Irine naik jinjang pelamin (kenduri kahwin)

Miss Amateur Cook said...

wahhhhhhh x sabarnya nk tgk irine kahwin! ;)

Syuhada Nasya said...

cntik la baju irine wana purple tu ,, heheeh ..

fifie said...

Irine, please share beli dekat mana baju tu ? Cantik amat. Berkenan :')

!~ Dolly Auliya ~! said...

baju Irine cantikkk sangat ! so-ohsem laa :)))

~♥dieyba_baby♥~ said...

cantik nye bju irine. minat sangat :)

Cik tikah said...

kak ipar sgt cantik macam irine! :)

taty nadiah said...

aww. baju cntik. thniah buat abg. fiufiuuu. pasni tggu ss irene lg. xsbbar. :)

naedcullen said...

irine nk kwen..so syiokkk..:D

Eiqa Lyka Vandetta said...

Lawanyer baju sis Irine ! Jeles okayy .. hehehe

ciksengeh :D said...

kakak ipar and irine sama cantik :)

Cik Anis said...

baju irine santik sangat. Cik Anis suka wee wee ^^

nanti irine kenduri jemput laaa (*buat muke x malu~)

Tahniah kat abg irine. semoga bahagia selamanya n ad ramai baby cute2

H A F N I I Y A Z I said...

tahniah untuk abang k. irine. Tak sabar nak tunggu k. irine punya turn. of course cantikkk . :D

H M I said...

kamu memang gorgeous irine..suke sgt dgn stail kamu..:)

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

baju irine cantikkk!!!! <3

Tak sabar nak pegi kursus kawen minggu depan!!!! <3

yanieA said...

cantiknya baju awk irine!

corat coret sendiri said...

sgt chantek dress u irine..beli kat mana yer :)

Nurul Akmal said...

Baju Irene cantik sangat.. ;)

Pn. Ila said...

mengingatkan akak kenangan cari barang2 hantaran sama-sama dengan husband time dolu2...sweet o..

fae jamal said...

cantiknya baju irine! :D

SyamimiNazifa said...

okay tahu . akak pergi MP kann , hee .

Syira Qahira said...

selamat malam.

semoga semuanya akan berjalan dengan lancar :)

marz said...

assalam. irine.. baju irine yg warna peach tu sewakan tak?.. klau ya sy minat nk sgt... hari tu ada email irine gak tanye tp takde reply pon :'(.. this time tlg reply ye.. thanx.. or bole msg 0162541957

lavenderlover said...

cantiknya baju irine..hehe..have a nice day,k..tahniah to your big bro!

NadyaBubble said...

Tak sabar nak tunggu majlis Kak Irine pulak :D

Alin Marlini said...

baju awak cantikkk sangattttt

kaka said...

chanteknye baju purple irinie tu.. beli dah siap ke buat sendiri? wow!!meletop lah :D

Miss Amy said...

wahhh..bahagia tgk kak irine..Miss Amy harapkan kebagahiann kak Irine berkekalan ye..:)

IdaRaida said...

wah..:) best nya..:)

hari bahagia.. dapat akak ipar.. sama cantik dgn adik ipar ye..:)

Jaa said...

cantik baju irine...suka tengok...

l.i.t.t.l.e g.i.r.l said...

Irine, dah beli handbag coach ke? beli thru online irine murah. akak mase kawen ritu beli coach thru online je. harga half okay! haha. kat malaysia ritu handbag coach akk mse hantaran ritu rm1800 rasa. tp kat online 700 cmtu je. murah gilsssss. jam tangan pun sama.

Elia Si Jejariruncing said...

awk sgt comel.. ada iras2 scha alyahya pon ade ;)

Cik Mizah said...

pheww....branded! haha

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in