http://irinenadia.blogspot.com/

Review salah satu foundation kegemaran Irine :)


Assalamualaikum semua. 
 Dah lama tak buat review. Jadi, hari ni Irine nak buat review sedikit salah satu foundation menjadi favourite Irine. Irine rasa ramai yang dah pernah dengar Naturactor kan? Salah satu rahsia and foundation yang ramai make up artist guna sekarang. 

 Bagi yang tak pernah dengar produk ni pulak, ok Irine boleh explainkan ape yang bestnyaaa naturactor ni. Dulu kalau nak diikutkan, cerewet jugaklah nak carik foundation ape yang boleh tahan lama dekat muka, dan yang sangat2 penting tak cepat berminyak! Tu yang paling penting, sebab muka irine memang jenis yang berminyak. 



Apa yang boleh Irine cakap tentang Naturactor ni ialah, TAHAN LAMA, MUDAH & HEBAT! 
Kenapa irine boleh cakap hebat? Salah satu sebabnye, naturactor ni masa awal-awal Irine beli sebab nak tutup bekas-bekas jerawat yang naik dekat muka. 

Bekas-bekas jerawat macam parut ke or whatever. Kalau foundation yang cair tu dia dapat tutup sikit je, then bile dah lama, akan cair and nampak semula bekas jerawat. Sebab tu Irine paling tak suka kalau tengok foundation bentuk cecair. huhu.  Tapi, kalau dengan naturactor ni, ia ringan dan lembut, senang nak sapukan dekat muka. 

Naturactor ni macam bedak asas la jugak, guna sikit je dah cukup. Dan yang paling Irine suka tentang naturactor ni, ianya boleh tahan hampir setahun kot! Nampak je bekas kecik, tapi kalau hari2 guna pon, memang lambat. trust me! Tu berdasarkan pengalaman irine pakai hari-hari and pengalaman kawan-kawan yang pernah guna jugak naturactor ni.  Eh cop, jangan risau tau, bedak asas naturactor ni memang boleh guna hari-hari and kalau nak guna pegi mana-mana pon x kisah. Tak jadi masalah kalau nak sapu menggunakan jari atau kalau nak nampak rata and naturactor tu blend dengan kulit muka, guna sponge lagi better ^^ Senang jugak nak basuh muka after dah guna naturactor ni.


Naturactor ni ada banyak code tau. Please make sure korang  jangan tersalah pilih code. Nanti takut tak sesuai dengan warna kulit korang. Irine bagi panduan untuk korang sendiri pilih k.


Macam Irine sendiri pakai, Irine pilih code 151 sebab jenis kulit sawo matang. tak putih and tak gelap. Tapi Irine jugak boleh pakai code 141. 151 and 141 memang sesuai utk kulit sawo matang Tengah-tengah! hihihi. Code colour yang popular ialah antara code 151 & 141 and tu ramai yang pakai and beli sebab boleh dikatakan macam colour universal sebab ianya sesuai dengan setiap jenis kulit. 

Ok untuk memudahkan you all nak tentukan kulit muka sesuai dengan colour ape, boleh tengok contoh kulit muka kat gambar bawah ni.


Code 130-  Very Fair (pinky tone) Macam kulit Sofia Jane ni


Code 140 - Fair (yellow tone) macam kulit Rossa ni


Code 141 - Natural/beige . Macam kulit Bunga Citra Lestari


Code 151- tanned brown. Macam kulit Fasha Sanda yang tak berapa nak putih dan tak berapa nak gelap.hihihi


Code 152- Kulit hitam manis macam Nurul. dark skin.


Perkara yang paling penting untuk korang tau, naturactor ni ada yang jenis ori dan ada yang jenis tiruan. Jangan risau, Irine sendiri mendapatkan naturactor ni dari supplier yang jual product ori bukan tiruan :)


Perbezaan cream foundation naturactor original and tiruan. Irine jual yang ori sahaja ok :)

Jom tengok ape lagi kelebihan naturator ni

  • Anti Kilauan/ tidak berminyak
  • 100% menutupi pigmentasi, parut, cela, bekas jerawat, & noda hitam
  • Melindungi kulit dari sinar uv
  • Senang digunakan, cepat & yg penting tak melekit!!
  • Tahan  lama sehingga 12 jam dan satu bekas boleh tahan hampir setahun untuk habiskan. Pakai sikit pon dah cukup sebab texture dia memang dah padat.
  • Tidak menutup pori-pori
  • Digunakan oleh makeup artist sendiri
  • Kulit terasa ringan, gebu & hasil solekan akan nampak flawless dan natural
  • Bau dia best. takde bau2 pelik macam ada sesetengah foundation yang lain
  • Senang nak bawak pegi mana-mana sebab bekas dia mudah and ringan dbawa.

Anyone yang interested? 
Kali ni, you all boleh dapatkan Naturactor ni dengan Irine :)
Irine jual dengan harga

 RM45 only (not including postage). 




Untuk order sila ke website:
IRINE SWEETHOUSE

Berbaloi dengan harga jika dapatkan product naturator versi original berbanding dapatkan naturactor dgn harga murah tetapi dalam versi tiruan . Korang sendiri boleh tentukan sendiri.





30 comments:

Siti Aniza said...

menjadi ke?? kulit saya sensitif.. sesuai tak??

fasha said...

mcm menarik je ! :DD patut la irine chantek sentiasa..

Shazney Shamsuddin said...

betulll....

sebab kita guna naturactor..hahaha

nah kat sini link entry kita tue...


http://zaidatulaznishamsuddin.blogspot.com/2012/04/nak-cantik-takgunalah-naturactor.html

Da Mia said...

salam..memang pakai nacturator nie..the best ever! hee... :)

Miss Amateur Cook said...

wahhhh menarik ni. blh dipertimbangkan dulu. thanks irine for sharing. :)

fatin amalina husna said...

ok jugak nie..slalu pkai yg krim..bila lama2 skit hilang..

ezika said...

salam sis..yg ni made china or jepun ek?

SpidermanHere said...

Nanti nak order la :)

NAL said...

dpt juga NAL promote produk ni kat my sister..

Cik Anis said...

wahh... hmmmmm cm best jee

Aien Syafiqah said...

irine, saye macam berminat nak belilah .after pakai foundation ni boleh pakai compact powder lagi ke ?or tak perlu pakai dah ?

AdilaAzmir™ said...

mcm best je. kalau ada duit mesti try punya.

Best Business Brands said...

Hari ni saya nak review salah satu foundation kegemaran saya. Mungkin ramai yang dah tahu pasal produk ni, terutama bagi mereka yang ...

nad azmi said...

irine..naturactor ni dari jepun ke china??

Hunny Kitty said...

me oso wear this...and i love the green one! works miracle!

nina ibunga said...

mcm berminat la. akan dipertimbangkan.. :)

Atiqah Wadiah said...

betul2..naturactor ni best sgt..sy beli thn lps n x hbs2 lg even guna hari2..mmg totally jimat..n d best part is i already found who sell this..dulu beli dkt mall..skrg dh x jual dh..after this,blh beli dgn irine :)

cik jue tomey said...

Hr tu jue ada pg satu kedai ni..dia suruh try,dia tlg make up knlh..tp tak tau produk ape...bekas dia samalh..akak tu jual 60 inggit

Syira Qahira said...

salam

berkenan, tp setakat ni kulit ni payah nak pakai foundation, x sesuai..

princess said...

interest la :) cm ne nk order ? ^_^

Lagenda said...

Salam Irene..Mak berminat utk membeli dan menggunakan produk ni but bila ke website Irene utk mengorder, sgt complecated prosedur dan fill yg perlu di isi.

So, terpaksa la lupakan utk beli online. Nanti nak carilah dimana2 kedai yg jual produk ni.

Beli secara terus lbh mudah kot.

Dg RaMLaiLasaH BraMa said...

sy ada beli produk ni d e-noveal..harga dia RM19.90 jak..tp memang okayla..

Mushy Mieyka said...

kite nak kite nak . mang tengah cari foundation yang sesuai . :)

Cik Mizah said...

irine, kat terengganu ada jual kah ? Mahu beli n tengok2 di sekitar kawasan dekat2 dulu... reply me at my blog plis, okey thanks kak!

nirieyna's said...

:))

.:saya_saya:. said...

hai awak...okei ke naturactor ni..mcm penah dgr sblm ni..tp ntah ye..
ermm..bedak ni ok ke? kulit saya...berminyk sikit...pagi pakai okei lagi..skali time lunch tu..bile da peluh..muke jadi tak selesa..pastu, pas solat..da pakai compact powder..stil ase bermyk lagi..
:(

.:saya_saya:. said...

hai awak...okei ke bedak ni?
macam nak try la..kulit saya bermyk sikit dan mcm tak sekata..
pagi okei je pakai bedak..pastu time lunch da ase tak selesa da...pas solat, pakai compact powder tp ase berminyk lagi...

:(

Cik Bunga said...

best pkai. x bmiyak n ringan je

suhaila omar said...

bile pkai naturactor ni mmg flawless la..feel free jln kt suebeautyblossom@blogspot.com

Ana admi said...

Kalau.pki.dgn span basah..lg rse ringan testurnye

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in