Jubah Dress by Irine Sweethouse


Assalamualaikum semua.
Akhirnya masa yang ditunggu-tunggu, Irine updated jugak JUBAH DRESS ni :) Alhamdulillah, keluaran kali pertama jubah dress ni adalah daripada label Irine sendiri iaitu "Irine Sweethouse". Untuk keluaran yang pertama ni, Irine menekankan rekaan jubah dress muslimah yang ringkas tetapi menarik untuk kaum wanita yang lebih sukakan kesederhanaan dalam berfashion. Yang istimewanya jubah dress keluaran Irine Sweethouse ni ialah dari jenis material kain berat, labuh tetapi selesa untuk dipakai bila-bila masa dan di mana-mana.

Jubah dress ni sesuai untuk dipakai ke tempat-tempat event seperti dinner atau dipakai harian contohnya ke kuliah dan lain-lain lagi. For our 1st batch, ada 9 pilihan colour daripada citarasa Irine sendiri dan yang penting, nampak cantik, simple but exclusive.



Label Irine Sweethouse
Official website untuk Irine Sweethouse masih dalam pembinaan dan akan dilancarkan dalam masa terdekat :) So, korang boleh shopping dengan lebih senang dan aman nanti. hehe.




Jubah dress Black
Salah satu jubah dress pilihan Irine yang paling Irine suka :)


Material, cara potongan dan jahitan jubah direka supaya nampak kembang dan lebih cantik di bahagian bawah skirt.




Jubah dress Grey
Colour grey ni sangat cantik dan nampak lebih lembut bila dipakai dengan tudung yang berwarna pastel. Contohnya macam Irine pakai ni ialah dari koleksi tudung Butik Radiusite yang banyak menyediakan pelbagai jenis design tudung muslimah yang sangat sesuai digayakan dengan jubah.
Facebook PAGE Radiusite


Jubah dress shocking Pink
Antara colour yang menyerlah serta exclusive. One of my favourite colour jubah yang ada dalam wardrobe Irine. hueheuheu :P



Jubah dress Turqoise
Colour turqoise ni antara salah satu colour yang limited. Sangat elegant dan sweet bila digayakan.
Design di pergelangan tangan pulak, Irine letakkan jenis butang "balut" yang sangat senang dipakai dan mudah untuk dibuka terutamanya untuk kaum wanita muslimah yang hendak berwuduk ketika berada di luar. 


Thanks to Mrs. Anna Cherie for a sweet touch as MUA. Irine sgt sukakan natural and simple makeup yang tak heavy seperti ni, ala-ala korean gitu. :p Kak Anna ni jugak actually one of my MUA during my special day soon. Hehee :p
So sape yang berminat untuk dapatkan MUA with natural look style or mcm2 style lagi yang berkenan, boleh contact Anna Cherie di PAGE facebook :)


HARGA SEPASANG RM189
Untuk dapatkan JUBAH DRESS di atas, boleh order di official website
IRINE SWEET HOUSE

THANKS! <3 <3




97 comments:

aira shahira azmi said...

wahh..cantik2!!!

Si Gadis Semasa said...

lawalah jubah ni irine !!

Anastasyea Aida said...

Cantik-cantik koleksi jubah tu .. ^__^

www.anastasyea.com

Lin Azlina said...

mmg cun rekaan irine..tunggu gajila beli..hehe

Cik Emie said...

Akak dah submit form..etceli kompius gak sbb xtau length huhu..hopefully labuh cantik la ngn akak :)

ZYASH said...

1st komen...yeah!!!.. Cantik...nanti nak beli wat koleksi.....

IeJa MdSah said...

cantiknye.....berminat tpi badan besar...saiznye s & m jea...huhuhu...sedey....

yqnq ellyana said...

wah lawa2 dress ! Like it

yqnq ellyana said...

wah lawa2 dress ! Like it

.:hana radzi:. said...

salam irine..nak tanya la.jubah tu sesuai tak pakai when pregnant?huhu :)

beLLa said...

cantikk gile ! harg pun cantik jugak. hehehe. ni kena bodek pama ni. ;P

✿ pink velvet ✿ said...

alooo! mesti takde size *sobs sobs*

.sabrina. said...

salam.
nie design kak irine sendiri ya?
cantiknya..tapi saiz badan tak mengizinkan -.-

Sazlinda @ ienda said...

okay...i dah mula tertarik hihiihi =) i do...i do hehehe

enter.osyin.exit said...

Dear...bole x u detailkan pnjg dress tu??example mcm s tu pnjgnyer brape cm?...look so nice ur design...waiting for ur respond

Chocolate Strawberry said...

dah order !!!

piccione blu said...

yang irine pakai tu saiz ape eh?

hana said...

cantik la..
=D

marz said...

irine..klau normal price brape? warna grey vs champagne mana lg cantik? irine stay mana, klau kat kwsn maz bole tgok trus coz lg prefer tgok dpan mata.. (wahh..1st comment..hehe)

ainbustami said...

irene...kalau utk yg tggi 165cm muat x???

ainbustami said...

irene..kalau utk yg tinggi 165cm muat x??

Hawa said...

cantik nyeee! trharu tgk..:') hehe.. well done irine!

Hawa said...

cantik nyeee!! trharu tgk :') well done irine!

Amy Munirah said...

Cantik :)

Aimi Nadhrah. said...

assalam kak irine. saya berminat! tp kalau tinggi saya 160cm sesuai ke dgn jubah dress ni?
and harga asal dia berapa?

Cik tikah said...

cantik <3

shazaayen said...

wahhh...canteknye...nak order la...:)
tertunggu2 tau!!!

Fiq Fikri said...

wahhhhhh!! suka tgok..cantik2 bangat seh...jubah tu menarik okeyy..

Atiqah Wadiah said...

shocking pink tu cantik <3

Eyfa Zalifa said...

congrats dear..by the way,nice and elegant..u look damn preety wearing it..:) gud luck dear =)

ilabelogebang.blogspot.com said...

cantek baju jubah tu..suke!

Cik Suriz said...

good business mind irine. always pray for your success :)

..yunmalique.. said...

Saya ada hantar 1 form. Tapi tak tau sampai ke tak. Sebab banyak kali send. perlu ke send via email pula?

sitinoorlisamontel ;) said...

cantinya jubah tu <3

Nur anisa =)) said...

cnteknye! sesuai x untk orng tinggi n gemok (lebar)?

S.n.Fariza said...

MMG CNTIK. lg2 irine pakai. :)

POSH76 said...

santek + harga affordable!!!

SyamimiNazifa said...

lawanya kak irine ;)

E y r a a Atiqa said...

cantik lah kak irine pakai jubah tu :) loveove.

Norayu Yusof said...

Cantik sangat jubah licin je kain dia :)

bLaCk pEarL said...

terpegun tgk. speechless cuz it really2 beautiful. sy puji sgt2 sbb baju tu betoi2 bgus tuk seorang muslimah. longgar, labuh n tebal kainnya. simple lg! itu yg trbaik dlm berfesyen. nice job, sis irine. tringin sy nak beli satu. hihi... n one more, harga sgt brpatutan.

mama leen said...

irine, akak dh submit form.. nak sangat2 ni.. tak sabo nak beli..

laskar pelangi said...

serius cantik sangat =)

hazanis said...

cantik la irine..=))

Miz.Shasya said...

seriously cantiknya.. irine nak tanya jubah grey2 cantik tak nak pakai time tunang? available lagi ker?

Afiq Yassin said...

cantik.. dah mcm puteri

hijabisbeauty said...

Assalam, pelbagai pilihan warna tudung bawal plain no.1 'Dian Pelangi'
harga berpatutan!!!
jemput singgah!!!

terimakasih senyum2 :)

.:hana radzi:. said...

salam irine.hana ada hntr order.plz check ya..tQ :)

Ali said...

cantik jubah tu...

MatahatyCikMentega said...

cantek nye!

aina mysarah said...

comelnye! jubah ngan kak Irene un comel gilerr! smart. :)

Korean Style Online said...

Hi..You really have a nice blog.. keep up a good work..feel free come to my blog  korean fashion online have a nice day...

Nurul Awanis said...

minat gila dgn dress jubah ni...sy pasti akan dptkn jgk dress ni! hewhew

Madihah Mahathir said...

Saiz untuk orang tinggi 168cm macam saya saiz apa yang sesuai? tapi saya kurus. pinggang hanya saiz 26(siaz seluar jeans) how??

HanifahAmin said...

cooooo cewiiiiit *_*
T nak order laa..

Hidayah Shukor said...

simple tp cantikkkk !

Hidayah Shukor said...

simple tp cantikkkk !

CERITERmu aeL said...

normal price bape

agentcatalystUTeM said...

yang irine pakai ni saiz ape ek... Ir ni kecik je.. t nak bli takut besar pulak :-)

Terbelog said...

seseai sgt pakai jubah :)

ReeneeRaaid said...

u look lovely :)

mieza said...

kak irine, tengok blog sye pulak, http://hamiezaborhan.blogspot.com/ . :) sye ada jual perfumes original. take look. tengs :D

Rendra Aditya said...

god lux.....

me suya said...

Irine xbuat custom-made untuk bigger size ke? Serius suya berkenan.. Rasa macam nak pakai as one of wedding dress nt.. tp itu la.. Kalau boleh tempah for bigger size.. me sangat berminat.. Pm me if boleh yer.. suya_tuya@yahoo.com.. TQ

faiz fakhirin said...

mmg cun bila dpakai oleh orang cun.

Hajar Yumi said...

salam kak irine...nak tanyela..jubah ni memang ada sentiasa atau limited stok..bukan apa, kita ni student, saya amattttt berminat dengan design dia n saya nak sangattt ada satu.... hurm...tapi masalah kewangan jela...

eryn zainudin said...

nice jubah dear.... if for preggy women boleh ke?

feel free to visit my blog ya ;)

http://erynzainudin.blogspot.com

eryn zainudin said...

nice jubah dear... if for preggy women boleh pakai tak ?

feel free visit my blog ya ;)
http://erynzainudin.blogspot.com

sabrina azhar said...

kak irine comey la kt dlm safiyya TV9 semalam,,,,

Miss Nadya said...

cantik..eh tq sygs sudi menenggek ke blog nad..:D

Mya said...

cantik sgt jubah2 ni tapi akak dah ukur ukuran badan akak. tak lepas la yang. akak gemuk.
awak amik order ikut ukuran badan customer tak?
kalau ada akak nak tempah.
btw, tq dtg blog akak. rasa terharu sgt2 dan terkejut juga :)

Huda a.k.a Ashu said...

irine..promotion rm175 ni smpai bla?? saya sgt berminat n mmg nak grab 1..color grey..

azleen said...

Saya tinggi 170cm...cam senteng jerk nanti kan...

aida said...

kalau nak try sesuai ke tak boleh tak?

yatt said...

Ade lg x?lawa la shocking pink 2..

yatt said...

Ade lg x?lawa la shocking pink 2..

Fadzly3383 said...

Perghhh mmg cantik giler jubah2 ni irine!!!
Bonus baru dpt nihhh.. Akhirnya dh thu nk blikn ape utk wife :-) ngeee...
Irine, tlg bg cdgn yg mane 1???

.aidan. said...

sis sy suka sngt..simple baju sis..nk tnya org yang tggi 170 labuh x?..sy nk tahu sma da akan labuh mcm model pkai x?

.aidan. said...
This comment has been removed by the author.
.aidan. said...
This comment has been removed by the author.
Solehah Shamsuddin said...

hai irine,sy slah sorg yg ske tgk blog irine.ni website shop irine kan?

http://irinesweethouse.com/

Cik Mizah said...

lawa irine pakai jubah..hikhik

Norazlina Kemat said...

Dear...ukuran dada mmg ada yg kecil ja ya?? Sy mmg cari dress for dinner yg sesuai tinggi saya 168cm

Anna Yasir said...

ade lagi tak jubah ni?

Datin said...

Salam..bole custom made tak?

yasmeen rahim said...

ad x design jubah untuk wedding... nk design yg simple n exclusive

yasmeen rahim said...

ad x design jubah untuk wedding... nk design yg simple n exclusive

Irza Rainie said...

wrna ni je ke ada?tgh cari warna peach or white sbnrnya..

litle girl sharing her story said...

i nak beli jubah ni..mcm mane ek?

Ekin Syias said...

sweet la...for extra saiz ada juga ke..pm me nurulashikin007@gmail.com

Ekin Syias said...

available untuk saix besar x...

chekgufizik said...

Sis, boleh order lagi tak jubah ni..the url not valid la

Fieza Nordin said...

saya mencari dress untuk dinner hari sabtu ni.. hitam .. please help..

my no : afizah 0127352967
blog : www.afizahnordin.blogspot.com

sk. megat dewa said...

sy berminat dgn dress kaler grey tu..mcmna dgn saiz?

Suhana Ismail said...

Mcm ne nk beli baju jubah hitam yang 1st pecture 2 yeak???

please

Suhana Ismail said...

mcm ne nk beli jubah black 2 yeak

Roselinda Lily said...

Sy mempunyai ketinggian 180..blh ke dpt dress nie?

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in