http://irinenadia.blogspot.com/

Ideas for Candy Buffet ! :)


Assalamualaikum and hye ! :)
Lama kan Irine tak updated blog. So sorry, Irine sangat busy dah untuk beberapa bulan ni. Tak terurus je rasa kadang2. *haha.  Cop, cop, hari Ahad lepas siapa sempat tengok Rancangan Saffiyya @ Tv9? Irine ada  terselit sekejap dekat slot tentang blog. hihi. Ignorekan muka Irine yang malu2 and jawab soalan yang bukan-bukan tu. huhu.

Ok, kali ni nak bukak cerita tentang Idea for Candy Buffet ! :) Pernah dengar kan candy buffet? Yang mana tak tau tu, irine explainkan serba sedikit. Candy buffet ni dulu tak menjadi trend sangat. Sejak kebelakangan ni je yang makin hari makin popular. Selalunya candy buffet ni ada dekat weddings, birthday party, and etc. Depends dengan theme masing-masing for candy buffet, nak tema pink ke, vintage ke, pastel ke and bla bla bla. Sebab sekarang ni pon memang banyak contoh boleh google :)

Candy Buffet ni selalunya ada macam-macam jenis.. Ada marshmellow, jelly, chocolate fountain untuk salut marshmellow, biscuit, choki2, cupcake, apam-apam yang comel cinonet, lolipop, and lain-lain yang you all boleh letak and rasa menarik perhatian orang ramai untuk datang dekat ke candy buffet anda utk merasa setiap jenis makanan yg ada :P

InsyaAllah, ni antara salah satu idea utk menarikkan lagi event irine. Kalau ada yang rasa-rasa nak makan benda-benda macam ni, jemput lah datang ke rumah kite. ahhakx. More details Irine akan ceritakan tak lama lagi ok?

Jom layan gambar-gambar contoh for candy buffet


pink-white-wedding-dessert-candy-buffet-tissue-paper-pom-poms

white-pink-candy-buffet-cookie-bar-wedding-ideas

pink-white-wedding-color-palette-candy-buffet

pink-white-wedding-ideas-candy-buffet-wedding-cake

Are you doing a candy buffet? :  wedding Amy Atlas

Are you doing a candy buffet? :  wedding Best Wedding Candy Bar

Sweet & Sparkly Wedding Candy Buffet

Sweet & Sparkly Wedding Candy Buffet

Sweet & Sparkly Wedding Candy Buffet

Sweet & Sparkly Wedding Candy Buffet










Salah satu contoh blogshop yang buat candy buffet ni, korang boleh usha dekat sini k :-

I LOVE SUGAR TOWN







58 comments:

onie said...

kalau dapat tengok depan mata akanku tongkat dagu sambil berangan,hiks!

beLLa said...

omaigod! gile cute ! kalau bapak willy wonka ni, dia ckp, fulls of cavities! hahaha

Rasyidah Waheeda said...

Comelnya... marshmellow celup coklat, yummmy :D

Etong said...

so cute!

reyna said...

so sweetnyer,,

Syira Qahira said...

salam


satu idea yang mneraik tp agak perlukan budget lebih sedikit ni :) lebih-lebih lagi kalau ramai bebudak.hehe

intan yusnita said...

nice :D

eqa sulaika said...

menarik !!

lisa said...

comel-comel je semua.geram! :)

Syuhada Nasya said...

waw .. cntik nya <3

Syima Syaz said...

aritu plan.... tp tak terbuat sbb byk sgt masalah...

=(

miszatie said...

lovely...i pun ade idea mcm nih...:).atie like dis!!

IEQAH said...

nyummmmyyyy :)
lau irene buat cNDY BUFFET jgn lupaa ajak naa :)

!~ Dolly Auliya ~! said...

wahhhh,,, suka marshmallow tuhhh :)

NAL said...

ok jew muka aka time tu..owh, baru tahu pasal candy ni..tq for sharing ye kak.. ^^

Ida Roslan said...

idea yang bagus.
pasti nak pergi candy buffet, sbb ley mkn macam2 =).

mia sha said...

urmmm sedapnya kolat tuuu

S.n.Fariza said...

hik3. dh tgk irine kat safiyya :)
candy buffet mmg comel kan.
buat lawa2 tau

damaihati.my said...

yumm yumyyyyyyyy........

damaihati.my said...

yum..yummyy

awek retro said...

teringin nak buat candy buffet..tapi takde sebab pulak nak buat..hahaha..

it must be cute like u dear...

Wanie said...

oh kak irine. semuanye nampak comel je :)

Pieh Rizfie said...

irine..kite pun tgok gak safiyya baru ni...irine cute sgt..huhu..candy buffet ni u wedding nnt ek?huhu..msti suke budak2 tu nnt..mak2 budak pun suke what candy2 gini..hehe..byk hehe kan kite?kite malu comment kat irine gorgese ni..hehe lagi...

Atiqah Wadiah said...

comelssss nyerrr!!!marshmallow tu nmpak lazat..irine,kasik adress..nk g event irine tu..nk rembat marshmallow byk2..hiks ;p

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

ade tengok kat safiyya aritu! at last dapat tengok muke irine yang real.. hehehe... u're so comell :)

::cik asha:: said...

baru tgk ulangan saffiya tu pagi tadi..memang comel la irine..dlm blog comel..kat dlm tv lagi comelllllll....:)

saharinasaharudin said...

woww,menarikk.colorful plak tu. ;)

irine nak kawin dah ke? :)

Ayu Iman said...

comey laa and menarik..irine pun sgt comey kt dlm rncangn safiyya tue..=)

yangbaik said...

sooo sweet... terpaku sejenak...

Liyana Aziz said...

sila jemput saya! panggg! hahahaha... suka la, candy buffet buat org terliur! on the way nk tgk saffiya since hari tu x sempat

Rtp Farra Arisha said...

waa, all are superwonderful, sis irine! yang jelas, me more love marshmallow, yang lembik-lembik gitu!! :D weee.

mizzura said...

pink best!

naf. said...

cnfirm budak2 rmi kerumun area tu jee hehe

syahirah Khan said...

kita tgk saffiya..hehe<3 selalu mls tgk tp hari tu khas nk tgk sis..sedapnya tgk Candy ni..Nk mai KAhwin sis boleh? hehe

auntie miccy said...

ooo skrg da mkin cte miut brg2 utk kawin nie, bkn pngantin je kna cute..

auntie miccy said...

xsbar nk kwin plak rsanya

qaira adania said...

aegooo.....!!! cumelnya3!! i like it!!

anys said...

wahh cutenye ! nie yang kena datang rumah irine nie . hehe :D

bLaCk pEarL said...

bajet tuk candy buffet nie high or low?

Cik Emie said...

Impian y xkesampaian mase wedding huhuk
Xpela akak g terjah wedding irine jek nati boleh? Hihi ;p

kaka said...

kaka tengok ! ahad lepas irine ada dekat saffiya tu. tomey2 je suara irine jawap. hihik

Mama Awin said...

slm..saya newbie..tau blog irene frm saffiya..congrats. Brilliant idea la candy buffet ni for my children nye bday nnt..

Nor Nadiah said...

kiutnyer..:)

http://www.nornadiah.com/2012/04/adeh-malunya-dengan-irene-nadia-lyssa.html

Adam Narzuan said...

perghh.. so cute..

chEQ FyrA said...

salam akak .. last week sy ade tgok kak irine lam Saffiya sbb sy xpenah p0n mis tg0k Safiyya .. akak nmpak c0mel jer even cam malu2 .. hihhihihi .. n candy buffet buat sy terliur jer tau .. hehe . btw nice entry! ^_^

Izyan Masri said...

COMELNYAAA.DAHLAH SEMUA PINK2 GITEWW.SUMPAH SUKA :D

Izyan Masri said...

SIS IRINE,ADA MASUK SAFIYYA KE?LUPA NAK TENGOK.WUWUWUWU

Si Matatajam said...

so sweet....
im new blogger hope u can join my blog (mymatatajam.blogspot.com). glad if u can leave comment and tips

ciksengeh :D said...

wuwuwu .. comel2 .. geramnyer tengok ..

Sery Suryani said...

irine..
jom tgk bawal plain lace rose kat sni..
http://serysuryani.blogspot.com/2012/04/bawal-plain-lace-rose.html

l.i.t.t.l.e g.i.r.l said...

Irine, plan nak buat candy buffet eh mase wedding nanti? buatlah sangat best! Akak mase wedding tahun lepas buat sendiri sume. Hee. Yg choc fountain tu pun beli, tak sewa. Lagi jimat. Choc tu pun bancuh seniri. Memang candy buffet lah cepat habis esp strawberry tuh hee. Jangan lupe order strawberry nnt k.

ps: jgn lupe ajak nak kawen nnt! :)

Rosma Mohamed said...

so cuteeeee!...

A Girl Like You said...

nice nice nice nice nice!!!

aishah shasha said...

nice... i like it.... =) kak nadia jgn lupa follow kita erk...?? sbb kita baru jew wt blog.. n kita amat berminat ngn blog akk... =) thnx kak...

autoscout said...

oh.. nampak sedap ia...
tapi tak nampak ada model kereta pun. memang suka kereta

autoscout said...

a... memang cantik dan sedap..
tapi.. kenapa tak nampak cnady model kereta ? memang suka tengok candy kereta
!

Cik Mizah said...

uihh..risiko kencing manis maa...ahha

dalin ali said...

hi, candy buffet mmg sgt comel kan. apatah lagi kalau ada chocolate fountain. actually candy buffet dan choc fountain ni boleh DIY shj tp still nampak profesional, dengan kos yang minima. malah sepanjang tahun pun boleh guna utk celebrate wedding, birthday dll. yg penting kena tahu mana nak dapatkan peralatan dan dessert halal yang sedap dan murah :)
k diana
http://www.bisnescandycoco.com/blog

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in