Something sweet..

Assalamualaikum.

Ok girls, apa yang you all boleh lakukan "something sweet" untuk tunjukkan you all sangat care and romantic pada orang tersayang?

OR

Guys, apa jugak yang you all boleh lakukan macam kami kaum wanita yang always nakkan "kejutan" ?

Erkk..
Awal-awal dah bagi soalan direct macam tu -,-

Kaum perempuan ni kan, yang Irine boleh tengoklah, even takde duit skalipon, tengah sengkek sangat2 ni, lagi2 student yang tengah musim kering,duit pinjaman ptptn pon cukup2 untuk belanja makan,mesti akan usaha jugak untuk buat kejutan untuk orang yang dia sayang. Lagi-lagi kalau time hari lahir. Tak pon, date-date yang korang rasa sangat istimewa/bermakna yang patut kena ingat. Tak macam lelaki, jarang rasanya, nak tengok jenis yang macam tu. huhu.haha.hehe. Bukan semua yang dimaksudkanlah, jarang...jarang..kaddangg..kaddang..

Tapi jangan risau, kaum perempuan ni, even tak dapat apa-apa pon, still diorang akan rasa happy sangat2 even kaum lelaki kasi wish yg comel2 and romantic2. huhu :p Senang cerita, tak harapkan hadiah pon takpe :) Tapi kan, kan, kan, kalau nak dicerita bab-bab hadiah untuk lelaki ni, mesti akan jadi sedikit masalah untuk kaum perempuan. Yelah, pening dan tak tau nak kasi ape. hehe. Bukan apa, kang kalau kita kasi ni, takut tak suka pulak. Kalau kasi tu, takut tak sesuai pulak.Nak jugak survey-survey, lelaki ni sebenarnye dia suka hadiah ape eh?

Bagi yang suka barang jenis bentuk2 dan menyerupai alat gadget, boleh lah try carik-carik macam yang Irine kasi ni. hehe.


Daripada pandangan pelan, nampak macam kotak jam.
Tapi salah.
Daripada pandangan sisi pon tak boleh nak agak apa.



Ini makan diaaaa...

Mini camera.
Camera dslr canon. kasi gadget untuk kali ni. Nampak macam real je, tapi sebenarnye yang fake je mampu kasi. huehueheu.Tau tak ape ni? Ape guna dia?



Sebenarnye, ni thumbdrive je :) Jenis rubber. Nampak macam comel bila terpandang dekat kedai, then terus sambar. Masuk kali ni, dah banyak kali bagi something yg menyerupai bentuk camera or lens camera. Dulu kasi cake bentuk camera, then kasi cawan bentuk lens camera and yang kali ni kasi thumbdrive bentuk camera pulak.

So, yang agak2 takde idea nak kasi ape, bolehlah cilok2 idea kasi thumbdrive ni pulak. Irine sure ramai yang dah pernah jumpa kan kat kedai2? hehe. Murah je, still boleh bajet lagi =) ngeee~ Tapi dinasihatkan sebelum beli, make sure thumbdrive ni boleh diguna, sebab kadang2 takut benda alah tu rosak atau beli barang tipu. Rugi nnti :)

Ok, selamat mencuba~






71 comments:

Yana Nanako said...

irine beli kat kedai mane ye?? kat melaka ke irine beli?

am_c said...

irine kat mne ley dpt bnde 2? harga die around bpe? :)

NAL said...

it's so sweet..NAL lebih suka kalau dpt lakukan apa2 xtvt bersama..share hobi ke..best..

sYiRa LoKMaN said...

nak nak,comel! ^_^

ciksukaberangan said...

Wah... kreatif betol ! :)

Eyra. said...

Sweet Irine :)

linaaridhuwan said...

Kita pun ada jugak sebiji. Hihi dapat time beli camera :-) best best, omey je :-)

farah jamil said...

Sangat cute!
mesti tunang irine sayang nak guna..

nuerulle said...

irine beli katne? ley tlg belikan x?xpernah jupe la...cute sgt...

MiaJie said...

seronoknye~~~~

Fadhilah Asari said...

sis beli kat kedai mana barang comel2 camni =)

Love hurt aeNnn said...

irine , macam besar jeee. comel laaa. bajet bape nie ? bagitaw laaa. hihi

Alya Sumayyah said...

Assalam,irine beli kat kedai camne ea?sbb xpnah nmpk or jmpa lagi..Bajet dlam bape?atas rm 50 or bwah?TQ

Alya Sumayyah said...

Assalam,irine beli kat kedai camne ea?sbb xpnah nmpk or jmpa lagi..Bajet dlam bape?atas rm 50 or bwah?TQ

Fea Shaza said...

uish..kt mn beli ni???

nadiah yaya said...

menarik sgt!! tp xpnh jmpa

yellohello said...

salam.hai irine! mana irine beli ni? nak carik jugak! hehe =D

geramgaram said...

akk ni suke buat surpriseeee,muemue

geramgaram said...

akk ni suke buat surpriseeee,muemue

geramgaram said...

akk ni suke buat surpriseeee,muemue

nonie's heart said...

comelnyee.. so sweet ;)

Ms.Siti said...

super duper comel la.

pinkcokolat said...

nmpk real la dear...btw kt mne nk cri ye bnda2 fake ni? cute sngt.. :)

Butik AA said...

comeynya irine!!kat mana blh dpt ye???

SpidermanHere said...

Kak Irine, kat mana boleh dapat thumbdrive tu?

sayamasehgadis said...

smart gile thumbdrive tu.. pegnati dslr.. :)

ratna said...

Alahai comelnya

aira shahira azmi said...

wahhhh..beli kat ne n brape hengget ni kak irine?huhu
jemput datang blog aira..hew2..
http://airashahiraazmi.blogspot.com
*erkkk,x salah mencuba kan?

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

cantik la...

Atiqah Wadiah said...

haha~sweet sgt..irine ni kreatif lah :)

~eZmALiZa~ said...

argh!! mmg suweet sgt! gile comel mende alah tuuuu!! :D

Cik tikah said...

x de duit nk beli mahal mahal lah! :(

✿ pink velvet ✿ said...

wahhh...chomel sgt...mmg unik...1st time tgk ni, hikhik~~

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said...

gempak la! beli kat mana ea??

blog-tips-kurus said...

mahal tak??

KizZ said...

Hihi...kalau tak bleh guna pun takpe sebab pendrive comel sangat larh...silap-silap buat hadiah untuk diri sendiri..hihi

urm,jemput join contest Kedai Kiz "The OH!SEM tagline contest" yer,,korang-korang skali dijemput sama..

lynda salim said...

sooooo sweett :D

Ayumi Comot said...

comel nyerr thumb drive tuh...teringn nak 1.huhu

untoldhistory said...

bagus betul org invent pendrive fancyy2 ni:D unik!

hanishusna said...

Yeah, Hanis penah guna bnda nie. Serius mmg smart!

AmirahSM said...

saya ade satu pendrive cmtuuu cousin beli mase dia kat hongkongg!! hee

oyyuon said...

cantik sangat2

ayu jue said...

eh..ju penah jumpe arini..mmg sgt kiut..comel n kecik je!

ubi said...

sweet..katmane nak carik ni?

Irine Nadia MaRceLLo said...

hye semua. sory late reply. thumbdrive ni irine beli dkt Dtrn Pahlawan, Melaka (nama kedai x ingt..huhu..cowy2.), yg cuplense tu irine beli dkt Time Square :)

haLyZaQiut said...

Eh semalam nampak irene n encik tunang kat SACC..g festival pengantin kan...?? :D :D

ZYASH said...

Dah pernah kene, beli ipod utk c dia, last2 mcm2 rosak..cable USB lah... Tak leh cas la..hai..mcm2...m'yesal nak cepat ari tu sampai tak g check...

dayakamsani said...

Hi irine, i ada email u an inquiry 2days ago. Hope u'll respond. Thnkyouu :)

Aqilah Khairri said...

Kak irine :D
Sudi singgah sini :)
*muka takmau*

Ade Pasal Sis :)

http://aqilahberbicara.blogspot.com/2012/03/perkara-yang-aku-buat-bila-gejala-bosan.html

Nelly The Strange said...

Like ! Nelly ada entri khas untuk kak Irine Nadia ! Kak Irine idola Nelly dalam dunia blogging !
:)

Jemput ! ^_^

http://nellythestrange.blogspot.com/2012/03/blogger-ini-menjadi-idola-nelly-irine.html

missina said...

comelnyee,,nak beli jugklah,,

SyamimiNazifa said...

alhai comel je :D

Izyan Masri said...

COMELNYA.KREATIF BAGI BENDA MCM TU :D

Izyan Masri said...

MCM KAK IRINIE,TUNANG MINAT SOMETHING OK LAH,KALAU YG BF TADE MINAT APE2 NAK BAGI MCM MANA T_T

faiz fakhirin said...

cool jwe pendrive tu..hehe

Diyana Ali said...

irine bile nak update jubah dress tu. tak sbar nak tgk :) hehe

azzahoney said...

i have deleted my previous blog.check this out. http://chocolatemousse2.blogspot.com come visit and be my first follower! :)

azzahoney said...

i have deleted my previous blog.check this out. http://chocolatemousse2.blogspot.com come visit and be my first follower! :)

Korean Style Online said...

cute sgt cantik and very very nice, jgn lupe singgah Korean Fashion Online..tq

Ain Dzaya said...

so sweet! tapi lebih best klu bg brangan yg bole buat sendiri..lagilagi klu lelaki tu pndai menghargai..tak makan sebulan pun sanggup taw!!


Inilah jawapan sebenarnya ain tak hupdate belog selama 2 minggu.(entry bergambar).

shiema sufian said...

cooolnye rase. comel comel. memang sweet (:

Nyamuk Terbang said...

ingt td dslr btl..ahha

ahcsffila said...

Irine nadia , cuba tgok blog ni
> http://cycy-lee.blogspot.com/2012/03/blog-post.html

macam kopi entry kau je ni ??

cubacuba check ..

. Nur Fatin . said...

Tenkiuu tenkiuu irine . Mesti dia suka nanti :D

. Nur Fatin . said...

Tenkiuu tenkiuu irine . Mesti dia suka :D

Cik Mizah said...

nak thumbdrive tuuuuu~

uNa.. said...

boleh jumpa dekat dataran pahalawan, kedai The Room =) byk brg2 comel kat situ

uNa.. said...

pendrive tu boleh jumpa kat dataran pahlawan, kedai The Room =) byk brg2 comel kat situ~

Waddle Waddle said...

Hi Irine, yg cuplense tu kat times square kat kedai nama apa ye? irine igt x?

Waddle Waddle said...

Hi irine, yg cuplens tu beli kat times square kan? kat kedai mana ye?

Waddle Waddle said...

Hi irine, yg cuplens tu beli kat times square kan? kat kedai mana ye?

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in