Eyebag, Eyebag, Eyebag! Please leave me.


Assalamualaikum and Hye semua. 
Kali ni Irine nak buat review tentang Collagen Eye Mask. Ada sesiapa yang dekat sini, mempunyai masalah eye bag? Bagi yang jenis dan stok-stok yang suka tidur lambat memang sah-sah akan ada masalah macam ni. Selalunya jadi pada student lah kan sebab study sampai tengah malam. Tapi, kalau yang jenis terlebih tidur tu pon akan jadi masalah jugak. Kurang tidur tak boleh, terlebih tidur pon tak boleh, ngam-ngam tidur pon tak ok jugak. haha. So, macam mana tu? 

Macam Irine sendiri, memang banyak kali dah carik jalan nak hilangkan eye bag. Yelah, boleh dikatakan tiap-tiap hari tidur lewat, lepas tu sepanjang masa menghadap laptop. Memang berkali-kali ganda lah kan menyebabkan mata kita letih. Kalau nak diikutkan, waktu zaman muda belia remaja dulu, eyebag ni tak pernah pulak wujud dalam kamus hidup.haha. Sampailah waktu berputar dengan cepat, tahun juga bertambah dari 1 angka ke 1 angka, begitu jugak dengan usia sekarang :p

Petua yang natural selalu kita dengar orang dulu-dulu cakap, letak hirisan timun atas mata, tak pon nak letak uncang teh dekat mata pon boleh supaya mata kita sentiasa rasa fresh. Kalau Irine baca dekat internet, kurang tidur atau keletihan yang berlebihan jgak akan membuatkan mata bekerja keras sampaikan pembuluh-pembuluh darah di sekitar mata jugak lebih aktif dan bayang-bayang hitam dekat bawah kulit mata. Memang tak heranlah, kulit ni nanti akan hilang kolagen yang membuatkan kulit jadi lebih tipis dan bayang-bayang gelap akan semakin nampak ketara dan jelas. Mata pun perlukan collagen tauu! Yang tu pon antara yang sangat penting.

So, ape lagi antara petua yang korang gunakan untuk hilangkan eyebag? Kalau Irine, aritu irine saja-sajalah try guna Collagen Eye Mask ni. Terpengaruh punye pasal! heheh. Terusss beli untuk stok seminggu! Memang sangat-sangat bestttt ok! Sejuk je bila pakai dan letak bawah mata. Irine pakai setengah jam je sebelum nak tidur. Before nak tidur, tanggalkan perlahan-lahan. Apa yang Irine dapat rasakan perubahan selepas pakai Collagen Eyemask ni? Haaaa..cecite cecite. Bila bangun pagi esoknya kan, Irine rasa bawah mata ni sejukk gile! hehe. Seriuss! Sebab Irine sndiri yang rasa, tu sebab nak share and review dengan korang :) Selalu bangun2 pagi, mata sembabbbb je kannn..lebam semacam. Tapi pagi tu, yg Irine dapat rasakan memang best.

Kenapa bestnya Collagen Eye mask ni? Best sebab collagen ni membantu dan berfungsi untuk merawat eyebag, kedutan, dark circle, kesembapan mata akibat tak cukup tidur.


Antara yang dah mencuba collagen eyemask ni :) Nampak dengan lebih jelas kan? 
Letak betul-betul bawah mata kita. 

Pic credit to JeanJean, blogger from Singapore :)




Nih laaa dia yang Irine guna sekarang :) Satu pek ada sepasang yang boleh digunakan untuk sebelah mata kanan dan sebelah mata kanan. 

 

Nampak tak collagen yang dipasang bawah mata dalam picture atas ni? Masa awal-awal pakai collagen eyemask ni, collagen dia still nampak tebal lagi. Bila dah pakai selama 30 minit atau 40 minit, bila dah tanggalkan eyemask tu dah nipis dah :) Collagen tu dah menyerap. Sejukkk sangat rasa..



Mana nak dapat? Now! Boleh order dengan Irine :)
Irine jual dengan harga rendah

5 pasang (10 pieces) = RM 20
1 pasang = RM 4

(mentionkan nama product "Crystal Collagen Eyemask" di bahagian "other products" )

Irine suggestkan, kalau nak beli, boleh try untuk stok seminggu punye yang 5 pasang ni :) Hari2 pakai sebelum tidur. Memang syiiookkk! Bagi yang nak jaga bawah mata , rawatlah daripada sekarang :)


36 comments:

deardearyhaty.blogspot.com said...

da lame da ni nak cari jalan penyelesaian 4 that problem..tq!!!:)

nabila azmi said...

nanti sy balik mlysia nak beli..huhhuhu

fina fento said...

Uii..dah pakai dah pakai. Dapat tiap - tiap kali beli baju kat satu online shop ni..

Kak Fina pernah sekali tu pakai sebelum tidur. Ingat nak tanggal dalam 30 minit lepas tu, tapi tertidur. Last2 bangun paginya tengok2 dah jadi nipis giler.

Atiqah Wadiah said...

kena beli nih.. :)

Nadzirah Ghazali said...

kak irine,mcm mne nk order?

Nyamuk Terbang said...

dpt gaji nnt bleh order..mta kiter dh byk eyebag

misz aisya said...

wahh cam best je..irene pkai agi x email hotmail tu? akak ade mail tuk order VCO..nnti cek ye :)

Fatin Nabihah said...

kak :)im only a seventeen girl . ada eyebag . klu area perlis dekat mna nak cari prodct ni ? thanks :)

myravea said...

I should try this one! hehe.

Cik tikah said...

kalau guna yang nivea tuh punya pn boleh kan? :)

lisa said...

bagusnya ada produk cmni.. tp lisa try letak timun je. hehe :)

Hashira Yusoff said...

wahh!! bestnya. murah plak tu..I pernah beli skali yg Etude House. Ada sepasang aje dah nak dekat rm7. boleh try ni! :D

-->hashira Yusoff

nur amalina athman said...

berminat laa..:)

loVe puRpLe said...

hhehe just asking berkesan ke? n bape banyak kali tuk tgk keberkesanan dia? hehe (^-^) hopefully my beg dekat mate nie ilang (^-^)

Gadis Biasa said...

sekali pkai trus hilng or kne sllu pkai??

Maya Zhang Ai Ly said...

emmmm..mata da makin tembam...

zal88 said...

hmm...solutions yg mnarik tu..=)

zal88 said...

hmm...solutions yg mnarik tu..=)

rajanurizzati said...

postage bape? :)

iedaPANDA said...

my eyebag is sooo damn terok ok!! lebam gilee. siannn. xtau la leh solve ke x prob i ni. hehehee. im just trying. if ok, akan order lagi skali. pernah gk bli cntctlens online, then dapat free bnda camni,. but im not cnfdnt at all nk try, sbb pckging mnakotkan. rerupenya mmg wujud. hahahaa. after i try, i will tell u da result!

cik fafau said...

irine, saye ade oder Crystal Collagen Eyemask ni ... tapi saya salah isi oder post ... saya letak dekat Other Catalyst products .. sorry :)

ainol akasyah said...

irine..sy nak order tp nt kne Emailkan kembali transaction details sebagai bukti bayaran kan .. ape email nye ?? nak sgt bnde alah nie..plis reply

rainy day said...

assalam kak irine..
sye mang nak order, tp sblom 2 nk tnye, klo sye orde bpe hr leh smpi and kak irine gne bank ap?

natashacherahim said...

irine...kalau akak nk jd dealer mcm mn???leh email akak cara2nye tak

natashacherahim@yahoo.com

Ekin_Alia MySara said...

Hye sis irene saya da order nk tau harga sekali postage berapa? and mcm mane nk tau feedback dari u all..hehhee

Anis FieQa said...

tQ irine..Crystal Collagen Eyemask da smpai..it's awesome..

me said...

Irine,,i dh order tp xmention nk brape..so cmne ea??

azila said...

mcm mana nk order?

FaRa AhMaD said...

Thanks for the tips babe
very2 useful to me :)

ANIES said...

saya ada maslah eyebag ni dah lame dah...sampai dah hitam bawah mata ni..tapi sebelah je...dah try mcam2 tapi tak jugak berkesan...nak tnaya jugak postage dye berape erk

Sue'zSuhaimi said...

ada lagi ke kalau nak order??

Khatrine Ahmad said...

kak irene,collegen ni ade jual dkt guardian watson kan?

Sharifah Nadia said...

Irine jual lg tak nie. ?

Sharifah Nadia said...

Salam., irine jual lg nie x. ?

Sharifah Nadia said...

Irine jual lg tak nie. ?

tenku butang said...

hai.. done singgah n follow d sini.. sudi2 lea follow mine back yea.. =) tQ.. senyum selalu.. =)

http://tengkubutang.blogspot.com/

http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ (fesbuk kucing if minat kucing)

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in