Prannkkkkk ! Mandi tepung!



Assalamualaikum. 
Sambung cerita dan entry semalam. Maaf semalam hanya dapat bagi sekeping gambar tanpa apa-apa cerita. hehe. Tak larat sebab sakit pinggang gara-gara moon coming. Baeklah, semalam ialah birthday abang Irine, iaitu Benloy :) Macam biasa, birthday dia tiap-tiap tahun akan jatuh hari raya cina. Nak cakap muka macam cina tak pulak, gelap je tengok. ahaxxx.! ok sorry :P

Plan kami untuk surprisekan Benloy menjadi semalam. Dapat jugak kami salutkan dia dengan tepung. Kalau nak tau, takde sorang pon yang perasan birthday dia ni. Sebab abang irine awal2 dah hidekan birthday dia dekat facebook untuk elakkan orang wish kat wall. See? huhu. Sikit lagi nak kantoi semalam plan dengan dia sebabkan handset irine berbunyik sampai mesej daripada Benjoy. Rasanya Benloy pon boleh syak and rasa pelik. Cepat2 Irine rampas handset irine daripada dia, konon2 macam marahlah sebab baca msg phone irine.Padahal dah gelabah takut kantoi. haha.  Bawak benloy turun bawah sebab konon-kononnya nak suruh angkat barang dekat dalam kereta. Hasilnyaaaaaa...inii diaaaaa yang terjadi! 


Ni kira baik dan bertimbang rasa lagi lah ni baling tepung je. haha. Kalau tak, 2 papan telur dah pecahkan kat atas kepala dia. haha.Plan jugak, tapi fikir-fikir balik, kang mesti diri sendiri akan terkena jugak telur tu. Batal dan cancel plan baling telor! haha. Tak sanggup bau telor tembelang.kussss semangatttss.

Kalau nak tau, seharian Irine and Benjoy tak wish abang irine,Benloy ni. daripada awal pagi sampailah ke senja tak wish langsung. Masing-masing buat donow and buat-buat macam tak hengat. haha. Selalu kenakan kawan je baling tepung ni, sekarang terasa macam nak kenakan abang sendiri *gelak kejams



Cake sebagai surprise. Yippiii !
Tak makan lagi, ada dalam fridge 


Sangat wanita basic di situ yeeee. huhuhuhu. Irine as orang kuat plan ni, so memang dah get ready lah nak kena skali dengan tepung. Dengan berpakaian seluar tracksuit kembang, pashmina lilit selempang sana selempang sini tanpa brooch, berbekalkan selipar jepun pinjam dan yang penting fresh keluar dari toilet baru lepas mandi. hehe :'D Fresh kan muka i :P
Time nih lahhh nak balas dendammm!!! Yeahhh!!


Tadaaaaa! Nih la hasil dia. Menu semalam ialah " Benloy Goreng Tepung ".
terdapat 2 tone colour yang contra kat situ yerr, kulit hitam bercampur tepong putih :P


Sukenye! Sukenye! Sukenye! * sambil angguk-angguk
Mungkin dia gembira. haha


Sorry tahun ni takde hadiah, dapat kasi tepung je. :P
Yang dua orang lagi tuh pon tukang surprisekan jugak. hehe


Ucapan padan muka sempena birthday dia sebab berjaya disalutkan dengan tepung cap sauh. huhu.
*kembang plak seluar tuh, terlupa nak tepuk-tepuk kasi angin keluar dari seluar :'D 

Last but not least, Happy Birthday Benloy! 




56 comments:

nasha sanza said...

ala..ciannya....

NiCk aMmA said...

ni kak irine eh, cute la. ada muka mcm korea. hahha

Roseputih Zumie said...

comeynya kak erin.. haha

Clara said...

Mesti hri jdik org tu kan? sbb tu kne baling tepung..

Nur Adlin Fadhlina said...

Funny c:

onie said...

okay,onie akan tercongok depan blog irine esok,hiks :)

Emira Zaharin said...

Comelnya Kak Irine !!!

mr. and mrs. buntat said...

abg irine si benjoy ke yg pkai bju dark blue 2?

Shaznina Sofia said...

waahhh bestnye.. nk join :)

nur amalina athman said...

comeinyaaa sis..:)

Joe_Hans said...

heehehe....pernah mengalami

Joe_Hans said...

heehehe....pernah mengalami

Atiqah Wadiah said...

cutenyer irine <3

khalifah said...

WAHHH..happy birthday to ur bro..:)

shafira aida said...

haa:( x suke gile prankkk

Shazwani Ramly said...

hahha. comel sangat :) tak sabar.

Al Meister Ex a.k.a MASTERX a.k.a Amin Abjad said...

wahh.. haha

SHAFIQAH SUPANGAT said...

hahaha baling telur tade ke ?


*terigt zaman sekolah :'(

Wahidah said...

agaknya kalo akk mandikan irine tepung time cam ne irine sporting tak nk terima..:P

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

nmpk lain muka irine..mcm amoi :)..comey

laskar pelangi said...

Ahaks...kesian =D

Useriez said...

irine bukak mata ke pejam mata tu??

S.n.Fariza said...

comel. sepetnya mata. alala

NisaAdnan said...

ALAHAI SERONOKNYA MAIN TEPUNG, SERONOKNYA KAK IRINE. SAMPAI SEPET2 MATA HAAA

AsH ShiKaNo said...

sepetnya mata akak...nmpak tak tu..hehe

Rtp Farra Arisha said...

wow. happy birthday to your brother. semoga sukses sentiasa. hey, sis irine seperti malay amoi yang extra cute di situ! :'D

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said...

muka putih dah bertambah putih. haha.

hantu

nouveaucloset said...

Assalamualaikum. hye irine! nie huda. jum join giveaway Nouveau Closet.
Mungkin rezeki irine ^_^
Selamat mencuba ^_^

http://nouveaucloset.blogspot.com/search/label/Giveaway

nouveaucloset said...

Assalamualaikum. hye irine! nie huda. jum join giveaway Nouveau Closet.
Mungkin rezeki irine ^_^
Selamat mencuba ^_^

http://nouveaucloset.blogspot.com/search/label/Giveaway

Ms.Siti said...

mesti hari jadi benloy ni kan..

onie said...

irineeee,kalau tak mekap sepet beno mata,shomeiiiii,hehe

AmirahSM said...

hehhe adik brdik sweet! mke irine last tu cm bls dndam jee..happy birthday benloy =))

Nisa Kay said...

oooo kek semalammm..nakk? ahahaha

Sheqynne Hotloverzs said...

hahahah .. menjady surprise tuh .. btw , sis irine totally cute .. :P

ishiko said...

huhu
thorbaekkk

::Misz sunsWeetz:: said...

bestnye celebrate cmtuuuu

si ngokngek said...

nie betol-2 goreng..perghhhh


tapi apasal muka pasrah ja..lalalala

KaiZeN said...

x perasan lak muka aizul...apsal pipi dia temok semacam je.???sedang membesar ke??

DAYANG. said...

aloloo. comel je irine :DDD

btw gambar1 nampak chubby lakk :)

adiba ramli said...

muke irine cutenyeeee :D

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said...

hoho. adik beradik yang sangat sporting. i don t think my sis will do that to me. haha/.

Cik Anis said...

tgk mood kat baju abg irine tu.... menggambarkan perasaan die je.. hehehehe.. happy birthday to abg irine.. benloy

nasha sanza said...

oh! kak irine..mari tukar mata! suka mata sepet sebab mata saya besar..hehe...wish dekat abg benloy'happy birthday'..=)

SpidermanHere said...

Seyes Kak Irine comel!

The ShomeL TwinZ said...

comei irine....surpise yg m'jdi...hehehhe..hapy family...:)

♥ dak pink said...

Lainnya muka ko dik bila tak mekap. =p

laskar pelangi said...

comel~~~

FaRa_yiEnn said...

ahahaha...sangat comel...^_^

fany wany said...

alahai sewonoknyaaaaaa!

kak irine comel :D

AmirahHafizi said...

terbaikkkk,,,^_^hihi

farny said...

dah jadik habit kan kena dengan tepong..hehee..cian, birthday boy tuh...:)

nur amalina athman said...

comeii jer muka sis irine wlaupun tanpa make-up..:)

Mama Ema said...

comel sungguh kamu ini

syAzAnA said...

muka benloy mcm pasrah jeh. aha

RinieFarinie said...

comelnyaaa diaa :)

Cik Mizah said...

tapi,,,benloy tu nampak cam cina...huihui

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in