http://irinenadia.blogspot.com/

Hati gembira, perut gembiraaaa..


Assalamualaikum and Hi semua.
Long time, no blogging! It has been a week since my last post. Orang pon dah ramai tegur yang kenapa tiada entry baru. Malu i nak menjawabnye. ahhhaxx. 

Rasa macam makin hari makin chubby pulak. huhu. Gemuk tuh idok lerrr.. but mungkin kelihatan agak berisi dan chubby . Mungkin. Tapi, masih lagi dalam keadaan terkawal. Nur Lizz 2 Slimming ada.. ape susah. (huuehue). Btw, semalam after pegi event Reflection, terrusss plan nak pegi carik baju untuk kenduri, tapi tak kesampaian lak.  Cancel plan nak carik baju, but carik makanan.  Best lah kalau pasangan kita pon suka makan macam kite jugak. hehe. Ada teman yang suka makan banyak :'D Kadang-kadang rasa macam diri sendiri lebih makan banyak. Mana taknya, seminggu dua ni memang makan benda berat2 je. tapi syiookk . hehe

Semalam pegi Pavillion, En. Tunang tanya lapar ke tidak. Terus mengangguk kepala lelaju 360 darjah. haha. Eeeeiiihhhhh..boleh lagi tanya, for sure lah lapar kan. huhu. Carik punya carik, last-last makan dekat The Manhattan Fish Market. Korang kalau rasa-rasa perut korang tu jenis selera yang besar dan nafsu makan tak hengat doniaaa, boleh lah ke sini .


Lobster. 
1 set ni RM 109 bape sen tah seingat aku lah. Hidangan untuk 2-3 orang. 4 pon mungkin boleh juga. Ikut perut masing-masing lah.  Memang tak tipu, memang sedap. Tapi make sure perut korang betul-betul lapar dan kosong sebelum nak makan ye. feel dia lain sikit kalau betul2 lapar dan dah kenyang. :P
Lobster tu ada sekor je, isi memang sedap. Atas dia ada cheese yang dah dibakar dengan menggunakan burner (ye kot, kalau salah sorry siap2.)


1 set complete. 
Ada lobster, sutun, and lain2. 
Tak payah order nasi lagi dah, sebab dekat bawah2 makanan tu, memang dah disediakan nasi goreng. But semalam macam agak kecewa skit lah, makanan sampai lambat, normally untuk siap makanan ni dalam 20-25 minit. Kalah pizza hut taww! Tapi hampir 1 jam menunggu. Mungkin ramai orang (think positive la konon). 


The Menu


haa..gambar yang ni credit to google k, nak kasi senang korang nengok jelas.


Aksi-aksi mencabar yang cuba ditonton dan dipaparkan oleh pekerja mereka. 
Mungkin tu pon salah satu daya penarik untuk dilihat oleh customer-customer yang datang. Memang excited lah tengok kann. Tapi Irine rasa kalau diorang bakar dekat dapur mereka je pon boleh. haha (gelak kejams).
(credit to goole)


Flamming Hot
(credit to google)


Sauces
(credit to google)


Mushroom soup and satu lagi soup tu tak hengat nama ape. 
Tapi antara dua2 ni, yang mushroom soup lagi sedap and pekat soup dia. Yang sebelah tu soup yang dicampurkan dengan udang dan sutun.

So far, memang sedaplah. Daripada 10 bintang, Irine boleh kasi 7/10.
Tapi disebabkan makanan ni lambat sampai sehingga terpaksa tunggu hampir 1 jam, tolak 5 bintang, tinggal 3 bintang, pastu bila nak bayar pulak, system mereka down. Kena kira manual satu-satu. Tolak lagi 3 bintang. So, total 0 bintang. Ok bye. *bengang*

* tapi mmg SEDAP tau! hehe



Yang ni menu di restoran lain tau. Makan makanan arab dekat Restoran Zam-Zam @ Shah Alam.
Kat sini boleh kasi 9 bintang. hehe. Sebab sedapp! 


 Menu Book


Lamb Chop @ Rasta, TTDi.
Kos dalam Rm 15
Banyak2 lamb chop Irine makan, dekat sini agak memuaskan :)



Lamb chop lagi. tak ingat dekat mana, tapi area Shah Alam jgk.
Lepas ni, tak tau nak makan ape lagi. hehe.
Ok..tu je untuk entry kali ni. Lepas ni, updated lagi cerita yang best-best selain makanan. 

Bui Bui 



45 comments:

Shawl's@ayucinta said...

nyum..nyum..sedapnyaa..

Nazura Naa said...

irine...sedap nyeee

mlletqa said...

nasib kena tunggu sejam. to TFM. mmg sedap :)

::ct luna:: said...

tengok makanan 2 pun da tau kompem best giler....hum...syiok2 hee;p

My'Riz Shop said...

irine suke makan same ngn rar la! loke.loke mamam.. yummmy =) irine jemput tgok blog rara ,rara ada offer inner neck

Ariena Hisham said...

Wahh sedapnyaaa. Selalu lalu je kat depan kedai tu tak pernah singgah pun >.<

fatin amalina husna said...

sedap-sedap..
tp yg lobster tuu mhaiinyaa..
nsib mkn 3 4 org..huhu..

miera mium said...

mak aihh..cket lagi nak terbakar rambut budak tuu..(refer 5th pic) hehe

erin moshimoshi said...

makan je ha hehehhehe

nawariah :) said...

kak irine :) dapat jgak jumpa akak semalam. huhu gambar ni buat kite lapa :D

Rtp Farra Arisha said...

terlihat sangat enak! if you come down to me, i could treat you at the glamorous top food spot nearer in jakarta!!! ;)

Mooniqueen said...

Terus jadi lapar yunk... Dapnye..

iRa said...

sedapnyaaaaaa.

Gua said...

the manhattan fish market memang terbaik. :)

ratna said...

Sedapnya tgk lamb tuuuu

Hidayah Shukor said...

bca entry kak irine tetiba plak rasa laparrr..heeee.. :)

D'ya Marshmello said...

grrr terluir bila nengok.lepas ni komfom kene ajak mak ayah serbu restoran ni.hehehe

jemput singgah ;p

LATEST ENTRY: Updated : Jalan-Jalan Cari Pasal

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said...

wah!! sedap gila!!!

mastura said...

ok, berjaya buat saya terliur. thanks. nanti nak try...! :)

ishiko said...

rrr...
lapa pulakk petang2 ni irine oiii

rain_gurlz said...

lapar....lapar. gambar ni buat saya lagi lapar la

adiba ramli said...

gile sodappp ar irine!

Syaza Noraliah said...

halamak , tak sngke sis irine pon ade post pasal the manhattan fish ni jgk , syaza baru je makan kt kedai tu due hari lepas kat alamanda , mmg sedap lahh . sgt sedap :)

Cik tikah said...

sedapnya sedapnya!!!

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ said...

besnye lah dok kl..dpt mkn sedap2 je la..heheh :)

HaFizaH aYu said...

grrr~~ksian kt perot sbb mronta2 nk mkn

Atiqah Wadiah said...

wahhhh!!!heavennyer dia mkn :)

Un Phat Lee said...

lu buat gua rase nak balik msia la summer ni.grrr... XD

NiaLidia. said...

ya allah , cantiknya ciptaan allah yg sorang ni. sukaaaa.

Nurhafiza said...

hehe... marah sgt ye.. smpai slh kira bintang 2... xpe2.. len kali jgn serik nk g...

Nurhafiza said...

marah sgt c comel ni... smpai slh kira bintang 2... hehe... xpe2... jgn serik nk g lg tau...

nasha sanza said...

sedapnya..makanan yang kak irine makan! terliur pulak! rasa teringin nak cuba lah!

Aisya J said...

Okay thanks bagi aku teringin -_-" hehe :D

HeNRieTTa JoSe said...

yummy.....

miss sue said...

wahhh...sedappnye irine..:') ..btw bila nak buat contest lagi..hekhek...xsabar nak tunggu ni..hukhuk..

miss sue said...

wahhh...sedappnye irine..:') ..btw bila nak buat contest lagi..hekhek...xsabar nak tunggu ni..hukhuk..

e4ezzati said...

*melelh air liur

asiela.m.i said...

kak irine , i love the seafood platter , memuaskan gile makan situ :) , i think we got the same taste ;p

AmirahHafizi said...

tbe2 lapar...hukhuk

Firdaus® said...

seris sedap...nak cuba pergi manhantaan ni..tak pernah sampai lagi..nice blog..

do follow my blog yea~

2EV1 said...

uwahhhh ! sedapnya kak :)
bile nak belanja kite ? T___T huhu ..

Ejad Fotopoyo said...

tahniah! anda berjaya buat sy terliur. kbai

rara aziz said...

muahahaha. dari 7bintang terus turun ke 0bintang sebab maintainence kureng.

Hunny Kitty said...

jelous tgk org leh makan macam2..waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa T_T (alahai alahan...bila la nak hilang nih???)

Cik Mizah said...

org comel2 mang kuat mkn ehh ??hihi

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in