Apabila seorang wanita berhijrah untuk berhijab...


Salam. Awal-awal bukak blog, dah tau tau idea ape nak tulis kat title @_@
Tapi, idea nak tulis entry mencurah-curah laa pulok. huhu.Tapi, agak-agak kalau x jumpa aku ataupon rasa macam lama benau tak dengar berita tentang aku, carik lahh aku kat twitter yerk. Kat twitter tu mmg tempat persinggahan aku. Bila aku sibuk, aku lebih menghabiskan masa di twitter. Sudi-sudikan lah diri ikuti perkembangan aku kat sana :'P

Di sini, aku ada beberapa gambar yang aku rasa memang tak pernah bosan kot aku tengok. hehe. 
Marshanda. Kenal? Bukan Marsha pokok kelapak penyanyi negara kita tu. Ni Marshanda artis/pelakon/penyanyi negara seberang. Nak bagi korang ingat lg Marshanda ni yang pernah berlakon dlm sinetron Sejuta Cinta Marshanda. 

Marshanda ni one of my feverettttt artist indonesia jugak lah. Yelaahh, mana taknya, aku tengok dia berlakon since umur dia budak-budak kot. Masa tu, aku still sekolah menengah lagi. Kecikkkkk cinonet jeee dia time tu. Time kecik-kecik pon dah comel, bila dah besar jangan cite lah. Memang cantikkk yg teramat sangat ok! Now, dia dah bertudung dahhh =) Berkali-kali ganda cantik. Bulan April lepas dah kawennn dahhhh..hihihi.  Tak silap aku, umur dia now 21 tahun rasanya.. *mungkin lahhh*.



Ni time Marshanda masa zaman dia kecik-kecik cinonet jeeee..hehe.
Tak silap aku, masa kecik-kecik dia berlakon dalam sinetron Bidadari. * see! punyelah peminat setia :P

NOWWW !!


Marshanda sekarang :)
Subhanallah, speechless sebab cantik yang teramat sangat ciptaan Allah dalam dunia ni.



Gambar ni semua masa Marshanda akad nikah bulan April lepas :)





Suami kepada Marshanda. Secocok banget !





Candid macam mana pon muka dia time senyum ke gelak ke..mesti cantik jugak. :)


Nengok je laaa semua gambar dia. Malas nak kasi caption satu-satu gambar. hahaha.









 Selesaiii diijabkabulkan :)
Tumpang bahagia bila makin hari makin ramai wanita berhijrah memilih untuk berhijab :)

p/s : Cannntikkk gileee woooooOO baju nikah and style tudung Marshanda. hehe.



Jika namamu yang tertulis di Lauhul Mahfudz untuk diriku.....


Hello korang ! :)


Fiance : Tau tak kenapa abg pilih cake angry bird ?
Me : Hermm.. *tgh fikir..*  then terus gelak :'D 
Sebab garanggg kannnnnnn..
Fiance : Gelak and senyum =) 

Angry bird. 
Yup, cik fiance drpd dulu cakap aku garang macam angry bird. huhu. Angry maknanya marah. Marah maknanya garang. Garang maknanya manja. Chewaahh ! huehuehue. 
Mana ada garang...... :'D Tak terfikir pulak dia nak bagi cake bentuk angry bird. hikhik. Tq so much :'D

p/s : 1st time sambut birthday as tunangan orang. MeeOOoww~ hehe.
memang syiookkk.

Ok stop.Bye.


Jeng..jeng..jeng..The Winner is....


Assalamualaikum and Hye.
Owrite, seperti yang dijanjikan oleh Irine sendiri dengan entry malam tadi, Irine akan umumkan siapa orang yang terawal comment di entry Irine semalam. Yang mana hadiahnya berupa FREE PHOTOSHOOT WHITE STUDIOEYESTUDIO PHOTOGRAPHY.hehehe.  Seriously, sambutan sangat menggalakkan. Bangun tidur pagi tadi pon, terus tengok comments, "WOOWW"! :) Tq so much yang sudi drop komen and InsyaAllah nanti Irine buat free gift lagi ok?. 

Dup dap dup dap..
The Winner is........
........
...........................
...............................................
.............................................................

PN. ADAWIYAH AKHBAR


Tahniah Pn.Adawiyah. Lepas ni, boleh lah tuntut hadiah ok dengan Irine. Just email pada Irine (irine_nadia@hotmail.com) untuk menuntut hadiah speselll ni. hehe. Setahu Irine, owner blog ni sudah berkahwin :) Boleh laaa shoot2 dengan hubby tersayang :'D 

Last but not least, tq so much pada semua yang beri sambutan pada special gift kali ni. 

SPECIAL PROMOTION sempena merasmikan pembukaan STUDIO abang Irine, Aizul Marcello :)


Assalamualaikum dan Hye semua!
Ingat Irine lagi tak ? huhu. So sorry sebab blog ni jarang sangat aku updatekan. Dan aku rasa kadang-kadang aku sendiri terlupa yang aku ni blogger. hehe. Bukan sebab aku dah tak minat nak tulis blog lagi, tapi disebabkan kekangan masa.  Busy laa jemah oiii. Minat menulis tetap menjadi minat aku sampai bila-bila *poyos*. 

Owh yer, entry kali ni aku berkesempatan nak ceritakan dan nak say CONGRATZ atas kejayaan abang aku, Dak Benjoy tu sempena pembukaan studio dia, EYESTUDIO PHOTOGRAPHY. Haaa..korang boleh search dekat facebook dan "LIKE" page studio dia tu. ( Link ) Tahniah laa ye Benjoy ! Pasni, senang and free of charge lah kalau aku ada nak buat ape2 photoshoot ke ape ke dekat studio abang Irine tu.


So, NOW !! Sempena pembukaan EYESTUDIO PHOTOGRAPHY tak lama lagi, ada special promotion untuk korang! Dan promotion ni korang x kan dapat dekat mana-mana. hehehe.


Cop..cop..before that, meh aku bagitau dulu location Eyestudio Photoghraphy ni dekat mana. 


 Laman Seri Business Park, Seksyen 13 Shah Alam

PORTRAITURE PROMO :
  • Price RM79 only
  • White studio photoshoot with Aizul Marcello and team
  • 45 minutes session, unlimited shots
  • This promo valid until 28th October 2011 only, bookings can be made by the date
  • P/S : This photoshoot package only eligible for one person per photoshoot session (dah namanya portrait photoshoot)

Haaaa..murah bukan? Korang ingat senang ke nak dapat photoshoot yang murah-murah ni? Takde ok! Macam-macam photoshoot korang boleh buat dekat EYESTUDIO PHOTOGRAPHY ni. Nak shoot untuk graduation ke, pre-wedding, wedding, post wedding, apa-apa event semua pon bolehhhhhh dengan harga RM79 ni sahaja ! Ye aku ulang lagi sekali, dengan RM tujuh puluh sembilan hengget SAHAJA korang akan berpeluang mengalami sendiri bagaimana rasanya berphotoshoot di dalam suasana white studio ! Jangan risau, team photographer abg Irine ni semuanya friendly abis ! Senang korang nak communicate dengan diorang! hehe. Mengancam abissssss ! Tapi yang ni promotion RM79 ni untuk white studio tau. Kalau nak book for apa2 event yang lain, boleh contact abang Irine ok?  

this offer sampai 28th Oct 2011 nih...tp kalau korang reserve booking and make full payment, korang bole wat photoshoot korang smp december 2011..


Sebelum ape-ape hal, meh aku kenalkan dulu abang aku, Benjoy ni. Kang kot-kot mana tau, korang salah datang studio, jumpa orang lain plak ! hehe. Yang atas ni yerrr Aizul Marcello yang dimaksudkan.

Jom kita layan-layan dan cuci-cuci mata dengan hasil gambar superb daripada


POTRAITURE PROMO !


And semestinya, bila abang sendiri ada bukak studio, adik dia wajib lah mengambil kesempatan sekali nak merasa photoshoot secara free !

  

GRADUATION PACKAGES !


 Nak photoshoot suka-suka dengan bestfriend korang pon voleyyyyyyhhh! takde hal punyeeee ! Lagi ramai, lagi bagus, lagi fun !




 

YOUR BIG DAY ! 
( engagement @ wedding day @ anniversary, etc )

 Cepat-cepat grab peluang yang ada depan mata ni ! :)
 Sempena promosi ni jugak, Irine sendiri akan bagi SPECIAL GIFT kepada pembaca-pembaca blog Irine Nadia Official Blog ni :) Hadiah dia ape? Nak tau tak ape?  Ok, hadiah dia berupa FREE PHOTOSHOOT di WHITE STUDIO EYESTUDIO PHOTOGRAPHY ! Hadiah ni untuk SEORANG sahaja yang bertuah ok. Macam mana syarat-syarat dia? Ok senang je! Meh baca sini mehhhh !

1- Pemenang akan dipilih berdasarkan orang yang TERAWAL COMMENT dalam entry ni  dan MAHU diphotoshoot di EYESTUDIO PHOTOGRAPHY
Senang je kannnnnnn? hehe. Baik hati sungguh Irine :P
2- Pemenang boleh membawa 3-4 orang kawan-kawan @ family atau sebagainya untuk diphotoshoot sekali ! Yang bestnya, gambar photoshoot korang akan diabadikan di Eyestudio Photography.
2-  Jangan lupa "LIKE" fan page EYESTUDIO PHOTOGRAPHY 

ITU SAHAJA !  Senang kan?? heheh. 
Ape lagi...jommmmm !!

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in