Slim dan Cantik?? Nur Lizz 2 Slimming penyelesaian terbaik!


Assalamualaikum :)

Hi to all shopaholics di blog Irine! Expecially kaum-kaum perempuan. hehe.. hi jugak untuk semua yang ingin kelihatan cantik, sihat serta yakin sentiasa. Terlebih dulu Irine nak ucapkan selamat memulakan rutin2 harian selepas lama bercuti Raya dan Merdeka. Sakan betul sambut perayaan korang kan sebab banyak betul hari2 cuti yang nak disambut. Dulu masa puasa mesti ramaiii yang senyum je sebab boleh berdiet secara tak langsung, tapi lepas raya ni xtahu la mungkin ciri-ciri fizikal dan berubah.hehe

Okalah, kali ni Irine sebenarnya telah mula mempromosikan satu lagi produk yang telah berjaya menambat hati irine untuk dimasukkan dalam blogshop Irine, iaitu IRINE NADIA SWEET HOUSE ni. Untuk pengetahuan korang semua, tak semua produk2 di luar yang Irine akan jual di sini kerana hanya produk2 terpilih secara eksklusif dan terbukti keberkesanannya saja yang Irine akan promosikan. Irine sendiri yang akan menilai dan melihat sendiri keberkesanan sesuatu produk sebelum dimasukkan di sini. Jadi, bila Irine rasa product tu sangat bagus, why not Irine tak share2 benda yang boleh datang kebaikan ni sama-sama dengan korang kan? Dan yang terbaru, selepas berjumpa dan berbual sendiri dengan pengasas produk ni, Irine rasa sangat berminat untuk berkongsi dengan korang semua sejenis produk perlansingan badan yang sangat berkesan iaitu Nur Lizz 2 Slimming

Pada mulanya Irine cuma dengar2 tentang produk ni tapi masih ragu dan kurang info. Tapi baru2 ni, lepas berjumpa sendiri dengan pengasas produk serta melihat sendiri sedara mara dan saudara tunang Irine sendiri mengamalkan produk ni, Irine betul2 yakin dan pasti yang produk ni dapat menyelesaikan masalah berat badan bagi mereka yang ada masalah untuk berdiet. Dan yang pasti produk ni juga telah mendapat kelulusan dari KKM :) Product ni dah sampai masuk magazine Wanita tau :) Ramai dah kasi testimoni yang bagus!
Untuk korang semua yang inginkan badan yang slim, kurus dan cantik, Irine sangat suggestkan untuk cuba produk Nur Lizz. Semua dihasilkan dari herba bermutu dan yang penting sekali, korang tak perlu untuk berpantang makan atau berlapar, sebaliknya siapa yang mengamalkan produk ni jangan sesekali skip untuk makan. Selalunya, kalau product-product untuk nak kurus ni, mesti kena tahan nafsu makan lah and ada banyak pantang larang. Tapi ! Tapi ! Tapi ! Dengan Nur Lizz 2 Slimming korang tak payah nak susah-susahkan diri korang nak tahan-tahan perut and ikat perut bagai ni.
Info details lagi boleh tgk di bawah :)



NUR LIZZ 2 SLIMMING
"Membongkar Rahsia dari Anugerah Alam"


Apakah Nur Lizz 2 Slimming?

Nur Lizz 2 Slimming adalah sejenis produk perlansingan terbaik tanpa perlu berdiet yang dihasilkan oleh NL Healthy Herb Sdn Bhd. Penghasilan produk kesihatan dan kecantikan ini adalah berasaskan 100% tumbuhan herba yang terpilih dan diproses melalui kaedah Teknologi Nano untuk penyerapan yang lebih effisen. Memilih hanya herba yang terbaik serta pemprosesan melalui kaedah saintifik, produk ini memberikan mutu terbaik, selamat, bebas dari bahan kimia merbahaya serta memastikan setiap bahan dan kaedah pemprosesan adalah HALAL.


Apakah fungi Nur Lizz 2 Slimming?
  • Membuang lemak, bahan asing dan air berlebihan yang tidak diperlukan oleh badan.
  • Mencuci darah dari kolestrol, kandungan gula berlebihan, toksin dan bahan asing.
  • Melancarkan perjalanan darah, menghancurkan serta menghilangkan darah yang tersumbat.
  • Meningkatkan fungsi organ-organ utama.
  • Meningkatkan fungsi kadar metabolisma badan (kadar pencernaan dan pembakaran tenaga/ lemak) serta menambah tahap oksigen yang diperlukan oleh badan.
  • Meningkatkan tahap kesihatan.


Apakah kelebihan Nur Lizz 2 Slimming?
  • Mengurangkan berat badan secara semulajadi tanpa perlu berdiet atau berpantang.
  • Menjadikan anda “slim”, sihat , cantik, mencerahkan kulit, gebu, awet muda dan menawan.
  • Diperbuat hanya dari herba-herba yang hebat dan terpilih.
  • Bertindak secara semulajadi (herba semulajadi) terhadap sistem tubuh dengan mencuci darah dan organ- organ utama dari bahan berbahaya.
  • Memperbaiki tisu-tisu rosak, menambah keupayaan tisu dari sebelumnya serta menambah kandungan kolegen dan nutrien menyebabkan sistem badan lebih efektif serta awet muda.
  • Mempunyai kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (MAL19910381T)
  • Produk bumiputera yang terbukti bersih dan Halal.


Cara pengambilan
  • 1 botol mengandungi 30 biji kapsul
  • Makan 1 biji kapsul sahaja sehari, waktu pagi selepas makan (sarapan).
  • Dinasihatkan untuk meminum air masak dengan kerap dan konsisten untuk keberkesanan tindak balas yang cepat.
  • 1 botol boleh digunakan selama 1 bulan
  • Golongan yang dilarang sama sekali untuk mengambil produk ini adalah wanita hamil, ibu menyusu dan golongan berpenyakit kronik.




Keberkesanan Nur Lizz 2 Slimming

Pada awal pengambilan produk ini, penghantaran oksigen ke seluruh badan akan berlaku. Pada sesetengah individu yang mempunyai masalah kesihatan mungkin akan berasa tidak selesa serta sakit pada bahagian tertentu tubuh. Ini kerana bahagian tubuh tersebut bermasalah atau saraf dan alur darah yang sempit atau tersumbat. Penghantaran oksigen akan membuka semula saluran serta saraf yang tersumbat.

Anda hanya perlu minum air putih/masak sekerap mungkin untuk mempercepatkan tindak balas terhadap sistem badan untuk menyingkirkan segala toksin serta bahan-bahan yang tidak di perlukan oleh badan. Anda diingatkan supaya jangan mengabaikan pengambilan makanan setiap hari kerana ianya sangat penting untuk membantu membaik pulih kesihatan anda. Dengan produk Nur Lizz 2 Slimming, anda tidak perlu untuk berlapar, cuma amalkan diet pemakanan biasa dan seimbang.

Tidak ada kesan sampingan yang serius, apabila mengamalkan produk ini anda cuma akan berpeluh dan cepat dahaga kerana proses inilah yang akan membantu mengeluarkan semua bahan yang tidak diperlukan badan terutama lemak.

Info lanjut baca di  SINI


Dapatkan produk Nur Lizz 2 Slimming dari Irine mulai sekarang :)

RM198/bottle

*PROMOSI
10 botol pertama postage adalah PERCUMA!

Click untuk PRICE details dan order di SINI


p/s : Irine jamin product ni akan berikan kesan yang terbaik dekat korang :) Trust me ! :)




Food + Family/Friends = FUN!


Assalamualaikum.
Hye you all :) Kali ni nak bawak anda semua ke dunia makanan lagi sekali. ahax! Sebelum tuh, nak lah jugak buat survey, siapa yang memang suka makan dan merasakan diri dia memang kaki makan? Yelahh, macam aku sendiri, aku memang suka makan dan makan, tapi you all suka tak kalau kita makan dan ditawarkan dengan pelbagai diskaun sehingga 80% ? WoOOooo!! 80% ok! lagi 20% dah dapat free.hehe. 


(boleh click link di atas untuk  visit this website)

MakanDeals.my dilancarkan dengan tujuan untuk memberi peluang kepada anda untuk mencuba sesuatu makanan baru di restoran/kafe pada harga diskaun sehingga 80%. MakanDeals.my juga menawarkan pelbagai tawaran istimewa untuk dinikmati oleh anda bersama keluarga mahupon rakan2 tersayang.

Menggunakan konsep daily deal dan group buying, pihak MakanDeals.my bekerjasama dengan pemilik restoran/peniaga makanan untuk menawarkan diskaun sehingga 80% khas kepada anda untuk mencuba makanan-makanan di restoran mereka.

WHO LOVES MACARONS ?
Kalau tanya Irine, Irine awal2 akan angkat tangan dulu! hehe. Sebab Irine sendiri suka makan macarons. Irine sure ramai yang dah rasa macarons kan? Yang belum pernah cuba lagi makan maracon ni, MakanDeals.my ada menawarkan diskaun untuk macaron ni ! 



Deal #1: 10 Biji Macaron Pada Harga RM10 Sahaja!
Harga asal: RM20
Harga selepas diskaun: RM10 (50% diskaun!)


Gulpppp! Fresh from oven!


Dengan 4 perisa yang berbeza, korang semua boleh campur-campurkan any flavour dalam order korang :) Menarik kannnn? Belum makan lagi, dah kecut liurr ngk macaron yang cantik-cantik and colourful ni !


10 pieces of Macarons in a box with mix flavours of :-
Chocolate, strawberry, blueberry, cream cheese.



Red Velvet Cupcakes
Cupcakes! :P My favourite, dalam blog Irine yang before ni pon, Irine banyak cerita about cupcakes kan? Now,ada promotion !




Deal #2: 4 Biji Red Velvet Cupcakes Pada Harga RM8 Sahaja!
Harga asal: RM16
Harga selepas diskaun: RM8 (50% diskaun!)




Untuk memudahkan lagi, you all boleh "LIKE" fan page MakanDeals.my and follow mereka di twitter !

Facebookhttps://www.facebook.com/MakanDealsMY


Family is everything


 Assalamualaikum :)
Selamat Tengahari Guys! 1st time aku update blog lelaju dan publish dalam waktu tengahari. hehehe.Selalunye, publish entry malam-malam je. Now, sebabkan mood rindu family datang tetibe. ahaxx! Owh, aku rasa kan, dalam banyak-banyak blogger, aku kot yang paling lambat nak update entry about raya dengan family aritu. hihihi. Takpe, biar lambat, same jugak kan. Well, macam biasa, tahun ni 1st day raya, we all satu family tak raya dekat kampung. Melaka tempat kitorang membesar, kitorang semua dilahirkan oleh sepasang husband and wife yang romantic! erkk..hikhik.

 Kali ni jugak, 1st time kitorang satu family beraya sama-sama. Sebelum ni, raya sama-sama jugak, tapi tahun ni lagi best, sebabnya abang sulung aku dpt cuti, akak aku and hubby dia serta anak2 buah tahun ni beraya dekat melaka, kira full house la jadinya raya aritu. huhu. Tahun ni untuk pengetahuan korang, tema raya family kitorang ialah tema suka hati. haha. Elok-elok tema tahun ni colour dusty pink atau pon senang cite tema kaler ala-ala "pink belacan", tapi dah dipesongkan dengan kedua2 abang aku tu beli baju kaler hijau lumut. Eeeee! geram aku! huhu. Aku geram bukan sbb ape, sebabnya aku nak geng dengan diorang skali pakai baju kaler tu..:P 

Jom layannzzz!


Our Family :)
Tahun ni diserikan lagi dengan penambahan ahli keluarga kitorang . Tau tak sape.huehueheue.
Korang pandai-pandai la carik baby kecik yang sedang syok tido macam shin chan tu. hehe. Yeahh, tuh anak buah baru aku yang baru =) Raja Danish.

Dalam gambar ni, ada abg sulung aku, Benjal, Akk aku Cpm Honey, Benjoy, Benloy, and aku yang paling last, serta abg ipar and anak2 buah tercomel.
 
 Walaupon tema raya tahun ni tema suka hati, tapi aku rasa cam colourful pulak! haha. Best2!
Itu diaaa anak buah aku ketiga-ketiga orang. Budak kecik yang bertudung syiria duduk paling depan skali tu, anak buah kedua aku, tahun ni dia jadi alim sikit.heheheh. Dah pandai and bijak nak bertudung. I love u lahh sayang. Jaga aurat ok since drpd kecik lagi, dah besar nnt boleh join rancangan " Ustazah Pilihan"!  :P


Hulubalang Melaka :P
Ayah and abang-abang aku :)


 Yang tengah-tengah tu mama aku tau. Bukan akak aku :) ahax!
Sebok je yang manusia hijau kat belakang tu nak interpremmm jugak. hehe


 My sporting brother, Benjoy :)
Yup, dia abang aku yang paling sporting skali dalam dunia. huhu. Dia jugak yang paling rapat dengan aku since drpd kecik. Dan dia jugak dikatakan adalah kembar aku! Kenapa! Sebab ada orang cakap, muka dia macam muka aku bila pakai tudung! Cissss!


 Dak Kak and Benjoy  :):)


Ada iras-iras tak kitorang? heheh. 


 Ini dia anak buah aku yang baru start berjinak-jinak pakai tudung. Dia ni kecik lagi, baru 4 tahun tau, tapi gaya dia melaram dah mengalahkan Mashu dia. Jelessss i ! heheh. Damia ni dia adik paling sabar dan  tabah bila kena buli dengan abg dia tu.Dia tahannn je, kental betol ! haha.


Ayah and Benjoy ! Kalau nak tau kan, ayah aku dulu time muda-muda muka dia sejibik macam muka abang aku Si Benjoy ni. kurussss dan tirusss je bentuk muka time muda2 dlu. haha. Skang, dah mengembang sikit ayah aku ni. hehe. Dan aku jamin 100%, abang aku bila dah kawen, dia akan mengikut jejak langkah mengembang macam ayah aku. kuikuikui!
 

 Satu hari raya, aku dah salin 2 baju kurung. Punyelah tamak sebab aku nak habiskan raya aku cepat. haha.


Family aku dengan family Busu and Moksu :)


Haaa..tuh je lahhh kan. Malas nak cite panjang-panjang and lebih-lebih.

Apa-apa pon, moral of the story, 
sayangilah family korang :) Sebab tanpa diorang, korang takkan kemana-kemana dan korang jugak bukan sape-sape.. Jangan jadi anak durhaka. huhu.Hanya family kita je yang akan berada dekat sisi kita even kita berada dalam keadaan susah macam mana skalipon. Trust me guys! 

Ok daaa~

Bui..bui..

Wanita dan barangan Accessories


Assalamualaikum =)
Ok, pernah tak korang rasa macam rambang mata yang teramat sangat bila jumpa barang-barang comel selain daripada baju? Means, macam benda-benda yang selalu kita pakai untuk serlahkan dan menyerikan lagi kita dengan "accessories" yang orang akan tegur " eyh beli kat mana ehhh..eyh cantekkknyeee, eyh eyh eyh eyh.."hehe. Barang accessories wanita mmg senang untuk matching kan dengan apa sahaja baju yang kita pakai. Contohnya, macam jam ke, purse ke, bag ke or whuteva. 

Irine nak suggestkan one of the best blogshop yang menjual barangan accessories wanita. Harga pon sangat affordable ok! 
(Klik banner di bawah untuk terjah ke blogshop).


menjual barangan accessories wanita macam jam tangan replika, purse, branded shawls, bags dengan pelbagai jenama dan warna. Yang Irine suka dengan blogshop ni tau tak kenapa? Sebabnya, you all boleh beli dan shopping apa-apa je barangan daripada blogshop FarizaFaizal Boutique ni, then mereka menyediakan service "GIFT PACKAGE". Kepada yang ingin buat suprise dan nak hadiahkan kepada family tersayang, kawan2 or saudara mara bolehlah dapatkan pakej menarik daripada FFB ni ! Nanti kan,kan,kan, kita just pilih je nak barang yg kita shopping tu, nak balut hadiah macam mana, nak letak card ke, nak letak ribbon ke, or apa2 je lahhh depends dengan hari2 speselll anda :) 

GIFT PACKAGE
sesuai for wedding day, anniversary,birthday,graduation day, valentine's day.

Antara accessories yang dijual, jommmm cuci-cuci mata! 


Jam Tangan Replika. 

Seriously, sangat cantik and even replica, but quality dia dijamin terbaek and memang puas hati lah sangat-sangat bila beli :)


 

Bags


Purse

Yang ni semua still available lagi tauuuu ! Sebab FarizaFaizal Boutique baru je show kan teaser pic untuk barang-barang dan stok2 yang baru sampai. Masih panassss lagi ! hehe.

So, jommm ramai shopping di


You all jugak boleh "LIKE" di facebook fan page FFB ni :  https://www.facebook.com/farizafaisalboutique

Selamat Bershopping semua! :) 





Isu : Pasang lagu dalam blog ni perlu @ sebaliknya?

Assalamualaikum =)
 Aritu dah terrrrjanji pulakk dengan korang semua yang Irine nak update lagi lagu-lagu yang best untuk didownload oleh korang, hehe. So far laaa kan, bila Irine pernah buat entry tentang mana nak carik lagu Indo yang best tu, dapat good feedback la jugak :) Thanx guys! Really appreciate!  Even silent reader blog ni pon download jugak kan? Hellehhh..macam laa irine tak tau, Irine boleh detect lahh sape yang baca blog ni. ekekeke! (ok tipu).

Pernah jugak, sebelum ni dekat blog-blog lain,  timbul isu letak lagu dalam blog membuatkan readers blog tak selesa dan senang cite lah kan dalam bahasa pasarnya, "memekik jeeeeee". Irine bagi contoh la kan, situation dia macam ni,

Situasi 1

Si A : Blog-blog yang letak lagu yang takde button "pause" ni ok tak ?

Si B : Hermm, tak ok laaa, sebab bisinggg gile kot blog yang ada letak lagu dlm blog ni. Lain lah, kalau ada button "pause", boleh la stop kan kalau tak nak dengar.

Situasi 2

Si A : Kenapa eh banyak sangat blog suka letak lagu yang automatic keluar tu? Ko tak rasa ke macam membuatkan lagi readers lagi cepat bosan dan belum sempat nak baca entry yang the latest dah pangkah siap-siap button kat tepi tu.Elok-elok ada selera and excited nak baca blog, terus hilang mood sebab blog bising sangat dengan lagu sampaikan nak baca entry pon susah.
(haaaa..mood marah betol Si A ni bercakap)

Si B : Aku tak rasa pon macam tu, sebab blog yang suka letak lagu ni mungkin taknak readers dia bila baca blog dalam keadaan yang suram and sunyi je. Kalau letak lagu, boleh lah feeling-feeling sikit bila baca entry. Senang cite kan, letak lagu dalam blog tu hak masing-masing. Kalau nak tau jugak, blog yang suka letak lagu best-best dalam blog ni, kira bijaklah jugak. Nak tau tak kenapa? Sebab tu adalah antara salah satu tips nak naikkan traffic dalam blog kita. Contohnya laa kan, kalau ada readers yang suka baca blog ko, then dia akan bukak jeeeee blog ko semata-mata nak dengar lagu dalam blog kita tu. See? Tuh kalau sorang yang suka, kalau 10 orang yang suka? Kalau 100 orang yang suka? Haaa..lu pikirlaah sendiri !

Si A : (terus diam membisu lalu memasukkan lagu yang best dalam blog dia selepas diceramah hebat oleh Si B).  

Btw, ni cerita betol ye. Tak reka-reka punya sebab ianya terjadi ke atas diri kawan Irine sendiri. hehe

Apa-apa pon, masing-masing ada hak untuk blog masing-masing :) Benda alah tu takde pape pon, tapi biasalah manusia ni suka besar-besarkan isu yang kecik menjadi besar. hehe.

Ok lah, ni haaaa habuan untuk korang semua. Lagu-lagu yang Irine nak share kali ni, lebih kepada lagu Indo yang jenis slow-slow je and ada sesetengah tu lagu yang jenis Ketuhanan sikit. Tak tau lah betol ke tak, sebab berdasarkan tajuk lagu ni semua pon, memang lain daripada yang sebelum ni. Kalau korang nak lagi lagu yang best versi2 Ketuhanan ni, Irine suggestkan download lahh semua lagu-lagu daripada OPICK ! Irine gerenti dan jamin 100% memang best! Selalu dimainkan dalam drama-drama Melayu sekarang :P


 Selamat Mendownload =)
(click sahaja tajuk lagu tu, then akan direct terus ke web 4shared untuk didownload dengan segera)


ISTIKHRAH CINTA - SIGMA
SATU CINTA - STARFIVE
PINTU TAUBAT - ZIVILIA
ABATASA - WALI BAND
FIRMAN - KEHILANGAN
DARI SUJUD KE SUJUD - MARSHANDA, OKI, ARSYIL, DUDE 
BUNGA-BUNGA CINTA - DUDE HERLENO feat ASMIRANDAH
SALAHKAH KITA - ROBINHOOD feat ASMIRANDAH
JODOH DI TANGAN TUHAN - RAFFI feat BELLA
SYAHADAT CINTA - TERRY
MUHASABAH CINTA - EDCOUSTIC
DI ATAS SATU CINTA - INTAN DEWI PERTIWI
RAPUH - OPICK
TAKDIR - OPICK feat MELLY GOESLOW
ANDAI WAKTU MEMANGGIL - OPICK feat FIRA FLO


ok tu je.. next time kita share together-gether lagi ok =)



Bui...bui..

Beauty & Health with Irine

Assalamualaikum :)
Yeayyy.. lastly, benda yang selama ni Irine impi-impikan menjadi kenyataan. hihihi. Yes! I got this Magic Premium Beautiful last week. Memang tak dapat dinafikan perasaan heaven sangat bila corset yang best dan superb yang selama ni orang duduk canang-canang dan promote di internet menjadi milik Irine :)  Owh lupa nak bagitau and perkenalkan, Premium Beautiful ni. Pernah dengar kan?


Premium Beautiful ni bukan sekadar "corset" . But benda alah ni ada banyak kegunaan and as pakaian untuk pembentukan badan. Well, macam semalam Irine publish and uploadkan picture PB ni dekat wall facebook, ramai pulak yang comment cakap 

" Irine dah kurus dah, buat apa nak kurus lagi"
"eee..Irine punyelah kurus teramat, nak kurus lagi ke"

Haaa.itu dia yerr antara comment2 yang terdapat dekat photo tersebut.hehe. Tak tipu punye! hehe. Actually, kalau nak diikutkan, Irine ni nak kata kurus, takdelah kurus sangat. Nak kata gemuk tu, takdelah gemuk sangat. Senang cite, "sesedap menu".haha. Like me, memang dapat rasakan after tunang, selera makan memang nampak bertambah jugak lah. Sebab tu sekarang ni, kalau korang perasan, Irine rajin update entry about makanan! hihi. Ada orang cakap, hormon orang lepas tunang ni, lain macam sikit. Lain macam camne?haha. Mungkin asyik-asyik terbayangkan bentuk makanan dan teringin sangat nak makan macam-macam benda. Selera makan pon tak terkawal kadang-kadang. Mungkin ini adalah perubahan hormon selepas tunang.haha. Ada ek? kuikui.Tak tau lah sejauh mana kebenarannya tu kan, mungkin mitos atau mungkin hanya kepercayaan saje2 :P


Asyik tunjuk paperbag depan PB je kan, isi dalamnya tak tunjuk-tunjuk jugak.heee
Beli satu set PB, you all akan dapat 3 packs including long bra, waist bengkung, and long girdle.

Selalunya, bakal-bakal pengantin akan berebut-rebut untuk beli PB ni. Kenapa? Sebabnya, we all (wahh terus jadi "we all" tau..huhu), nak nampak cantik and pakai baju apa-apa pon nampak terletak jee kat badan.  Expecially baju untuk event nanti. Mestilah nak nampak selimmm melimmm dan tak nak nampak lemak2 terkumpul terkeluar-keluar masa pakai baju time kawen nnt. And yang paling pentinggggg, tak kisah lah orang yang size kecik ke, gemuk ke but asalkan cutting and shape tu nampak "nice" je.. Awww! Idaman semua wanita ok tak kiralah yang akan berkahwin ataupon yang sudah kawen.  Kalau anda semua sayang bakal suami anda or suami anda, i recommend this PB! Yeah! hehe.

Meh sini Irine nak share sikit, kenapa Irine nak sangattttt pakai PB ni ! Yeahh, as u all know, even Irine takdelah berisi mana, but apa-apa pon, apa yang kita beli dan apa yang kita pakai bukan sekadar untuk kecantikan semata-mata je kan? Irine beli PB ni sebabkan Premium Beautiful ni 70% for HEALTH and 30% lagi for SLIM. See? PB ni lebih mementingkan kesihatan di samping kecantikan untuk diri kita. Macam Irine, Irine more to health concious. Irine tersangatlahhhh tak sabarrrr ok untuk lihat apa kesan dia atas Irine sendiri ! hehe. Dannnnnn, yang paling PENTING!!!, tak sabar nak share next progress pakai corset ni. Yipppiiii ! =)


Long Girdle

Benda alah yang Irine suka sangat dengan PB ni tau tak kenapa. Sebab semua jahitan-jahitan nya sangat kemas and puas hati sangat. Paling syioookk masa nak sarung Pb ni, mesti ada rasa lace-lace or renda-renda  dekat keliling corset ni buatkan Irine feeling2 kiut bila pakai.hihi. *erkk..tangan di dada, mata terkeluar* :P Long girdle ni macam seluar kita lah. Ada "shape rahim" kat lace depan girdle ni (sowwyyy picture seluar ni tak full pulak.hehe). Yang ni memang baik untuk senggugut, keputihan, and nak conceive pregnancy. Irine pon memang kalau beli apa-apa product, mesti carik yang boleh and baik untuk senggugut. Hermm, masalah terbesar wanita!! Terguling-guling dibuatnya atas katil setiap kali datang bulan and i really hope bila Irine try pakai ni, boleh buatkan irine takde masalah ni lagi .


Waist Nipper / Bengkung
(front)

Yang ni memang best! Antara tiga-tiga barang yang Irine beli ni, waist nipper ni lah paling selesa sangat bila pakai. Bagus untuk tulang belakang kita. Tau tak kenapa Irine cakap camtu? Sebabnya, waist nipper from PB ni dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra kita. Then, perasan tak bila kita duduk kan, postur badan kita kadang-kadang macam tak cantikk je sebab nampak macam "bongkok". Tak best lah macam tu kan, kita muda lagi, tapi awal2 lagi dah nampak badan macam bongkok semacam. PB ni jugak kalau korang nak rasa best dan terpikat lagi, dia boleh perbaiki POSTUR BERDIRI DAN DUDUK ! wowww!! amazing! 


Waist Nipper
(back)


Long Bra


Yang ni pon, one of my favourite. Awwww! I love this! tak sabar nak terussskan lagi cabaran nak selim ni ! heuheue!




PB ni yang specialnya LIFETIME WARRANTY ! Apa yang dimaksudkan dengan lifetime warranty tu? Ok macam ni laaa kann, Irine bagi contoh kat korang, kalau you all beli  superb corset from PB ni, andai kata corset tuh rosak ke or whutever, kita boleh hantar repair balik. Tak kisahlahhh kalau umur you all dah cecah 70 tahon skalipon, still boleh hantar repair if ada kerosakan pada corset tu. Haaaa! besttt kan? Kan dah cakap ni lah yang dimaksudkan dengan LIFETIME WARRANTY :) Kalau korang beli yang dekat2 luar tu, kalau rosak, ada diorang nak layan korang lagi and boleh hantar repair? Takdeeee kannnn..hehe.

Then, PB ni kann,kann, kannn, dia tak sama macam corset yang jual kat luar-luar sana. Macam-macam brand dah yang kita jumpa, tapi PB is the only corset yang superbrand ! You all should try this ! Yang mana rasa-rasa nak bakar lelemak degil expecially dekat bahagian punggung tu, PB adalah penyelamat ok! It helps you to burn lelemak degil tu. Pastu, selulit pon boleh pudar, and yang paling best boleh increase metabolisma. Banyak lagiii tauuuu kegunaan and special nya PB ni. Irine pon dah macam Owh My God!! Tak sabar nye rasa and alami perubahan yang seterusnya bila amalkan PB ni !!! hehe.

Nak tau tak, macam mana Irine boleh terpikat and membuatkan Irine dah terbeli Premium Beautiful ni? Ni semua sebabkan Irine nak jaga kesihatan Irine daripada awal selain drpd untuk kecantikan diri sendiri. hehe. Puas la jugak Irine usha-usha siapa yang boleh bagi info and full details about PB ni. Irine tak nak lah setakat beli je, but takde keyakinan lepas pakai. Mesti maukan support ! haha. Last week, Irine pegi jumpa sorang akak ni (Irine panggil dia Sys Zu).hehe. Sys Zu ni dia agent yang jual PB ni. She's a nice person ok! Baik dan cantik sangat :) I likeee! Very efficient dan peramah sangat. Memang sape yang dengar dia cerita about kebaikan PB ni, for sure, daripada nak menyimpan duit, terusss rasa nak beli jugakk PB ni ! haha. Btw, anyone yang nak beli dan try corset PB ni, boleh lah contact dengan Sys Zu ni ok? Before kita nak beli something, please and please make sure kita dengar dulu penerangan yang baik dan complete daripada orang yang promote barang tu dekat kita. Barulah kita rasa puas hati ! Yeahh.., Sys Zu adalah one of them! :)

Ok lah, panjang sangat bercoloteh untuk entry malam ni.haha. Biasalah, excited terlebih bila nak share something yang best ni :)  hehe. Ok chaww! Jumpa next time bila ada perubahan pada Irine.ekekke.

bui bui~

p/s : kalau suka entry ni, boleh tekan button "LIKE" dekat bawah ni :) thanx!

Tips dan Petua untuk Bakal Pengantin Baru/ Tunang dan mereka yang nak jaga bahagian mata !


Assalamualaikum. 
Terpanggil untuk share kan beberapa info yang bagus untuk pembaca blog ni. Info dan tips yang Irine nak story- mory ni sangat bagus dan Irine dapat from blog Kak Aleeya ^_^ Thanx kak Leeya sbb bagi info dan tips yg sgt best ni ! :)  Untuk Irine sendiri, masalah terbesar ialah masalah eye bag. Senang cerita, eyebag tu macam ala2 lingkaran hitam bawah mata.Ada orang cakap tak sama. Aahh tak sama. Tapi,  Cuba tengok dan belek-belek muka korang jap depan cermin. Perhatikan dengan teliti, ada tak lingkaran hitam bawah mata korang? 

Macam aku sendiri, dulu masalah ni biasa-biasa je tau, sekarang ni macam ape je tengok @__@  Memang la mula-mula tu rasa macam x kisah, tapi dalam tak kisah tu, sedikit sebanyak merisaukan kita. Betol tak ?  Kenapa ada dan kenapa terjadinya lingkaran hitam bawah mata ni? Untuk aku sendiri, aku tau, masalah eyebag ni jadi sebab tak cukup tidur, tidur lewat dan selalu sangat menghadap laptop/komputer. Aku boleh jamin, semua kaum hawa sekarang memang alami benda yang sama :P  Betol tak ? Alaaahh..toksah nak menipu. haha. 

Expecially untuk bakal-bakal pengantin or yang nak bertunang. For sure, kaum perempuan nih laa paling banyak buat kerja untuk preparation mereka. Yelah, mana taknya, kaum lelaki duduk goyang-goyang kaki dan tak perlu risau sebab keluarga dah setellkan.Untonggg laaaa~ huhu.  Yang kaum perempuan ni pulak, 5-6 bulan sebelum event pon, dah dok rushing2 nak siapkan preparation sampai ke tengah malam. Sampailah ke malam sebelum nak event tu still bekerja keras. Akibatnya? Mata tak cukup rehat/letih dan tak dapat tidur yang sempurna.


Jom kita pelajari tips yang berguna ni :)


agak-agak masa korang belek-belek mata korang, ada rupa macam ni tak? haha.
  Macam mana nak elak daripada terjadinya mata camni? Korang mesti tak nak dan biarkan mata korang terus-terusan lebam macam ni je kaannn.So, apa yang kita kena buat?

1- JANGAN MINUM AIR 1-2 JAM SEBELUM KITA NAK TIDUR @ DI ANTARA WAKTU TIDUR (bangun tengah-tengah malam dan minum air)
KENAPA ? SEBABNYA IALAH...supaya dekat bawah mata kita tu takde kantung mata atau kawah besar macam gambar dekat atas tu tadi. Tapi, tak tau lah kalau daripada sejak azali lagi dah ada mata camtu, tak dapek den nak nolong ehh..hehehe. Kalau korang ni semua jenis yang suka air waktu malam 1-2 before tido, maknanya korang DENGAN SEGALA HORMATNYA MENJEMPUT gelembung bawah mata tu. YERR..air manusia dia simpan kat situ ! Bukan macam UNTA punya bonggol kat belakang dia tu. UNTA boleh jugak dia simpan air tu untuk kegunaan dia masa takde air. Yang korang ni pulak? Simpan air bawah mata buat apa?

2- JANGAN makan makanan YANG PEDAS!

3- JANGAN  makan makanan YANG BEREMPAH!
KENAPA ? SEBABNYA IALAH...supaya bawah mata kite tu tak HITAM! Orang Mat Salleh kata DARK UNDER EYES tu. Bila bawah mata kite hitam, kite selalu pikir yang benda tu berkait rapat dengan tidak cukupnya tidur dan rehat. Tu memang salah satu daripada puncanya jugak. Tapi, MAKANAN JUGA MEMPUNYAI PENGARUH YANG SANGAT HEBAT JUGAK TAU !

Kalau korang semua tak percaya, korang cuba bandingkan  :-

ORANG MELAYU ( suka makan pedas - bawah mata ada laa hitam sikit-sikit pada sesetengah orang)

ORANG CINA ( kulit putih sebab tak makan makanan berempah dan bawah mata pon kadang-kadang ada eyebag dan sea sewaktu dengannya.

ORANG INDIA ( SUKA MAKAN PEDAS DAN BEREMPAH - MAJORITY BANGSA INDIA mempunyai bawah mata yang gelap, tidak dinafikan itu juga sebahagian daripada genetik kita. Jangan marah yer kaum2 sekalian. Ini hanya untuk example saje.



contoh bawah mata gelap
So, jawapan dia ialah,


1-  MINUM AIR BANYAK-BANYAK

Amalkan minum AIR SUAM, AIR MINERAL, or SPRING WATER 8 GELAS SEHARI ATAU BELI JE X2 1.5L air botol tu. Habis kan untuk sehari. Tapi INGAT! AIR SUAM JE OK !! Jangan nak gatai2 tegok air sejuk yang ada ice berketul-ketul tu.


Apa akan jadi bila kita minum air? Yerr..korang akan selalu lah berjumpa dengan MR TANDAS! Kalau korang jenis malam nak jumpa MR.TANDAS, kirim salam laaa nak ubatkan diri sendiri tu. (haiiihh..aku balik-balik terasa dengan tips ni.haha). Bila kita kerap jumpa MR.TANDAS bila dah banyak minum air tu, kita akan membuang segala toxic dalam badan kita. Clear the skin dan makin berkurang lah puffyness under your eyes tu. InsyaAllah :)


2- TEA BAG

HAAA... kata eyabag! meh kite treat dia guna TEA BAG PULAK! BERKESAN OK! Macam mana cara-cara dia? Sila amik uncang teh yang telah dicelup-celup ( buat-buat lah rajin nak buat teh panas secawan untuk mak ke, ayah ke, suami ke, adik ke) pastu perah sikit lebihan air kat uncang teh tu, dan sila baring sambil tekapkan ke atas mata anda dengan uncang teh tu. Macam dalam gambar kat bawah ni. Letak selama 20-30 minit pon dah ok. Depends dengan korang lah nak letak berapa lama. :)  jangan letak sampai selama-lamanya sudah. Pastu, terus basuh muka :)



3- TIMUN or TOMATO


Stock kan timun atau tomato banyak-banyak dalam peti ais korang tu. Bagus tau!terbukti berkesan!  caranya, HIRIS TIMUN atau TOMATO dalam dua hirisan. Pastu lekapkan saje kat mata kita tu. Sama jugak caranya macam letak teabag tu. Boleh pilih mana yang berkenan di hati :P

4- COLD EYE PADS

Haa..untuk yang rajin bangun pagi sebelum pergi keje atau pegi kelas tu, sila awalkan 20-30 minit supaya korang boleh pegi amik cold eye pads ni kat dalam peti ais, pastu sambung tido balik selama 20-30 minit.Pastu baru lah korang boleh siap-siap dengan rutin biasa korang. TUJUAN dia supaya, bagi kesegaran di bawah mata anda untuk hari yang ceria! Tak caya cuba lah! Alaah, korang boleh pergi carik benda ni dekat pharmacy jek ! Cuba carik dekat GUARDIAN or WATSON :)



5- EYE CREAM/EYE ROLLER

Sapa kata eye cream tu tak perlu? Perlu ok! Sila amalkan pemakaiannya setiap hari pada waktu pagi dan waktu petang. Kulit di bahagian mata kita sangat sensitif dan halus, so, kena jaga baik-baik. Korang boleh laa nak pakai ape2 untuk eye cream or eye roller yang sesuai dengan korang ok. Janji pakai! :)


6- COMPUTER/LAPTOP/TV

Wahh..ini peneman baik kita kan setiap hari? Tapi dia jugaklah musuh kita dalam selimut.haha. Kalau terover sangat menggunakannya dalam sehari, mata akan menjadi letih dan lesu apabila continuosly duduk menghadap semua musuh2 ni.hehe. so, ini jugak menjadi punca kepada gelap bawah mata. Cara terbaik untuk atasi masalah ini ialah, letak laa pokok warna HIJAU yang fresh di meja anda. ATAU carilah pemandangan yang berwarna kehijau-hijauan untuk dipandang selama 10-15 minit. Ini dapat merehatkan mata sebentar dan menyihatkan mata.

8- TIDUR

Tidur yang cukup juga membantu menghilangkan hitam bawah mata. So, tidurlah dengan secukupnya ok? :)



Itu je tips dan info yang aku boleh sharekan :) Aku harap dengan adanya tips yang berguna ni, aku sendiri boleh praktikkan untuk hilangkan sedikit demi sedikit eyebag ni. Sama-sama lah kita try benda yang baik ni kalau kita sayangkan suami, tunang atau bf kite. hiihhihi. 

Ok bye

p/s : kalau suka dengan entry ni, boleh tekan button "LIKE" di bawah. ^^



 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in