Kembar Tutti Frutti


Assalamualaikum.
Seperti yang dijanjikan, entry tentang makanan akan menghantui blog ni  buat beberapa kali :) 
Pernah dengar kan Tutti Frutti? Alaaahhh..yang orang dok komplen2 mangkuk kecik, tapi mahal. Kalau tak silap aku, dekat facebook, belambak orang dok2 upload pic cup Tutti Frutti. Owh jangan salah sangka, mereka yang upload gambar-gambar macam tu, bukan tanda riak sebab nak menunjuk mereka baru beli makanan. Ayat tu merujuk jugak untuk aku. Backup diri sendiri ialah jalan penyelesaian yang terbaek. Mungkin. :P


Memang sedap pon Tutti Frutti ni. Kenela kot dengan harga dia yang mahal. Harga ikut berat yogurt ice cream yg korang dok cedok2 tu. Memang mahal,tapi sedap.


Tak berkesempatan nak makan Tutty Frutti Ni salah satu kembar mereka :) Aku tak ingat ape nama benda alah kedai ni, tapi so far not bad laa rasa dia. Yang ni aku jumpa dekat Dataran Pahlawan,Melaka. Kedai dia cinonet comel jee. Macam tersorok sikit, sampaikan orang pon tak tau tu kedai jual makanan ape.Kita boleh pilih topping yang kita nak letak atas ice cream ni. Sebabkan aku memang tau ice cream ni memang manisss tak hengatttt, aku memang sengaja lebihkan letak buah strawberry atas ice cream ni. Bagi dia blend dengan rasa masam sikit. Then, feel2 like hari raya nak dekat, cornflakes pon sedak gak bila campur skali.Kalau nak diikutkan, aku bukannye suka sangat makan ice cream ni, tapi aku lebih kepada gatal2 nak main deco2 ice cream ni sampai jadi colourful. Haaaa...comel sangat ok! Campur2 perisa, mango ada, strawbery ada,blueberry pon ada and bla bla bla. Buah strawberry tu je sedap, ice cream tu bila dah cair, rasa cam gulpp gullpp gulppp nak makan. 

Harga? Jauh lebih muraaahhh berbanding Tutty Fruity ^^
Tapi jgn samakan rasanya lah kan. Sah2 x leh kalahkan Tutty Fruity yg superb tu.


Then, yang ni aritu aku terjumpa lagi satu kembar. Yang ni dekat Mahkota Parade,Melaka. Kedai ni baru bukak tak silap aku. Tengah2 alam dia bukak kedai ice cream ni. Yang ni lebih kurang cam atas2 ni jugak la. Harga pon berpatutan.
(aku rasa,kalau aku bukak balik entry ni time puasa nanti,memang dugaan dan cobaan sgt).

p/s : 33 hari lagi nak masuk bulan Ramadhan (kalau x silap aku la).
Dah ganti pose? haaaaaa...

A faithful friend is the medicine of life


Assalamualaikum.
Tiba-tiba mendapat seruan untuk update lagi blog buat malam ni untuk tontonan readers yg baca blog ni.hehe. Sory ye kawan2 semua, tangan ni makin hari makin malas nak ketak ketuk ketak ketuk type entry. Timbul jugak perasaan rindu nak update banyak2 kali.Ok whuteva~  Owh nak tau tak, aritu time makeup for my engagement, makeup artist aku sampai-sampai je bilik untuk makeupkan aku, terusss dia cakap ngan aku camni, "patottlaaaa aktif berblog, rupa2nya dlm bilik ada pc (pc besar yg khas for edit2 gmbar tu ,dalam hati aku berbisik gak, padahal pc tu sah2 bukan aku punye,and sure2 tu abg aku punye.huhu). Ikutkan hati nak je 24 hours online, tp apakan daya,tetap malas nak sign in blog sndiri.

Ok back to the topic. Last week, aku dengan kwn2 celebrate birthday salah sorang drpd classmate aku. Asalnya nak buat surprise lah kan, memang menjadi sebenarnye surprise ni.Sampaikan kawan aku tu sendiri x tau yg sbrnye nak celebratekan dia, and dia ingat we all keluar ni semata2 nak celebrate AKU. Pesal plakkk nak celebrate kan aku kan? haha. Boleh jadi birthday aku bulan 6. Padahal berkurun lagi bulan 9 tu.


HAPPY BIRTHDAY !
SPECIAL FOR IRINE & FAHEE
Kannnnn..tak pasal2 nama aku sekali terbabit dalam cake ni.ngee ngee ngee.
Yup, sbrnye my classmates nak clebratekan aku skali maybe sbb nak meraikan aku dah join club lain kot.hekhek (tipu je, jgnla caye sgt).



Sebahagian daripada gegirl2 dlm klas aku. Ni semua masccomers cam aku gak. Perangai gile2 tak hengatttt.
Cakap sepatah ngn diorang, berpatah2 diorang jawab n balas balik. Mampu? X mampuuuuu :)
Owh lupe, meh aku kenalkan sorang2 dlm pic ni.

Start drpd belakang kiri skali  tu Aien Jigulina from JB, then Azmah from Ganuu, Irine from Melaka jati yang sangatlah jati (sebokk nak inteprem gak), Shida from Penang.
Yg depan skali start drpd kiri, Nisha from Kelantan, Anis from Sarawak, and lastly Sara from Pahang :)
Haaaa...satu Malaysia sangat! haha.padahal sekaum jee  pppunnnnnnn .erkkk.



Ok, kalau u all perasan, yg sebelah aku ni, SARA, memang muka dia banyak interpremmm dalam video tunang aku :) Kalau nak cerita2kan balik la kan, aku pilih Sara ni untuk tolong2 aku untuk siap2kan apa yang patot before majlis aku. Last minute ajak dia ni, sebab one of my bestfriend tiba2 tak dapat nak datang tido kat rumah aku. wuwu. So, kawan paling terdekat memang Si Sara ni laa :) Dia insan terpilih.haha. Malam before majlis tu, Si Sara ni laa yang tolong coolkan perasaan aku. Kejap-kejap aku cakap ngn dia camni,

"Saraa..aku takutt..wuwu. Sara..aku dah start rasa nebesss semacam..Sara, aku rasa cam tak sedap hati nak tunggu hari esok. Sara.. macam mana eh esok aku nak turun tangga bila orang dah panggil aku untuk majlis sarung cincin kat bawah?..Sara..aku nak duduk macam mana nanti eh? Sara..tolong aku.."

Haha. tu semua adalah dialog2 yg sebenar ok. Takde tokok2 tambah punye :) Nasib baik si Sara ni pandai nak tenteramkan jiwa aku :P Kitorang siap main2 pakai inai lagi ok. Sara ni lah yang pakaikan inai kat tangan kanan aku. Bila basuh, peperghh..sumpah capuk and buruk. huhu. Aku dah risau dah, padahal baru pegi manicure petang tu. Terusss carik jalan penyelesaian,camne nak hilangkan inai ni. Last2, nak tak nak, amik pisau pegi kikis inai capuk tu.haha. Dengan tiner2 skali aku bantai untuk sapu kat kuku ni supaya hilang kesan merah capuk tu.
See? Idea gila sampai waktu2 tengah tak betol :)



Sara..thanx for everything sebab jaga aku baik2 spnjang 2 hari tu :)
Kenangan yang aku paling tak dapat nak lupekan, time nak tido malam sebelum keesokkan harinya, si Sara ni dah tido, aku plakkk still tak dapat nak lelapkan mata.Hermm..maybe sebab terlalu risau and terlampau nebess sangat nak tunggu big day keesokkannye. Kejap2 aku pusing badan sebelah kiri, kejap2 aku pusing badan sebelah kanan. Setiap kali pergerakan aku atas katil tu, Sara akan terjaga and bangun,cakap dengan aku camni,

"Irine..irine ok tak ni? Jangan risau, semuanya akan ok esok.Kau risau sangat ni". 

haha.sweet gile ok. Bila aku terjaga lagi sekali, Sara still try pujuk aku and tepuk2 montot untuk tidokan aku.huhu. Tido pulakkk tu aku bile dh kene tepuk2 dengan dia :')  Tiba2 rasa macam nak jadikan dia akak angkat aku.haha.walaupun sebaya kann :P Mungkin tak logik, tp akk ipar aku mungkin bolehhh :P heheheheh :P




Miss u guys :')

Ok, next topic plak, lately ni aku rasa macam dapat perasan perubahan yang jadi dalam hidup aku. Nak tau ape? Ok aku bongkarkan. Selera aku sekarang makin bertambah2. HAHA. aku tak tau sebab ape, senang hati mungkin? Tapi, nak diikutkan, mana ada senang hati sangat, biasa2 je cam dulu.huhu. Aku dapat detect yang aku mendapat symptom2 imaginekan bentuk makanan yang sangat ketara walaupon beberapa jam selepas makan (gile merepek symptom ni, tapi memang yerr..tu la yang aku alami skarang ni). Ape2 je lah, asalkan aku tak gemok and still menjaga kesihatan diri aku ni.(ayat sedapkan hati saangatttt).


Aku tak tau ape caption yang sesuai untuk gambar atas ni. huhu. Tapi yang nampak dan jelas ketara kat gambar ni, nampak macam aku agak felahappp di sini ye.
Owh lupe..sebelah aku tu Lisa :) One of my bestfriend since skolah menengah ^_^  dia still single. (tetibe cite).haha. Ada student arab yg same tmpat study nak dkt dia, tapi dia tolak mati2 (lisa..sory,aku dah bongkarkan rahsia kau).

Next, arini mencuba untuk memenuhi keperluan perut :) Habiskan masa dengan si Lisa sorang ni, sebab dia pon tengah tggu masa nak sambung study. Memang pilihan yang tepat sebab keluar dengan aku.hehe.


Steamboat.
Cobaan untuk merajinkan diri untuk masak sendiri. hehe
Just ambil masa beberapa minit untuk campak2kan semua makanan tu utk di steamkan.
(asal aku rasa macam dah lari topic sangat.haha).

p/s : aku still pelik, benda alah yang penyekk dalam pinggan tu ape ek? pelik gile rupe die. macam tak patot aku makan, tapi rasa dia sedap, kenyal2 macam daging and ayam sikit.Tapi, aku still pelik kenapa bentok die camtu skali rupe. huhu


Siappp untuk dimakan.
Bangga tengok air tangan sendiri masak. haha.

Bangga la konon dapat kacau2 menu yg aku masak. :p

That's all :) Kaki dah kremm drive kete sepanjang arini.
Esok doakan aku update lagi entry. Nak cerita pasal makanan lagi. haha.

btw, sebelum terlupa,


thanx kak Fatin yang hadiahkan chocolate ni aritu :)
Sayang nak makan chocolate yang ada nama sendiri.  :P


Bui Bui



A step nearer to a new beginning


Assalamualaikum.
Lama menyepi dan mendiamkan diri. Tup tup tengok ada perubahan dalam diri sendiri. hihi
Janganlaaa tanya "kenapa Irine Nadia tu dah lama x update blog eh". huhu. sebak lak rasa  tiba2 kalau ada yang bertanyakan soalan macam tu :') Aku rasa, mesti ada yang dapat hidu-hidu kan apa yang terjadi dalam hidup aku semenjak dua menjak ni. huhu. Walaupon aku tak update ape-ape cerita pon dekat blog, tapi  masih ramai lagi yang dapat menjawab teka-teki ni. 

  Tadd..tadddaaaaaaaa.... :)
salah satu daripada my hantaran for him. 

Kawan-kawan smua, please Doakan Kami.
Ya Allah, semoga kami tabah dan sabar melalui fasa  yang baru dalam hidup kami..
Ya Allah, semoga kami dapat bersatu dalam ikatan yang suci dan diredhai..
 

Camera Cake. Canon EOS 7D

2 in 1. 
Dua perkara yang sangat penting berlaku dalam satu masa. 
Happy birthday my lovely fiance :) 
Gigih survey2 tempat yang boleh buatkan cake camera ni. 



p/s : ramai orang tanya, ape rasa cake camera ni. Aku cakap, cuba korang rasa, makan and gigit sendiri camera dslr yg real tu, camtu la rasanya.ekekee :P 
* rasa cake la, perisa moist chocolate.cupcake yang atas tu pon same. cantik kan? :)

CANDID PHOTO !


Assalamualaikum.
Pernah tak korang berimaginasi dan berilunasi yang satu hari nanti, hari bahagia u all semua ditaja oleh orang lain? Pernah tak pernah tak? Hari bahagia korang yang ditaja dan dalam masa yang sama, bakal-bakal pasangan yang bakal mendirikan masjid dapat save money. Bila dengar "save money" jeee, semua bakal-bakal pasangan kat luar sana, mesti rasa macam "fuhhhhhh..selamat duittt akuuu..jimat duit aku! " ( macam ayat aku je tuh.haha).Bakal pengantin, selalunye lahhh kann lebih kepada perempuan yang lebih menitikberatkan persiapan hari bersejarah mereka. Tak macam lelaki, diorang lebih sempoiii je. (haha), bila nak dekat2 baru lahh nak rushing2 ( ni yang aku selalu perhatikanlah). Alasan mereka, "alaahhh.. lambat lagi, nanti nak dekat2, baru kita book sana, book sini, beli sana dan beli sini". Time ni, aku boleh jamin orang perempuan mesti bengang kalau dengar jawapan camtu. huahua.

Lainlah ceritanya jika pasangan pengantin mengupah perancang perkahwinan. Tapi, bagaimana jika anda sendiri yang merancang dan menjadi perancang perkahwinan? Bermula daripada kad undangan sehingga kepada aspek makanan untuk tetamu. Serba serbi terpaksa diuruskan sendiri. Tambah-tambah bila datangnye isu budget tak cukup dan tak kesampaian. huhu. Lagilahhh berkali-kali ganda pening. Nak buat segala persiapan bukannya senang woii. Nanti korang rasa lah macam mane. huhu. Time nak kawen nanti, banyak benda dan perkara yang perlu korang lakukan. Daripada sekecik-kecik kuman sampailah sebesar-besar gajah.huahuahua. kad undangan lahhh, baju nikah lahhh, baju sanding lahhh,pelamin lahhhh, mak andam lahhh, fotografi lahhhh dan bla bla bla.

So, sekarang ni, aku nak ajak u all join satu contest ni. Senang jeee.
Pernah dengar kan Pameran Pengantin Malaysia by Urban Vibe ? Kali ni, Urban Vibe tengah adakan satu contest ni.

 Nak tau tak hadiah apa untuk contest ni?

  1. set bilik tidur bernilai RM 6999.00 tajaan Roxxi gallery,  
  2. mini pelamin tajaan Zaifie Zainal,  
  3. dekorasi 5 dulang hantaran tajaan Asyiq's Bridal,  
  4. outdoor photography tajaan Eddie Photovideo International,  
  5. 2 pasang baju pengantin tajaan Jez wedding,  
  6. tajaan make-up majlis resepsi oleh Eyra Rizal
Best kan hadiah yang diorang sponsor?

Bagaimana nak ambil bahagian dalam contest ni? Senang je. Aku pon try2 jugak nasib join contest ni. Mana tau ada rezeki kat sini kan. Just upload gambar hitam putih (black n white) yang merupakan gambar kandid (anda dan pasangan). Macam biasalah, hanya click "like" dekat gambar trsebut :) Aku hope gambar yang aku upload untuk contest ni berhasil lah untuk peroleh jumlah "like" ni

 Before that, jangan lupa "like" dulu  page  
Then, just click button "like" dekat gambar aku and si dia ok? :) Keep on voting for me :)
Pahala kalau tolong orang nak dirikan masjid. ngeeeehhh ;p

just click link bwh ni dan "like" 



Jangan lupe  
Kalau ada rezeki Irine dengan "like2" korang semua, 
InsyaAllah hajat dan impian di hati Irine mungkin tercapai nanti :)


p/s : doakan segalanya berjalan dengan lancar. Amin..

Jualan BERMULA !! Sale! Sale! Sale!


Assalamualaikum.
Jualan bermula daripada malam ni :) 
Semua dress2, handbag, casual bag semua ni adalah 
DIJAMIN BERKUALITI !!
Nih semua limited edition from my collection ok gegirl2 kat luar sana :)
 Jenis kain yang sangat selesa dan masih baru!

-RESERVATION ONLY 24 HOURS sahaja.
- 1st PAY 1st SERVE

REMEMBER!
Untuk membuat sebarang tempahan, sila emailkan maklumat lengkap anda seperti tertera di bawah ini dan hantarkan ke email
irine_nadia@hotmail.com
  • NAME :
  • ADDRESS  :
  • PHONE NUMBER :
  • CODE :

p/s : sebarang maklumat yang tidak lengkap, tidak akan dilayan.


Happy Shopping Girls !!  :)


SOLD TO AIMIE ABD HALIM

RM 55
CODE : INM 01
Fit size S-M
Condition : 4/5
masih cantik, nampak macam baru.

1st PAY 1st SERVE
( baju ni Irine sayang sgt2 sbrnye, sbb dalam byk2 dress, dress ni corak dia unik and menarik. Kalau perasan, ada entry yg irine pakai dress ni )
Dress ni memang nampak slim melimm bila pakai :)


RM 45
CODE : INM 02
Fit size S-M
Condition : 4/5
Masih cantik, kain pon nampak shining2 lagi, just ada sedikit benang di bahagian dada tu dah jadi longgar sikit. sikit je..x byk. x nampak pon kalau dah pakai ^^

1st PAY 1st SERVE


FRONT


BACK

SOLD TO LILY WAHAB

RM 55
CODE : INM 03
Fit size S-M
NEW!





SOLD TO ADILA SYAQIRA

RM 55
CODE : INM 04
Fit size S-M
Condition : 5/5
NEW!


FRONT



RM 45
CODE : INM 05
Fit size S-M
Condition : 4/5
Cantik lagi dan mmg selesa pakai. cute plak tu. haha.  Brand Kitchen.


FRONT



BACK
SOLD TO SITI HAJAR

RM 65
CODE : INM 06
Fit size S-M
Condition : 5/5
pakai sekali je ok! kain sgt2 bkualiti! ropol2 dress ni cantek sgt!
*sesuai pegi dinner*


FRONT


BACK


SOLD TO SALINA
RM 30
CODE : INM 07
Fit size S-M
Condition : 4/5
pakai sekali je. masih nampak baru.


FRONT


BACK

SOLD TO NISA RAFISA

RM 45
CODE : INM 08
Fit size S-M
Condition : 4/5
masih cantik, brand KITSCHEN


FRONT


BACK

RM 55
CODE : INM 09
Fit size S-M
Condition : 5/5
NEW! NEVER WORN





SOLD TO SALINA

RM 45
CODE : INM 10
Fit size S-M
Condition : 4/5
Masih cantik. Dress ni ada ropol2 dekat bahagian dada. Kalau perasan, irine pernah pakai dress macam ni tapi colour hijau. Jenis yang sama. Brand SUPRE! (irine beli baju ni time cuti dekat Sydney dulu)


BOOKED BY DYA NADIA

RM 40
CODE : INM 11
Fit size S-M
Condition : 4/5
Cantik dan still nampak baru.Sape beli dress ni mesti puas hati sbb dress ni comel sgt! ala2 dolly! 


FRONT


BACK

BOOKED TO NOR AZEERAH AMIR

RM 30
CODE : INM 12
Fit size S-M
Condition : 4/5
Tak penah pakai jugak. huhu. Try cuba test je baju ni. Ada ribbon besarrr pink colour dekat tepi top ni. cantikk dan cute sgt!


FRONT


BACK

SOLD TO NADRAH KHAIRUNNISA

RM 45
CODE : INM 13
Fit size S-M
Condition : 5/5
NEW!



SOLD TO ZALLIFAH MOHAMAD

RM 40
CODE : INM 14
Fit size S-M
Condition : 4/5
masih cantik dan menarik. corak zebra ni mmg superb!


FRONT


BACK

SOLD TO ZALLIFAH MOHAMAD

RM 45
CODE : INM 15
Fit size S-M
 Condition : 4/5


FRONT


RM 35
CODE : INM 16
Fit size S
Condition : 5/5
Superb! 


BOOKED BY ASYILA ZAINUDDIN

RM 55
CODE : INM 17
FREE SIZE
Condition : NEW!


SOLD TO AZIAH BETAAN

RM 30
CODE : INM 18
FREE SIZE
Condition : still nampak cantik dan selesa. jenis kain yang sejuk


FRONT


BACK


SOLD TO SALWA

RM 45
CODE : INM 19
FREE SIZE
Condition : 4/5
cantikk lagi ! kalau perasan, dress ni Irine pernah guna time shoot guitar dengan abang Irine dulu. Kain jeniss berkualiti.


BOOKED BY DIANNA

RM 30
CODE : INM 20
FREE SIZE
Condition : tak pernah pakai pon. Top ni sesuai pakai dengan long skirt :)
Ropol2 dekat tepi tangan ni cantik sgt!


FRONT


RM 45
CODE : INM 21
SIZE L ! PLUS SIZE
Condition : 5/5 (NEW!)



JACKET & CARDIGAN


FRONT


BACK

BOOKED BY SHAFF

CROP DENIM JACKET
RM 75
CODE : INM 22
SIZE M
Condition : 5/5 ( NEW)



SOLD TO ZALLIFAH MOHAMAD

RM 45
CODE : INM 23
Fit size S-M
Condition : 4/5


RM 40
CODE : INM 24
Fit size S-M
Condition : 4/5


FRONT



SOLD TO FATIMAH ZAKIAH

RM 40
PUFF CARDIGAN
CODE : INM 25
Fit size S-M
Condition : 5/5 ( NEW!)



SOLD TO EZZA MOKHTAR

RM 40
LACE CARDIGAN
CODE : INM 26
FREE SIZE
Condition : 5/5 ( NEW!)


DENIM SKIRT


FRONT


BACK


RM 30
CODE :  SK 01
SIZE : L
CONDITION : 4/5 


FRONT



RM 30
CODE :  SK 02
SIZE : S
BRAND : SUPRE
CONDITION : 4/5 

p/s : pakai dengan kemeja cantekkk :)


HANDBAG AND BAG !


GUESS BAG!!

DETAILS : Original from GUESS! not replica. Still ada tag harga dan brand handbag ni.



Still ada tag tau :) Harga pon tak bukak lagi. hoho
Time beli handbag ni, harga RM419.00. boleh zoom dekat pic ni ok.


ORIGINAL GUESS!

SOLD TO ASMA

CODE : HB 01
CONDITION : 5/5 ! (guna 2-3x je)

RETAIL PRICE : RM 419.00

SELLING PRICE : RM 280.00 
(sila tambah RM10 untuk kos penghantaran post laju)




CASUAL BAG
BRAND : MOMOE 


SOLD TO SALINA

RM65
CODE : HB 02
CONDITION : 5/5 ( NEW!)
dulu beli ingat nak pakai bawak g klas kat U, last2 tak pakai dan tak sentuh pon. huhu


FRONT


BACK

SOLD TO AZIAH BETAAN
PRICE : RM 45
CODE : HB 03
CONDITION : 5/5 (NEW!)

THE END :)


JANGAN LUPA LIKE PIC IRINE! 
just click link bwh ni dan "like" 


 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in