My fevretttt Maysaa Scarf


Assalamualaikum. 
Selamat berhujung minggu semua. Just entry untuk review ape yang baru dibeli aritu. haha. Aritu Irine ada lah jugak belek-belek banyak jugak blogshop. Biasalah perempuan, kalau bab menghabiskan duit dengan online blogshop memang tak sah. Irine adalah one of them. wuuuwuuuu~ Memang dah lama berkenan di hati nak try beli Maysaa Scarf. Nampak macam cantikkk bila orang pakai. Model pakai pon cantik. Selalunya kalau beli apa-apa barang di online blogshop, mesti macam cepat terpedaya and cepat terpengaruh. 

Al-kisahnya berbunyik begini, bila tengok model pakai apa2 jenis tudung or whuteva, cantik and nice. Bila parcel dah sampai di rumah dan empunya diri yang cuba untuk menjadi cantik seperti model tersebut, hampa sebab tak sesuai dengan muka sendiri. ngehhehe. Ok, itu adalah Irine sendiri :P  

Maysaa Scarf
Consist of a satin wrap band snood and a chiffon scarf snood.

 

Cantik kann? Nampak elegant and moden 


Kenapa Irine suka Maysaa Scarf ni mungkin sebab scarf ni ada zip dekat bahagian belakang dia tu :) Senang nak adjust muka nampak tak bulat * padahal kalau muka memang daripada azali memang bolat, tak leh watpe jugak sbb tetap nampak bolat.. hihihi






Best memang best sebab dia siap sekali gus dengan inner neck kan. Tak yah nak mengada-ngada buat-buat rajin kau nak pegi tetas dekat bahagian hujung inner ni kasi nampak muncung. huhu. Memang dah siap zip, ikut keselesaan korang lah nak adjust kemuncungan muka sendiri :'D 

Then, yang specialnya maysaa scarf ni sebab dia mempunyai jahitan tirus pada tengah-tengah dahi  untuk elakkan muka korang nampak bolat. Tak panas dan tak rimas. Tu yg penting. Boleh juga menutup dahi yang luas ataupun dikenali sebagai flower horn ye :p ahax




 I really like the black one a lot. Senang nak matchkan dengan banyak tudung dan baju. Muka model berkulit gelap hitam manis ni comel pulak bila dia pakai inner semata macam ni je. hehehe. Tapi baik2 tau masa pakai inner ni. Sebab inner ni kan ada zip dekat bahagian belakang dia tu, so bila pakai hanya tangan kita je yang menggapai zip tu dan terussss zapppp bawak naik atas. Rambut tu ikat elok-elok ye semua. Nanti takut zip tu stuck dengan rambut uollss. Like me! haha. Sakit ! huhuhu.x pasal2 membazir 2-3 helai rambut masa tersalah zipkan inner ni. Biasalah tu, kali pertama mencuba kan, gayat orang cakap. haha.




 Yang ni version diri sendiri bila pakai dan mencuba Maysaa Scarf ni. haha. 
Nampak cam kelakau pulak. Tapi so far, agak selesa jugak lah bila pakai. Feeling2 minah arab bila pakai inner macam ni. hoho :'D Nampak macam lain sikit kan, mungkin raut wajah dah bertukar ke bentuk lain. Tapi yang bestnya, tutup bahagian dagu tu. Automatic nampak dagu runcing semacam, x yah nak suntik-suntik vitamin C bagai. haha. Uuuppsss :P

Boleh beli dekat blogshop ni :) tempat irine beli.
http://demyrashop.blogspot.com/

Ok bye2.






46 comments:

♛ Azie Azra ♛ said...

omeyyyyy! nak beli jgk tapi tak sempat. stock habes =(

Shawl's@ayucinta said...

Da lama suka tp x beli2 lg..:(
cantikla irine pakai..comell..

eesyaheera said...

Irine dah cantik, pakai apa pun cantik :)

Schaza Abieyza said...

ahahahaha....cantik la irine...how much tu irine beli?

LIYANA MASTURA said...

Comelnye kak irine!:) hehe

Nafisah Ruslan said...

irine pakai ape pun cantik

Schaza Abieyza said...

ahahaha...cntik la irine..how much irine bli ni?

sayazakiah said...

irine beli kat blog mana ni? leh share x? nak beli jugak la. nampak mcm cntik sgt. tq

ayu jue said...

okey kiut!!irine beli katne?

Atiqah Rozali said...

kak irine cute :3

Amas said...

Cantikmyeee irene ni..

Irene beli kat mne???
Boleh bagi link..

Irine Nadia MaRceLLo said...

eyh lupe nak cakap, beli kat sini, mai mai mai beli kat blogshop ni.

http://demyrashop.blogspot.com/

RM50 inner die ni ni

nasha sanza said...

kak irrine meang cute..rasa nak pergi beli lah pulak..

D'ya Marshmello said...

promote nampak! cantik! ada gaya ala-ala arab gitu .nak terjah blogshop ni ;p

LATEST ENTRY : Cuti-Cuti Malaysia | Melaka Bandaraya Bersejarah

hudahassan said...

Waaaahhhh . chumel nyee . >.<

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

orang cantik pakai ape pun shantekkk :)

sYiRa LoKMaN said...

comel ! ^_^

~ NANA ~ said...

amboiii lawanya dia :)

MiSz fiFiEyQa said...

lawa la irine..pakai dgn spek camtu mmg sesuai sgt!nak tiru la..ehehe

Syafiq Rosli said...

hehe..comel lah..keke..nice promo

onie said...

shomeiiiiiii irine ! :))

Cik tikah said...

sesuai sgt!!!

Rtp Farra Arisha said...

hey si cantik manNIS! ;))

FatihahRadzi said...

omeeii !

❤~Emma Abduh~❤ said...

muka irene ni mcm rupa some1 la...muka adk member sy...
http://nurulainulfarhain.blogspot.com/

Syazana Nazri said...

sumpah nampak lain gila muka adik. seriussss!

Nikisa Izas said...

maysaa scraf ni mmg gempak hbs:)

Syahirah Zaini Photography said...

wow, cantik sgt.. bpe rm kak irine., rasa mcm nak beli juga.

AQILAH ALIAS said...

kak irine mmg dh cntik da.pakai ape2 pon still nmpk comel. .berkenan la dgn inner ni..:)

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said...

ooo. sangat cantik!

Atiqah Wadiah said...

comel irine <3

Nana Farhanah said...

ahaa...sllu baca belog irine..and now rasa nk komen2 :)
awat comeyy sgt ni dik...suke! :)

::fatihahanapi:: said...

ololo.. comei..tu sesuai tu ngn muka.. :)

http://fatihahanapi.blogspot.com/2011/12/pasangan-kenapa-saya-terlalu-memilih.html

♥e'in♥ said...

cantik.. :)

Lyana Hisham said...

da ter-influence dgn irene..akak pun dah order dah..huhuu

Jambu Batu said...

irine pakai pe cntik...mmg irine cntik ponnn..

POSH76 said...

yg penting somel!!

NishaBaharin said...

irine, awak beli inner je ke dengan scarf sekali?

Irine Nadia MaRceLLo said...

nisha : syg, irine beli maysaa scarf tu je dear :) dia dah siap skali gus kan dengan inner dia :)

NishaBaharin said...

la ye ke? ingat ke lain lain macam kat maysaa.com tu kan scarf dengan snood lain lain. hehe. kiranya maysaa scarf tu irine beli kat blog tu jugak la eh?

tYa athirAh said...

nnt tya nak beli. sbb pas kahwin nak pakai tudung...heheh =)

yang ! bf tya beli chocolate fountain tu kat shah alam .kedai BAGUS. ktorg call je order. patu dah sampai die call soh pickup n pay.

MizA said...

cantik.. mcm mudah je nk pkai bila bc Irene explain..
Miza tak biasa pkai shawl sbb da try pakai ritu tp sgt susah..
sudahnya teruskan pakai tudung bawal.
kalau dah pakai zip mesti mudah
Nak beli la nnt.
thanks Irene share pasal ni ;)

Ash Kyouhei said...

kak irine comel pakai shawls ni :)

Miss Anis said...

cantik....

iffa said...

helo sis ~ u re such very gorgeous :)awesome! c o m e l sangadsangad! heart the satin inner neck <3 HUhu

Cik Mizah said...

cantik tapi x suke pakai yg ni...hihi

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in