Special : Mini Camera


Assalamualaikum.
Hello my beloved darlings! Hope semuanya sihat dan HAPPY like me.ngehehe.
 Mood awal-awal bulan memang macam ni suka update blog hari-hari. hehe. Owh yeah, aku ada banyak benda nak share dengan you all semua yang baca blog ni. ok FIRST! kali ni aku nak share satu benda alah yang aku rasa cute and style. Yang kaum perempuan suka lah. Yang kaum-kaum laki ni ada yang suka and ada yang "hermm..boleyyyy laaa~~". Whuteva. Yang penting, aku boleh jamin, kaum perempuan like me, mesti suka dengan benda alah yang aku nak share ni. hehe.Haaa..cop, cop! kejap eh. Aku cakap awal-awal yang ni bukan entry iklan ok. Ni entry sekadar aku nak share apa yang aku rasa nak share dekat korang. hehe

Readyy...



Taddaaa. 
Fujifilm Instax Mini 7s Camera
Pernah tengok kan mini camera camni? Aku memang daripada dulu lagi kot dok usha-usha mini camera ni, rasa macam comel gilos bila back to the zaman-zaman dahulu kala pakai "kodak". Whut? Kodak? Nama pon pelik. Sebab tiba-tiba aku teringat one of my friend masa zaman tusyen dulu, nama dia Kodak. huhu. Pape je lah. Selalu jugak aku tengok dekat online blogshop, harga mini camera ni. Mahal jugak, range dalam harga RM 250-RM 450. Ikutkan hati dah lama nak beli, tapi bila fikir-fikir balik, harga macam tu, lebih berbaloi aku beli camera biasa tu. Tapi, camera ni comel. haha. Ala-ala Korean Style sikit.Boleh bawak pegi mana-mana and terus siap cuci dekat situ and time tu jugak :'D 
 
 
Geram! Cam nak gigit pon ada. 
Yang ni kalau tak silap aku, mahal sikit kot. Sebab dia nipis and special edition colour off white :)
Smart woo.



Contoh-contoh dan hasil gambar. Camera ni jenis yang snap gambar and on the spot, gambar tu terus keluar dan siap untuk simpan sebagai kenangan. Best ni.. !  
Selalunya, kalau ada event macam wedding ke, diorang skang memang dah guna mini camera ni. Macam dah jadi trend jugak lah. Guna camera ni untuk snap gambar tetamu yang datang and tup tup tup terusssss tampal dan tempek dekat Guestbook !

  3 colours yang berbeza. Ada biru,pink, off white. Boleh tengok kan, jenis camera ni berbeza-beza. Yang depan ni jenis tebal sikit, yang dua camera dekat bahagian belakang tu jenis yang nipis :)


Yang mana fanatic-fanatic kaler PINK tu, yang ni memang pilihan special untuk anda =)
Tapi, aku rasa, kalau aku lah, walopon aku memang fanatic pink, aku nak beli yang colour off white tu. Lagi nampak comel. hoho



Hello Kitty Lover! 
yeahh.! Siapa peminat Hello Kitty dekat sini? Jenis hello kitty ni pon ada jual sekali.

All pic credit to Royal Shop Fujifilm
Sape yang agak-agak nak beli, boleh click dekat link facebook tu :)

Kalau ayah aku tau aku beli camera ni, mesti dia bising-bising sebab aku membazir. haha.
Ada sesiapa tak yang memang dah guna camera ni? Best tak ? Ke macam mane? Bagi pendapat sikit. Mana tau datang aura balik nak beli camera ni. Berkenann :'D Boleh main tampal-tampal  gambar2 ni kt mana-mana. And kalau ada yang rasa macam nak suggest tempat yang lebih murah nak dapatkan camera ni, bagitau jugak ok? i nak tau, i nak tau :'D



65 comments:

hanis said...

ini lawa !
tapi mahal. sobss. :'(
so . camera lomography jea mampu beli. hoho

Wan Nur Adilah Wan Roshdan said...

Hahaha dengan camera ni,nak mintak gambar dari KAWAN BAIK SENDIRI pun dia charge RM2.80 tau untuk sekeping gambar kami bersama. Hahaha :)

onie said...

polaroid ni steady la...memang sesuai untuk gadis serupa kita,hehe :)

Hishyamuddin said...

hmm..boleh laa..hahaha..

Diyana Ali said...

cantik la camera tu. mcam nak beli juga. huhu

Syuhada Shafee said...

err.. nk jdi gile boley?? comel giler! siyes!!! huwaaaaa...nk3!!!

cik violet said...

alamak..apesal comey sgt nihhh..huhu..

aisYahzaCk said...

untunglaaaaa

aisYahzaCk said...

untunglaaaaa

Nurammarlinanasir said...

memang menarik lah. haha. macam buat promosi Camera je kan.? Btw, love this camera. Cute and chumel :)

Nurul Aqilah said...

cuba kak irine try search the click shop . dekat petaling jaya je , best2 kamera die :D

Marcy said...

sis ble tgk cni..cmera mmg murah...tapi film tu mmg mahal. :p

http://www.theclickshop.net/products/fuji-instax-mini-7s/

syAzAnA said...

tak tahu lah syg. sebab tak penah guna. slalu usha jeh orang post kat fb. hehe

yaadahria said...

kite pun suka. dah lama cuci mata. still fikir berbaloi tak beli camera ni.. jum cuci mata kat sini

http://www.facebook.com/profile.php?id=100002026568522

k.h.a.l.i.l.a said...

c0mel! dulu penah masuk contest nak menang ni. tapi xde rezeki. huhu...

cik irine, nak mntak tolong boleh. kalau sudi lah. huhuu... vote sy kat link ni untuk contest. available smpai 14 nov 2011 je. TQ ^_^

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=275396459166164&set=a.275394759166334.63684.165933393445805&type=1

Nafisah Ruslan said...

polaroid.. memang best! teringin nak beli.
tapi tunggu kaye sok baru angkut 1..hehe

tasha ;) said...

yang hello kitty tuh comel ! :)

✿ pink velvet ✿ said...

dah lame suke camera Polaroid ni ... tp pikir2 balik, kalau camera digital pon asyik snap pic berulang2 kali baru puas aty, ni kan camera camni, buat perabih kodak je kang, hahaha~~

my true life :) said...

waa ~ ello kitty i like ! nanti la kalau ada rezeki lebih nak beli 2 . :) so cute :)

khadijah said...

kita pun baru jugak gune camera ni< ade orang bagi.. best, best.. cume filem agak mahal la, kalo filem yang plain harge aroun 25-30, kalo filem ala ala comel tu agak mhl gak.. tp yg plain pun best, leh tulis2, terase lg comel..hee

zaty said...

first comentar,cik hanis. camera lomography mampu tpi polaroid tak mampu??.woahhh.awk beli kt mana ye.polaroid ni ratus je.lomo tu mau beribu riban.lomo lgi mahal dri DSLR.kt mana ye murah lomo?

TiMbAHiJaU said...

yang kaler putih tu sangatlah comel :)

bole jadi idaman hati ni

erin moshimoshi said...

sewa je la sayang :) for guestbook ehhee

Syima Syaz said...

my husband bought me this camera for hantaran... cheapskate je..only rm280 cant remember the exact price.

i love to use but kedek nak habiskan all the film...

zu said...

Dear, my bestfriend got this fujifilm in blue on her wedding. She like it so muchiee.. ;) i pun teruja..

cikpia said...

untuk functions syok la kamera macam ni........ jom rembat!! pastu kita buat sewa. ha ha.....

cik RaRa said...

comeyy gila ! mmg adore camera ny jgk . dlm cite korea sume gune mini camera ni taw <3

Syamimi Azizan said...

hai irine! mimie bnyk kali tgkk2 camera ni. bnykk je jual kt kedai. kl kt jb area2 cs andd if kt melaka area dp. klu area slngor mmg ofcuz melambak lakn. tp,klu sape yg tk reti sgtt snap pic better jgnn beli la..(:

Maisarah Merom said...

kamera ni siyes mmg comel dan bez...hampir2 nak beli dah... tapi kira2 balik kena beli filem dia pulak..sekotak filem dia tu agk mahal la..nak amek gmbr gne camera ni kne snap betul2, kalau x membazir filem je..huhu

hanabunga said...

memang comel kan.tapi tu lah disadvantage kalau tersilap snap ke apa.rugilah kodak tu.tapi kalau postive mmg sgt comel lah.lagi camera lomo pun comel kak irine :)

nasha sanza said...

comelnya......geram tengok! betul cakap kak irrine tu...hehe..

NisaAdnan said...

seriously kaler pink tu mengancammmm ;p

bella bellitos said...

ohhh.. polaroid ni ke. memang awesome tapi dye nye kodak tu mahal sikit.

Hazieq Sanat said...

kalau dah nama gilecamera.. harga buka jadi persoalan sangat.. hehehehe

Nikisa Izas said...

nak yg hello kitty tuh..dh lama mengidam..adoi:)

alma-chan ♥ said...

hehe..dah ada satu camera ni sebab tak tahan cute sangat :)
but films sangatttt mahal >.<
but still, i gve a thumb up for polaroid cam!
:)

Cik tikah said...

comelnyaa!! blnja 1. hehe..

Zara Hannan said...

hye irene. heee... tak penah kot komen kat blog irene nih.. biase bce senyap2 jek. hik3. kali ni zara komen. ^_^ maseh fanatic pink eyh? pink mmg besh n cmra tu mmg kiut! huu.

Syazwani Mazlan said...

comel sgt!!! :)

Cik Emie said...

Comel..tp tu la, film die mahal..akak nk sewa utk wedding pon syg nk beli film die jek hhuhu..kedekut tol ;p

Love hurt aeNnn said...

comel... tapi agak mahal laaaaaaa.

yqnq ellyana said...

lawanyer..rase nk gigit2 pun ade ni..alah pde bende yg kecik2 n omei

Atiqah Wadiah said...

geram je nengok yg hello kitty tuh..

K.I.N.A said...

hai irine..first time komen kat sini..
kina rasa nak beli ok cuma filmnye lg mahal..10 keping dlm rm28 gitu..tp mmg best kl tangkap gambar terus keluar kan..kl gi honeymoon mesti best kl bawak kamera ni..hee

jom exchange link irine comel..
http://our-wedding-journal.blogspot.com/

arnissa said...

waaaa..comell, cute2 lak tuh... :)

EZAN IDMA said...

teringin jugak nak ade kamera cnggini. comel

a.d.i.b.a.h said...

camera ni i jumpe time wedding my senior. sape2 yg dtg and tulis kt guest book kene posing dlu. and gmbr yg kua tu die tampal kt sebelah ayat ucapan kite. for me it's so cool!

*nk ckp psl kegunaan kamera tu. klu psl cane nk dpt, hrge and details, maaf laa. sy xtau. hehehe*

nanieteukie said...

memang teringin sangat...hari tu tgk dekat majalah cosway RM200 je..

Zawin Sofea Hadini said...

Alaaaa, comelnyaaaaaa. :D

Phat said...

alolo comey nye la camera tu

fienazzuki said...

yer...sangatlah gerammm.....

Nia Ridzwan said...

memang comel polaroid camera ni. hoho.

bolehlah nanti irine buat untuk guestbook :P

AmirahHafizi said...

waa...super comel!!kte ske sgt..slalu tgk kt cte korea..ada jgk keinginan nk dis cmera comel nie..hee..=)cooL je..=)ske..ske..=)

ainin sofiya burhan said...

memang super duper comel kamera nih.. sya pon hampir2 nk beli dah.. tp, rse macam membazir.. huhuhu.. tp, if ade duit lebih nnt. terus sambar! hehehe

Auni ^^ said...

Saya pun tengah cari mana paling murah, setakat ni paling murah dekat Wangsa Maju, RM230. Tapi bukan yang special edition (putih , choc).

Masalah filem die plak mahal. *sobssobss*

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

nak!!!!!!!!!:) comel kan, bentuknya pun nice.

Myiesha said...

comelnye camera ni....like sangat,....:)

dandelion kiss said...

I ada satu warna off white dan memang best. Murah je dalam RM250. Yang tak murah adalah filemnya. Huahaha... area I dia jual sekotak filem (10keping)=RM33. Ada online blogshop jual sekotak RM28.

Yang mahal hanya Filem, bukan kameranya.


p/s: Belilah. memang tak rugi, cuma poket jer makin nipis kalau jenis suka camwhore.

Nurafifah Huda said...

Hai irine. I baru beli camera ni last week. Yg fully white. Total price for camera and film is RM298. Okay la tu kan :) i beli dekat The Click Shop dekat Tokyo Street, Pavillion. Dia ada jugak kedai dekat PJ. Kalau online check this website : www.theclickshop.net Oh last thursday i pergi EyeStudio abg you punya then before balik kitorg ambik gambar guna instax ni. Cool! :) Cuba tanya Aizul gambar tu okay tak.

The Real Nurna Azrin (^_^)v said...

cutenyeeeee

aisyah said...

u should have one! AWESOME AWESOME AWESOME!

Ash Kyouhei said...

fuhh fuhhh fuhhh , wish one day akan dapat macam nie :) sebijikk!! haha

Cik Fie said...

AKAK BOLEH SPONSOR LOMO AQUAPIX UNTUK GA N SEGMEN SAYA X ? PLEASE ?

Nur Fatiha said...

dah lama nak beli..nak kumpul duit lah,supaya boleh beli :D

Nur Fatiha said...

nak nak..

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in