Simple Props but sangat comel dan kreatif


Asslamualaikum :)
Sory late untuk updatekan beberapa buah entry dekat blog ni. Sekarang ni, aku ada lebih sedikit masa untuk luangkan masa depan blog ni. hehe. Now, sedang menikmati cuti sem yang enak dan rangup. haha. 

Untuk kali ni, aku nak sharekan beberapa pictures yang aku rasa menarik jugak dan boleh menambah dan mendatangkan lagi idea untuk korang. Simple props but looking so gorgeous! Yeahhh..props yang sangat simple kita gunakan untuk apa-apa aktiviti kita. Macam before ni, ramai yang gunakan props "balloon" untuk apa-apa aktiviti. Props balloon tu aku rasa macam dah biasa sangat *even aku pon sampai sekarang x dapat2 lg nak bgmbr dengan segerombolan balloon yang soo banyakkks! Yang kali ni pulak, mungkin idea yang lain daripada yang lain yg boleh nampak macam sweet gilos.


 Tau benda alah kat atas ni ape?
Mesin Typewriter! Yeah, salah satu benda yang cukup creative untuk dijadikan sebagai props.


 Sekali-skale, cuba bermain dengan tema yang simple tapi boleh buat orang rasa macam "huwaaaaaarrrrggghhhhhh! i like i like this!! " hehe.
Macam yang atas ni, more to "vintage" theme. Nampak tak kat picture tu, ada bag coklat dekat atas meja tu. *rasanya macam bag. Kalau perasan, orang zaman-zaman dulu kan, banyak bag-bag isi baju yang nampak so old but zaman sekarang orang berduyun-duyun carik bag tu nak jadikan as decoration. Barang-barang lama tu lah sangat bernilai and bermakna :) 


Camera. Salah satu props yang aku rasa sampai sekarang orang x kan jemu-jemu nak gunakan :) 
Now, kalau you all rajin-rajin nak survey-survey dekat internet ni, kita boleh ambil service diorang untuk pinjam barang-barang vintage ni. Kira macam sewa lah kot. See? Banyak dah kemudahan sekarang you all boleh dapat. Tapi, kalau korang rasa korang lagi creative dari ni, tak salah pon buat sendiri dan jadikan idea-idea daripada mereka ni as inspirasi.


Cantikk bukan?

Yang ni lagi laaa sangat simplee! tapi kalau dalam gambar, for sure nampak cantikk. Benda yang sangat simple tu lahhh yang menjadi perhatian orang nnt :'D



 

Camera lagi. hehe


Mungkin boleh buat tema picnic.
Biskut crackers di situ.





Pink boot
comel plak, mana tah nak dapat ni. anyone yg tau?


tau tak ni ape?
Dapat teka?


 Ianya hanyalah sebuah basikal.
Nampak cool giler kottt jadikan basikal ni as props!

So, anyone yang rasa macam nak guna simple2 props ni, try lahh buat. Tak pon sewa je. hehe.
All pic credit to : Tie The Knot


35 comments:

Akim Iqbal said...

Perghh !! Style !!

eszyamin said...

owhhhh mmg sgt cute..

Atiqah Wadiah said...

cantik..sukerr tgk..boleh lah ciluk skit nk gedix dpn camera..hehe :)

FizaFizz said...

wah siyes cntik! minat dgn basikal tu..comeyy kot! hee

ArELeEz said...

less is more. ;)

Rtp Farra Arisha said...

seriously, all of these look much more cute! i want these all!! hehe, but the problem is where can i get 'benda alah' yang sungguh comel ini? :D emm..you get very nice song on yours! have fun darla..

suriani sakura said...

comel la...benda lama cam ni la lagi menampakan ringkasan dalam sesuatu pic tu....kat mane nak cari barang2 cam ni ae??

onie said...

pink boat! dah la polka dot,pink lak tu...geram ngat aihh..typewritter tu memang setai..hopefully, wedding irine vavavoom,oyeshhhhh ^_^

zuhaida said...

comel2 je, heee :)

Umie Artoqiemie said...

semua tentang photography memang ohsem sokmo!!

cik missi said...

alamak....comel nye..!*dah mula brangan

lynda salim said...

cun,cun,cun :D

@YUNID@TI said...

comellll sggtt,,....

dila bahar said...

best2... props memang penting... buat pic lagi tambah menarik...

myra abdullah said...

sangatlah COMELLLLL!!

umie naziera said...

old school gituuu..like laaa

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

i really love all these sweet stuffs! really do! well, rasa nak guna je all these for photoshoot one day! heee^__^

Nadiah said...

bukan coklat yg atas meja tu radio ke?

eNaL_WaNie said...

yep betol tu kak irine bende simple2 mcm tu sweet !!! nak2 plak ade lomo mmg best laa ~ ! ta sabar nak tngok kak irine naek pelamin ...

misya mialen said...

mmg cantikla irine;D sungguh style;D tq for da idea ;D

m a r i s s a said...

cute! mmg la teringin nak bergamba style gini, tapi dah terlepas... boleh ke agak2 nak photo shoot dgn anak skali??

nad said...

cantik2...sis irine kalau cene pun still comel n cantik gitu...suka sangat sis irine... <3

MEDIHA OMAR said...

All the props are uber awesome!
Love, Dea

http://www.medeaz.com

Nurul Iman Rosman said...

cantik cantik cantik!

SEMUAAAAA CANTIIIIIIIIIKKKK !!

:DD

AQiLaH QeYLa said...

mmg cntik sgt :D

cikpingu said...

simple n sume comel2... klu dh jd gambar bertambah2 lah comel.. :)

yeahhh!! dpt idea!!

Syamimi Nazifa said...

comel ! sukasuka =D

D'ya Marshmello said...

really love these sweet stuff! nampak comel & vintage!

JOM SINGGAH : Kepuasan Sebenar Di Tutti Frutti

Cik Emie said...

Tetibe tingin nk wt post wedding plak huhu..vintage theme mmg superb :)

Suriayati Datu Mudin said...

sangattttttttt cantik deko pun suka sgt

laskar pelangi said...

eiiii! geram tengok semua tu..cantik sangat!


=)

nasha sanza said...

memang cantik dan romantik tak terkata....

nelly amin said...

VINTAGE.LOVELOVELOVE

miss asnida hani said...

there are a lot of rain boots like that in the United States or UK.

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said...

yang gula2 tu i loike. haha. baru first time datang. eh? ke kali kedua and baru first timw komen..

pernah borak2 deengan kengakwan, and asking all wy around nak kahwin macam mana.

and i told eveyone la yang i nak kahwin dalam taman ( kaedahnya baru 18 tahun da story pasal kahwin! bwahaha )

and suudenly this vintage curi hati. bwahaha. baru nak follow u sis. have a nice day ahead. ;)

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in