Fujifilm Instax Mini 7s


Assalamualaikum :)
Instax Mini 7s. Yeah lastly, i got it! hehehe ^______^
Masih ingat lagi tak dekat ENTRY aku yang sebelum ni dok cerita-cerita pasal mini camera ni. Ya Ampun, seriously aku cakap, memang dah lama sangat berkenan dengan camera polaroid ni. Camera ni makin hari makin popular, kalau you all perasan, benda-benda yang lama, makin hari makin popular. Perasan tak? Daripada dulu, memang pasang impian nak beli camera ni. Bukan masalah duit takde, tapi masalah berbaloi ke beli camera ni. Fikir masak-masak. Last2, aku dapaaattt jugakkk! hehe


 Ok, macam aritu aku cakap, ada banyak colour kan. Ada colour putih+biru, putih+pink, off white, coklat. Bentuk camera mini 7s ni sama je, tapi harga dia berbeza. Yang macam camera putih+biru and putih+pink, harga dia dalam RM260 something la. Tapi, macam colour white ni dalam RM290 something like that la. Dah banyak tempat aku usha-usha nak dapatkan harga yang the best and paling murah serta harga berpatutan. Selalunya, camera mini 7s ni dia akan jual sekali dengan fim dia.


Haaa..nih laa film dia yang mencekik darah aku tu. haha. Memang sumpah cepattt habiss! So, sebelum korang nak snap gambar tu, korang pikirlah 100x berbaloi ke korang amik gambar tu. Setakat gambar makanan ke ape ke, haaa toksah. Pakai je nset korang lagi bagus.haha. Yelaaah, satu pack film ni harga dia dalam RM 23. Kalau pandai carik kedai yg murah, dapatlah harga RM23 camtu. Kalau tak, mungkin dalam harga RM 25 ke, RM 28 ke, ataupon kalau kat kedai luar-luar sampai cecah RM 32 per pack. Dalam satu pack ada 10 sheets SAHAJA.. Nak tau berapa harga aku dpt?
1 FUJIFILM INSTAX MINI 7S include 1 pack film = RM 310

Pastu, owner online blogshop yang aku beli ni, dia kasi aku murah,sebabnyaaaa aritu secara tak langsung, aku saje2 promotekan and letak link fb dia kt entry camera tu. And dia kata aku punye blog memang sangat2 membantu and ramai orang carik dia nak beli. hehe :'D And then, dia bagi aku harga ni dan dapat harga yang paling best dalam duniaaa..hehe

1 FUJIFILM INSTAX MINI 7S include 1 pack film = RM 290

murahhhhhhhhhh seyyyhh! haha. Then, sebabkan aku nak COD je terus, dapat lah harga RM 285. Pastu, aku tetiba terfikir, macam sikit sangat jeee 1 pack film. Dah la aku nih buas kalau amik gambar. So, aku tanya dia, kalau aku beli 1 fujifilm mini 7s include 2 packs film boleh dpt berapa. Dia cakap, RM 310. Aku pon macam terfikir dan terdetik jugak, kalau dapat tawar sampai RM300 msti dia x kasi. huhu. So, aku pon ON jee! Terusss janji nak jumpa hari sabtu semalam dekat Carefour Sri Petaling. 

Nilahhh diaaa :) hehe. Nak tau tak, daripada RM310 tu, masa aku pegi pick up, aku try2 lah nak tawar lagi untuk dapatkan RM300. mula2 owner tu macam x kasi, last2 dia kata haaa boleh lah RM 300 sbb blog u mmg memberi kesan. Wooo!! RM 300 INCLUDE 2 PACKS FILM! Mana mau dapattt weyyy harga camtu.ngehngeh3!

Yang nih details camera yg aku beli ni,

RM 300 
1 fujifilm instax mini 7s camera ( include 2 packs film)
  •  1 camera strap
  • 4AA baterries
  • 2 box fujifilm instax mini film
  • warranty 1 year

Instax ni ada 4 setting untuk snap gambar. Ada indoor/dark,cloudy/shady, Fine & Clear. Yang ni manual sikit tau. Kalau beli mini camera yang jenis nipis skit tu, dia byk lg functionnya. Ok contoh lah, nak ambil gambar dalam rumah ke ataupon tempat yang gelap-gelap tu, korang settingkan pakai Indoor/dark. Bagi yang untuk cuaca yang petang-petang atau redup, pakai dan pilih setting Cloudy/shady, dan untuk cuaca yang cerah pakai Fine dan akhir sekali kalau nampak cuaca tengahari atau panas terikk tu pakai Clear.


Tuh je laaa aku nak share kan untuk entry kali ni. Aku hanya boleh sharekan cara-cara nak guna dan bagi yang berminat, aku suggestkan, beli lahhh mini camera ni. Sumpah excited seyhh bila gambar terus keluar on the spot. haha. 

Selamat Berinstax semuaaaa! 



46 comments:

khairul akmal bin azman said...

best gakk..

kamera len dr len ni..

Syazwani Jalal said...

very cute ini camera..

ble mau dpt, untung la suda ada.. hehehe

:D

cik violet said...

alamak..untgla da ade..hoho

farahin :) said...

waaaaa. bestnya ! teringin nk satu, tp duit tadaa . sob sob. :'(

http://farahinfahrenheit.blogspot.com/2011/11/echotin.html

kusyi said...

waaa... sy pon berkenan gak kamera camni.. nak jugakk. huhu.

hira said...

seronoknya! >.<

naziyatul fatihah said...

entry dulu dah xcited gile nak beli jugak tapi kawan cakap kalo paloroid harga murah kompen film dia mahal.

see..mahal :(

tapi teringin :)

nnti upload picxa ye :)

Umie Artoqiemie said...

irinee.... nak tengok hasil dia..

Ash Kyouhei said...

fulamak kak irine , lawa giler kamera tuuu ...
lepas nie boleh share lahh ngan kita yee ? :)
muhehehehe

Linna Awang said...

terase mcm nak dermakan duit je kat kamera kiut tuh!!! haha..... btw, comel giler kamera tuh!!!

AmirahHafizi said...

wahhh best2!!!nk jgk!!!kn ekumpul wet nihh!!irine t ltak pic awk taw gne cmera nihh!!ok adq comeyhhh!=)

Ana Ghazali said...

saya pun minat kamera jenis macam nie...tekan jer terus kuar gambar..hehee

Cik tikah said...

comellah. how much dear?

Hidayah Shukor said...

best la cmera nie, cute gak..jeles seyhhh! heee.. =)

@YUNID@TI said...

comelll...

onie said...

onie baru cerita pasal kamera ni,irine dapat dak,onie lum g..tengah berniat jugak ni,hehe

L said...

beli laar kalu suker mngmbil gambar,,=)

jom bacer kejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/belajar-dari-alam.html

azureen yazid said...

kamera nie mmg best..saya punya warna biru..

Zaira Fadzil said...

untunglah dah ada... haha.

nuerulle said...

nt irine tunjuk effect2 gamba gune camera ni eh.nk tau cantik tak.teheee....=)

eda said...

akak.. nk alamat blog kedai camera nie.. eda nk beli jgk, tp nk usha2 dulu.. blh kn :)

Miss Ff said...

Irene!!! Camera ni termasuk dlm wishlist saya kott.. hehe. Baru terfikir tadi lps dapat salary nak beli ape. Yeah, definitely Fujifilm Instax!!

snadilaa said...

wahhhh nak beli dengan kadar segeraaa :DD

nasha sanza said...

sangat comel..macam best jer...thanks kongsi info tu...

«-°[§nºw.ªngè£]°-» said...

got mine 2weeks ago ^^ comel kn cam neh ♥

sniffa93_aznil4eva said...

dah setahun pakai camera ni. memang beragaklah nak snap picture apa.

part paling sob sob bila dah snap gambar pastu org mintak2..kalau sorg dua takpe, ni ramai. wuhuu habis terbang film kasi dekat org ja..hehe

mahal tapi best:) kalau dah suka semuanya tak kisah dah kan.hihi

**untunglah dapat murah**

A T I K A H L A T I F F said...

haha memang mahal dia punya film wei. tapi stylo gila kot bendaklah ni. aku pun bakal rembat satu. hehe

nYomeL said...

hehe! at last.. irine dpt jugak mini instax ni kan..?? :D

mmg murah btul irine dpt..
berbaloi2..

selamat berintax irine!

hanabunga said...

nanti kak irine masukkan gambar yg dah snap pulak.Nak tengok =.=
comel colour putih.nampak sangat ekslusif!

♥ dak pink said...

Ala, kenapa tak letak hasil tangkapan? =)

Atiqah Wadiah said...

waaa..cam sronok je..dh lah tomey2 je camera ni..hehe ^^

NiniFanny said...

bestnyer kak irine .., dpt kmera nih ...., :0

SoLy SoLicious said...

waahh...untung lah dpt murah !!

Twiggy said...

memang best kaannn camera nihh.. kawan saya pakai time wedding dia, amik gambar guests lepas tu orang tulis message kat gambar-gambar tuh :D

Useriez said...

BEST!

cik aletheea: said...

comelkan camera nie...
ehhehe
i pun ader satu,
mula2 snap.. siap kibas2 kan gamabr tue... konon2 nak bagi appear lebaih cepat..padahal x payah pun... lawak tul

Hanie_Dew said...

uurrmm...aaaaa..rasa cam nal beli je. tp berbaloi tak?

saya said...

http://www.dealmates.com.my/deals/November-CamWorld-RM279

Maicher said...

thinkking of buying one too.
tapi macam irine cakap la. worth it tak kalau beli.
hmm..

MEDIHA OMAR said...

Wish to have one of this kind too! :)
Love, Dea

http://www.medeaz.com

datyn' mia myashie said...

akk hr tu wusha kt kl.. dye bg rm230 =) heheh

Juliet_iRa~" said...

jumpa camera camni tp hello kitty kat endah parade, sri petaling smlm..hee

harga around 300++++..

;p..

mmg comellllll :D

cipok said...

irine dapt murah nie kat mne ye?

NURUL AYUNIE :) said...

boleh bagi ;ink blogspot tu tak ? :)))

cerita seorang mayahsastriah said...

saya pun dah ada 1 tpi wrna pink :)


Afiqah Hamdan said...

yang,apa link online shop tu?

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in