Apabila seorang wanita berhijrah untuk berhijab...


Salam. Awal-awal bukak blog, dah tau tau idea ape nak tulis kat title @_@
Tapi, idea nak tulis entry mencurah-curah laa pulok. huhu.Tapi, agak-agak kalau x jumpa aku ataupon rasa macam lama benau tak dengar berita tentang aku, carik lahh aku kat twitter yerk. Kat twitter tu mmg tempat persinggahan aku. Bila aku sibuk, aku lebih menghabiskan masa di twitter. Sudi-sudikan lah diri ikuti perkembangan aku kat sana :'P

Di sini, aku ada beberapa gambar yang aku rasa memang tak pernah bosan kot aku tengok. hehe. 
Marshanda. Kenal? Bukan Marsha pokok kelapak penyanyi negara kita tu. Ni Marshanda artis/pelakon/penyanyi negara seberang. Nak bagi korang ingat lg Marshanda ni yang pernah berlakon dlm sinetron Sejuta Cinta Marshanda. 

Marshanda ni one of my feverettttt artist indonesia jugak lah. Yelaahh, mana taknya, aku tengok dia berlakon since umur dia budak-budak kot. Masa tu, aku still sekolah menengah lagi. Kecikkkkk cinonet jeee dia time tu. Time kecik-kecik pon dah comel, bila dah besar jangan cite lah. Memang cantikkk yg teramat sangat ok! Now, dia dah bertudung dahhh =) Berkali-kali ganda cantik. Bulan April lepas dah kawennn dahhhh..hihihi.  Tak silap aku, umur dia now 21 tahun rasanya.. *mungkin lahhh*.



Ni time Marshanda masa zaman dia kecik-kecik cinonet jeeee..hehe.
Tak silap aku, masa kecik-kecik dia berlakon dalam sinetron Bidadari. * see! punyelah peminat setia :P

NOWWW !!


Marshanda sekarang :)
Subhanallah, speechless sebab cantik yang teramat sangat ciptaan Allah dalam dunia ni.



Gambar ni semua masa Marshanda akad nikah bulan April lepas :)





Suami kepada Marshanda. Secocok banget !





Candid macam mana pon muka dia time senyum ke gelak ke..mesti cantik jugak. :)


Nengok je laaa semua gambar dia. Malas nak kasi caption satu-satu gambar. hahaha.









 Selesaiii diijabkabulkan :)
Tumpang bahagia bila makin hari makin ramai wanita berhijrah memilih untuk berhijab :)

p/s : Cannntikkk gileee woooooOO baju nikah and style tudung Marshanda. hehe.



85 comments:

Aliana Ruhizat said...

eh dia dah kawin?

Aisya said...

kite suka dia jgk oh kak erin ! hee cntek banget kn ? :D

nazirulhazwan~ said...

aha.da tau nak bagi bakal bini pakai baju ape kawin nati;p

cik violet said...

memg cantik, comel..itu semua anugerah..syukur :)


boleh la buat cth utk ur weddg plak ea irine :D

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

a'ah..cantik sangat2..
same mcam sis irine..

Leen a.k.a Linda said...

Cantik sngt Marshanda. sume yg bhijab sume cntik :)

Faqihah Husni said...

WAAAH! COMEL GILAAA! Macam kak Irine :)

dimikun said...

minat dya jgak. mmg byk cita dya belakon yg kita dah tgk. btw, adik kita siap bole hafal lirik lagu bidadari to. hihi

Wani said...

cantik nya diaaa.....

awak pon cantik jugak ^_^

NaNa said...

so sweeet♥

Eika Suzyana said...

cantik kan dy ? kte pn mnat bidadari gak, takan lepas setip episod ! hihi ;p

mOoN said...

tertarik sangat ngan hiasan hijab dia kat dalam pic ni... cantik... :)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

ak pon suka kat marshanda ni..comel bangat!
biler da pakai tudung lagi la suke :)

izfanora said...

boleh tiru style nie.. huhu..

irfeira amir said...

marshanda mmg cantek...suke die :)

Nailah Azman said...

Assalamualaikum.

MashaAllah. Cantik orangnya. Tak jemu memandang. ;))

Za said...

aaaa...nak kawen la...best nya!!!

NynaMysarah said...

Kak irine, semua gmbar marshanda mmg lawa giloss. :D

Hishyamuddin said...

sebaya rupenyer..hehe
comey3...

Nia Ridzwan said...

wah3, irine, cepat amek ilham baju pengantin tu ;p

MiSz fiFiEyQa said...

Dah kawen ke???alhamdulillah....hijrah jd isteri yg solehah....suka3... :)

khairul akmal bin azman said...

tahniah.
owner blog bile lg?

khairul akmal bin azman said...

tahniah.
owner blog bile lg?

khairul akmal bin azman said...

rase cam da bau nasi minyk la
kat blog ni.

NoRfArAhiN said...

baru tau rupenyer Marshanda da lame berlakon. hehe =p

fathiahRAIHANA said...

tgok dia dr bidadari dlu jugak ^^
segak sgt . suara pun sedap :)

salha shazlynn said...

cerita bidadari tu memang best gilaaaa :) dah kahwin dah marshanda :D

~naddy~ said...

comelll ! irine pon comel. :)

onie said...

marshanda memang cantik ! irine pon sama :)

Umie Artoqiemie said...

waisehhhhhh... ohsem!

sYiRa LoKMaN said...

da kahwin da die..dulu suke tgk cte bidadari..dia comel!! now cantik!! ^_^
mcm kak irine :D

Yong Sofea said...

Cantik sangat. Lepastu suka style tudung dia tu :")

yuyu Zulaikha said...

wahhhhh! cantik nyaaaaaaaa!! Subhanallahhhhhhh! irine punnn lagiiiiiiii cantik <3

IEQAH said...

yeaa setuju...mmg tantek :)

JarN Eha said...

chanteq larh marsha..:)

emieysandra said...

style tudung die sgt cantik!

hazlynda kushairi said...

sweet je marshanda ni kan?

oh, kat indonesia, kad kawen mcm passport ek?

♛ dja sukhri said...

eh, siyes cantik dye punya persalinan an.. wahh @__@

BlueiceButterfly said...

~sama cantik sama padan..:)

cik amy said...

memang cantik sangat! dulu selalu jugak tengok sinetron Bidadari tuu memang comel habis.

Norlida Ramli said...

suka sgt kt chacha ni..cantik sgt!

Amirah Su'aidah said...

dia mmg cntik..

mira suka tgk dia n kak erin. dua2 cantik n comel..

naf. said...

haah.style tudung dy cantik!!!!!!

cheq sue dieyha said...

cantik..mcm sis irine,sweet je..

Useriez said...

cantik!

Atiqah Wadiah said...

suka jgk tgk marshanda..cantik sgt :)

cik nur said...

suka tau tgk style dia cakap mcm comel jer sangat :)

POSH76 said...

mmg cumil

VeryLawa (Scarfs) said...

salam.

irine kalau nak advertise kat blog irine brp rm/month?

irine blh email saya dekat verylawa@gmail.com

thanks! :)

♛ NazirahMoktar ♛ said...

Salam..dulu mule2 tgk marshanda ingt marshanda tu sumbing sbb bibir atas ngn hidung die..tpi maybe tak kot kan?

Fara E's said...

lawa sgt !

Miss LoLA Ash said...

alhamdulillah. anugerah ALLAH. ~=)

Salwa said...

Tahniah kepada mereka. :)

Cik Tqah said...

marshanda mmg comel gile..suke sangat die berlakon..cutee..

AmirahHafizi said...

MARSHANDA!!comel kn dia...cantik..kte pn ske tgk dia taw..ce irine search nie http://sayangawakrinduawak.blogspot.com/

ok...nie kwn kte sara name dia...muka dia sbijik kowt..xpn seiras jgk la kn..hehe...klu irine rjin tgk la yaa..=)

hira said...

asal sweet sangat? >.< haha

p/s: cepat-cepatlah kahwin irine oi. hahaha :p

myravea said...

Eh, muka marshanda ade skit macam irine la dear..weeee...tomeiii! ;)

Syamimi Azizan said...

hai irine!
bw here! rindu le dkat si comel sorg ni.teringin nk jumpa dpn2 lg skali.
btwn,mimie tak tau pun marshanda da kawin,minat dia. bt,bkn peminat tegar. hee~

Tcca Anuar said...

comel sangat marshanda. minat sangat kat dia..

kaka said...

peh!!tudung dye..stylo la sey..eh muka dye kalau sekilas tengok ada macam irine jugak lar..

cik wanie Lovela (CWL) said...

sweetkan kak irene bila lagi?
http://cikwanielovela.blogspot.com/

Nienyz Ayub said...

sumpah cantik gila minah my . gosh !

Rtp Farra Arisha said...

marshanda is a hot famous indonesian celebrity..i've met her once at plaza senayan, jakarta. and totally she's kinda friendly!! :D

marshanda memang aktif berlakon and all her acts are so good.

overall, gambar kahwinnya semua cantik! the white costumes of hers pun lawa..indonesian fashion designer yg designkan costume mereka ;)

well, when's your turn? hehehe.

dalila said...

dia ngan kak irine sama cntik,ayu,berpendidikan n byk ag..mrshanda adalah wnita cth yg ptut diikuti..huhu..

nasha sanza said...

sama cantik dengan akak..suka2..

::fatihahanapi:: said...

sy abgai pompuan pon terpikat tengok dia..natural beuty..

baca ni jugak
http://fatihahanapi.blogspot.com/2011/10/tutorial-letak-widget-gambar-slideshow.html

✿ pink velvet ✿ said...

ha'ah lah...seyez chanteq style baju n hijab nikah die, huhU~

sea_lavender said...

terbaik la marshanda =_=
moge smue artis2 len diberi hidayah utk berhijab jga =)

Mencari Redha Illahi said...

eh.ye ke marshanda da kawen? xtau plak.hehe.igt ke dia bercinta ngan baim wong.bukan eh?

AkuTracy said...

baru tau marshanda dah khwin :D

cik fa said...

iras selena gomez la

tiy deydhot said...

kawen dah, ?atd0yai, .cwitz s0ng BTW..

noraliza said...

a'ah dulu kite pun ngk cite bidadari tuu..dgr gak dia dah kawen tpi nie baru tgk gambonya :)

Munna said...

cantikk =)

Nur Adlin Fadhlina said...

Cantik la marshanda kan. sweet muka dia.

Nizam Ijam said...

secocok bangat sihhh,.. :D

Akeyla Frr . said...

BESTTTTNYAAA <3
CANTIKKK SANGAT !
COMELOTE !
Tapi takboleh kalahkan Cik Irine kiteww nieee :D hahaha


;D ALhamdulillah !

ADEEYA said...

Lawa glee ! :D

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak pon minat dia..cantek sgt diaa

Cik tikah said...

cantik macam tuan blog ni :)

fiey said...

anugerah illahi :)

LaLaLovy said...

irine lagi lawa. =)

Cik Yuyun Nadira said...

lahh tak tahu pon dia dah kawen , noob sejati btol :p

btw mmg cantik sgt marshanda , suke dy sgt2 . nti kak irine kawen pon mesti cantek mcm dia ^^

MEDIHA OMAR said...

Cantiknya marshanda ni!
Love, Dea

http://www.medeaz.com

Fairuz Fazilah said...

suke tengok dia jugak. minat kot. dia cantik sangat!!! comel !!

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in