http://irinenadia.blogspot.com/

Family is everything


 Assalamualaikum :)
Selamat Tengahari Guys! 1st time aku update blog lelaju dan publish dalam waktu tengahari. hehehe.Selalunye, publish entry malam-malam je. Now, sebabkan mood rindu family datang tetibe. ahaxx! Owh, aku rasa kan, dalam banyak-banyak blogger, aku kot yang paling lambat nak update entry about raya dengan family aritu. hihihi. Takpe, biar lambat, same jugak kan. Well, macam biasa, tahun ni 1st day raya, we all satu family tak raya dekat kampung. Melaka tempat kitorang membesar, kitorang semua dilahirkan oleh sepasang husband and wife yang romantic! erkk..hikhik.

 Kali ni jugak, 1st time kitorang satu family beraya sama-sama. Sebelum ni, raya sama-sama jugak, tapi tahun ni lagi best, sebabnya abang sulung aku dpt cuti, akak aku and hubby dia serta anak2 buah tahun ni beraya dekat melaka, kira full house la jadinya raya aritu. huhu. Tahun ni untuk pengetahuan korang, tema raya family kitorang ialah tema suka hati. haha. Elok-elok tema tahun ni colour dusty pink atau pon senang cite tema kaler ala-ala "pink belacan", tapi dah dipesongkan dengan kedua2 abang aku tu beli baju kaler hijau lumut. Eeeee! geram aku! huhu. Aku geram bukan sbb ape, sebabnya aku nak geng dengan diorang skali pakai baju kaler tu..:P 

Jom layannzzz!


Our Family :)
Tahun ni diserikan lagi dengan penambahan ahli keluarga kitorang . Tau tak sape.huehueheue.
Korang pandai-pandai la carik baby kecik yang sedang syok tido macam shin chan tu. hehe. Yeahh, tuh anak buah baru aku yang baru =) Raja Danish.

Dalam gambar ni, ada abg sulung aku, Benjal, Akk aku Cpm Honey, Benjoy, Benloy, and aku yang paling last, serta abg ipar and anak2 buah tercomel.
 
 Walaupon tema raya tahun ni tema suka hati, tapi aku rasa cam colourful pulak! haha. Best2!
Itu diaaa anak buah aku ketiga-ketiga orang. Budak kecik yang bertudung syiria duduk paling depan skali tu, anak buah kedua aku, tahun ni dia jadi alim sikit.heheheh. Dah pandai and bijak nak bertudung. I love u lahh sayang. Jaga aurat ok since drpd kecik lagi, dah besar nnt boleh join rancangan " Ustazah Pilihan"!  :P


Hulubalang Melaka :P
Ayah and abang-abang aku :)


 Yang tengah-tengah tu mama aku tau. Bukan akak aku :) ahax!
Sebok je yang manusia hijau kat belakang tu nak interpremmm jugak. hehe


 My sporting brother, Benjoy :)
Yup, dia abang aku yang paling sporting skali dalam dunia. huhu. Dia jugak yang paling rapat dengan aku since drpd kecik. Dan dia jugak dikatakan adalah kembar aku! Kenapa! Sebab ada orang cakap, muka dia macam muka aku bila pakai tudung! Cissss!


 Dak Kak and Benjoy  :):)


Ada iras-iras tak kitorang? heheh. 


 Ini dia anak buah aku yang baru start berjinak-jinak pakai tudung. Dia ni kecik lagi, baru 4 tahun tau, tapi gaya dia melaram dah mengalahkan Mashu dia. Jelessss i ! heheh. Damia ni dia adik paling sabar dan  tabah bila kena buli dengan abg dia tu.Dia tahannn je, kental betol ! haha.


Ayah and Benjoy ! Kalau nak tau kan, ayah aku dulu time muda-muda muka dia sejibik macam muka abang aku Si Benjoy ni. kurussss dan tirusss je bentuk muka time muda2 dlu. haha. Skang, dah mengembang sikit ayah aku ni. hehe. Dan aku jamin 100%, abang aku bila dah kawen, dia akan mengikut jejak langkah mengembang macam ayah aku. kuikuikui!
 

 Satu hari raya, aku dah salin 2 baju kurung. Punyelah tamak sebab aku nak habiskan raya aku cepat. haha.


Family aku dengan family Busu and Moksu :)


Haaa..tuh je lahhh kan. Malas nak cite panjang-panjang and lebih-lebih.

Apa-apa pon, moral of the story, 
sayangilah family korang :) Sebab tanpa diorang, korang takkan kemana-kemana dan korang jugak bukan sape-sape.. Jangan jadi anak durhaka. huhu.Hanya family kita je yang akan berada dekat sisi kita even kita berada dalam keadaan susah macam mana skalipon. Trust me guys! 

Ok daaa~

Bui..bui..

48 comments:

yuyu Zulaikha said...

bhahahah.. semua muka iras ^^^

~naddy~ said...

i love my fam too. :)

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

nice ! lagu lain..hehe

Rtp Farra Arisha said...

what a happy family u got there!! :D semuanya berpakaian cantik di hari raya ;)
mya and irfan are very lucky to get new lil bro yg cute..hehe.
sampaikan salam arisha buat family disana ya..

RARA aihara said...

Happy Family :)

umie naziera said...

muka semua macam kembar..:)

meaw said...

adik beradik ye muka sama,hehe....tapi irine dengan benjoy mang rapat gila, suka kita tengok :)

mysara said...

irene n ur sis mmg seiras btul..;)

msredcheesecake said...

comey2 belaka... best la photoshot korang...

bIskUt hAnGus said...

happy gila family kak irine :)
mak kak irine pn lawa lg..mmg mwarisi kcntikan ibu laa nih:D

♥ dak pink said...

eh eh, baju raya macam kenal! =p

Selamat Hari Raya dik.

HafizaYunus said...

molek molek semuanyaaaaaaa :DDD muka pulak tuhh ;D

Adila Amalyna said...

Yup, macam kembar irine dgn benjoy ;)

Salwa said...

I sayang family I juga :)

FiQa said...

bila mashu dgn abg mashu tu plak nak kawennnnnn???


;)

Aida Azryn said...

haha.. semua comey2! ;D

Cik Emie said...

A beautiful life is when we have a great family wif us :)

lisa min said...

wahh cunnyer gmbr =)

~tRah~ said...

happy family...^^

nuruashia ♥ said...

mcm kembar laa..!! syes hek9!
perfect family wohh.,..,

syirah rasid said...

waaa muka samaa!
muka mama pon mcm anak suda, muda belia g, huahua

hampir2 konpius yg mna satu kak irine dgn kakak irine. =='

naziyatul fatihah said...

love my family to

Awatif Azizi said...

keluarga bahagia...
sumer cantik + ensem + lawa..hehe

zahidah seran said...

pink & hijau kombinasi yang cntik...=)

Atiqah Wadiah said...

kakak irine toomeyy..mak irine nmpak muda..irine tetap gojess :)

IEQAH said...

alaaa mesranye femili irine..sume cool cool :)

cik zila said...

so sweet ur family, irine.. :)

si penggemar COKELAT said...

memang sebijik seketul sama muka irine ngn benjoy..
hehehhe

Syuhada Nur Ekhwan said...

so sweet la irine...

Umie Artoqiemie said...

aizul dengan irine memang sama habis laa.. haha.. cube snap gambar aizul pakai tudung satu..bhahahaha.

Wahidah said...

Perfect..mashu damia tu comeyy la rs nk curik bawak lari je

hanabunga said...

Aah setuju dgn blogger kat atas :)
abg kak irine mesti sporting gila kan.tengok cara korang snap gambar pun tahu.winks~

sea_lavender said...

setuju irine~~ fmily la sgalanya dalam hidup disayangi~ slpas Allah dan Rasulullah menjadi org yg kte sayangi ~~

Diyana said...

suka tengok kak irine dgn abang aizul loh

yeah,family no 1

Nizam Ijam said...

comel2 semua :)

POSH76 said...

sweet sgt!!!!!!!!!

lavenderlover said...

sweet giler ur family..really sporting la ur bro!..suka sgt tgk..may u hv a hepi family always..

p/s-sy pon x update gambar2 raya ritu lg..chantek la ur blog! suka sgt!

0nenanina Vanilla said...

memang banyak2 abang irine muke benjoy la yg same ngan irine..like twin

Eyka said...

smua muka photostat..hahaa:P

emieysandra said...

bestnyer ade abg yg sporting mcm tu :)

dayang said...

happy family! :)

NisaAdnan said...

dak mia maken comel la skang :)

Ujang9897 said...

wow..

farah hanim said...

muka abg akq memg mcm akq
twiinn kottt
heee

Airunnisa Alaui said...

bila baca irine tulis psl abg yg paling rapat tu rasa sedih sgt..sbb dulu ada juga sorg abg yg mmg best giler, sempoi dan sgt penyayang pada adik2nya yg sumenya kepala weng...fhm sgt mcm mn kalo dpt abg yg best mcm tu..ssh nk ckp kan betapa best nya...tp Allah lebih sayangkan dia...Kami redha...

An-Najah said...

Salam.kak irene tak pernah pun cerita pasal abang aloy kak irene.berminat jugak nak tahu.hehehehe.

dila bahar said...

akak baru nak update pasal raya... ok tak?? hehee

Hishyamuddin said...

happy family.. :-)

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in