Syurga Makanan


Assalamualaikum.
Yihuuuuu..terasa bertambah-tambah semangat zaman berzaman betol bila blog dah salin baju. (aku gune ayat sape tah ni terbaca kat facebook.huhu). Kali ni terasa macam nak share je ngan korang hobi terbaru aku sejak dua menjak ni. Apa yang aku boleh nampak sekarang kan, tiap kali aku pegi mana2 nak makan, mesti aku akan snap dulu gambar-gambar makanan tersebut lantas upload lelaju dalam facebook. hehe.Kalau sesiapa perasan, album "mobile upload" aku penuh dengan gambar2 makanan. huhu. Aku rasa macam comel kot sebabnya bila kumpul-kumpul gambar makanan dalam phone, bila-bila time boring-boring, kite godak-godak balik album dekat phone tu, mesti rasa macam OMG !! banyaakkkkkkkkkkk gilerrr kot gambar makanan. Macam syurga makanan je aku rasa. Nak-nak bila tengah-tengah kelaparan dan kebuluran, pandang balik gambar makanan tu mesti rasa terliur plus sakit hati.

Syurga Makanan.
Yer..entry Syurga Makanan di mana entry ni akan memaparkan segala-galanya tentang makanan yang berjaya hadam dalam perutku.hahaxx ! Boleh lah share-share pebret makanan aku skali dalam blog ni. Alaaa..kata blog ni macam diary, dalam diary kan semmmuaaaaaaa nak cerita. Yang tak penting pon nak cerita.haha. Btw, makanan-makanan ni semua kualiti gambarnye takdelah superb macam camera dslr tu. huhu. Hanya snap menggunakan iphone je. huhu.Check it out !


Leme-leme. 
Tau tak leme-leme tu ape? Nehi..nehi..leme-leme tu bukan sejenis nama menu makanan, bukan juga nama sebuah restoran. hahax. Leme-leme ni nama application yg ada dalam iPhone. Antara application yang aku rasa ramai jugak pengguna2 iPhone yg dunlod.hehe. best kannn? :P


 Vanilla Muffin

Dinasihatkan agar kepada pembaca-pembaca blog yang tak tahan imannye, jgn laa nengok entry ni. :)


Nando's Peri-Peri Chicken.
Kalau tak silap aku lahhh :P


Nasib baik time aku update blog ni, after waktu berbuka.Elakkan lah buka blog aku ni time waktu-waktu kemuncak tengah lapar dalam bulan puasa ni.


IKEA meatballs.
Banyak bukan? Sebelum korang cakap aku makan banyak, baik aku explain dulu.huhu.
Lately ni rajin gak makan kat sana. Yang ni, time aku makan2 dengan abang-abang aku. Haruslah makan byk2 sebab dah kena blanje. hoho. Nak tu ! Nak ni ! Nak tu ! Nak ni ! Sekali tak abiss. Membazir! Ikutkan sangat perangai syaitonnnirrajimm tu !


I likeee. :) tapi kalau dah datang IKEA, memang aku x kan pilih menu ni lah, sebab lebih prefer carikk meatballs.




Kenny Rogers Roasters.


Jangan tak tau yang ni ialah favourite makanan aku iaitu Beriani Kambing.
Sejujujurnya, aku dulu jarang makan kambing (haha). Ada orang yang telah berjaya mempengaruhi aku untuk makan kambing ni . Ada sesetengah orang tak makan kambing. Migrain katanyeeeeee kalau makan ! :P Rugi  tak makan !


Menu 2nd day puasa hari tu. :'D 


Haaa..tuh je lah yang aku sempat share sikit-sikit gambar-gambar makanan dalam folder kat phone aku ni. Aku balik-balik rasa syiookk and best bila banyak sgt gambar-gambar makanan. Bila fikir-fikir balik, semua makanan ni tah berapa banyak kolestrol.haha. Makan tu penting, jaga cara pemakanan pon penting. So, pandai-pandai lah jaga cara kehidupan korang supaya sentiasa sihat. Time bulan puasa nih lah nak start untuk kurangkan amalan membazir syaitonnirrajim. Dapatlah sikit-sikit menabung huhu. Aku pon nasihat jugak dekat diri aku sendiri, sebab aku pon tak terlepas daripada sifat-sifat tak elok camtu. huhu. Berpinarrrr je mata bila tengok banyak makanan depan mata. Panasssss jeeee hati tengok time puasa ni ! hoho. 

Ok, ape-ape pon, 
Selamat Berpuasa kepada semua pembaca-pembaca blog 
Irine Nadia :)


53 comments:

cik violet said...

nasib da buka pose..haha

Rtp Farra Arisha said...

indeed, heaven of food. sis irine pencinta tegar makanan ;) hehe.

teha said...

oh my ! siyes terliur.. hahah !

Red said...

peh. nasib baik baca tengah malam. kalau baca time pagi ... pehhh..

Cara Menulis Surat Untuk Isteri Masa Hadapan.
(Korang mesti selalu blur dalam nak tulis surat untuk perempuan yang korang suka, kan.? Cuba baca contoh surat kat sini. Jangan baca kalau korang kuat sentap.)

diba said...

i pn bru mkan nando's smlam..he

EmanTheHalia said...

ok lapar. T_T

fashla_18 said...

salam ramadhan..hye irine..hihi..nk tnye u ni ex-studnt sgb right?anywy ske baca blog u..

DoRaEmoN LuRvE said...

lepas tengok makanan nih, terasa lapar lah pulak... yummmy.. slluurrpppp!

Mommy Aisy said...

Wah! Cantiknya blog Irine skrg...Da makeover new style... Lebih matang!

Seronok je tgk semua gambar2 makanan ni. =) Especially time2 puasa ni. Alhamdulillah kita di Malaysia ni masih mudah nk dapatkan semua jenis makanan yg sedap2 kan.

Btw irine, sis ada dpt tau drpd kawan sis last friday pasal Meatball Ikea tu. Dia ada telefon Jakim utk confirmkan pasal sijil Halal diorg. But bad news, orang Jakim kata diorg xpernah mohon pensijilan HALAL. So agak2 ragu2. Tapi orang ramai kata makanan sana sedap.

Lynn said...

owhh~..seb baik dah buka..^_^

singgah blog lin yer..^_^

Etong said...

wahhh.semuanya nampak sedaaap!

Love hurt aeNnn said...

sedapnyeeeee. terliur dah nie.. kikikiki. ;')

Puteri Nurul Syifa' said...

waaa heaven nyeee . mate sy bsinar terang tgk gmba mknn ni . nsib baik dh berbuke td huhu

cahaya azyla said...

kak irine,zyla nie..yg nak bagi cupcake.kak irine app zyla di fb.cahaya azyla.and mesej zyla di phone 0177801467
thanks!

nazirafarahinomar said...

sedapnyeeee makanan semua tu irene! nandos tu paling favourite! extra hot flavor, perhhhh berair hidung. :)

bella_bumbum said...

ish lapa balik dah nie! mana nak dapat makanan sedap mcm tu kat kolej nieeee T.T btw blog kak irine memang superb! nmpk matured da walaupun bru 19. hehe :)

emieysandra said...

blog makin cantikkkk~

Ms. Siti said...

sedapnye.. haha nasib bek dh berbuke..:)

oshinz said...

sedap oh baryani kambing..

cheqwa said...

aaaah,sedapnya meatball ikea! nak satu irine...hehehe.naseb lepas bebuka kan kan ^_^

Sha Purple said...

aaaa...sedapnya tengok...terliur da nie haaa..=)

.:|kamaryeah|:. said...

asib baik la jengah time da buke~
klo x mesti da berdondang syg perot~

Nina Athira-misu said...

tros jd lapar bila tgk entri ni..wee~~

emy zulaiha said...

wah bnyaknye mknn sedap2.terliur! =)

Amy A. said...

irine, berapa bulan?...:p bnyk nye makann

Billa.Bel said...

:D

Billa.Bel said...

:D

zeila said...

naseb baik baru lepas sahur.. kalau tak memang terliur la..sejak tukar kulit baru blog ni asyik nak jenguk je blog irine...=)

:.noRuL.: said...

nmpak sedap...hehe

laskar pelangi said...

SEDAPNYA ALAHAI DIK...

Gadis said...

wahhh sedapnyer semua...

nyummy...

singga blog Gadis yer...=)

Mr feckry said...

kalau wa makan sume ni, mau melekat kepala wa dengan sejadah mase teraweh

Eyka said...

sedappppnyerrr mknann ituuu~ lagi2 meatballlss..arghhhh!! -.-


#irine salh niii..kan perut dah bunyiii..grrrrrr!! haha:P

hanabunga said...

alaaa hana buka time siang ni kak irine!!!! :(

Husna said...

irine mkn byk2 tu maintain cun je..kalo akak, montel jd nye..

♥ Dea ♥ said...

bnyk nyer mkn.. huhu

ZuReEnFuyoo said...

sis , i'm da new blogger . sy xtaw la sia cmana nk ltk picture utama kat blog kita ? le tunjuk ajar ? :)

HaFizaH aYu said...

wah!!mknn tu terlalu byk,pass la cni cikit

butterflyana said...

Alamak!
terliur nih.

hehehe...

Hishyamuddin said...

lapor bila tgok gmbr mknn tu..hehe..

Ash Kyouhei said...

selamat berpuasa kak irine ^__^ hehehe

Jelly Hijau said...

6.30 pm.OMG!!!!!!!!!!!!!!!!! L+++

meaw said...

irineeeeee,jaga perutttttt.... :P

0nenanina Vanilla said...

sayala yg b'nasib malang ade magrain.huwahuhwahuhwa

Janggel said...

Salam..Adoi lemah iman tengok entry nih!

epal92 said...

err. sekarang pukul 10.17 am

arghhh.puase2.


http://solehas.blogspot.com/

popo said...

suke tgk......

KiNa said...

adusss silap dtg tgk blog ni sekarang,....terus perut sy dilanda tsunami,..grrr,...sedappppp,..hehe

Einaz Shah Rizal Thomas said...

WARGH KALAU buka hari2 mkan mcam ni , tak muat la baju raya ;D

Einaz Shah Rizal Thomas said...

WARGH KALAU buka hari2 mkan mcam ni , tak muat la baju raya ;D

Einaz Shah Rizal Thomas said...

TERUKNYA orang macam ni kan , kesian irin ..

Marmar said...

aishhh..stress tengok gambar-gambar ni.especially gambar last. seafood platter!! huhu.. jeles jeles.

cik nur said...

walaupundah raya tapi still terliut bila tgk gambar makanan nie wuwuwuwuw sedap

 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in